Sandefjord Fotball v Fredrikstad 21.06.2024

 

Fredag 21.06.2024: Sandefjord Fotball v Fredrikstad

Denne fredagen skulle FFK spille treningskamp borte mot Sandefjord Fotball, med avspark allerede klokken 13.00, og dit hadde jeg tenkt meg. Det viste seg at også Jon Erik og hans søster hadde tenkt i de baner, og det gjorde jo også turen litt enklere da han bestemte seg for å kjøre. Vi avtalte at han skulle plukke meg opp klokken 10.00, og dermed rakk vi med nød og neppe 10.35-ferja fra Moss. Vi var vel faktisk siste bil som kom med, og lemmen gikk opp sekunder etter at vi kjørte om bord. Etter at Bastø Fosem hadde fraktet oss over Oslofjorden og til Horten, satt vi kursen sørover, og siden vi hadde god tid, stresset vi ikke mot Sandefjord, men kjørte blant annet en koselig omvei om Åsgårdstrand og Skallevold.

Sandefjord har en historie med sjøfart, skipsbygging og ikke minst hvalfangst, i tillegg til kjemisk industri. Hvalfangsten hadde begynt i det små allerede i 1850-årene, men det var i 1905 det virkelig skjøt fart da den pelagiske hvalfangst med ekspedisjoner til Sørishavet startet opp. I perioden mellom 1905 og 1914 ble det opprettet hele 25 hvalfangstselskaper i Sandefjord alene. Det ble gradvis nedtrappet fra midten av 1950-årene, og sesongen den siste ekspedisjoner sørover fra Sandefjord gikk i 1967/68-sesongen. Noen vil også forbinde byen med båtene som går til og fra Strömstad. I dag skal det bo drøyt 46 000 i selve Sandefjord by, men vi regnet ikke med at altfor mange av de hadde tenkt seg på kamp såpass tidlig på en fredag.

Sandefjord Fotball er det noen kaller en såkalt fusjonsklubb (og andre kaller en ‘bastardklubb’), for den er et resultat av en sammenslåing mellom lag som fortsatt holder det gående i bredden under egne navn. I september 1998 at de lokale klubbene Sandefjord Ballklubb og IL Runar slo sammen sine beste lag, og Sandefjord Fotball tok i forkant av 1999-sesongen over byens tradisjonelle storhet Sandefjord BK sin plass i 2. divisjon. Det endte med opprykk på første forsøk. I 2002 sikret de seg tredjeplassen i 1. divisjon, og fikk dermed spille kvalifisering om opprykk til Eliteserien, men der ble Brann for sterke. Historien gjentok seg året etter, da de igjen tok tredjeplassen, men denne gang var det Vålerenga som dessverre gikk seirende ut i kvalifiseringen etter å ha fått hjelp av dommeren. I 2005 trengte de imidlertid ingen kvalifisering, for da sikret Sandefjord-klubben automatisk opprykk.

I klubbens debutsesong på øverste nivå sikret de ikke bare plassen, men spilte seg også frem til cupfinalen, der de var tapende finalist. Det er en kamp Fredrikstad-folket selvsagt husker godt, for det var FFK som var finalemotstander og som sikret seg sin ellevte og foreløpig siste kongepokal med seier 3-0 på Ullevål. For Sandefjord Fotball sin del ble det nedrykk året etter, men de returnerte på første forsøk, og tilbake i Eliteserien står åttendeplassen fra 2009 fortsatt som deres bestenotering i ligaen. Igjen ble denne gode sesongen fulgt opp med nedrykk året etter, og de har rykket opp og ned noen ganger mellom de to øverste divisjonen siden den gang, men har nå vært å finne i Eliteserien siden opprykket høsten 2019.

I løpet av sommeren 2007 forlot Sandefjord Fotball den flotte Storstadion og flyttet inn på dagens arena, som har hatt en rekke sponsornavn. Nå er det byens største bedrift som har overtatt navnrettighetene, men jeg velger fortsatt å uansett omtale den som Sandefjord Arena. Åpningskampen mot Lyn tiltrakk seg 8 103 tilskuere, og det er fortsatt tilskuerrekorden. Den står heller ikke i fare for å bli slått med det første, om det ikke gjøres endringer, for dagens kapasitet oppgis til 6 582. Etter å ha kjørt rundt bortimot hele handelsparken stadionet ligger på, kunne vi parkere og ta en svipptur innom butikken før vi med et kvarters tid til avspark gikk inn på hovedtribunen som var den eneste som var åpen i anledning dagens treningskamp som for øvrig også var gratis.

FFK hadde tatt sommerpause på en meget imponerende tredjeplass, mens Sandefjord Fotball lå sist på Eliteserie-tabellen, men jeg hadde et lite inntrykk av at sistnevnte kanskje hadde fått nokså dårlig betalt hittil i sesongen, selv om man selvsagt ikke ligger sist helt uten grunn. Det var dog lite som tydet på at det var en bunnlag FFK møtte, for vertene kom klart best i gang og fikk kampens første sjanse. De fikk også flere muligheter, mens FFK ikke evnet å skape noe særlig før pause, men det var likevel målløst da vi gikk over på overtiden. Da fyrte Christopher Chang løs fra et par meter utenfor 16-meteren, og ballen snek seg inn nede ved den ene stolpen. Det ble det siste som skjedde i første omgang, og Sandefjord-klubben gikk i garderoben med en fullt fortjent ledelse.

FFK sto høyere og presset bedre etter pause, og hang langt bedre med det første kvarteret av andre omgang. I det 58. minutt fikk FFK et frispark rundt tjue meter fra mål, og Morten Bjørlo sendte den rett i nettet og utlignet til 1-1 med en herlig scoring. Oscar Aga burde kanskje sendt gjestene i ledelsen like etter, men i stedet var det Sebastian Holm Mathisen som i det 64. minutt sørget for ny hjemmeledelse 2-1, et lite minutt etter at han hadde kommet innpå. Det ble utover i omgangen også gjort en rekke bytter. I det 80. minutt headet Sondre Sørløkk flott inn 2-2, men fire minutter senere tok vertene ledelsen for tredje gang, og denne gang var det Sander Risan Mørk som var målscorer. I kampens siste ordinære minutt viste FFK hvordan man ikke skal opptre i forsvar, da de rett og slett serverte ballen til Sebastian Holm Mathisen som satt inn 4-2.

Det ble også sluttresultatet, og dermed var majoriteten av de fremmøtte fornøyd. Jeg har ikke sett noe informasjon om hvor mange som var der, og det var ikke helt enkelt å beregne, men det var nok noen hundretalls tilskuere. Det er bare å innrømme at Sandefjord-klubben vant fortjent denne gang, og bortsett fra perioder av den andre omgangen synes jeg FFK slet litt med deler av spillet sitt. Det er vel imidlertid det treningskampene er for, å se hva man kan bli bedre på, og det er bare å håpe at FFK kan vise bedre takter og fortsette sin imponerende sesong hittil når alvoret starter igjen. Det ble litt diskusjon rundt hvorvidt vi skulle ta ferja til Strömstad med avgang fra Sandefjord klokken 17.00 og reise hjem den veien eller om vi skulle bare ta den raskere veien hjem ved å dra tilbake den veien vi hadde kommet, ved hjelp av Bastøferja. Det ble sistnevnte løsning.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Revisit:
Sandefjord Fotball v Fredrikstad 4-2 (1-0)
Friendly
Sandefjord Arena, 21 June 2024
1-0 Christopher Cheng (45+1)
1-1 Morten Bjørlo (58)
2-1 Sebastian Holm Mathisen (64)
2-2 Sondre Sørløkk (80)
3-2 Sander Risan Mørk (84)
4-2 Sebastian Holm Mathisen (90)
Att: ??
Admission: Free

Next game: 24.06.2024: Østsiden v Sprint-Jeløy 2
Previous game: 20.06.2024: Sarpsborg 08 G19 v Fredrikstad G19

More pics

 

Sarpsborg 08 G19 v Fredrikstad G19 20.06.2024

 

Torsdag 20.06.2024: Sarpsborg 08 G19 v Fredrikstad G19

Det var på tide å rive seg løs litt fra EM-kampene og få seg et forfriskende VAR-fritt avbrekk, og det var ikke hvilken som helst kamp som sto på menyen denne dagen. Jeg hadde opprinnelig sett for meg at kvelden eventuelt ville tilbringes på Selbak Stadion, der Selbak skulle ta imot Kråkerøy, men et par uker tidligere hadde man satt opp kampene i tredje runde av cupen for G19-lag, og det ble FFKs juniorlag satt opp med bortekamp mot sine rivaler fra Sarpsborg 08. Det måtte jeg nesten få med meg, og det viste seg at også flere andre var interessert i dette. Noen av de endte også opp med å ta turen til Sarpsborg selv om det betød at man ville gå glipp av EM-kampen mellom England og Danmark.

Vi hadde bestemt oss for å dra samlet opp til ‘den andre byen’ med rutebussene, men ikke alle av de som ble invitert med syntes å forstå instruksjonene som ble gitt, så derfor bestemte en gruppe av oss å droppe det og i stedet dra opp på egen hånd i to biler. Allerede med en times tid til avspark parkerte vi utenfor Sarpsborg Stadion og kunne gå rundt til inngangen for bortesupportere. De fleste av oss hadde på forhånd kjøpt billett pålydende 50 kroner på nettet, og de som ikke hadde gjort det gikk kjøpt i en bu ved inngangen. Dermed hadde vi inntatt bortetribunen og hengt opp våre flagg med masser av tid til avspark.

Dette dreide seg altså om tredje runde for juniorgutta, og Sarpsborg 08 sitt G19 lag hadde i de tidligere rundene imponert med å slå Drøbak/Frogn hele 12-0 hjemme i Sarpsborg, for deretter å slå Ås 8-2 på bortebane. For FFK sin del hadde de startet ferden mot finalen med hjemmeseier 5-0 hjemme mot den ekte Sarpsborg-klubben , Sarpsborg FK, med undertegnede på tribunen. I andre runde var de på besøk i Moss, og der måtte det en snuoperasjon til før de snudde til seier 3-2 over et MFK som også ble redusert til ti mann. Nå håpet vi at ferden ikke ville stoppe her på Sarpsborg Stadion, men at de rødhvite ungguttene ville ta seg av ungguttene til ‘den andre byens’ bastard-klubb.

Det var 08 som fikk den første skikkelige muligheten med et innlegg ble styrt på mål fra kloss hold, men FFK-keeperen fikk reddet. Deretter var gjestene frempå et par ganger, men vi måtte vente til det 36. minutt før vi fikk nettkjenning som heldigvis kom riktig vei. FFKs Aulon Musliu vant ballen på sarpingenes banehalvdel, og William Holum spilte videre til Elias Solberg som igjen tredde ballen videre til Alexandru Bengescu. Han plasserte ballen forbi 08-keeperen og i mål, og det sto 0-1 – noe som selvsagt utløste stor jubel blant FFK-fansen på et relativt godt besatt bortefelt. Selv om sarpingene prøvde å svare, var det også stillingen ved pause.

I andre omgangs femte minutt var vi like langt etter at hjemmelaget brøt og spilte gjennom Daniel Job som vant en løpsduell og sendte ballen i mål til 1-1. Vi nærmet oss halvspilt andre omgang da FFK igjen tok ledelsen. Et innlegg ble forlenget av en 08-spiller, og bak i feltet fikk Anders Wergeland lagt ned ballen og sendt den i mål. Det utløste både jubel, bluss og røyk på bortetribunen, der spillerne kom bort for å feire med de tilreisende supporterne. 1-2, og for hjemmelagets del ble det nok litt for mye slurv og feilpasninger. Med et par minutter igjen av ordinær tid var de imidlertid på vei gjennom da Dana Peroti som bakerste mann måtte felle en sarping, og det resulterte i at han fikk sitt andre gule kort for kvelden og dermed ble sendt av banen. Likevel holdt FFK ut, og det gode seiret.

Dermed måtte sarpingene nok en gang gå slukøret hjem, inkludert en gruppe brushaner som i perioder så ut til å drive mannekengoppvisning på tribunen. Etter at vi hadde feiret spillerne og pakket sammen, ventet de dog på utsiden, og det var vel kanskje grunnen til at visse av FFKs egne mannekenger hadde valgt å gjøre en imitasjon av selveste Usain Bolt for å komme seg unna og allerede var forsvunnet idet sluttsignalet gikk. Politiet var på plass og sørget for å holde de to gruppene adskilt, og det var også status da vi satt oss i bilen for å komme oss ut av Sarpsborg og hjemover. Nå blir det spennende å se hvor langt FFKs unggutter kan nå i denne cupen. Og så må jeg avslutningsvis nevne at det var artig å se en veldig ivrig gjeng med unge gutter fra Skogstrand IL på plass på bortetribunen denne kvelden.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Revisit:
Sarpsborg 08 G19 v Fredrikstad G19 1-2 (0-1)
Norwegian Junior Cup, 3rd round
Sarpsborg Stadion, 20 June 2024
0-1 Alexandru Bengescu (36)
1-1 Daniel Job (50)
1-2 Anders Wergeland (67)
Att: Ca. 300 (est)
Admission: 50 NOK

Next game: 21.06.2024: Sandefjord Fotball v Fredrikstad
Previous game: 13.06.2024: Rygge v Torp

More pics

 

Rygge v Torp 13.06.2024

 

Torsdag 13.06.2024: Rygge v Torp

Denne torsdagen hadde jeg bestemt meg for å dra til Rygge for å se Torp spille bortekamp der, og siden jeg tross alt hadde punget ut for månedskort som gyldig på busser i hele Østfold, valgte jeg bussen fremfor toget. Etter å ha busset inn til Fredrikstad sentrum, lot imidlertid buss nummer 630 mot Moss vente på seg, og det er jo når sant skal sies slett ikke uvanlig. Jeg kan vel knapt huske at den har vært i rute de gangene jeg har benyttet den, og da den omsider ankom et kvarters tid forsinket, vil jeg ut fra mine tidligere erfaringer si at det var omtrent som forventet. Bussen tok inn noen minutter på veien etter at vi passerte Råde, og etter at jeg hadde gått av i Halmstad (Rygge) og spasert ned til Rygge Stadion, ankom jeg kveldens kamparena med rundt fem minutter til avspark.

Der var allerede både Trond Sæterøy og Tom Børkeeiet på plass, og etter hvert skulle vi også få selskap av Stig-André Lippert som hadde med seg sin yngste arving. Kveldens kamp sto om poeng i 5. divisjon Østfold, der de fleste lagene nå hadde spilt elleve kamper. Idd ledet an på toppen av tabellen, ett poeng foran Ekholt og fem poeng foran et Rakkestad som hadde blitt trukket ett poeng. Deretter fulgte Gresvik som de beste av de øvrige. Etter fjorårets dramatiske sesongavslutning og kaoset som fulgte, hadde Rygge denne gang åpnet sesongen nokså godt, og lå foreløpig på en sjuendeplass med god klaring ned til nedrykksstriden. De var også favoritter til å ta tre nye poeng mot et Torp som lå sist sammen med Trøgstad/Båstad. Denne duoen hadde kun tre poeng, og hadde tre poeng opp til Askim Fotball 2.

Torp har slitt med å finne en erstatter for sin korsbånds-skadde keeper Chrisse Hansen, og etter at Anders Fredriksen ble kalt tilbake til Lisleby etter lån, har de stilt med utespillere i mål. Det var også tilfelle denne kvelden, men om jeg ikke tar feil har vel i det minste Robin Nyberg vært keeper tidligere. Deres kaptein Andreas Jonassen sto for det som må kunne kalles kampens første skikkelig sjanse da han skjøt frispark med god retning, men keeper reddet. Deretter var Rygge en tå unna å styre inn ledelsen, men i det 37. minutt kunne de likevel juble da David Kristiansen Olsen headet inn 1-0. Fem minutter senere slo imidlertid et tålmodig Torp tilbake. Ibrahim Abdiqadir Ahmed ble spilt flott gjennom, og han ventet ut keeper og plasserte inn 1-1. Det var også stillingen til pause, og Torp hadde hengt overraskende godt med sammenlignet med hva jeg har sett tidligere hittil denne sesongen.

Fem minutter ut i andre omgang lurte Rygge offside-fella, og Henrik Wold ble spilt gjennom og sendte vertene tilbake i ledelsen med 2-1. Torp hadde ikke gitt opp, og hadde en fin mulighet til å utligne, men headingen gikk rett på keeper. Sekunder senere ropte torpingene på straffe, men fikk ikke gehør hos dommeren, og i stedet kontret Rygge. Heldigvis for Torp så fikk de blokkert avslutningen. Dette var langt fra avgjort, for Torp ga Rygge kamp, men vertene virket likevel et ørlite hakk farligere, og i det 82. minutt kjempet de seg gjennom slik at Jackob Skovly kunne øke til 3-1. På overtid fikk vi nok en scoring, og da Torp sendte opp mye folk i sin jakt på redusering, kontret Rygge, og Fabian Curcio kunne fastsette sluttresultatet til 4-1. Ikke en ufortjent seier til Rygge, men jeg synes likevel det var en del positivt å ta med seg videre fra denne kampen for Torp sin del. Min plan hadde vært å ta toget hjem, men nå endte jeg opp med å i stedet sitte på med Trond til Sarpsborg for å busse hjem derfra.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Revisit:
Rygge v Torp 4-1 (1-1)
5. divisjon Østfold
Rygge Stadion, 13 June 2024
1-0 David Kristiansen Olsen (36)
1-1 Ibrahim Abdiqadir Ahmed (42)
2-1 Henrik Wold (51)
3-1 Jacob Skovly (82)
4-1 Fabian Curcio (90+4)
Att: Ca. 50 (est)
Admission: Free

Next game: 20.06.2024: Sarpsborg 08 G19 v Fredrikstad G19
Previous game: 11.06.2024: Hobøl v Drøbak/Frogn 3

More pics

 

Hobøl v Drøbak/Frogn 3 11.06.2024

 

Tirsdag 11.06.2024: Hobøl v Drøbak/Frogn 3

Min 2023/24-sesong gikk nå mot slutten, men det skulle bli en aldri så liten dose med fotball også denne dagen. Jeg hadde tittet litt på mulighetene for en tur til Sverige og Dalsland for å se IFK Åmål mot Håfreströms IF, men jeg la det raskt fra meg da det ikke overraskende viste seg nokså vrient. I stedet var det Rolvsøy v Tveter jeg blinket meg ut, men da Trond ymtet frempå om at han hadde tenkt seg til Tomter for å se Hobøl v Drøbak/Frogn 3, ble det en endring i planene. Tomterbanen må være et av kretsens triveligste plasser å se fotball, og det var nå to år siden min foreløpig eneste visitt, så til tross for at motstanderen denne gang var et tredjelag, valgte jeg å bli med dit.

Etter at jeg hadde busset opp til Sarpsborg, kom snart Trond for å plukke meg opp sammen med Sparta-entusiasten Kenneth, som også hadde bestemt seg for å bli med, og dermed gikk turen mot Tomter. Med god tid til avspark ankom vi vår destinasjon, og denne gang valgte vi å gå bort og ta en nærmere kikk på hoppbakkene som ligger som et artig bakteppe bak det ene målet. Jeg fant ut at den største av disse er en K40-bakke med bakkerekord som oppgis å være 37,5 meter, men i motsetning til noen av de mindre er den åpenbart ikke lenger i bruk. Etter å ha gått ned til selve banen, kunne vi konstatere at gressmatta var finfin, men jeg la også merke til at benkene i den store gressbakken på den ene langsiden var nesten helt gjengrodd. Man kan vel imidlertid ikke få ordnet alt..

I 7. divisjon Østfold avdeling 2 var det Askim Fotball 3 som toppet tabellen med 19 poeng på åtte kamper. Deretter fulgte Rakkestad 2 med 15 poeng på sju kamper, Badebyen Drøbak med tolv poeng på sju kamper, og Mysen med elleve poeng på seks kamper. For de av oss som helst ser et førstelag ta opprykket, vil det nok derfor bli en av de to sistnevnte man må sette sin lit til. De to lagene som var involvert i dagens kamp befant seg imidlertid helt i andre enden av tabellen, for det var et skikkelig bunnoppgjør. Både Hobøl og Drøbak/Frogn 3 hadde spilt seks kamper hittil, og ingen av de hadde tatt en eneste poeng. Det betød jo imidlertid at minst én av lagene ville ta sine første poeng for året denne kvelden.

Gjestene måtte låne Hobøls grønne bortedrakter, og det var en nokså jevnspilt affære vi ble vitne til, men Hobøl sto etter hvert for de første farlighetene. Først slo de et innlegg foran mål der en spiller kom på bakre og avsluttet like utenfor, og deretter hadde de et herlig skuddforsøk der DFI-keeperen var ute i full strekk og med en hånd fikk stanset ballen som så ut til å ha retning mot krysset. I det 38. minutt var det da også Hobøl som tok ledelsen, og det skjedde etter en trippelsjanse. Et skudd ble reddet av bortelagets keeper, returen ble blokkert, men på tredje forsøk sendte Hans Christian Holm Lindstad ballen i mål og ga vertene ledelsen 1-0. Det var også stillingen halvveis, men det skulle bli mer nettsus etter hvilen.

DFI 3 kom best i gang etter pause, og hadde et par skudd som ble reddet etter gikk like utenfor. Nye scoringer lot vente på seg, men i det 77. minutt fikk Noah Strømmesen Frisell omsider kjempet inn utligningen til 1-1. Kun tre minutter senere var Hobøl tilbake i ledelsen etter at Halvar Vikse ble spilt gjennom, dro av en mann og pirket ballen forbi keeper og i mål til 2-1. Med fem minutter igjen av ordinær tid utlignet DFI 3 for andre gang da Dejan Djekanovic satt inn 2-2, men i det 89. minutt fikk Hobøl straffespark. Det ble derimot reddet glimrende av gjestenes keeper, men flere minutter på overtid fikk Hobøl sitt vinnermål, og det var Emsud Foric som dunket inn 3-2 på en retur fra keeper. Det ble også sluttresultatet, og Hobøl hadde startet poengsankingen. Før vi dro måtte jeg forresten dobbeltsjekke med noen av bortelagets spillere som bekreftet at de faktisk skulle spille ny bortekamp mot Borgar allerede dagen etter (som de til og med vant), og med det sa vi oss fornøyd og satt kursen hjemover.

 

 

 

 

 

 

 

 

Revisit:
Hobøl v Drøbak/Frogn 3 3-2 (1-0)
7. divisjon Østfold avd. 2
Tomterbanen, 11 June 2024
1-0 Hans Christian Holm Lindstad (38)
1-1 Noah Strømmesen Frisell (77)
2-1 Halvar Vikse (80)
2-2 Dejan Djekanovic (85)
3-2 Emsud Foric (90+4)
Att: 26 (h/c)
Admission: Free

Next game: 13.06.2024: Rygge v Torp
Previous game: 10.06.2024: Selbak v Moss 2

More pics

 

Selbak v Moss 2 10.06.2024

 

Mandag 10.06.2024: Selbak v Moss 2

Denne mandagskvelden skulle Selbak spille hjemmekamp mot Moss 2 på deilig naturgress, og ikke bare bestemte jeg meg for å ta turen for å se, men jeg fikk også med meg 5-6 kompiser. Selbak hadde fått en tung start på livet tilbake i 4. divisjon etter opprykket i fjor høst, og hadde tapt sine fem første kamper, men hadde deretter slått tilbake med to seire. Nå hadde de imidlertid tapt to strake igjen, slik at de sto med 2-0-7 og seks poeng på sine ni kamper hittil. Dermed hadde de kun Borgen, Greåker og poengløse Sprint-Jeløy 2 bak seg på tabellen, så det kunne gjort seg med en ny trepoenger. Det var imidlertid ingen enkel oppgave som ventet, for Moss 2 sto med 6-0-3 og 18 poeng, og ville med seier komme à poeng med toer Råde, som lå ni poeng bak ledende Drøbak/Frogn.

Oppgaven ble på ingen måte enklere av at Moss 2 stilte meget sterkt, og selv om jeg kanskje ikke burde gjøre dette til et innlegg i debatten om reservelag i den ordinære ligaen, er det vanskelig å komme utenom. I lagoppstillingen til Moss 2 var det – om jeg har regnet riktig – nemlig ikke mindre enn ni(!) spillere som også har spilt A-lagsfotball for Moss i 1. divisjon i år, og seks av disse hadde til alt overmål flere kamper for førstelaget enn for andrelaget hittil i 2024. Åtte av de ni var også å finne i startelleveren. En mosse-supporter som var til stede bekreftet at de stilte sterkt med det han kalte «omtrent hele benken fra i går, og vel så det», som var en henvisning til Moss sin kamp mot Vålerenga i 1. divisjon dagen før.

I kampens femte minutt sendte Noah Alexandersson (sønnen til den svenske tidligere PL-proffen Niclas) mossingene i føringen med et skudd fra rundt 16-meteren. Den første av gjestenes 1.divisjons-spillere hadde presentert seg, og allerede et lite minutt senere gjorde Oliver Stavdal det samme da han økte til 0-2. Deretter holdt Selbak ut i tjue minutter uten ytterligere baklengs før A-lagsspiller Altin Lajqi økte til 0-3 fra straffemerket. Det er naturlig å tenke seg at Ardi Lajqi kan være hans bror(?), og han var forfriskende nok en av spillerne uten A-lagskamper for Moss, men det var i hvert fall han som økte til 0-4 i det 30. minutt etter å ha blitt spilt fint gjennom. I samme kategori falt Blerton Isufi, som tidligere har spilt aldersbestemt fotball i blant annet FFK, og det var fritt frem bak hos Selbak da han økte til 0-5 i det 44. minutt. Fortsatt var det tid til at Altin Lajqi kunne dunke inn ett til før pause, slik at lagene gikk i garderoben på stillingen 0-6.

Flere av de lokale hadde allerede mistet interessen for det som skjedde ute på banen og var mer opptatt av samtaler seg imellom etter hvert som andre omgang skred frem. Det hele var for lengst avgjort, og det var kun et spørsmål om hvor stor seieren til mossingene skulle bli. Selbak klarte imidlertid å demme opp bedre i andre omgang, og deres sisteskanse gjorde også en god redning da mossingene kom alene med keeper drøyt halvveis ut i omgangen. Likevel kunne de ikke hindre at Moss «2» i det 73. minutt økte til 0-7 ved innbytter Joakim Knudsen, og det ble også sluttresultatet på Selbak Stadion.

Et par dager senere ble det en del ståhei da Kvik Halden 2 stilte med førstelagsspiller Fabian Stensrud Næss i en kamp mot Aremark i 7. divisjon, til tross for at han til vanlig spiller i 2. divisjon. Det skjønner jeg godt, men er det virkelig noe bedre det som skjedde på Selbak Stadion?? Det første som slår meg at det skal bli interessant å se om Moss 2 stiller like sterkt når de skal møte klubbene som Selbak kanskje må slåss med for å beholde plassen!? Dette er mitt fremste ankepunkt mot å ha disse reservelagene i den ordinære ligaen, og jeg vil igjen hevde slik jeg har gjort i årevis, at disse klubbene burde spilt i en egen reserveliga. Der kan de tulle det til for hverandre så mye de vil, og påvirke både opp- og nedrykk slik de nå dessverre får gjøre i en rekke divisjoner og avdelinger av den ordinære ligaen hver eneste sesong.

Det er en skikkelig uting, og det jeg kanskje misliker aller sterkest med den norske fotballen. Med å få reservelagene over i en egne reserveligaer, mistenker jeg også at det til og med kanskje ville blitt litt gjevere å spille for andre lokale førstelag som vi dessverre allerede har mistet altfor mange av. Når det er sagt, var det selvsagt ingen verdens ting å si på at Moss «2» vant selve kampen på Selbak Stadion denne mandagen, og mossingene er uansett langt fra de eneste som bruker sitt andrelag på denne måten, så hensikten er på ingen måte å henge ut de. Problemet er at forbundet har lagt opp til et slikt system, og de ‘stadig strengere restriksjonene’ man snakker om hjelper ikke. Dette er en ordentlig uting som det nå snart må gjøres noe med!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Revisit:
Selbak v Moss 2 0-7 (0-6)
4. divisjon Østfold
Selbak Stadion, 10 June 2024
0-1 Noah Alexandersson (5)
0-2 Oliver Stavdal (6)
0-3 Altin Lajqi (pen, 26)
0-4 Ardi Lajqi (30)
0-5 Blerton Isufi (44)
0-6 Altin Lajqi (45)
0-7 Joakim Knudsen (73)
Att: 62 (h/c)
Admission: 50 NOK (optional)

Next game: 11.06.2024: Hobøl v Drøbak/Frogn 3
Previous game: 08.06.2024: Borgen v Drøbak/Frogn

More pics

 

Borgen v Drøbak/Frogn 08.06.2024

 

Lørdag 08.06.2024: Borgen v Drøbak/Frogn

Etter å ha sett erkerivalene Sparta og Sarpsborg FK spille uavgjort 1-1 og dele poengene i lokaloppgjøret på Spartabanen, men siden den hadde hatt tidlig avspark, hadde jeg ytterligere en kamp på agendaen denne lørdagen. Jeg hadde nemlig tenkt meg videre til Mobakken for å se oppgjøret mellom Borgen og Drøbak/Frogn, og det hadde også Terje Mollestad, så jeg fikk skyss videre med ham mot at jeg tok på meg rollen som kjentmann og veiviser. Snart kunne vi svinge inn og parkere bak klubbhuset på Mobakken, der ankom med god tid, med nesten en time til avspark. Jeg trodde først det var gjestene fra Drøbak som allerede var i gang med oppvarmingen, men det var hjemmelaget Borgen, og det fikk meg igjen til å stusse litt over hvorfor de har røde overtrekksjakker når de spiller i brunt (og hvitt).

Da vi kom oss ut av bilen så vi at også gjestene fra Drøbak var i gang på motsatt banehalvdel, og de måtte finne seg i å være store favoritter før kampen. Det var topp mot bunn, for Drøbak/Frogn toppet tabellen med full pott etter sine første ni kamper, og hadde seks poeng ned til toer (og forhåndsfavoritt) Råde), mens Borgen sto med 1-0-7 og kun tre poeng på sine første åtte kamper. Med det hadde de kun Greåker (på målforskjell) og poengløse Sprint-Jeløy 2 bak seg på tabellen i 4. divisjon Østfold. Da det begynte å dryppe igjen fra oven, søkte vi tilflukt under tak oppe på verandaen foran klubbhuset, og der fikk vi snart også selskap av Trond Sæterøy som likevel hadde bestemt seg for å gå for en dobbel og få med seg denne kampen.

Også Trond holdt i likhet med flere andre vi vekslet noen ord med Drøbak som store favoritter, men han påpekte ganske riktig at det var en allerede nokså regntung gressmatte, og spekulerte i om det kunne gi Borgen en ørliten hjemmebanefordel og muligens kunne bidra til en skikkelig skrell. Det var nok noe slikt Borgen var avhengige av, men så skjedde uansett ikke. Det var riktignok Borgen som fikk den første muligheten, men DFI hadde mest ball, og selv om de innledningsvis så ut til å slite litt med presisjonen fremover, satt snart også det bedre. Da Moses Nyembo ble spilt gjennom og vippet ballen elegant over en utrusende keeper, sto det 0-1 i kampens 13. minutt, og deretter var det egentlig aldri noen tvil.

Tjue minutter var spilt da Moses Nyembo var frempå igjen, utnyttet slurv og nøling i Borgen-forsvaret, og doblet DFIs ledelse. Tre minutter senere fikk Nyembo et skudd blokkert, og returen ble satt inn av Kristian Karlsen som økte til 0-3. Det var klasseforskjell på de to lagene, og i det 33. minutt ble et frispark fra Magnus Hart headet nydelig inn av DFI-kaptein Mikkel Aarstrand. Nå gikk det virkelig unna, for under et minutt senere fikk Moses Nyembo sitt hattrick med et skudd fra rundt 18 meter som snek seg inn nede ved stolpen mens jeg fortsatt oppdaterte etter det forrige målet. DFI var egentlig nærmere både seks og sju før pause enn det Borgen var redusering, men det sto 0-5 halvveis.

Borgen hadde etter hvilen åpenbart bestemt seg for å snøre igjen bakover og begrense tapet, for de la seg nå enda lavere i et forsøk på å gjøre det vanskeligere for DFI. Samtidig var kanskje gjestene godt fornøyd med tingenes tilstand, og det ble en noe tammere andre omgang. Gjestene fra Drøbak fikk ytterligere en scoring i det 74. minutt, da Sondre Stenbek styrte inn via stolpen. Ballen snek seg tydeligvis akkurat over linja, for selv om Borgen-spillerne protesterte og hevdet at den ikke var inne, ble det dømt mål. Med fem minutter igjen kunne bortelaget puttet på ytterligere, men skuddet gikk i tverrliggeren. Det endte uansett med en oppskriftsmessig borteseier med 0-6 som sluttresultat, og DFI sto fortsatt uten poengtap. For Borgen sin del er det nok uansett mot andre klubber at de må hente sine poeng. Jeg sa meg fornøyd med dagens dont, og etter at Trond hadde skysset meg inn til Sarpsborg sentrum, gjensto bare bussturen hjem.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Revisit:
Borgen v Drøbak/Frogn 0-6 (0-5)
4. divisjon Østfold
Mobakken, 8 June 2024
0-1 Moses Nyembo (13)
0-2 Moses Nyembo (21)
0-3 Kristian Karlsen (24)
0-4 Mikkel Aarstrand (33)
0-5 Moses Nyembo (34)
0-6 Sondre Stenbek (74)
Att: 75 (h/c)
Admission: 50 NOK

Next game: 10.06.2024: Selbak v Moss 2
Previous game: 08.06.2024: Sparta v Sarpsborg FK

More pics

 

G-Å Norge / Norway

 

NORGE / NORWAY:

Gjelleråsen:
Li Stadion:
06.06.2022: Gjelleråsen v Fløya

Gjøvik-Lyn:
Gjøvik Stadion:
04.11.2023: Gjøvik-Lyn v Bærum

Graabein:
Graabein Stadion:
12.08.2019: Graabein v Konnerud 3

Grei:
Greibanen:
20.06.2015: Grei v Skårer

Gresvik:
Trondalen (gamle / østre):
11.05.2005: Gresvik v Fredrikstad
18.09.2023: Gresvik v Selbak
24.05.2024: Gresvik v Torp
Trondalen (nye / vestre):
04.10.2021: Gresvik v Skogstrand
20.06.2022: Gresvik v Trøgstad/Båstad
05.06.2023: Gresvik v Greåker
07.02.2024. Veum v Inter Halden

Greåker:
Moa Idrettsplass:
21.09.2021: Greåker v Begby
11.02.2022: Greåker v Sparta
25.05.2022: Greåker v Østsiden
22.06.2022: Greåker v Lisleby
03.08.2022: Greåker v Sarpsborg FK
21.10.2022: Greåker v Ås
28.04.2023: Greåker v Selbak
02.10.2023: Greåker v Rakkestad
12.10.2023: Greåker 2 v Skiptvet
26.10.2023: Greåker v Gresvik
05.03.2024: Greåker v Lisleby
26.04.2024: Greåker v Sparta
27.06.2024: Greåker v Selbak

Grüner:
Dælenenga:
21.04.2015: Grüner v Oslojuvelene

Grorud:
Grorud Idrettspark:
07.05.2015: Grorud v Sarpsborg 08
24.10.2021: Grorud v Fredrikstad

Hafslund:
Hafslundbanen (KG):
07.02.2022: Hafslund v Tveter
06.08.2022: Hafslund/VIL v Torp
27.03.2023: Hafslund v Skogstrand
08.08.2023: Hafslund v Kambo
03.04.2024: Hafslund v Skiptvet
26.08.2024: Hafslund v Veum 2

Halsen:
Bergeskogen Idrettspark:
17.04.2023: Halsen v Fredrikstad 2

Hamarkameratene:
Briskeby Stadion:
28.07.2019: HamKam v Sandefjord Fotball
20.11.2021: HamKam v Fredrikstad

Hasle/Løren:
Haslebanen:
13.09.2017: Hasle/Løren v Heming

Hauerseter:
Nordkisa Stadion:
29.03.2017: Hauerseter v Skjetten

Haugerud:
Haugerudbanen:
05.10.2015: Haugerud v Fagerborg III

Havørn:
Tananger Stadion:
30.10.2021: Havørn v Bogafjell

Heming:
Hemingbanen:
12.04.2016: Heming v Grüner

Hobøl:
Tomter kunstgress:
17.02.2022: Hobøl v Vansjø/Svinndal
Tomterbanen:
21.06.2022: Hobøl v Badebyen Drøbak
11.06.2024: Hobøl v Drøbak/Frogn 3

Holmen:
Holmenbanen:
19.09.2016: Holmen v Kongsberg

Holmestrand:
Hvitstein Stadion:
02.10.2019: Holmestrand v Åsgårdstrand

Holmlia:
Lusetjern:
07.06.2016: Holmlia v Romsås

HSV:
Vestby Arena:
15.04.2016: HSV v Torp
Risilbanen:
01.10.2019: HSV 2 v Skjeberg
Soon Arena:
19.10.2022: HSV v Lisleby 2

Huk:
Bygdøhus:
06.06.2022: Huk v Rustad Abildsø 2

Huringen:
Huringen Stadion:
06.06.2019: Huringen v Konnerud

Hødd:
(Nye) Høddvoll:
29.09.2019: Hødd v Fredrikstad

Hønefoss BK:
Hønefoss Stadion:
16.05.2018: Hønefoss BK v Fredrikstad
Hønefoss Idrettspark:
17.07.2021: Hønefoss BK v Lørenskog

Hvaler:
Asmaløy kunstgress:
26.01.2022: Hvaler v Gresvik
14.02.2024: Hvaler v Veum

Høvik:
Høvikbanen:
05.06.2019: Høvik v Abildsø

Høybråten og Stovner:
Høybråten Stadion:
15.09.2021: Høybråten og Stovner v Ellingsrud

Idd:
Risum kunstgress:
28.02.2022: Idd v Sarpsborg FK
19.06.2023: Idd v Selbak
03.10.2023: Idd v Drøbak/Frogn 2
09.11.2023: Idd v Lisleby 2

Ise:
Ise Gress:
14.09.2021: Ise v Nylende
21.06.2023: Ise v Begby 2

Jerv:
Levermyr:
28.08.2021: Jerv v Fredrikstad

Kambo:
Nøkkeland Stadion:
29.07.2021: Kambo v SK Rapid Moss
28.09.2021: Kambo v Badebyen Drøbak
19.10.2023: Kambo v Lervik

KFUM-kameratene Oslo:
KFUM Arena:
11.10.2015: KFUM Oslo v Tromsdalen
01.02.2020: KFUM Oslo v Fredrikstad
Ekeberg kunstgress # 1:
15.09.2021: KFUM Oslo v Fredrikstad
22.08.2022: KFUM Oslo v Fredrikstad
12.05.2024: KFUM Oslo v Fredrikstad

Kjelsås:
Grefsen Stadion:
05.10.2015: Kjelsås v Stabæk II

Klemetsrud:
Mortensrud kunstgress:
12.05.2024: Klemetsrud v Union Carl Berner

Klepp:
Klepp Stadion:
29.10.2021: Klepp v Nærbø

Kolbotn:
Sofiemyr Stadion:
13.09.2016: Kolbotn v Frigg II

Kongsvinger:
Gjemselunden:
10.08.2002: Kongsvinger v Fredrikstad

19.06.2016: Kongsvinger v Fredrikstad
29.10.2022: Kongsvinger v Fredrikstad
04.02.2023: Kongsvinger v Fredrikstad

Korsvoll:
Korsvollbanen:
13.10.2018: Korsvoll v Frigg

Kragerø:
Kragerø Stadion:
05.06.2021: Notodden v Fløy-Flekkerøy (@ Kragerø)

Kristiansund BK:
Kristiansund Stadion:
10.04.2023: Kristiansund BK v Fredrikstad

Kråkerøy:
Kråkerøy Stadion:
05.10.2020: Kråkerøy G19 v Drøbak/Frogn G19
20.07.2021: Kråkerøy v Sprint-Jeløy
25.07.2021: Kråkerøy v Fredrikstad
01.05.2023: Kråkerøy v Kvik Halden 2
20.06.2023: Kråkerøy v Råde
25.03.2024: Kråkerøy v Østsiden

Kurland:
Kurlandsparken:
18.06.2023: Lørenskog v Nordstrand

Kvik Halden:
Halden Stadion (Rødsjordet):
15.08.2020: Kvik Halden v Fredrikstad
11.10.2020: Kvik Halden v Tromsdalen
31.10.2020: Kvik Halden v Fredrikstad
23.06.2022: Kvik Halden v Fredrikstad
Strupe :
23.05.2022: Kvik Halden 2 v Greåker

Lade:
Lade 4 kunstgress:
31.05.2024: Lade v Vanvik

Lambertseter:
Lambertseter Stadion:
07.09.2016: Lambertseter v Bøler

Langhus:
Langhus Idrettspark:
06.04.2016: Langhus v Rustad

Larvik Turn:
Lovisenlund:
27.04.2023: Larvik Turn v Halsen 2

Leirsund:
Leirsund Stadion:
19.09.2023: Leirsund v Lillestrøm 3

Lervik:
Nye Lervikbanen # 2:
05.11.2021: Lervik v Trøgstad/Båstad
Nye Lervikbanen # 1:
14.10.2022: Lervik v Begby
09.06.2023: Lervik v Skogstrand

Lillestrøm:
Åråsen:
12.04.2004: Lillestrøm v Fredrikstad
26.06.2005: Lillestrøm v Fredrikstad
12.08.2006: Lillestrøm v Fredrikstad
09.04.2007: Lillestrøm v Fredrikstad
05.10.2008: Lillestrøm v Fredrikstad
14.09.2009: Lillestrøm v Fredrikstad
11.12.2019: Lillestrøm v Start
20.05.2024: Lillestrøm v Fredrikstad
LSK-hallen:
01.02.2020: Lillestrøm v Tromsø
27.01.2024: Lillestrøm v Fredrikstad
23.02.2024: HamKam v Fredrikstad 

Lisleby:
Sentralidrettsanlegget:
19.05.2007: Lisleby v Fredrikstad
03.06.2022: Lisleby v Sarpsborg FK
18.06.2022: Lisleby v Tistedalen
01.07.2022: Lisleby v Sparta
08.05.2023: Lisleby v Kvik Halden 2
12.06.2023: Lisleby 2 v Selbak
21.10.2023: Lisleby v Drøbak/Frogn
10.08.2024: Lisleby v Drøbak/Frogn
Lisleby kunstgress:
24.02.2022: Lisleby v Sarpsborg FK
23.03.2022: Lisleby v Østsiden
07.05.2023: Lisleby 2 v Kråkerøy 2
06.10.2023: Lisleby 2 v Ekholt

Loddefjord:
Alvøen Idrettspark:
20.05.2022: Loddefjord v NHHI

Lokomotiv Oslo:
Frogner Stadion:
21.04.2015: Lokomotiv Oslo v Vålerenga

Lommedalen:
Lommedalen Idrettspark:
26.06.2015: Lommedalen v Eik-Tønsberg

Lyn:
Ullevål Stadion:
03.10.2004: Lyn v Fredrikstad
10.04.2005: Lyn v Fredrikstad
29.10.2006: Lyn v Fredrikstad
30.07.2007: Lyn v Fredrikstad
27.04.2008: Lyn v Fredrikstad
01.11.2009: Lyn v Fredrikstad
Kringsjå kunstgress:
28.09.2015: Lyn II v Ready
Bislett Stadion:
19.06.2017: Lyn v Gjøvik-Lyn

Lørenskog:
Rolvsrud Stadion:
11.10.2015: Lørenskog v Moss
Kurlandsparken (Kurland FK):
18.06.2023: Lørenskog v Nordstrand 

Løvenstad:
Sandbekken:
13.02.2020: Løvenstad v Hvam

Madla:
Madlabanen:
20.04.2024: Madla v Pors

Mandalskameratene:
Idrettsparken Mandal:
24.07.2021: Mandalskameratene v Arendal

Manglerud Star:
Manglerud Idrettspark:
06.06.2016: Manglerud Star v Skjetten

Melhus:
Gruva kunstgress:
28.05.2022: Melhus v Kolstad

Merkurbanene (i Fredrikstad):
Merkur # 1 (kommunal):
02.02.2022: Trosvik v Kråkerøy 2
19.04.2023: Veum v Torp 2 / Borgar
13.09.2023: Veum v Skiptvet
30.09.2023: Veum v Aremark
18.10.2023: Veum v Greåker 2
Merkur # 2 (Trosvik):
12.10.2021: Trosvik v Lisleby 2

Minde:
Paradisbanen:
08.10.2023: Minde v Varegg 2

Mjøndalen:
Nedre Eiker Stadion:
26.01.2019: Mjøndalen v Fredrikstad
11.02.2023: Mjøndalen v Fredrikstad
24.04.2023: Mjøndalen v Fredrikstad

Molde:
Nye Molde Stadion:
10.11.2019: Molde v Strømsgodset

Moss:
Melløs stadion:
06.09.1992: Moss v Drøbak/Frogn
26.10.2003: Moss v Fredrikstad
02.05.2013: Moss v Fredrikstad
23.10.2020: Moss v Bærum
01.08.2021: Moss v Fredrikstad
05.11.2023: Moss v Fredrikstad
Melløs kunstgress:
13.09.2021: Moss 2 v Borgen
09.03.2022: Moss v FK Eik Tønsberg 871
29.04.2024: Moss 2 v Drøbak/Frogn
Melløs Treningsfelt B:
10.05.2023: Moss 2 v Drøbak/Frogn
20.08.2024: Moss 2 v Askim Fotball
Melløs Treningsfelt A:
26.06.2023: Moss 2 v Tistedalen

Mysen:
Mysen Stadion:
12.05.2008: Mysen v Fredrikstad
18.10.2018: Mysen/HIL v NMBUI 

Nardo:
Nissekollen Stadion:
01.06.2024: Nardo v Trygg/Lade

Nationalkameratene:
Hallsetbanen:
29.05.2022: Nationalkameratene v Melhus 2

Navestad:
Navestadbanen:
10.10.2021: Navestad v Rygge
28.06.2022: Navestad v Torp
31.05.2023: Navestad v Askim Fotball 2
28.08.2024: Navestad v Berg 2

Nesodden:
Berger Stadion:
11.05.2011: Nesodden v Fredrikstad
Berger kunstgress:
31.07.2019: Nesodden v Drøbak/Frogn

NMBUI:
Storebrand Stadion:
12.06.2017: NMBUI v Rygge

Nordby:
Nordbybanen:
08.10.2018: Nordby v Mercantile

Nordstrand:
Niffen:
10.05.2009: Nordstrand v Fredrikstad

Norge (Norway):
Ullevål Stadion:
21.10.1984: Fredrikstad v Viking (cup final)
28.10.1984: Fredrikstad v Viking (cup final replay)
05.06.1991: Norge v Italia
02.06.1993: Norge v England
12.11.2005: Norge v Tsjekkia
12.11.2006: Fredrikstad v Sandefjord (cup final)
26.05.2012: Norge v England
08.10.2017: Norge v Nord-Irland
13.10.2018: Norge v Slovenia
15.11.2019: Norge v Færøyene

Notodden:
Idrettsparken:
18.11.2017: Notodden v Fredrikstad
Telemarkshallen:
21.02.2020: Notodden v Arendal (@ Telemarkshallen)

Nylende:
Nylendebanen:
07.09.2021: Nylende v Borgar

Odd:
Falkum Stadion:
05.05.2024: Odd v Fredrikstad

Olsvik:
Olsvik Stadion:
20.05.2022: Olsvik v Løv-Ham

Oppegård:
Østre Greverud:
08.06.2017: Oppegård v Driv

Oppsal:
Trasop Idrettspark:
05.06.2016: Oppsal v Alta

Orkla:
Fannremsmoen:
12.10.2019: Orkla v Verdal

Pors:
Pors Stadion:
15.07.2021: Pors v Halsen

Rakkestad:
Rakkestad Stadion:
10.09.2021: Rakkestad v Sprint-Jeløy
20.10.2023: Rakkestad v Ekholt
03.11.2023: Rakkestad v Berg

Randesund:
Sukkevann Idrettspark:
25.09.2021: Randesund v Hisøy

Ranheim:
Ranheim Stadion:
29.05.2022: Ranheim v Fredrikstad

Raufoss:
Persveløkka:
23.09.2018: Raufoss v Fredrikstad

Ready:
Gressbanen:
13.10.2018: Ready v Træff

Rollon:
Rollonbana:
27.09.2019: Rollon v Bergsøy

Rolvsøy:
Evjeplassen:
07.09.2021: Rolvsøy v Fredrikshald
08.09.2021: Rolvsøy G19 v Kråkerøy G19
08.09.2021: Rolvsøy 2 v Torp 2
23.02.2023: Rolvsøy v Gresvik
23.05.2023: Rolvsøy v Fredrikshald
26.09.2023: Rolvsøy v Torp
23.04.2024: Rolvsøy v Vansjø/Svinndal

Rommen:
Rommensletta:
06.09.2016: Rommen v Grüner
06.09.2016: Oslo City v Oppsal II

Romsås:
Bjøråsen kunstgress:
07.10.2017: Romsås v Rommen

Rosenborg:
Lerkendal Stadion:
02.06.2024: Rosenborg v Fredrikstad

Rustad:
Rustadbanen:
15.06.2017: Rustad v Brosundet

Rygge:
Rygge Stadion:
09.06.2016: Rygge v Torp
23.10.2021: Rygge v Ekholt
28.03.2023: Rygge v Ekholt
03.06.2023: Rygge v Ekholt
16.06.2023: Rygge v Berg
29.01.2024: Rygge v Lervik
05.02.2024: Rygge v Gresvik
13.06.2024: Rygge v Torp

Røa:
Røabanen:
12.09.2016: Røa v Ås

Råde:
Råde Stadion:
09.05.1998: Råde v Fredrikstad
03.02.2022: Råde v Askim Fotball
18.05.2022: Råde v Fredrikstad
08.11.2022: Råde v Sandefjord Fotball 2
17.02.2023: Råde v Grei
28.10.2023: Råde v Flint
24.04.2024: Råde v Moss
01.05.2024: Råde v Sarpsborg 08
Råde gress:
08.06.2023: Råde 3 v Idd 2 

Sagene:
Bjølsenfeltet:
24.09.2019: Sagene v Ullern 2

Sande / Nordre Sande:
Nordre Sande kunstgress:
23.08.2019: Sande / Nordre Sande v Glassverket

Sandefjord BK:
Storstadion:
20.06.2007: Sandefjord Fotball v Fredrikstad
01.07.2021: Sandefjord BK v Runar

Sandefjord Fotball:
Komplett.no Arena:
05.04.2009: Sandefjord Fotball v Fredrikstad
21.06.2024: Sandefjord Fotball v Fredrikstad 

Sandnes Ulf:
Sandnes Stadion:
27.10.2019: Sandnes Ulf v Skeid
Nye Sandnes Stadion:
01.11.2021: Sandnes Ulf v Fredrikstad

Sandviken:
Stemmemyren:
22.05.2022: Sandviken v Kjelsås 2

Sarpsborg FK:
Sarpsborg Stadion:
11.06.1997: Sarpsborg v Fredrikstad
01.08.1999: Sarpsborg v Fredrikstad
16.05.2000: Sarpsborg v Fredrikstad
26.05.2004: Sarpsborg v Fredrikstad
13.06.2007: Sarpsborg v Fredrikstad
Kurland:
06.07.2021: Sarpsborg FK v Askim Fotball
18.09.2021: Sarpsborg FK v Drøbak/Frogn
30.06.2022: Sarpsborg FK v Kråkerøy
03.06.2023: Sarpsborg FK v Drøbak/Frogn
29.07.2023: Sarpsborg FK v Ekholt
15.05.2024: Sarpsborg FK v Østsiden

Sarpsborg 08:
Sarpsborg Stadion:
11.04.2010: Sarpsborg 08 v Fredrikstad
19.02.2022: Sarpsborg 08 v Fredrikstad
18.08.2022: Sarpsborg 08 G19 v Fredrikstad G19
21.01.2023: Drøbak/Frogn v Kolbotn (VAR test @ Sarpsborg Stadion)
05.02.2023: Askim Fotball v Begby (VAR test @ Sarpsborg Stadion)
05.02.2023: Sarpsborg FK v Ekholt (VAR test @ Sarpsborg Stadion)
13.02.2024: Borgen 2 v Tune (@ Sarpsborg Stadion)
20.06.2024: Sarpsborg 08 G19 v Fredrikstad G19
Sarpsborg Stadion treningsfelt:
06.09.2023: Ise v Hvaler 

Selbak:
Selbak stadion:
05.04.1986: Selbak v Torp
24.04.1993: Selbak v Fredrikstad
10.05.1995: Selbak v Drøbak/Frogn
14.06.1996: Selbak v Fredrikstad
20.09.2003: Selbak v Torp
30.06.2011: Selbak v Torp
11.09.2021: Selbak v Sarpsborg FK
13.05.2022: Selbak v Idd
29.07.2022: Selbak v Trøgstad/Båstad
22.05.2023: Selbak v Ekholt
02.06.2023: Selbak v Berg
13.06.2023: Selbak 2 v Torp
05.09.2023: Selbak 2 v Rolvsøy
11.05.2024: Selbak v Sarpsborg FK
25.05.2024: Selbak v Drøbak/Frogn
10.06.2024: Selbak v Moss 2
05.08.2024: Selbak v Lisleby
16.08.2024: Selbak v Borgen
Selbak Stadion KG:
18.10.2019: Selbak v Ås
29.01.2022: Selbak v Tune
10.02.2022: Selbak v Lisleby
26.02.2022: Selbak v Askim Fotball
28.03.2022: Selbak v Tveter
30.03.2022: Selbak 2 v Berg 2
12.10.2022: Selbak v Askim Fotball
21.04.2023: Selbak v Gresvik
11.09.2023: Selbak v Råde 2
22.09.2023: Selbak v Greåker
09.10.2023: Selbak v Kråkerøy 2
23.10.2023: Selbak v Drøbak/Frogn 2
06.11.2023: Selbak v Lisleby 2
11.11.2023: Selbak v Idd
02.03.2024: Selbak v Tistedalen
27.03.2024: Selbak v Ekholt
27.04.2024: Selbak v Råde
06.05.2024: Selbak 2 v Borgen 2

Skarphedin:
Telemarkshallen:
21.02.2020: Notodden v Arendal

Skaubygda:
Dalbanen:
09.06.2019: Skaubygda v Sagene 3

Skedsmo:
Skedsmo Stadion:
20.05.2024: Skedsmo v Gjelleråsen

Skeid:
Voldsløkka:
08.06.2000: Skeid v Fredrikstad
13.07.2003: Skeid v Fredrikstad
Nordre Åsen:
06.05.2015: Skeid v Odd Grenland
Muselunden KG:
01.09.2023: Sandaker Holmen 2 

Ski:
Ski Stadion:
02.06.1996: Ski v Fredrikstad
Ski kunstgress (# 1):
09.10.2018: Ski v Fortuna Oslo 

Skiptvet:
Skiptvet Stadion:
07.10.2021: Skiptvet v Eika Krapfoss

Skjeberg Sport:
Skjeberg Sportsplass:
21.02.2022: Skjeberg Sport v Ås
20.02.2023: Skjeberg Sport v Veum
27.09.2023: Skjeberg Sport v Veum
04.10.2023: Skjeberg Sport v Aremark

Skjetten:
Skjetten Stadion:
05.06.2019: Skjetten v Harstad

Skogstrand:
Skogstrandbanen:
30.08.2021: Skogstrand v Råde 2
06.09.2022: Skogstrand v Navestad
07.10.2023: Skogstrand v Vansjø/Svinndal
02.04.2024: Skogstrand v Inter Halden
16.04.2024: Skogstrand v NMBUI

Slemmestad:
Slemmestad Stadion:
27.06.2022: Slemmestad v Drammens BK 2

Slitu:
Slitu Idrettspark:
06.06.2023: Slitu v Trosvik 2

Sotra SK:
Straume Stadion:
18.07.2020: Sotra SK v Nardo

Sparta:
Spartabanen:
09.07.2021: Sparta v Tistedalen
28.01.2022: Sparta v Tistedalen
04.02.2022: Sparta v Borgen
25.06.2022: Sparta v Drøbak/Frogn
10.02.2023: Sparta v Sarpsborg FK
24.02.2023: Sparta v Råde
19.03.2023: Sparta v Sarpsborg FK
23.06.2023: Sparta v Ås
26.02.2024: Sparta v Lisleby
08.06.2024: Sparta v Sarpsborg FK

Spjelkavik:
Spjelkavik Stadion:
28.09.2019: Spjelkavik v Nordstrand

Sprint-Jeløy:
Bellevue:
08.09.2002: Sprint/Jeløy v Fredrikstad
08.07.2006: Sprint/Jeløy v Fredrikstad
03.07.2021: Sprint-Jeløy v Drøbak/Frogn
13.02.2022: Sprint-Jeløy v Kråkerøy
14.05.2023: Sprint-Jeløy v Fredrikstad 2
24.05.2023: Sprint-Jeløy v Fredrikstad
28.07.2024: Sprint-Jeløy v Fredrikstad 2
Refsnesbanen:
05.09.2022: Sprint-Jeløy 2 v Askim Fotball 

Spydeberg:
Spydeberg Stadion:
15.05.2017: Spydeberg v Drøbak/Frogn II
16.11.2023: Driv v Trøgstad/Båstad (@ Spydeberg)

Stabæk:
Nadderud:
19.09.2004: Stabæk v Fredrikstad
29.06.2005: Stabæk v Fredrikstad
24.09.2006: Stabæk v Fredrikstad
03.09.2007: Stabæk v Fredrikstad
26.06.2022: Stabæk v Fredrikstad
15.11.2023: Lyn v Tromsdalen (@ Stabæk)
Nadderud kunstgress:
19.09.2016: Stabæk II v Mo
Fornebu Arena:
17.11.2017: Stabæk U16 v Viking U16 (cup final @Fornebu Arena)

Stakkevollan:
Stakkevollan Stadion:
30.05.2024: Stakkevollan v Ramfjord

Start:
Sør Arena:
07.12.2019: Start v Lillestrøm
26.09.2021: Start v Fredrikstad
31.07.2022: Start v Fredrikstad

Stavanger IF:
Siffen:
21.04.2024: Stavanger IF v Vard Haugesund 2

Stjørdals-Blink:
Nye Blinkbanen:
13.10.2019: Stjørdals-Blink v Fredrikstad
Sandskogan Stadion:
29.09.2021: Stjørdals-Blink v Fredrikstad

Strømmen:
Strømmen Stadion:
10.04.2016: Strømmen v Fredrikstad

Strømsgodset:
Marienlyst Stadion:
21.06.2015: Strømsgodset v Tromsø

Teisen:
Brynbanen:
19.04.2016: Teisen v Romsås

Tistedalen:
Tistedalen Stadion:
25.05.2018: Tistedalen v Ås
15.09.2023: Tistedalen v Drøbak/Frogn
Tistedalen kunstgress:
14.04.2023: Tistedalen v Kråkerøy

Torp:
Torp stadion:
1980s: Div. kamper
04.05.1984: Torp v Askim
18.05.1984: Torp v Skiptvet
01.06.1984: Torp v Ullerøy
15.06.1984: Torp v Greåker
03.08.1984: Torp v Trosvik
17.08.1984: Torp v Gresvik
31.08.1984: Torp v Sparta
27.04.1985: Torp v Sparta
11.05.1985: Torp v Kråkerøy
08.06.1985: Torp v Ørje
22.06.1985: Torp v Tistedalen
10.08.1985: Torp v Slitu
24.08.1985: Torp v Mysen
20.09.1985: Torp v Halden FK
12.04.1986: Torp v Gran
19.04.1986: Torp v Borgar
02.05.1986: Torp v Greåker
20.06.1986: Torp v Kambo
17.06.1990: Torp v Fredrikstad
29.05.1991: Torp v Drøbak/Frogn
24.04.1992: Torp v Selbak
26.05.1995: Torp v Selbak
03.07.1998: Torp v Selbak
18.04.2000: Torp v Fredrikstad
26.10.2018: Torp v Trosvik
04.11.2020: Torp G19 v Driv G19
28.06.2021: Torp v Trosvik
31.08.2021: Torp 2 v Hvaler
20.10.2021: Torp v Trosvik
14.02.2022: Torp v Skjeberg Sport
24.03.2022: Torp v Begby
24.05.2022: Torp v Lisleby 2
06.02.2023: Torp v Begby
09.02.2023: Torp v Trosvik
25.03.2023: Torp v Bøn
18.04.2023: Torp v Spydeberg
26.04.2023: Torp 2 / Borgar v Skjeberg Sport
02.05.2023: Torp v Trøgstad/Båstad
09.05.2023: Torp v NMBUI
16.05.2023: Torp v Rolvsøy
07.08.2023: Torp v Trosvik
05.09.2023: Torp v Hafslund
25.10.2023: Torp 2 / Borgar v Eika Krapfoss
31.10.2023: Torp v Selbak 2
15.02.2024: Torp v Selbak
30.04.2024: Torp v Drøbak/Frogn 2
14.05.2024: Torp v Berg
05.06.2024: Torp 2 v Hvaler
12.08.2024: Torp v Begby
27.08.2024: Torp v Askim Fotball 2

Tromsdalen:
TUIL Arena:
18.10.2020: Tromsdalen v Fredrikstad

Tromsø:
Alfheim Stadion:
29.05.2024: Tromsø v Fredrikstad

Tronvik:
Refsnesbanen:
05.09.2022: Sprint-Jeløy 2 v Askim Fotball

Trosvik:
Merkur # 2:
12.10.2021: Trosvik v Lisleby 2
Merkur # 1 (kommunal):
08.02.2022: Trosvik v Kråkerøy 2
Trosvikbanen:
01.06.2022: Trosvik 2 v Borgar
16.02.2023: Trosvik v Lisleby
23.03.2023: Trosvik v Driv
25.09.2023: Trosvik v Idd
22.03.2024: Trosvik v Kråkerøy 2
27.05.2024: Trosvik v Begby
19.08.2024: Trosvik v Gresvik
02.09.2024: Trosvik v Idd

Trøgstad/Båstad:
Trøgstad kunstgress:
17.10.2019: Trøgstad/Båstad v Lervik’
Trøgstad Stadion:
08.04.2024: Trøgstad/Båstad v Kråkerøy 2

Tune:
Tunebanen (‘nedre’ / nye):
13.07.2021: Tune v Navestad
07.05.2024: Tune v Vansjø/Svinndal
Tunebanen (‘øvre’ /gamle):
05.10.2021: Tune v Ørje
22.03.2022: Tune v Yven
02.06.2022: Tune v Fredrikshald
14.02.2023: Tune v Trøgstad/Båstad
17.10.2023: Tune v Skogstrand
24.10.2023: Tune v Kambo
13.08.2024: Tune v Sarpsborg FK 2

Tveter:
Tveterbanen:
23.08.2022: Tveter v Aremark
09.09.2023: Tveter v Badebyen Drøbak
06.08.2024: Tveter v Tune

Ullensaker/Kisa:
UKI Arena:
19.09.2015: Ull/Kisa v Egersund

Ullern:
Ullernbanen:
29.09.2014: Ullern v Lyn II

Ullerøy:
Ullerøy Idrettsplass:
31.05.2022: Ullerøy v Hvaler

Utsikten:
Krohnsminde:
22.05.2022: Utsikten v Nordnes

Vansjø/Svinndal:
Kirkebygden kunstgress:
14.06.2022: Vansjø/Svinndal v Hobøl

Vanvik:
Skavelmyra Stadion:
27.05.2022: Vanvik v Rindal

Veitvet:
Veitvetbanen:
19.09.2023: FK Union Carl Berner v Holmen

Vestli:
Jesperud Arena:
28.06.2016: Vestli v Grüner

Veum:
Veumbanen:
07.08.2024: Veum v St. Croix IBK
21.08.2024: Veum v Råde 3

Vidar:
Lassa Stadion:
26.10.2019: Vidar v Fredrikstad

Viking:
Viking Stadion:
31.10.2021: Viking v Sarpsborg 08
21.04.2024: Viking v Fredrikstad

Volda:
Volda Stadion:
14.08.1993: Volda v Ørsta

Vålerenga:
Bislett Stadion:
10.07.1997: Vålerenga v Brann
Ullevål Stadion:
08.08.2004: Vålerenga v Fredrikstad
16.05.2005: Vålerenga v Fredrikstad
16.08.2006: Vålerenga v Fredrikstad
02.08.2008: Vålerenga v Fredrikstad
16.05.2009: Vålerenga v Fredrikstad
Valhall Arena:
28.09.2015: Vålerenga II v Mjølner
Vålerenga Stadion:
10.09.2017: Vålerenga v Sarpsborg 08
22.02.2023: Vålerenga v Raufoss
Vallefeltet:
30.01.2020: Vålerenga v Ull/Kisa

Wam-Kam:
Jordal Idrettspark:
16.06.2015: Wam-Kam v Vollen

Yven:
Yvenbanen:
31.08.2021: Yven v Nylende
07.06.2023: Yven v Lervik 2
04.10.2023: Yven v Drøbak/Frogn 3
09.05.2024: Yven v Skjeberg Sport
23.05.2024: Yven v Navestad

Ørje:
Ørje Idrettsplass:
17.09.2021: Ørje v Mysen

Ørn-Horten:
Lystlunden Stadion:
24.05.2017: Ørn Horten v Sandefjord Fotball
09.02.2022: Ørn Horten v FK Eik Tønsberg 871
01.06.2023: Ørn Horten v Fredrikstad

Østfoldhallen:
02.02.2010: Fredrikstad v Sarpsborg 08
05.12.2021: Lervik v Berg
06.02.2022: Ås v Rakkestad
06.02.2022: Kråkerøy v Lisleby
12.02.2022: Østsiden v Drammens BK
12.02.2022: Kvik Halden v Notodden
25.02.2022: Kvik Halden v Ørn Horten
15.10.2022: Lisleby v Greåker
03.02.2023: Kråkerøy v Borgen
25.02.2023: Østsiden v Drammens BK
25.02.2023: Kråkerøy v Askim Fotball
27.02.2023: Østsiden v Torp
18.03.2023: Lisleby v Råde
24.03.2023: Kråkerøy 2 v Gresvik
25.03.2023: Østsiden v Kråkerøy
30.10.2023: Kråkerøy 2 v Trosvik
19.01.2024: Askim Fotball v Sparta
26.01.2024: Kråkerøy v Askim Fotball
02.02.2024: Kråkerøy v Moss 2
04.02.2024: Østsiden v Tistedalen
09.02.2024: Kråkerøy v Sarpsborg FK
12.02.2024: Trosvik v Gresvik
16.02.2024: Ås v Sparta
17.02.2024: Kvik Halden v Ørn Horten
17.02.2024: Østsiden v Sarpsborg 08 2
01.03.2024: Kråkerøy v Lisleby
01.03.2024: Østsiden G19 v Selbak G19
08.03.2024: Kråkerøy v Ås
09.03.2024: Trosvik v Selbak
09.03.2024: Østsiden v Lisleby
10.03.2024: Fredrikstad 2 v Fram Larvik
19.08.2024: Fredrikstad G17 v Bodø/Glimt G17

Østsiden:
Østsiden stadion:
09.05.2001: Østsiden v Fredrikstad
21.10.2017: Østsiden v Drøbak/Frogn
31.07.2021: Østsiden v Kolbotn
09.08.2021: Østsiden v Rakkestad
03.09.2021: Østsiden v Selbak
20.09.2021: Østsiden v Moss 2
19.05.2022: Østsiden v Sarpsborg 08
24.06.2022: Østsiden v Borgen
02.09.2022: Østsiden v Kråkerøy
15.05.2023: Østsiden v Moss 2
29.05.2023: Østsiden v Kråkerøy
30.05.2023: Østsiden 2 v Yven
13.09.2023: Østsiden v Sprint-Jeløy 2
09.05.2024: Østsiden v Sparta
24.06.2024: Østsiden v Sprint-Jeløy 2
04.09.2024: Østsiden v Selbak

Øvrevoll Hosle:
Hoslebanen:
22.06.2017: Øvrevoll Hosle v Furuset

Aalesund FK:
Ålesund Stadion:
22.04.2007: Aalesund v Fredrikstad 

Ålgård:
Nye Ålgård Stadion:
25.10.2019: Ålgård v Frøyland

Årvoll:
Årvollbanen:
18.04.2018: Årvoll v Vålerenga

Ås:
Ås stadion:
11.10.2013: Ås v Trosvik
23.04.2015: Ås v Fredrikstad
12.05.2017: Ås v Trosvik
15.10.2018: Ås v Fredrikstad 2
20.05.2019: Ås v Idd
Kroerbanen:
03.09.2019: Ås 2 v Østsiden 2

Åsane:
Myrdal Stadion:
07.12.2020: Åsane v Strømmen
Åsane Arena:
08.10.2023: Åsane v Fredrikstad

Åsgårdstrand:
Åsgårdstrand Idrettspark:
24.06.2023: Åsgårdstrand v Flint

 

 

A-F Norge / Norway

 

 

NORGE / NORWAY

Abildsø:
Abildsøfeltet:
18.09.2019: Abildsø v Høvik

Aremark:
Aremark Stadion:
03.05.2023: Aremark v Torp 2 / Borgar

Arendal:
Bjønnes Stadion:
15.09.2019: Arendal v Fredrikstad

Asker:
Føyka Stadion:
14.05.2017: Asker v Bærum

Askim Fotball:
Askim Stadion:
01.05.2012: Askim v Fredrikstad
17.06.2022: Askim Fotball v Selbak
Askim kunstgress:
30.01.2022: Askim Fotball v Rakkestad
23.11.2023: Askim Fotball 2 v Torp
Hovbanen:
31.03.2022: Askim Fotball v Ørje

Begby:
Begby Arena:
01.09.2021: Begby G19 v Tune G19
22.09.2021: Begby 2 v Torp 2
16.06.2022: Begby v Lervik
19.08.2022: Begby v Rygge
01.09.2022: Begby 2 v Borgar
20.10.2022: Begby v Gresvik
23.01.2023: Begby v Drøbak/Frogn
Nye Begbybanen:
20.03.2023: Begby v Rakkestad
29.09.2023: Begby v Selbak
13.10.2023: Begby v Rygge
13.11.2023: Begby 2 v Greåker 2
25.03.2024: Begby v Tistedalen
05.04.2024: Begby v Torp
03.06.2024: Begby v Rakkestad

Berg:
Berg Stadion:
14.09.2021: Berg v Driv
08.11.2023: Berg v Selbak

Berger:
Bergerbanen:
05.08.2021: Sande/Berger v Åskollen

Birkebeineren:
Årbogen:
09.02.2023: Strømsgodset v Raufoss (@ Birkebeineren)

Blaker:
Bruvollen:
01.06.2018: Blaker v Sørumsand

Borg Fotball:
Sarpsborg Stadion:
21.05.2003: Borg Fotball v Fredrikstad

Borgar:
Gråvollen:
08.07.2021: Borgar v Ise
14.06.2023: Torp 2 / Borgar v Askim Fotball 3
17.04.2024: Borgar v Rakkestad 2
03.09.2024: Borgar v Askim Fotball 2

Borgen:
Mobakken:
04.08.2021: Borgen v Søndre Høland
05.08.2022: Borgen v Drøbak/Frogn
15.06.2023: Borgen v Drøbak/Frogn
06.10.2023: Borgen v Ås
08.06.2024: Borgen v Drøbak/Frogn
08.08.2024: Borgen v Greåker
Sandbakken:
22.10.2021: Borgen v Råde
20.03.2022: Borgen v Kråkerøy
08.02.2023: Borgen v Ås
11.10.2023: Borgen v Lisleby
19.04.2024: Borgen v Selbak

Borre:
Borre Idrettspark:
02.09.2021: Borre v Runar

Brann:
Brann Stadion:
21.05.2022: Brann v Fredrikstad
07.04.2024: Brann v Fredrikstad

Brattvåg:
Brattvåg Stadion:
03.10.2020: Brattvåg v Fredrikstad

Bryne:
Bryne Stadion:
16.10.2021: Bryne v Fredrikstad

Bygdø Monolitten:
Bygdø Stadion:
10.09.2015: Bygdø Monolitten v Sagene

Bækkelaget:
Ekebergsletta:
18.04.2018: Bækkelaget v Ellingsrud
Sportsplassen:
20.09.2023: Bækkelaget v Jusstudentenes IK

Bærum:
Kadettangen (Sandvika Stadion):
21.06.2015: Bærum v Fredrikstad

Bærums Verk Hauger:
Gommerudbanen:
09.04.2024: Bærums Verk Hauger v Bærum 2

Bøler:
Haraløkka:
20.04.2016: Bøler v Fire Lys

Djerv:
Møhlenpris Idrettsplass:
06.04.2024: SK Djerv v Varegg

Donn:
Kristiansand Stadion:
25.09.2021: Donn v Ekspress

Driv:
Mjær Stadion:
06.09.2021: Driv v Torp

Drøbak/Frogn:
Seiersten Stadion:
1980s: Div. kamper
15.05.1981: Drøbak/Frogn v Borgar
24.05.1981: Drøbak/Frogn v Selbak
05.06.1981: Drøbak/Frogn v Skiptvet
13.06.1981: Drøbak/Frogn v Greåker
14.08.1981: Drøbak/Frogn v Hafslund
25.05.1982: Drøbak/Frogn v Tveter
30.07.1982: Drøbak/Frogn v Berg
20.08.1982: Drøbak/Frogn v Ørje
04.09.1982: Drøbak/Frogn v Ekholt
17.09.1982: Drøbak/Frogn v Borgar
07.05.1983: Drøbak/Frogn v Skiptvet
20.05.1983: Drøbak/Frogn v Kråkerøy
27.05.1983: Drøbak/Frogn v Tune
10.06.1983: Drøbak/Frogn v Trosvik
29.07.1983: Drøbak/Frogn v Borgar
06.08.1983: Drøbak/Frogn v Norwich City
02.09.1983: Drøbak/Frogn v Gresvik
01.10.1983: Drøbak/Frogn v Tistedalen
24.07.1985: Drøbak/Frogn v Fredrikstad
27.04.1986: Drøbak/Frogn v Moss
08.06.1986: Drøbak/Frogn v Fredrikstad
10.08.1986: Drøbak/Frogn v Strømsgodset
24.08.1986: Drøbak/Frogn v Sogndal
07.09.1986: Drøbak/Frogn v Raufoss
14.09.1986: Drøbak/Frogn v Eik Tønsberg
12.10.1986: Drøbak/Frogn v Jerv
19.10.1986: Drøbak/Frogn v Vidar
10.05.1987: Drøbak/Frogn v Odd
20.05.1987: Drøbak/Frogn v Faaberg
08.06.1987: Drøbak/Frogn v Djerv 1919
16.08.1987: Drøbak/Frogn v Fredrikstad
13.09.1987: Drøbak/Frogn v Raufoss
03.10.1987: Drøbak/Frogn v Viking
18.05.1988: Drøbak/Frogn v Lisleby
23.05.1988: Drøbak/Frogn v Odd
12.06.1988: Drøbak/Frogn v Larvik Turn
19.06.1988: Drøbak/Frogn v Lyn
03.07.1988: Drøbak/Frogn v Eik Tønsberg
14.08.1988: Drøbak/Frogn v Vard Haugesund
09.10.1988: Drøbak/Frogn v Kvik Halden
07.05.1989: Drøbak/Frogn v Strømsgodset
21.05.1989: Drøbak/Frogn v Frigg
04.06.1989: Drøbak/Frogn v Harstad
18.06.1989: Drøbak/Frogn v Mjøndalen
20.08.1989: Drøbak/Frogn v Lyn
03.09.1989: Drøbak/Frogn v Bodø/Glimt
24.09.1989: Drøbak/Frogn v Strømmen
08.10.1989: Drøbak/Frogn v Faaberg
28.04.1990: Drøbak/Frogn v Odd
16.06.1990: Drøbak/Frogn v Fram Larvik
23.06.1990: Drøbak/Frogn v Asker
28.07.1990: Drøbak/Frogn v Ørn Horten
11.08.1990: Drøbak/Frogn v Runar
26.08.1990: Drøbak/Frogn v Sarpsborg FK
01.09.1990: Drøbak/Frogn v Selbak
15.09.1990: Drøbak/Frogn v Askim
29.09.1990: Drøbak/Frogn v Bærum
28.04.1991: Drøbak/Frogn v Eik Tønsberg
12.05.1991: Drøbak/Frogn v HamKam
26.05.1991: Drøbak/Frogn v Råde
02.06.1991: Drøbak/Frogn v Moss
12.06.1991: Drøbak/Frogn v Frigg
16.06.1991: Drøbak/Frogn v Tromsdalen
30.06.1991: Drøbak/Frogn v Fredrikstad
04.08.1991: Drøbak/Frogn v Mjølner
18.08.1991: Drøbak/Frogn v Pors
08.09.1991: Drøbak/Frogn v Sandefjord BK
25.09.1991: Drøbak/Frogn v Elverum
06.10.1991: Drøbak/Frogn v Strindheim
03.05.1992: Drøbak/Frogn v VIF Fotball
24.05.1992: Drøbak/Frogn v Elverum
08.06.1992: Drøbak/Frogn v Moss
21.06.1992: Drøbak/Frogn v Bodø/Glimt
19.07.1992: Drøbak/Frogn v Bærum
26.07.1992: Drøbak/Frogn v Tromsdalen
09.08.1992: Drøbak/Frogn v Odd
16.08.1992: Drøbak/Frogn v Strømsgodset
30.08.1992: Drøbak/Frogn v Fredrikstad
13.09.1992: Drøbak/Frogn v Pors
27.09.1992: Drøbak/Frogn v Eik Tønsberg
11.10.1992: Drøbak/Frogn v Strømmen
02.05.1993: Drøbak/Frogn v Ski
16.05.1993: Drøbak/Frogn v Bryne
31.05.1993: Drøbak/Frogn v Moss
13.06.1993: Drøbak/Frogn v Sogndal
29.06.1997: Drøbak/Frogn v Vålerenga
22.04.1998: Drøbak/Frogn v Fredrikstad
06.05.2003: Drøbak/Frogn v Borg Fotball
18.05.2005: Drøbak/Frogn v Odd Grenland
11.05.2006: Drøbak/Frogn v Grorud
06.10.2008: Drøbak/Frogn v Fredrikstad II
28.05.2009: Drøbak/Frogn v Fredrikstad
02.05.2011: Drøbak/Frogn v Kvik Halden
17.04.2013: Drøbak/Frogn v Follo
16.05.2014: Drøbak/Frogn v Moss
23.04.2016: Drøbak/Frogn v Ås
03.10.2016: Drøbak/Frogn v Follo II
25.03.2017: Drøbak/Frogn v Ås
06.05.2017: Drøbak/Frogn v Kråkerøy
27.05.2017: Drøbak/Frogn v Oppsal
05.06.2017: Drøbak/Frogn II v Torp
10.06.2017: Drøbak/Frogn v Holmen
24.07.2017: Drøbak/Frogn v Østsiden
29.07.2017: Drøbak/Frogn v Sprint/Jeløy
02.10.2017: Drøbak/Frogn v Strømsgodset II
14.10.2017: Drøbak/Frogn v Sarpsborg 08 II
22.04.2018: Drøbak/Frogn v Hødd 2
21.05.2018: Drøbak/Frogn v Kristiansund 2
03.06.2018: Drøbak/Frogn v Herd
11.06.2018: Drøbak/Frogn v KFUM Oslo 2
20.10.2018: Drøbak/Frogn v Rilindja
22.10.2018: Drøbak/Frogn 2 v Torp
24.03.2019: Drøbak/Frogn v Ås
27.05.2019: Drøbak/Frogn v Lokomotiv Oslo
07.06.2019: Drøbak/Frogn v Mjøndalen 2
10.06.2019: Drøbak/ Frogn v Norild
04.06.2022: Drøbak/Frogn v Kråkerøy
11.05.2023: Drøbak/Frogn 2 v Idd
02.09.2023: Drøbak/Frogn v Råde
10.04.2024: Drøbak/Frogn v Fredrikstad
Folkvang:
19.09.1981: Drøbak/Frogn v Torp
07.05.1982: Drøbak/Frogn v Greåker
14.05.1982: Drøbak/Frogn v Trosvik
25.04.1984: Drøbak/Frogn v Slemmestad
19.03.1985: Drøbak/Frogn v Fredrikstad
Månabanen (Frogn kunstgress):
27.06.2015: Drøbak/Frogn v Kråkerøy
15.10.2016: Drøbak/Frogn v Oslojuvelene
21.03.2018: Drøbak/Frogn v Manglerud Star
23.09.2019: Drøbak/Frogn 2 v Torp

Egersund:
Idrettsparken:
31.08.2019: Egersund v Fredrikstad

Eidsberg:
Eidsberg Stadion:
30.06.2021: Eidsberg v Mysen

Eidsvold Turn:
Myhrer Stadion:
29.06.2015: Eidsvold Turn v Odd II
29.08.2020: Eidsvold Turn v Fredrikstad

Eika Krapfoss:
Ørejordet:
28.09.2021: Eika Krapfoss v Vansjø/Svinndal

Ekholt:
Ekholtbanen:
26.10.2021: Ekholt v Tune
16.10.2023: Ekholt v Selbak

Fagerborg:
Marienlyst kunstgress:
19.06.2017: Fagerborg v Nordstrand

Fana:
Nesttun Idrettsplass:
07.10.2023: Fana v Os

Fet:
Fedrelandet Idrettspark:
26.02.2020: Fet v Flisbyen

Fjellhamar:
Fjellhamar Stadion:
20.06.2017: Fjellhamar v Sørumsand

FK Haugesund:
Haugesund Stadion:
25.08.2024: FK Haugesund v Fredrikstad

FK Tønsberg / FK Eik Tønsberg 871 :
Tønsberg Gressbane:
01.05.2019: FK Tønsberg v Sandefjord Fotball
25.04.2024: FK Eik Tønsberg 871 v Fredrikstad

Flekkerøy:
Flekkerøy Stadion:
05.09.2020: Flekkerøy v Levanger

Flint:
Flint Arena (bane D):
01.05.2019: Flint v Strømsgodset
Løveidbanen (hovedbane):
17.08.2024: Flint v Åskollen

Follo:
Ski stadion:
27.04.2002: Follo v Fredrikstad
07.05.2014: Follo v Fredrikstad
17.06.2017: Follo v Raufoss
19.05.2019: Follo v Drøbak/Frogn

Fram Larvik:
Framparken:
26.05.2018: Fram Larvik v Fredrikstad
Månejordet:
25.01.2023: Fram Larvik v Pors

Fredrikstad:
Fredrikstad stadion:
22.06.1980: Fredrikstad v Moss
03.07.1980: Fredrikstad v Odd
29.07.1981: Fredrikstad v Rosenborg
27.06.1982: Fredrikstad v Molde
08.08.1983: Fredrikstad v Ipswich Town
13.05.1984: Fredrikstad v Viking
27.05.1984: Fredrikstad v Eik Tønsberg
30.05.1984: Fredrikstad v PSV Eindhoven
11.06.1984: Fredrikstad v Strindheim
25.06.1984: Fredrikstad v Moss
04.07.1984: Fredrikstad v Jerv
14.07.1984: Fredrikstad v Pors
01.08.1984: Fredrikstad v Norwich City
05.08.1984: Fredrikstad v Nottingham Forest
12.08.1984: Fredrikstad v Vålerengen
19.08.1984: Fredrikstad v Kongsvinger
26.08.1984: Fredrikstad v Molde
05.09.1984: Fredrikstad v Rosenborg
09.09.1984: Fredrikstad v Lillestrøm
30.09.1984: Fredrikstad v Bryne
14.10.1984: Fredrikstad v Start
04.05.1985: Fredrikstad v Vidar
16.05.1985: Fredrikstad v Strømsgodset
27.05.1985: Fredrikstad v Kvik Halden
30.05.1985: Fredrikstad v Østsiden
09.06.1985: Fredrikstad v Sogndal
18.08.1985: Fredrikstad v Ørn-Horten
28.08.1985: Fredrikstad v Pors
05.09.1985: Fredrikstad v Faaberg
08.09.1985: Fredrikstad v Vard Haugesund
18.09.1985: Fredrikstad v Bangor City
06.10.1985: Fredrikstad v Hamarkameratene
12.10.1985: Fredrikstad v Örgryte
08.05.1986: Fredrikstad v Moss
16.05.1986: Fredrikstad v Bærum
19.05.1986: Fredrikstad v Ørn-Horten
01.06.1986: Fredrikstad v Faaberg
15.06.1986: Fredrikstad v Eik Tønsberg
22.06.1986: Fredrikstad v Raufoss
25.06.1986: Fredrikstad v Kvik Halden
21.09.1986: Fredrikstad v Drøbak/Frogn
15.05.1987: Fredrikstad v Drøbak/Frogn
29.09.1991: Fredrikstad v Drøbak/Frogn
19.05.1994: Fredrikstad v Drøbak/Frogn
08.06.1994: Fredrikstad v Lillestrøm
24.07.1996: Fredrikstad v Wimbledon
19.08.1996: Fredrikstad v Sarpsborg
18.07.1997: Fredrikstad v Tottenham Hotspur
09.07.1998: Fredrikstad v Helsingborg
17.08.1998: Fredrikstad v Ørn Horten
05.05.1999: Fredrikstad v Råde
21.07.1999: Fredrikstad v Blackburn Rovers
21.04.2002: Fredrikstad v Elverum
26.06.2002: Fredrikstad v Sprint/Jeløy
30.06.2002: Fredrikstad v Romerike Fotball
01.09.2002: Fredrikstad v Nybergsund
15.09.2002: Fredrikstad v Kvik/Halden
06.10.2002: Fredrikstad v Ullensaker/Kisa
19.10.2002: Fredrikstad v Grindvoll
13.04.2003: Fredrikstad v Skeid
07.05.2003: Fredrikstad v Runar
11.05.2003: Fredrikstad v Alta
25.05.2003: Fredrikstad v Bærum
01.06.2003: Fredrikstad v Mandalskameratene
25.06.2003: Fredrikstad v Lillestrøm
29.06.2003: Fredrikstad v Moss
02.07.2003: Fredrikstad v FK Haugesund
03.08.2003: Fredrikstad v Raufoss
17.08.2003: Fredrikstad v Hødd
31.08.2003: Fredrikstad v Ørn Horten
14.09.2003: Fredrikstad v Start
28.09.2003: Fredrikstad v Hamarkameratene
12.10.2003: Fredrikstad v Hønefoss
01.11.2003: Fredrikstad v Oslo Øst
18.04.2004: Fredrikstad v Rosenborg
03.05.2004: Fredrikstad v Vålerenga
16.05.2004: Fredrikstad v Sogndal
23.05.2004: Fredrikstad v Stabæk
06.06.2004: Fredrikstad v Lyn
27.06.2004: Fredrikstad v Viking
04.07.2004: Fredrikstad v Lillestrøm
01.08.2004: Fredrikstad v Molde
22.08.2004: Fredrikstad v Odd Grenland
12.09.2004: Fredrikstad v Hamarkameratene
26.09.2004: Fredrikstad v Bodø/Glimt
10.10.2004: Fredrikstad v Brann
24.10.2004: Fredrikstad v Tromsø
18.04.2005: Fredrikstad v Viking
01.05.2005: Fredrikstad v Odd Grenland
09.05.2005: Fredrikstad v Brann
23.05.2005: Fredrikstad v Tromsø
12.06.2005: Fredrikstad v Bodø/Glimt
03.07.2005: Fredrikstad v Start
24.07.2005: Fredrikstad v Lyn
03.08.2005: Fredrikstad v Rosenborg
13.08.2005: Fredrikstad v Hamarkameratene
10.04.2006: Fredrikstad v Brann
30.04.2006: Fredrikstad v Lillestrøm
07.05.2006: Fredrikstad v Vålerenga
16.05.2006: Fredrikstad v Stabæk
29.05.2006: Fredrikstad v Tromsø
02.07.2006: Fredrikstad v Lyn
19.07.2006: Fredrikstad v Bryne
23.07.2006: Fredrikstad v Viking
07.08.2006: Fredrikstad v Hamarkameratene
27.08.2006: Fredrikstad v Start
17.09.2006: Fredrikstad v Molde
20.09.2006: Fredrikstad v Start
01.10.2006: Fredrikstad v Sandefjord
22.10.2006: Fredrikstad v Odd Grenland
05.11.2006: Fredrikstad v Rosenborg
Nye Fredrikstad Stadion:
29.04.2007: Fredrikstad v Viking
13.05.2007: Fredrikstad v Stabæk
26.05.2007: Fredrikstad v Vålerenga
17.06.2007: Fredrikstad v Start
01.07.2007: Fredrikstad v Odd Grenland
22.07.2007: Fredrikstad v Lillestrøm
04.08.2007: Fredrikstad v Aalesund
26.08.2007: Fredrikstad v Tromsø
30.08.2007: Fredrikstad v Hammarby
04.05.2008: Fredrikstad v Hamarkameratene
16.05.2008: Fredrikstad v Aalesund
01.06.2008: Fredrikstad v Stabæk
30.06.2008: Fredrikstad v Vålerenga
14.07.2008: Fredrikstad v Lillestrøm
26.07.2008: Fredrikstad v Brann
11.08.2008: Fredrikstad v Tromsø
14.09.2008: Fredrikstad v Rosenborg
28.09.2008: Fredrikstad v Strømsgodset
19.10.2008: Fredrikstad v Viking
02.11.2008: Fredrikstad v Lyn
22.03.2009: Fredrikstad v Strømsgodset
14.04.2009: Fredrikstad v Stabæk
26.04.2009: Fredrikstad v Aalesund
07.05.2009: Fredrikstad v Tromsø
21.05.2009: Fredrikstad v Brann
24.06.2009: Fredrikstad v Lyn
28.06.2009: Fredrikstad v Bodø/Glimt
12.07.2009: Fredrikstad v Sandefjord
30.07.2009: Fredrikstad v Lech Poznan
02.08.2009: Fredrikstad v Viking
21.08.2009: Fredrikstad v Rosenborg
12.09.2009: Fredrikstad v Vålerenga
26.09.2009: Fredrikstad v Lillestrøm
19.10.2009: Fredrikstad v Odd Grenland
25.10.2009: Fredrikstad v Molde
06.11.2009: Fredrikstad v Sarpsborg 08
05.04.2010: Fredrikstad v Alta
18.04.2010: Fredrikstad v Mjøndalen
12.11.2017: Fredrikstad v Notodden
27.10.2018: Fredrikstad v Alta
22.05.2019: Fredrikstad v Sarpsborg 08
10.06.2019: Fredrikstad v Sola
06.10.2019: Fredrikstad v Moss
19.10.2019: Fredrikstad v Kvik Halden
08.08.2020: Fredrikstad v Kjelsås
12.09.2020: Fredrikstad v Alta
27.09.2020: Fredrikstad v Tromsdalen
10.10.2020: Fredrikstad v Hødd
25.10.2020: Fredrikstad v Brattvåg
07.11.2020: Fredrikstad v Alta
30.05.2021: Fredrikstad v Jerv
18.06.2021: Fredrikstad v HamKam
27.06.2021: Fredrikstad v Grorud
05.07.2021: Fredrikstad v KFUM Oslo
18.07.2021: Fredrikstad v Bryne
09.09.2021: Fredrikstad G19 v Nordstrand G19
12.09.2021: Fredrikstad v Sogndal
19.09.2021: Fredrikstad v Ullensaker/Kisa
02.10.2021: Fredrikstad v Raufoss
17.10.2021: Fredrikstad 2 v FK Eik Tønsberg 871
20.10.2021: Fredrikstad v Strømmen
06.11.2021: Fredrikstad v Aalesund
27.11.2021: Fredrikstad v Ranheim
05.12.2021: Fredrikstad v KFUM Oslo
04.02.2022: Fredrikstad v Mjøndalen
20.02.2022: Fredrikstad 2 v Kvik Halden
19.03.2022: Fredrikstad v Ull/Kisa
04.04.2022: Fredrikstad v Stjørdals-Blink
15.05.2022: Fredrikstad 2 v Sarpsborg 08 2
16.05.2022: Fredrikstad v Skeid
26.05.2022: Fredrikstad v KFUM Oslo
04.07.2022: Fredrikstad v Åsane
24.07.2022: Fredrikstad v Grorud
27.07.2022: Fredrikstad v Raufoss
04.08.2022: Fredrikstad v Stabæk
25.08.2022: Fredrikstad G19 v Sarpsborg 08 G19
16.10.2022: Fredrikstad 2 v Follo
22.10.2022: Fredrikstad v Brann
12.02.2023: Fredrikstad 2 v Kvik Halden
18.03.2023: Fredrikstad v Sarpsborg 08
26.03.2023: Fredrikstad v Skeid
11.04.2023: Fredrikstad 2 v Mjøndalen 2
16.04.2023: Fredrikstad v Moss
11.09.2023: Fredrikstad 2 v Start 2
17.09.2023: Fredrikstad v Sogndal
24.09.2023: Fredrikstad 2 v Pors
01.10.2023: Fredrikstad v Raufoss
22.10.2023: Fredrikstad 2 v Halsen
29.10.2023: Fredrikstad v Mjøndalen
12.11.2023: Fredrikstad v Jerv
08.03.2024: Fredrikstad v Sandefjord Fotball
01.04.2024: Fredrikstad v Bodø/Glimt
13.04.2024: Fredrikstad v Sarpsborg 08
14.04.2024: Fredrikstad 2 v Sprint-Jeløy
18.04.2024: Fredrikstad G19 v Sarpsborg FK G19
28.04.2024: Fredrikstad v Sandefjord Fotball
01.05.2024: Fredrikstad v Rosenborg
16.05.2024: Fredrikstad v Strømsgodset
25.05.2024: Fredrikstad v Tromsø
26.05.2024: Fredrikstad 2 v Ulfstind
13.07.2024: Fredrikstad v Molde
22.07.2024: Fredrikstad 2 v HamKam 2
27.07.2024: Fredrikstad v Rosenborg
03.08.2024: Fredrikstad 2 v Fløya
04.08.2024: Fredrikstad v KFUM Oslo
05.08.2024: Fredrikstad G19 v KFUM Oslo G19
14.08.2024: Fredrikstad v FK Haugesund
15.08.2024: Fredrikstad G19 v Skeid G19
18.08.2024: Fredrikstad v Brann
19.08.2024: Fredrikstad 2 v Bodø/Glimt 2
31.08.2024: Fredrikstad v Odd

Frigg:
Tørteberg:
19.06.2015: Frigg v Kurdistan

Furnes:
Gålåsbana:
28.07.2019: Furnes v Brumunddal 2

Furuset:
Furuset Stadion:
14.09.2017: Furuset v Jusstudentenes IK

 

Sparta v Sarpsborg FK 08.06.2024

 

Lørdag 08.06.2024: Sparta v Sarpsborg FK

Formen var ikke helt på topp, og jeg hadde vurdert en stille og rolig dag hjemme, men lot meg til slutt friste ut og på kamp; eller nærmere bestemt to kamper. Oppe i Sarpsborg var det nemlig muligheter for en dobbel denne lørdagen, og det var mye takket være at lokaloppgjøret mellom Sparta og Sarpsborg FK etter hvert hadde fått avspark allerede klokken 12.00. Deretter ville det være en smal sak å ta seg til Mobakken for å se om bortelaget Drøbak/Frogn kunne fortsette sin gode sesongstart når de skulle gjeste Borgen. To herlig VAR-frie kamper var nok til å lokke meg ut, og dermed busset jeg mot den andre byen. Erik Syversen hadde ytret ønske om å være med på den første av de to kampene, og etter at jeg hadde byttet buss i Fredrikstad, kom han på på veien opp langs fylkesvei 109.

Vi hoppet av ved Amfi Borg, og spaserte derfra opp til Spartabanen, der det altså var duket for et skikkelig lokaloppgjør med lang historie. Glem ‘bastard-klubben’ Sarpsborg 08, for det er Sparta og Sarpsborg FK som er de tradisjonelle Sarpsborg-storhetene. I motsetning til byens nåværende storebror, som ikke har noen nasjonale titler, har nemlig både Sparta (én tittel i 1952) og SFK (seks titler) Norgesmesterskap på merittlisten, og de to klubbene har en lang historie med heftig rivalisering. Forrige gang jeg så dette oppgjøret, hadde det imidlertid vært en overraskende tam affære, så jeg håpet på litt mer trøkk igjen denne gang.

På toppen av tabellen for 4. divisjon Østfold tronet Drøbak/Frogn som sto med full pott etter sine første ni kamper, og de hadde seks poengs like ned til toer (og forhåndsfavoritt) Råde som også hadde én kamp mer spilt. To poeng bak der igjen fulgte SFK sammen med Moss 2, og de to sistnevnte hadde ytterligere to poeng ned til Sparta. Allerede fra start ble det denne gang gått til skikkelig i duellene, så det var tidlig en temperatur ute på kunstgresset. Sparta hadde flere gode tilløp, men det stoppet gjerne når de nærmet seg 16-meteren, og det var SFK som hadde den første store sjansen da vertene måtte blokkere på streken. Det var også SFK som halvveis ut i første omgang tok ledelsen da de utnyttet en glipp i vertenes forsvar. Petter Normann Øyrås hogg til på direkten, og fant nettmaskene nede ved stolpen. 0-1 var også stillingen til pause.

Den andre omgangen fortsatte i samme stil som den første, og vi fikk se en tett kamp med en del dueller. I det 78. minutt fikk Sparta straffespark, men straffesparket var merkelig svakt og fremsto faktisk nesten som et tilbakespill til keeper. Sekunder senere utlignet likevel Sparta da Rayan Dosky var frempå og stjal ballen foran nesa på SFK-keeperen og satt ballen i nettet. Dermed sto det 1-1, og det ble også sluttresultatet. Det var kanskje ikke noe å si på, selv om det skal nevnes at SFK også hadde en avslutning i tverrliggeren. Det ble altså poengdeling foran snaut hundre skuelystne, og jeg kunne dra videre til neste kamp sammen med Terje Mollestad (mannen bak Nordic Stadiums) som også skulle til Mobakken.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Revisit:
Sparta v Sarpsborg FK 1-1 (0-1)
4. divisjon Østfold
Spartabanen, 8 June 2024
0-1 Petter Normann Øyrås (23)
1-1 Rayan Dosky (80)
Att: 97 (h/c)
Admission: Free

Next game: 08.06.2024: Borgen v Drøbak/Frogn
Previous game: 07.06.2024: Hisingsbacka FC v Partille IF FK
Previous norwegian game: 05.06.2024: Torp 2 v Hvaler

More pics

 

Hisingsbacka FC v Partille IF FK 07.06.2024

 

Fredag 07.06.2024: Hisingsbacka FC v Partille IF FK

Torsdag hadde vært den svenske nasjonaldagen, og i motsetning til hva som er tilfelle på 17. mai her i Norge, kan man der som regel få en solid dose fotball. Jeg hadde sett på en mulig trippel der, men var til syvende og sist avhengig av å få med meg Jon Erik, og han valgte til slutt å kaste inn håndkledet. Jeg kunne dratt på egen hånd med tog og buss, men det ville blitt med én kamp snarere enn en dobbel, og også jeg ble til slutt derfor hjemme. Allerede dagen etter hadde imidlertid Sparta-supporteren Kenneth Sørensen til Göteborg for å hente sin bror, og hadde i den forbindelse tenkt seg på kamp der nede, og han spurte om jeg hadde lyst til å være med. Det takket jeg ja til, og idet jeg sto og ventet på bussen jeg skulle ta for å møte ham, ringte faktisk Jon Erik og besluttet i siste sekund også han å bli med.

Dermed lot jeg bussen passere og ventet på Jon Erik som kom for å plukke meg opp og kjøre til Solbergtårnet, der vi nå avtalte å møte Kenneth. Det høres kanskje noe suspekt ut at Jon Erik og jeg var nettopp der og ventet en halvtimes tid på Kenneth, men jeg kan forsikre om at intet skjedde og at vi ikke på noe tidspunkt var oppe i tårnet. Da Kenneth ankom, var det bare å ta plass i hans bil og fortsette mot grensen og deretter mot Göteborg. Hans plan hadde opprinnelig vært å dra til Bergsjövallen, der det skulle være to kamper som startet med kun et kvarters mellomrom. På naturgresset skulle SKIF Semberija spille hjemmekamp klokken 19.00, og på kunstgressbanen ved siden av skulle Croatia Göteborg spille hjemmekamp med avspark et kvarter senere. Et serbisk lag og et kroatisk lag i aksjon samtidig på to baner rett ved siden av hverandre…kunne det gå rolig for seg da??

Sammen med Jon Erik var jeg for et par år siden på Bergsjövallen og så nettopp SKIF Semberija i aksjon i en treningskamp på kunstgresset, så jeg ville nok valgt å ha hovedfokus på kampen på naturgresset denne gang, men på vei nedover ble det uansett endring i planene. Vi møtte på noen voldsomme regnbyger, og værmeldingen var heller ikke den aller mest lystige, så det ble foreslått å heller dra til Hisings Backa og se Hisingsbacka FC i aksjon på Backavallen, siden det i hvert fall var en overbygd tribune der. Det ble til slutt enstemmig vedtatt, og etter å ha plukket opp Kenneths bror, ankom vi Backavallen med et lite kvarter til avspark. Der skulle Hisingsbacka FC ta imot Partille IF FK, og i likhet med begge de nevnte kampene på Bergsjövallen, skulle også dette dreie seg om Division 4 Göteborg A.

Backa (også kalt Hisings Backa) er en bydel i Göteborg, og den ligger på Hisingen, som er Sveriges femte største øy. Dette var tidligere et norsk område, og etter at det ble utsatt for flere krigshandlinger i 1658, besluttet danskekongen å anlegge en skanse langs Göta älv. Dette kan blant annet ses ved dagens Fredrikshamns skans. I dag deler E6 Backa i to deler, der det på den østlige siden mellom E6 og elven er industri, mens det på den vestlige siden er boligbebyggelse. Hisings Backa har siden 2015 blitt karakterisert av det svenske politiet som et såkalt ‘utsatt område‘, men vi hadde neppe spesielt mye å frykte der vi kun kom for å se fotball.

Hisingsbacka FC ble stiftet i 2005, og var da et resultat av en sammenslåing mellom Hisingstads IS (stiftet i 1909) og Backa IF (stiftet i 1930). Denne nye klubben var så sent som i 2011 å finne i Division 5, men rykket da opp til Division 4. Etter to strake opprykk i 2016 og 2017, spilte de i 2018 helt oppe i Division 2 Norra Götaland, men oppholdet der varte i kun én sesong, og de rykket ned igjen umiddelbart. I 2021 rykket de ned igjen, og er fortsatt å finne i Division 4 Göteborg A. IFK-legenden Bengt ‘Fölet’ Berndtsson startet i forløperen Hisingstads IS, mens den nye klubben også har fostret noen spillere som har spilt på høyere nivåer; som Carlos Strandberg, Kristopher Da Graca, Victor Edvardsen og Emil Wahlström.

Hisingbacka FC hadde startet sesongen godt, og sto med 6-2-1 på sine første ni kamper. Det var godt nok til at de faktisk toppet tabellen, ett poeng foran Ytterby IS og Västkurd BK, og fire poeng foran firer Götaholms BK. Vinneren rykker rett opp til Division 3, mens andreplassen gir kvalifiseringsspill. Kveldens bortelag var som nevnt Partille IF FK, og de lå på en åttendeplass med 3-1-5 og ti poeng. Med det hadde de for ordens skyld seks poeng ned til nedrykksstreken, og lagene som befant seg under den var tidligere nevnte Croatia Göteborg og SKIF Semberija. Nå måtte vi først betale oss inn, og det er jo heller ikke alltid noen voldsomt enkel oppgave for nordmenn på tur i Sverige.

Her tok de ikke hverken kontanter eller bankkort, men kun Swish, som vi nordmenn jo ikke har. Det måtte litt dialog til med karen i inngangspartiet, og etter at han skjønte at de hadde besøkende fra Norge, ba han oss oppsøke kiosken for å bruke våre svenske kontanter der. Det ble avkrevd 50 svenske kroner, og siden både Jon Erik og jeg ikke hadde mindre enn en 100-lapp, fikk vi også velge oss et utvalg av snacks og drikke i tillegg, da de heller ikke hadde vekslepenger. Det første vi la merke til var, været tatt i betraktning, at det ganske riktig var et overbygg som strakte seg bortimot hele banens lengde. Ved nærmere ettersyn var det imidlertid heller ikke vanskelig å se at Backavallen også huser blant annet amerikansk fotball.

Vi lot oss tidlig imponere av nivået på det vi så, og spesielt én eller to av hjemmelagets spillere utmerket seg – ikke minst i press-spillet, der man stadig var tett oppi motstanderne og ga de minimalt med rom. Vertene tok ledelsen i kampens 12. minutt, da Rayan Dovlatkhah fyrte fra distanse. Keeper fikk en touch, men klarte ikke å hindre 1-0. I det 34. minutt var Hisingsbacka frempå igjen, og nok en gang ble det fyrt fra distanse. Strak vrist, og en skikkelig kanon, men Partille-keeperen var ut i full strekk og reddet. Sekunder senere fosset Partille frem på kanten, og det ble avsluttet på mål, men vinkelen var nok litt for skrå, og keeper reddet. Det sto fortsatt 1-0 halvveis.

I andre omgangs femte minutt doblet Hisingsbacka ledelsen etter at et frispark inn i feltet endret retning i en forsvarer og gikk i mål til 2-0. Et kvarter ut i omgangen var vertene nære på å øke, men de traff ikke skikkelig med avslutningen etter et innlegg foran mål. Med ti minutter igjen ble også Partille redusert til ti mann etter at en av deres spillere fikk sitt andre gule, og det påfølgende frisparket til Hisingsbacka traff stolpen. Det gikk mot hjemmeseier, og på overtid hadde vertene en ny god mulighet til å øke. Det ble lagt tilbake, men fra god posisjon ble avslutningen blokkert. Partille kunne også fått med seg et trøstemål da de like etter hadde et frispark som nesten snek seg forbi keeper, men det endte 2-0, og vi kunne snart sette kursen hjemover igjen.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Swedish ground # 63:
Hisingsbacka FC v Partille IF FK 2-0 (1-0)
Division 4 Göteborg A
Backavallen, 7 June 2024
1-0 Rayan Dovlatkhah (12)
2-0 Own goal (og, 50)
Att: 95
Admission: 50 SEK

Next game: 08.06.2024: Sparta v Sarpsborg FK
Next swedish game: 29.06.2024: IF Elfsborg v Fredrikstad
Previous game: 05.06.2024: Torp 2 v Hvaler
Previous swedish game: 22.05.2024: Skee IF v Kungshamns IF 2

More pics