Idd v Drøbak/Frogn 2 03.10.2023

Tirsdag 03.10.2023: Idd v Drøbak/Frogn 2

Kretsens eneste kamp denne fredagen var 5. divisjons-oppgjøret mellom Idd og Drøbak/Frogn 2 på Risumbanen i Halden, men jeg var litt i tenkeboksen da jeg sannsynlig ville måtte stresse av gårde litt før kampslutt for å rekke hjem før bussene (altfor tidlig) slutter å gå for kvelden. Jeg endte opp med å bli sittende hjemme, men oppe i Sarpsborg hadde Trond Sæterøy plutselig funnet ut at han skulle ta turen og tilbød å plukke meg opp. Selv om han liker å påpeke at det er en omvei å kjøre til Fredrikstad, er vel strengt tatt ingen omvei for lang når belønningen er å komme seg en tur ut av Sarpsborg..? Planen var lagt, og snart var på på vei mot Halden, der vi parkerte utenfor kveldens kamparena omtrent idet kampen ble sparket i gang.

Det var stor spenning i toppen av 5. divisjon, der Greåker hadde overtatt tabelltoppen etter seieren kvelden før. De hadde to en ledelse på to poeng ned til Selbak, tre poeng til Drøbak/Frogn 2, og fem poeng til duoen Idd og Ekholt. Drøbak/Frogn 2 hadde for øvrig én kamp mindre spilt enn de andre, men ville ikke rykke opp all den tid deres førstelag tapte duellen med Råde i divisjonen over. For Idd sin del ville de med seier denne kvelden melde seg på igjen for alvor i toppkampen. Vi betalte oss inn med 50 kroner hver, og fikk samtidig utdelt hvert vårt nummererte 4-siders program som det også skulle være loddtrekning på.

I kampens 17. minutt hadde Idd et hjørnespark, og inne i feltet var det kaptein Jakob Madsen Lund som raget høyest på bakre stolpe og på flott vis headet inn 1-0. Et par nye Idd-sjanser fulgte, blant annet etter at de raidet oppover høyrekanten i helt vanvittig fart, men også gjestene hadde deretter et par gode muligheter. Med ti minutter til pause doblet Idd ledelsen da Eskil Overvik ble spilt gjennom, tok med seg ballen mot mål og sendte den i bue over keeper og i nettet til 2-0. Mot slutten av omgangen hadde Idd muligheten til å øke ytterligere, men litt ryggsekk gjorde at så ikke skjedde, og det sto 2-0 halvveis. Det var ikke ufortjent.

Allerede tre minutter ut i andre omgang puttet Idd på igjen, for selv om DFI-keeperen klarte å avverge det første skuddet, hadde han lite å stille opp med på returen fra Sondre Kirkeng Rørmyr, som økte til 3-0. Drøbak hadde deretter en stor sjanse med et – eller rettere sagt to – skudd som hadde skummel retning men fikk en retningsendring. Idd var imidlertid solide bakover, og gjestene slapp ikke til de store mulighetene, selv om Idd virket stadig mer fornøyd med tingenes tilstand. I stedet fikk vi ytterligere en Idd-scoring i det 79. minutt, og det var en virkelig perle. Marcus Sjømo Eriksson tok frispark fra rundt 20 meter, og limte ballen omtrent så langt oppe i krysset som det lar seg gjøre. 4-0 ble også sluttresultatet, og Idd meldte seg for alvor på i tetstriden.

Idd v Drøbak/Frogn 2 4-0 (3-0)