Skjeberg Sport v Veum 27.09.2023

 

Onsdag 27.09.2023: Skjeberg Sport v Veum

Hvorfor i all verden skal man sitte og se fotball på TV når man kan komme seg ut og se fotball live?Det første var uansett ikke noe alternativ for meg, selv om jeg en stund var usikker på om det ville bli kamp på meg denne kvelden. Det eneste alternativet her i området var kampen mellom Skjeberg Sport og Veum, og Skjeberg Sportsplass er ikke av de enkleste stedene for meg å komme seg til…for ikke å snakke om fra. Derfor passet det bra at Trond Sæterøy hadde tenkt seg på den kampen og tilbød seg å plukke meg opp. Han skal slippe å få reprimande for å komme for sent, men vi var dermed en duo som etter hvert satt kursen mot Skjeberg og likevel ankom i god tid før avspark.

I 7. divisjon Østfold avdeling 1 var det først og fremst Skiptvet og Greåker 2 som kjempet om avdelingstittelen. Skiptvet ledet an med 33 poeng på sine 14 kamper hittil, med selv om det var luke på åtte poeng ned til Greåker 2 som altså sto med 25 poeng, hadde sistnevnte også kun spilt 11 kamper og hadde dermed tre kamper til gode. På tredjeplass fulgte Eika Krapfoss, som etter hvert har fått det litt tyngre etter sin gode start, og nå sto med 24 poeng på 13 kamper, mens Skjeberg Sport fulgte deretter på fjerdeplass med 23 poeng på 13 kamper. Dagens bortelag, Veum, var fortsatt helt uten poeng etter 12 kamper, og lå dermed på sisteplass, om vi ser bort fra Ekholt 2 som trakk sitt lag.

Forrige gang Trond og jeg så tilsvarende oppgjør var en treningskamp før årets sesongstart, og mon tro om det ikke den gang var Veums første kamp, om jeg ikke husker helt feil. Det endte da med 10-0, og kunne fort blitt minst det dobbelte, og vi mistet den gang tellingen på antall ‘fields goals‘ for vertene (det står amerikanske fotballmål bak de to målene). Tross den mildt sagt magre poengfangsten hadde dog Veum tatt steg siden den gang, og vi forventet en noe mer jevnspilt kamp denne gang, selv om vi fortsatt holdt hjemmelaget Skjeberg Sport som naturlige favoritter i kveldens kamp.

Allerede etter 42 sekunder lå imidlertid ballen i nettet, og Sander Olseng Stordal kunne juble over å ha sendt de grønnkledde vertene i en tidlig ledelse 1-0. Åtte minutter senere sto det 2-0 etter at Philip Pedersen avsluttet i mål flatt nede ved stolpen. Etter dette var ikke tempoet i omgangen all verden. Halvsjansene som ‘Sporten’ fortsatte å skape kunne blitt enda farligere med litt mer trøkk der fremme, men den var de som hadde initiativet. Veum ble imidlertid ikke spilt trill rundt denne gang, og hadde selv også muligheter. Ikke minst hadde de en stor sjanse der hjemmelaget med nød og neppe fikk reddet på streken, men det sto fortsatt 2-0 til pause.

Det var litt mer tempo igjen etter hvilen, men vi måtte vente til det 59. minutt før det ble ny nettkjenning. Skjeberg kom litt for enkelt til da Chaiyaphak Phattong skjøt i mål fra skrått hold og distanse. Tjue minutter ut i omgangen styrte Vegard Hansen inn 4-0, og ni minuttere senere økte Ellef Stenersen til 5-0 fra straffemerket. I det 72. minutt ble Tobias Gyllensten spilt gjennom, og selv om han fikk en dårlig touch, gjorde et noe passivt keeperspill sitt til at han likevel fikk satt inn 6-0. Veum var litt vel gavmilde og lot vertskapet slippe litt for lett til, men denne gang skapte de også ting fremover selv. Blant annet hadde de med drøyt ti minutter igjen en heading i tverrliggeren. På tampen fikk de også et straffespark, og det ble scoret av Jørgen Karlsen, som med det fastsatt sluttresultatet til 6-1. Heldigvis kjørte Trond meg også hjem, og dagen etter skulle stå i ishockeyens tegn med Stjernen v Lillehammer på menyen.

 

 

 

 

 

 

 

 

Revisit:
Skjeberg Sport v Veum 6-1 (2-0)
7. divisjon Østfold avd. 1
Skjeberg Sportsplass, 27 September 2023
1-0 Sander Olseng Stordal (1)
2-0 Philip Pedersen (9)
3-0 Chaiyaphak Phattong (59)
4-0 Vegard Hansen (65)
5-0 Ellef Stenersen (pen, 68)
6-0 Tobias Gyllensten (72)
6-1 Jørgen Karlsen (pen, 87)
Att: 22 (h/c)
Admission: Free

Next game: 29.09.2023: Begby v Selbak
Previous game: 26.09.2023: Rolvsøy v Torp

More pics

 

Rolvsøy v Torp 26.09.2023

 

Tirsdag 26.09.2023: Rolvsøy v Torp

Heller ikke denne tirsdagen var det noen grunn til sitte hjemme og blomstre, så det var bare å komme seg ut og på kamp. Det var bare å bestemme seg for hvilken kamp jeg skulle bivåne, og det hadde jeg for så vidt gjort god tid i forveien, så det ble som planlagt oppgjøret mellom Rolvsøy og Torp i Østfold-kretsens 6. divisjon avdeling 1. Evjeplassen var derfor destinasjon da jeg trasket bort til fergeleiet på Selbak for å ta ferga over til Lisleby og spasere bort derfra til kveldens kamparena, der jeg ankom med et kvarters tid til avspark.

Situasjonen var den at Torp toppet tabellen og hadde opparbeidet seg en solid luke ned til forfølgerne NMBUI, Sarpsborg FK 2 og Trøgstad/Båstad., så de kunne ta et nytt langt steg mot avdelingstittel og opprykk. Rolvsøy på sin side lå faktisk tredje sist; bak Hafslund på målforskjell og med to poeng opp til Selbak 2. De trengte også poeng for å holde både Tistedalen 2 og Fredrikshald bak seg, og hadde henholdsvis ett og seks poeng ned til de to. Det var dermed to lag på poengjakt, og det var jo også ut fra tabellen nokså naturlig å holde torpingene som favoritter denne kvelden.

Rolvsøy har imidlertid Andreas Sørensen på topp, og kampens første sjanse tilfalt ham da han ble spilt gjennom i det femte minutt, men avslutningen gikk over. To minutter senere ropte Rolvsøy på straffespark, og dommeren sa seg enig. Mulugeta Beruke var mannen som etter hvert steg frem og sikkert satt inn 1-0. Torp forsøkte å svare, lurte offside-fella og kom seg til en stor sjanse med innlegg på bakre og heading tilbake fra Joakim Olsen, men Rolvsøy-keeperen reddet mesterlig. Hans motpart Chrisse Hansen i Torp-målet måtte deretter i aksjon også han, og vartet opp med en solid benparade da Rolvsøy hadde en stor sjanse med styring på mål. I det 27. minutt hadde Torp corner, og de hadde ikke gjort noen stor kamp hittil, men der inne lurte Kenth Børresen, og ‘Kenthona’ vet fortsatt hvor målet stor han, for han headet inn 1-1. På tampen av omgangen fikk en Rolvsøy-spiller tråkle seg gjennom hele Torp-forsvaret og avsluttet, men keeper reddet til corner, og det sto 1-1 halvveis.

Også etter pause var det Rolvsøy som fikk den første sjansen, og den var stor, for Andreas Sørensen fikk stå helt alene foran mål og heade, men Torp-keeper Hansen var igjen reddende engel. Torp hadde litt senere et godt angrep der man gikk til linja og la tilbake, men ingen av de to svartkledde som sto i kø klarte å stokke bena. Det var Torp som etter hvert styrte stadig mer, og de var nære på med et skudd som endret retning og slo i stolpen. Rolvsøy var imidlertid skumle på kontringer, og kom plutselig to mot en. Det ble spilt videre til Sørensen som kom alene mot keeper, men avslutningen gikk utenfor. Spesielt i andre omgang hadde dommeren havnet unødvendig mye i fokus, og da torpingene med i underkant av ti minutter igjen ropte på straffe uten å bli hørt, beordret kamplederen rett og slett alle Torp-tilhengerne på utsiden av gjerdet. Sekunder senere traff Torp igjen stolpen, og like etter hadde de en ny stor mulighet reddet på streken, før Kenth Børresen headet like utenfor. Det ville seg ikke, og i det 87. minutt kontret Rolvsøy, og Joakim Brevik fyrte av et skudd som endret retning og gikk i mål. Mens Torp presset på, åpnet det seg for Rolvsøy, og Sørensen kom på overtid alene med Torp-keeperen, men sistnevnte reddet. Rolvsøy sikret uansett seieren og tre viktige poeng mens irriterte torpinger bare måtte brette opp ermene og se frem mot neste kamp.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Revisit:
Rolvsøy v Torp 2-1 (1-1)
6. divisjon Østfold avd. 1
Evjeplassen, 26 September 2023
1-0 Mulugeta Beruke (pen, 8)
1-1 Kenth Børresen (27)
2-1 Joakim Brevik (87)
Att: 26 (h/c)
Admission: Free

Next game: 27.09.2023: Skjeberg Sport v Veum
Previous game: 25.09.2023: Trosvik v Idd

More pics

 

Trosvik v Idd 25.09.2023

 

Mandag 25.09.2023: Trosvik v Idd

Ny uke og ny muligheter, og jeg valgte meg denne kvelden en lokal kamp med to førstelag involvert. Det var jo ingen grunn til å ikke komme seg ut og få med seg en kamp snarere enn å sitte hjemme og glane. Kveldens kamp dreide seg om 5. divisjons-oppgjøret mellom Trosvik og Idd, og dermed var det Trosvikbanen som skulle være kveldens kamparena, så det var bare å busse dit. Etter å ha vært med 116-bussen en runde oppi Oredalen, hoppet jeg på vei ned igjen av ved holdeplassen Skrellenveien og gikk de få meterne derfra og ned til Trosvikbanen, der jeg ankom med et kvarters tid til avspark.

I toppen av kretsens 5. divisjon var det Selbak og Greåker som ledet an, og denne duoen sto etter det innbyrdes oppgjøret tre dager tidligere begge med 37 poeng på sine 18 kamper hittil. Deretter fulgte Drøbak/Frogn 2 og Ekholt med henholdsvis 34 og 32 poeng på sine 17 kamper. Idd, som altså var kveldens bortelag la beslag på femteplassen med 32 poeng på sine 18 kamper. Det var disse tetstriden sto mellom, og det var en luke ned til forfølgergruppen der Trosvik lå på en sjuendeplass med 23 poeng på sine 17 kamper. Det var imidlertid ikke mer enn fem poeng ned til 12. plassen, som er identisk med tredje siste, og den kan (dersom Råde ikke vinner opprykks-kvaliken i år heller) gi nedrykk til 6. divisjon ved sesongslutt.

Det var Trosvik som i kampens femte minutt tok ledelsen, og det på flott vis. Et innlegg fant Ridouan Elyounoussi på bakre stolpe, og på volley dunket han ballen kontant i mål. En herlig scoring, og 1-0. Et kvarter senere utnyttet Idd en tabbe i Trosvik-forsvaret da Eskil Overvik stjal ballen og utlignet til 1-1. Med fem minutter til pause hadde Idd en corner som ble headet på mål og blokkert helt inne på streken, men på overtid sendte Josef Myhren Bouchleh i vei et skudd som fra rundt 20 meter fant havnet i nota. Dermed 1-2 til pause, etter en første omgang som må sies å ha blitt nokså rotete og oppstykket.

I det 57. minutt økte Idd ledelsen etter et flott angrep. De rullet opp, og fra skrått hold scoret Eskil Overvik til 1-3. Etter en times spill hadde Trosvik en fin mulighet med en skummel avslutning som imidlertid endret retning og gikk til hjørnespark. Den resulterte i klabb og babb inne i feltet, og Trosvik fikk etter hvert dunket ballen i mål, men dommeren hadde sett noe og blåste frispark utover. Deretter hadde vertene en herlig volley fra rett innenfor 16-meteren som keeper fikk parert, og returen kom for brått på en spiller som nærmest ble truffet av ballen og sendte den over mål. I det 75. minutt traff Idd tverrliggeren med en avslutning som egentlig så ufarlig ut, men minuttet etterpå var det Trosvik sin tur til å treffe metallet med et skudd som smalt i stolpen. Klokken tikket bort borteseier, men på overtid fikk Trosvik straffespark som Hojat Mohamadi scoret. Reduseringen til 2-3 kom imidlertid for sent, og det ble også sluttresultat.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Revisit:
Trosvik v Idd 2-3 (1-2)
5. divisjon Østfold
Trosvikbanen, 25 September 2023
1-0 Ridouan Elyounoussi (5)
1-1 Eskil Overvik (20)
1-2 Josef Myhren Bouchleh (45+2)
1-3 Eskil Overvik (57)
2-3 Hojat Mohamadi (90+2)
Att: 28 (h/c)
Admission: Free

Next game: 26.09.2023: Rolvsøy v Torp
Previous game: 24.09.2023: Fredrikstad 2 v Pors

More pics

 

Fredriksstad 2 v Pors 24.09.2023

 

Søndag 24.09.2023: Fredrikstad 2 v Pors

Lørdagen hadde blitt benyttet til å se ishockey og følge Stjernen på bortekamp mot Comet i Halden, med organisert busstur dit. Etter det slaget, og ikke minst slaget ute på byen i Fredrikstad etterpå, var det noen og enhver som ikke var i noe form til å se fotball denne søndagen. Det i seg selv var ikke overraskende med tanke på den formen visse hadde vært i på lørdagen, men selv valgte jeg å komme meg ut og ta turen til Fredrikstad Stadion for å se FFK 2 v Pors i 3. divisjon avdeling 4. Etter å ha busset inn til byen og trasket bort til stadion, måtte jeg bite i det sure eplet ved å betale meg inn, og med påfølgende bismak i munnen tok jeg denne gang bare plass på en av setene på hovedtribunen.

I toppen av 3. divisjon avdeling 4 var det en tvekamp mellom FK Eik Tønsberg 871 og nettopp Pors. Det skilte tre poeng i Tønsberg-lagets favør, men Pors hadde denne hengekampen til gode, og ville komme seg à poeng igjen med seier. De to har vært helt suverene, for fra Pors videre ned til treer Mandalskameratene var det hele 16 poeng. Videre ned til firer Sprint-Jeløy var det for øvrig ytterligere ti poeng, så man kan trygt si at det var vann mellom båtene i toppen. Det var altså kun Eik Tønsberg og Pors det sto mellom, og kun én av de skulle opp, så denne kampen var viktig for Pors om de ikke skulle tape terreng i tittel- og opprykkskampen.

Det er her noe av min misnøye med å tillate andrelag gjør seg gjeldende, for hver sesong ser vi i den ene divisjonen og avdelingen etter den andre at opp- og nedrykksstrid blir direkte avgjort av disse reservelagene. Det skjer ved at de stiller ujevne lag, og to motstanderlag som kjemper om tittel eller for å unngå nedrykk kan risikere å møte to helt forskjellige lag når man møter disse reservelagene. Jeg sier ikke at det er det FFK har gjort i særlig grad i år, men det fikk meg til å tenke på denne problematikken, og også i år er det grimme eksempler på dette rundt om i divisjonene. Noen liker å arrestere meg på at jeg kaller FFK 2 og andre andrelag (og tredjelag) for reservelag, og mener det korrekte bør være rekruttlag, men jeg vil si det er lite ‘rekrutt’ over spillere som Henrik Kjelsrud Johansen. Tim Björkström og Håvard Åsheim, som var blant A-lagsspillerne FFK 2 stilte med i denne kampen.

Hjemmelaget stilte altså sterkt, og åpnet bra, og i kampens åttende minutt ble Kjelsrud spilt gjennom og gjorde ingen feil da han satt inn 1-0. Noen minutter senere hadde Pors en god avslutning som imidlertid ble reddet flott av FFK-keeper Ole Langbråten. Gutta fra Porsgrunn kom deretter med et skummelt innlegg som ble klarert til corner rett foran nesa på en Pors-spiller som sto klar til å bredside inn. Også FFK hadde sjanser, for Adrian Røragen Hermansen headet like over, Kjelsrud skjøt i nettveggen, og Stian Bendvold avsluttet like utenfor. Halvtimen ble passert, og Pors hadde 2-3 gode angrep på kort tid, men det ble bare nesten. Fem minutter før pause ble en Pors-dødball slått inn i feltet og headet på mål, men den ble reddet og klarert, og det sto fortsatt 1-0 halvveis.

I pausen fikk jeg også selskap av Marius Hoff Pettersen som hadde kommet seg på kamp, og sammen så vi at Pors drøyt ti minutter etter pause fikk en kjempesjanse. En heading fra kloss hold ble imidlertid reddet av Langbråten som vartet opp med en feberredning. Etter en drøy time var det i stedet ‘rekrutten’ Kjelsrud som slo til igjen og doblet ledelsen for FFK 2 da han driblet seg gjennom halve Pors-forsvaret og satt inn 2-0. Lufta gikk deretter litt ut av kampen en periode, men i det 88. minutt serverte Mikkel Lassen litt dansk dynamitt da han dunket inn 3-0. Minuttet etter hadde gjestene fra Grenland en heading i stolpen, men kampen var avgjort, og det endte med 3-0 og hjemmeseier. Det ble garantert tatt godt imot i Tønsberg, så nå var det bare å håpe at FFK stilte like sterkt når de etter hvert skulle dit.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Revisit:
Fredrikstad 2 v Pors 3-0 (1-0)
3. divisjon avd. 4
Fredrikstad Stadion, 24 September 2023
1-0 Henrik Kjelsrud Johansen (7)
2-0 Henrik Kjelsrud Johansen (62)
3-0 Mikkel Lassen (88)
Att: Around 75 (est)
Admission: 50 NOK (concession)

Next game: 25.09.2023: Trosvik v Idd
Previous game: 22.09.2023: Selbak v Greåker

More pics

 

Selbak v Greåker 22.09.2023

 

Fredag 22.09.2023: Selbak v Greåker

Det var helg igjen, og så lenge jeg ville bli værende her i distriktet, var det egentlig aldri noen tvil om hvilken kamp jeg ville velge meg fra fredagsmenyen. Østfold-kretsens 5. divisjon har vist seg å bli en meget spennende affære i år, og to av klubbene som kjempet i toppen om opprykk skulle denne kvelden møtes på kunstgresset på Selbak. Dette var rett og slett nummer én mot nummer to på tabellen. Avspark var klokken 19.00, og etter å ha spasert dit opp, var det med en halvtimes tid til kampstart at jeg ankom. Flere tilskuere hadde allerede møtt frem, og ute på banen var de to lagene i gang med oppvarmingen.

Som nevnt toppet Selbak tabellen etter å ha sanket 37 poeng på sine 17 kamper hittil. På 34 poeng lå Greåker foran Drøbak/Frogn 2 på målforskjell, men sistnevnte ville ikke kunne rykke opp i år så lenge ikke deres førstelag gjorde det samme fra divisjonen over. Bak der jaktet også både Ekholt og Idd med 32 poeng, men sistnevnte hadde én kamp spilt enn lagene foran seg. Her ville det fort bli spenning helt inn, spesielt med flere innbyrdes møter utover høsten. Selbak kom fra to seire som hadde sittet veldig langt inne med vinnermål scoret helt på slutten, men var ubeseiret på sine seks siste (4-2-0). Greåker hadde tapt tre av sine fire første seriekamper i år, men hadde nå kommet som en kule utover i sesongen, og kom fra fire strake seire og 5-1-0 på sine siste seks kamper.

Et kvarter var spilt da Greåker tok ledelsen. Selbak burde kanskje klart å klarere, men fikk ikke gjort det, og ble straffet da Eldin Demirovic sendte i vei et skudd som Selbak-keeperen ikke klarte å stoppe. 0-1, og det var ikke helt ufortjent, for frem til det var det Greåker som hadde virket farligst på sine kontringer og dødballer, selv om også Selbak hadde vært frempå. Et lavtliggende Greåker var solide defensivt, og Selbak slet med å komme til, men etter en halvtimes tid glapp det litt bakover hos gjestene; nok til at man kom seg gjennom og fikk lagt et innlegg. Det ble imidlertid litt for langt for Sander Heieren, som likevel fikk avsluttet over. Det virket som om lange baller fremover kanskje ikke helt var oppskriften mot dette Greåker-laget, men det var gjerne det det ble. Greåker på sin side hadde sjansen til å øke med et skudd som imidlertid gikk i nettveggen, men 0-1 sto seg til pause.

Etter hvilen fortsatte Selbak jakten på utligning, og fikk en god mulighet ved Hans-Ludvig Lutnæs. Hans avslutning ble blokkert, og Selbak ropte på straffespark, men uten å få gehør hos kamplederen. Drøyt halvveis ut i omgangen raget Anders Engløkken Mainitz høyest på en Selbak-corner, men headingen gikk like utenfor. Vertene begynte å få dårlig tid, men stanget mot et kompakt Greåker, og da et skudd Ole Bergh noen minutter på overtid også gikk utenfor, endte det 0-1 foran det jeg hadde telt meg frem til å være 157 tilskuere. Greåker hadde lyktes med sin taktikk, og seieren gjorde at de lå à poeng med Selbak på tabellen. Her ville det fortsatt bli spenning utover høsten. For vår del takket vi nå for oss og tok oss en aldri så liten tur ned på Rodgers Pub. Dagen etter skulle ishockeyen stå i fokus, med organisert busstur til Halden ishall for å se Stjernens bortekamp mot Comet.

 

 

 

 

 

 

 

 

Revisit:
Selbak v Greåker 0-1 (0-1)
5. divisjon Østfold
Selbak kunstgress, 22 September 2023
0-1 Eldin Demirovic (16)
Att: 157 (h/c)
Admission: 50 NOK (optional)

Next game: 24.09.2023: Fredrikstad 2 v Pors
Previous game: 20.09.2023: Bækkelaget v Jusstudentenes IK

More pics

 

Bækkelaget v Jusstudentenes IK 20.09.2023

 

Onsdag 20.09.2023: Bækkelaget v Jusstudentenes IK

Etter tirsdagens dobbel med to nye baner, hadde jeg overnattet hos min mor i Drøbak, der jeg denne onsdagen hadde en legetime. Planen var å bli over ytterligere en natt i Drøbak for å ta med meg en kamp til i Oslo-kretsen. Etter å ha tilbragt noen timer med min bror, satt jeg kursen mot hovedstaden og kveldens kamp der. Jeg hadde valgt meg oppgjøret mellom Bækkelaget og Jusstudentenes IK i 5. divisjon Oslo avdeling 2, som skulle spilles på Sportsplassen på Bækkelaget. Sportsplassen har også et eget stopp oppkalt etter seg på trikkelinjen som opererer her, men sporet ned fra Ekebergparken var visst nå i så dårlig forfatning at man hadde satt i gang sårt tiltrengt arbeid på dette.

Etter å ha busset inn til Oslo, var det derfor bare å ta ytterligere en buss dit opp, og etter å ha gått av på holdeplassen Bækkelagshjemmet og spasert ned Sandstuveien, så jeg etter få minutter Sportsplassen til høyre for meg. Det er ikke hver dag man er heldig nok til å kunne se fotball på ekte naturgress i Oslo-kretsen, for det er virkelig ikke mange gressbaner igjen i et hovedstadsområde som er absolutt ‘infisert’ av kunstgressbanene som dominerer totalt. Derfor var det ekstra gledelig å kunne se gresskamp i kveld, og det er det nok friidretten som også holder til på Sportsplassen som skal ha æren og takken for.

Bækkelagets Sportsklub ble stiftet i 1909, og er nok i dag kanskje mest kjent som arrangør av Norway Cup. De driver imidlertid selv en rekke idretter som fotball, håndball, orientering, innebandy, friidrett, skiskyting og andre tradisjonelle skiidretter. Ellers er det nok med klubbens kvinnelag i håndball at de først og fremst har gjort seg bemerket, og mange vil sikkert huske deres store periode med spillere som Anja Andersen, Susann Goksør etc, men på fotballbanen har de vel så vidt jeg vet aldri vært noen voldsom storhet. Deres foreløpig siste sesong i 4. divisjon var i 2015, og senere var de en tur nede i 6. divisjon, men har nå holdt seg i 5. divisjon siden de rykket opp som avdelingsvinnere i 2018.

Sportsplassen skal ha blitt etablert kort tid etter klubbens stiftelse, og som jeg nevnte huser den i tillegg til fotballen også friidrett, som dermed altså skal ha takken for at det fortsatt spilles på skikkelig naturgress her. Jeg har også tidligere sett Bækkelaget i aksjon på hjemmebane, og det var i april 2018. Den gang spilte de imidlertid sine hjemmekamper opp på Ekebergsletta; ved banen som heter Ekeberg kunstgress # 2 og ligger få meter fra Ekeberghallen. I forkant av årets sesong har de imidlertid valgt å flytte ned hit til Sportsplassen, og så lenge det bød på muligheter til å få med seg både en ny bane og gresskamp, skal i hvert fall ikke jeg klage.

Jeg var ikke den eneste banehopperen som hadde benyttet anledningen til å huske av Sportsplassen denne kvelden, for jeg traff raskt på den blide duoen Tom Børkeeiet og Ray Tørnkvist. Mens jeg sto og snakket litt med de, fikk vi også selskap av haldenseren André Wauthier, og etter hvert kom også LSK-supportereren Jakub Baran til. Vi ble foreløpig stående på den ene langsiden av Sportsplassen, der man har tre rader med benkerader under åpen himmel. Det er vel også det eneste som kan kalles tribunefasiliteter. På motsatt langside har man laglederbenkene, og også en kiosk. Da Tom og Ray etter hvert satt kursen dit, ble de stående der siden de havnet i en lengre passiar med tidligere sprinter Quincy Douglas. Det er som man forstår løpebaner rundt banen, men jeg lever faktisk fint med løpebaner så lenge det betyr at gresset kan få ligge i fred.

I toppen av 5. divisjon Oslo avdeling 2 suste Nordstrand 2 mot opprykk, men kveldens kamp hadde langt større betydning i motsatt ende av tabellen. Bækkelaget lå nest sist med kun Hasle-Løren bak seg, og hadde derfor bruk for poeng når de nå skulle opp mot Jusstudentenes IK som lå på sjette. Vi måtte vente til det 27. minutt før vi fikk nettkjenning, og da var det Gabriel Sandbukt som dukket opp på bakre stolpe og headet gjestene i føringen. Sju minutter senere var det duket for en fin scoring da Isak Nielsen stupte frem og headet inn 0-2, men kun to minutter senere kunne Bækkelagets Tage Hauge trille inn reduseringen til 1-2 og signaliserte at hjemmelaget ikke hadde gitt opp. 1-2 sto seg også til pause.

I andre omgangs tredje minutt økte studentene igjen sin ledelse, og det var en ny flott heading fra Lavrans Mosdøl som sørget for 1-3. I det 57. minutt var det Gabriel Sandbukt som med sitt andre for kvelden økte til 1-4, og vi følte vel at det nå var avgjort, men kun to minutter senere ble det litt kamp igjen da vertene fikk straffespark og Viktor Knutsen reduserte til 2-4 fra straffemerket. Bækkelaget hadde få minutter senere et skudd i tverrliggeren, men helt på tampen raknet det bakover for hjemmelaget. I det 89. minutt økte Brage Breivik til 2-5 på straffespark, og noen sekunder på overtid sørget Henrik Caspari for 2-6. I det tredje overtidsminuttet fastsatt Kjetil Isaksen sluttresultatet til 2-7 med et skudd via tverrliggeren. Med det sa vi oss fornøyde med dagens dont, og jeg fikk skyss med André så langt som til Korsegården, der jeg tok bussen tilbake mot Drøbak.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Norwegian ground # 232:
Bækkelaget v Jusstudentenes IK 2-7 (1-2)
5. divisjon Oslo avd. 2
Sportsplassen, 20 September 2023
0-1 Gabriel Sandbukt (27)
0-2 Isak Nielsen (33)
1-2 Tage Hauge (35)
1-3 Lavrans Mosdøl (47)
1-4 Gabriel Sandbukt (57)
2-4 Viktor Knutsen (pen, 59)
2-5 Brage Breivik (pen, 89)
2-6 Henrik Caspari (90+1)
2-7 Kjetil Isaksen (90+3)
Att: 22 (h/c)
Admission: Free

Next game: 22.09.2023: Selbak v Greåker
Previous game: 19.09.2023: Union Carl Berner v Holmen

More pics

 

Union Carl Berner v Holmen 19.09.2023

 

Tirsdag 19.09.2023: Union Carl Berner v Holmen

Etter å ha sett Leirsund sikre seg opprykk til 5. divisjon med seier over Lillestrøm 3 hjemme på Leirsund Stadion, hadde jeg hastet tilbake til Leirsund stasjon for å sette kursen mot min andre kamp for kvelden. Del to av ‘dagens dobbel’ skulle finne sted på Veitvetbanen, og det betød at jeg først måtte tilbake til Oslo S med toget for deretter å ta T-banens linje 5 fra Jernbanetorget opp til Veitvet. Det er for ordens skyld i bydel Bjerke i Groruddalen. Her byr Veitvet senter blant annet på Norges største bowlinghall, men det var altså helt andre ting som lokket meg denne kvelden, og jeg gikk forbi senteret og videre ned til Veitvetbanen, som ligger tilknyttet Veitvet skole.

Når jeg besøker en ny bane, foretrekker jeg jo alltid å se førstelaget til klubben som opprinnelig hører hjemme der, og det var i dette tilfellet Veitvet Sportsklubb, som for tiden spiller i 5. divisjon. Det er imidlertid ikke alltid man får til det, og dette var en slik kveld. Som hjemmelaget skulle jeg i stedet se FK Union Carl Berner, som for tiden også spiller sine hjemmekamper på Veitvetbanen, og de skulle denne kvelden opp mot Holmen i en av Oslo-kretsens to 4. divisjons-avdelinger. Jeg ankom i grevens tid idet de to lags spillere var i ferd med å hilse på hverandre i forkant av kampstart.

FK Union Carl Berner har sin bakgrunn i klubben som tidligere spilte under navnet Fremad Famagusta. Den ble i 2008 stiftet under navnet Fremad, som en klubb for Lillehammer-området bosatt i Oslo. Kretsen forlangte et annet navn, og dermed la de til Famagusta-navnet. Det var også åpent for andre involverte, og en spiller som ga klubben litt PR var sjakkspilleren Magnus Carlsen, som under Idrettsgallaen 2015 hyllet klubben og delte ut en pris iført deres drakt. Klubben hadde startet i 8. divisjon, der de vant sin avdeling på første forsøk. Deretter klatret de sakte men sikkert inntil de høsten 2015 rykket opp til 4. divisjon. Det var deres andre strake opprykk, og det fjerde på sju sesonger.

Da fotballen startet opp igjen etter Covid-pandemien, endte Fremad Famagusta som jumbo etter en elendig 2021-sesong der de kun tok ett eneste poeng. Etter dette nedrykket ble det etter hvert besluttet å legge ned driften, men en gruppe valgte å likevel fortsette, og tok over driften samtidig som man endret klubbens navn til Fotballklubben Union Carl Berner. Dette navnebyttet i forkant av 2022-sesongen ble gjort for å gi en lokal tilknytning til Carl Berner (som de fleste vil vite er et strøk i Oslo-bydelen Grünerløkka); noe som også var i tråd til Oslo Fotballkrets. Under det nye navnet ble de i fjor nummer tre i en av Oslo-kretsens 5. divisjons-avdelinger, og tok med den en av opprykksplassene siden vinneren Ready 2 ikke kunne rykke opp.

Dermed er de nå å finne i kretsens 4. divisjon, og har i år blitt plassert i avdeling 1, der de nå skulle opp mot Asker-klubben Holmen. I toppen hadde det skilt seg ut en trio som kjempet om tittelen, og ledende Heming hadde ett poeng ned til toer Ready, mens treer Christiania BK lå ytterligere ett poeng bak der igjen. FK Union Carl Berner lå på en åttendeplass, og var for øvrig 13 poeng bak ledende Heming, men ville med seier i hvert fall passere Lyn 2 som lå foran på målforskjell men hadde én kamp mer spilt. Holmen lå desidert sist med kun ni poeng på sine 16 kamper hittil, og hadde dermed henholdsvis fem og åtte poeng til Fagerborg og Asker 2 som var lagene som lå på plassene foran.

Det var forutsetningene når jeg nå forresten skulle fullføre 4. divisjon Oslo avdeling 1 her på Veitvetbanen, som er et nokså typisk Oslo-anlegg med kunstgress og uten noen tribunefasiliteter. Selv ikke i etterkant av denne kampen har man klart å oppdatere målscorerne, og jeg kjenner ikke disse lagene, men Union Carl Berner tok i hvert fall ledelsen 1-0 i kampens tjuende minutt, da et innlegg ble bredsidet i mål. Jeg hadde allerede lagt merke til at det var voldsom og konstant klaging på dommertrioen fra spillerne da en av hjemmelagets spillere fikk direkte rødt fem minutters tid før pause.Han mente seg stemplet av en motspiller, og skulle demonstrere dette foran dommeren på en voldsom måte som et lite halvsekund fikk meg til å tro at han rett og slett skulle fly på kamplederen. Den aggressive markeringen ble belønnet med rødt, og selv om det sto 1-0 til pause, måtte vertene også starte andre omgang med én mann mindre.

Det hindret de ikke i å øke sin ledelse, for i det 50. minutt doblet de til 2-0, og fire minutter senere økte de ytterligere til 3-0. I det 59. minutt ble også Holmen redusert til ti mann etter at en av deres spillere mistet hodet på idiotisk vis. Greit nok at han reagerte på en duell, men det er uansett lite smart å med full kraft kaste ballen rett i skrittet på en sittende motspiller når dommeren står en liten meter unna. «Han kaster jo ballen i tissen på ham!», utbrøt en av hjemmelagets spillere, men dommeren hadde allerede fått med seg akkurat det, og nå var det ti mot ti. I det 63. minutt reduserte imidlertid Holmen til 3-1 da en lang ball opp ble stusset i bue over keeper og i mål. I siste ordinære minutt fastsatt Union Carl Berner sluttresultatet til 4-1, og idet sluttsignalet gikk valgte jeg å spasere mot Linderud T-banestasjon for å sette kursen mot Oslo sentrum og deretter Drøbak, hvor jeg skulle overnatte.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Norwegian ground # 231:
Union Carl Berner v Holmen 4-1 (0-1)
4. divisjon Oslo avd. 1
Veitvetbanen, 19 September 2023
1-0 (20)
2-0 (50)
3-0 (54)
3-1 (63)
4-1 (90)
Att: 14 (h/c)
Admission: Free

Next game: 20.09.2023: Bækkelaget v Jusstudentenes IK
Previous game: 19.09.2023: Leirsund v Lillestrøm 3

More pics

 

Leirsund v Lillestrøm 3 19.09.2023

 

Tirsdag 19.09.2023: Leirsund v Lillestrøm 3

I forbindelse med en legetime i Drøbak på onsdagen, hadde jeg lagt kampplaner i Oslo og Akershus på tirsdagen. Jeg så raskt en mulig dobbel jeg lot meg friste av, og det var også denne jeg til slutt bestemte meg for å forsøke meg på. Jeg ville dra hjemmefra og rett på kamp i Leirsund, der det var tidlig avspark, for så å ta med videre til neste kamp på Veitvet, og til slutt fra til Drøbak derfra for å ligge over hos min mor. Planen var lagt, og med det var det bare å pakke snippesken og komme seg inn til Fredrikstad stasjon for å ta toget derfra til Oslo S. Videre derfra ble jeg meg et lokaltog nordover så langt som til Leirsund.

Leirsund er et tettsted som nå sorterer under den nye storkommunen Lillestrøm. Stedet har fått sitt navn etter elven Leira, som det ligger ved. Vi befinner oss her sju kilometer nord for Lillestrøm og 27 kilometer nordøst for Oslo sentrum. Det bor i dag rett i underkant av 1 500 innbyggere i Leirsund, som altså har togstasjon med stopp på Hovedbanen. Det er Norges eldste jernbanestrekning, og åpnet i 1854 for trafikk mellom Oslo og Eidsvold, mens Leirsund ble stoppested i 1859, og fikk stasjonbygning som åpnet i 1865. Det var fra denne stasjonen jeg nå gikk mot Leirsund Stadion, og krysset broen nettopp elven Leira tidlig på den rundt ti minutter lange spaserturen dit bort.

Leirsund Idrettslag ble stiftet i 1932, og er som mange andre klubber i Norge et fleridrettslag. Om vi holder oss til fotballen, ser jeg at de så sent som i 2011 var en tur nede i 7. divisjon, men rykket direkte opp igjen derfra, og etter et nytt opprykk som vinner av Akershus-kretsens 6. divisjon i 2016, holdt de seg i 5. divisjon frem til de i 2021 rykket ned på det som må kunne kalles temmelig dramatisk og spesielt vis. Etter ferdigspilt sesong skulle man ut fra tabellen nemlig tro at de hadde klart seg med nød og neppe, men så enkelt var det ikke, for nå skjedde rett og slett noe meget spesielt.

I en kamp mot tabelljumboen Flisbyen hadde Leirsund blitt tilkjent seieren 3-0 på walkover etter at Flisbyen ikke klarte å stille lag. Både Skårer, Leirsund, Bjerke og Skedsmo 2 hadde alle endt på 10 poeng, og ved poenglikhet mellom to eller flere lag, skal det som kjent ses på målforskjell. Om én eller flere av klubbene har fått tildelt en seier med walkover og 3-0, skal imidlertid da også det samme gjøres med de øvrige. Kort fortalt endte det opp med at Skårer gikk forbi, og Leirsund rykket ned. Man kan si at de kan ha rykket ned på at de ikke fikk møte Flisbyen, og dette er et godt eksempel på hva slags problemer det i ytterste konsekvens kan føre med seg når lag ikke klarer å stille. Et tankekors som også er knyttet til disse andrelagene som i hvert fall i Østfold-fotballen synes å ha vært litt verstinger rundt akkurat dette i senere tid.

Nå kunne imidlertid Leirsund rykke opp igjen til 5. divisjon, for med fire kamper igjen lå de på en andreplass med 11 poeng ned til treer Fjellhamar 2, og ville derfor sikre seg opprykk med seier denne kvelden. Tabellen ble for ordens skyld toppet av Funnefoss/Vormsund 2, som hadde seks poengs luke ned til Leirsund, men også én kamp mer spilt. Dagens bortelag var ikke et andrelag, men til og med et tredjelag, og Lillestrøm 3 la beslag på sjuendeplassen i 6. divisjon Akershus. Avspark var klokken 17.45, og jeg ankom i god tid før det, mens spillerne var i ferd med å avslutte oppvarmingen.

På Leirsund Stadion spilles det heldigvis fortsatt på det deilige naturgresset man har blitt velsignet med fra naturens side, så det var ytterligere en grunn til å se frem til denne kampen. Klubbens anlegg består av flere baner i forskjellige størrelser og varianter, men hovedbanen er et nokså trivelig sted å se fotball på en fin dag, selv om det ikke er noen tribunefasiliteter her. På den ene langsiden har man laglederbenkene, og også en liten gressvoll som folk kan se kampen fra. En lignende gressvoll finnes også på den andre langsiden. Litt tilbaketrukket bak det ene målet ligger et klubbhus, men jeg la ikke merke til om det var noen åpen kiosk, da jeg heller ikke kikket veldig aktivt etter dette.

Leirsund fikk en god start på kampen, og i det femte spilleminutt sendte Alexander Njøs de i ledelsen 1-0 med et kontant skudd fra litt skrått hold. Noen minutter senere var de nære på å doble ledelsen, men LSK-keeperen fikk slått til corner, og i det 10. minutt kontret gjestene. Det glapp i hjemmelagets forsvar, og Karl Olafsen kom seg alene gjennom og utlignet til 1-1. Ti minutter senere var vertene tilbake i ledelsen. En frekk vipp gjennom, og selv om gjestene ropte på offside, fikk spillet fortsette, og innlegget ble møtt med en halvveis avslutning som ble blokkert. Returen ble derimot satt inn av Sebastian Juan Urdalen, og dermed 2-1.

Leirsund hadde deretter en god sjanse, der et skudd ble parert av LSK-keeperen. Returen havnet hos en Leirsund-spiller som var nærmest på blank, men han fikk ikke stokket bena. Litt senere sendte Leirsund en lang ball opp mot en av sine spillere som gikk til dødlinja, gikk innover mot mål, og forsøkte å trekke seg ut og runde keeperen fra nærmest død vinkel, men han gikk seg til slutt fast. Det var uten tvil Leirsund som styrte, og i første omgangs siste minutt kom de igjen. Etter et fikst gjennomspill, ble det vendt opp og skutt, men avslutningen var svak og gikk utenfor. Det sto 2-1 halvveis, og Leirsund var nå 45 minutter fra opprykk.

I det 59. minutt hadde Leirsund fått et hjørnespark, og det ble headet i mål av Jonas Gulbrandsen, som med det økte til 3-1. Etter drøyt halvspilt omgang fikk de en ny stor sjanse da de stjal ballen etter slurv i borteforsvaret, men avslutningen ble reddet, og returen blokkert og klarert. På tampen åpnet raknet det litt for gjestene, for i det 85. minutt økte Runar Svorkmo til 4-1, og tre minutter senere var det bare å gratulere Leirsund med opprykk da Martin Paulsen satt inn 5-1. På overtid fikk Sander Olsen runde av ved å fastsette sluttresultatet til 6-1, men mens Leirsund feiret opprykk, hastet jeg mot togstasjonen for å komme meg med toget og sette kursen mot neste kamp.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Norwegian ground # 230:
Leirsund v Lillestrøm 3 6-1 (2-1)
6. divisjon Akershus
Leirsund Stadion, 19 September 2023
1-0 Alexander Njøs (5)
1-1 Karl Olafsen (10)
2-1 Sebastian Juan Urdalen (20)
3-1 Jonas Gulbrandsen (59)
4-1 Runar Svorkmo (85)
5-1 Martin Paulsen (88)
6-1 Sander Olsen (90+1)
Att: 30 (h/c)
Admission: Free

Next game: 19.09.2023: Union Carl Berner v Holmen
Previous game: 18.09.2023: Gresvik v Selbak

More pics

 

Gresvik v Selbak 18.09.2023

 

Mandag 18.09.2023: Gresvik v Selbak

Med tanke på hvor mange kamper jeg har fått med meg de siste par årene, bør det vel nesten si seg selv at dårlig vær ikke nødvendigvis skremmer meg så lett fra å se kamp. Om ikke fredagens tur til Tistedalen i drittværet var bevis nok på akkurat det, skulle det også bli en tur ut for å dra på kamp i om mulig enda verre vær denne mandagskvelden. Det skulle nemlig spilles viktig kamp i Trondalen, der Gresvik skulle ta imot Selbak. Pål hadde snakket med Sten, som tilbød seg å plukke oss opp på fergeleiet på Lisleby og kjøre til Trondalen, så dermed tok vi ferga over fra Selbak og ble plukket av av Sten som planlagt.

Det var en voldsom kniving om opprykksplassene i toppen av 5. divisjon, der Selbak toppet og hadde tre poeng ned til kvartetten Greåker, Ekholt, Idd og Drøbak/Frogn 2. Idd hadde for ordens skyld én kamp mer spilt enn de øvrige nevnte, mens Drøbak/Frogns andrelag ikke ville kunne rykke opp all den tid ikke deres førstelaget klarte det i divisjonen over. For Gresvik sin del lå de på en niendeplass; ti poeng bak den nevnte kvartetten som jaktet Selbak, men med i utgangspunktet trygg avstand ned til de to bunnlagene Lisleby 2 og Råde 2. Om 12. plassen (tredje siste) betyr nedrykkskvalik også i år, var det imidlertid kun fire poeng ned til Rygge som for tiden la beslag på den.

Den gamle gressbanen i Trondalen har nå fått kunstgress, for naturgress kan man tydeligvis ikke spille på lenger her til lands, og med det har Gresvik nå plutselig begynt å bruke den igjen. Det var aldeles horribelt vær da vi ankom, og vi måtte søke tilflukt noen minutter i bortelagets laglederbenk før vi gikk opp i klubbhuset og tok oppstilling under tak oppe på verandaen der, og det var heldigvis greit. Ute på banen fikk vi uansett servert litt av en kamp, og det var gjestenes Herman Blystad som åpnet scoringsballet med 0-1 etter ti minutters spill. I det 17. minutt meldte Sander Heieren seg på ved å vippe ballen over keeper og i mål til 0-3. Ni minutter senere var han frempå igjen, og sørget for at det sto 0-3 til pause, og det virket som om Selbak var på god vei mot tre poeng. Vi skulle imidlertid få en solid dose drama etter pause.

I andre omgangs fjerde minutt reduserte Muhammed Jamal Saaty til 1-3 med et skudd i bortre hjørne, men like etter hadde Sivert Thorsen en stor sjanse til å øke igjen. Til tross for at han nærmest hadde hele målet å sikte på, gikk avslutningen utenfor, men det skulle ikke gå mange minuttene før det likevel sto 1-4. Den sto Herman Blystad for med en herlig scoring fra kanten, der han vippet ballen i mål via stolpen. Gjestenes Ole Bergh hadde deretter et skudd i tverrliggeren. Med et drøyt kvarter igjen reduserte Gresvik ytterligere, og det var Patrick Lien som utnyttet det som fra motsatt ende av banen så ut som en keepertabbe. I det 80. minutt ble en Gresvik-corner headet på mål, og selv om Selbak-keeperen leverte en god redning, ble returen pirket inn av Vegard Sandvik. Fem minutter senere var det jaggu balanse i det berømte regnskapet da Patrick Lien scoret sitt andre og utlignet til 4-4. Et finfint comeback av hjemmelaget, men det var fortsatt tid for litt sent drama, og i det 89. minutt var det Thomas Kolseth som sørget for 4-5 og Selbak-seier. Den satt også denne gang langt inne til slutt, men det viser også en voldsom moral i laget å komme tilbake slik på slutten gang på gang. Blystad kunne også økte ytterligere på overtid, men etter flott forarbeid av Sander Heieren, gikk hans avslutning i tverrliggeren sekunder før dommeren blåste av en underholdende kamp med 4-5 som sluttresultat. Nå var det bare å komme seg hjem og søke ly for drittværet.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Revisit:
Gresvik v Selbak 4-5 (0-3)
5. divisjon Østfold
Trondalen, 18 September 2023
0-1 Herman Blystad (11)
0-2 Sander Heieren (17)
0-3 Sander Heieren (26)
1-3 Muhammed Jamal Saaty (50)
1-4 Herman Blystad (54)
2-4 Patrick Lien (74)
3-4 Vegard Sandvik (80)
4-4 Patrick Lien (85)
4-5 Thomas Kolseth (89)
Att: ?? (Probably about 60-80, with many of them watching from the clubhouse in the horrible weather)
Admission: Free

Next game: 19.09.2023: Leirsund v Lillestrøm 3
Previous game: 17.09.2023: Fredrikstad v Sogndal

More pics

 

Fredrikstad v Sogndal 17.09.2023

 

Søndag 17.09.2023: Fredrikstad v Sogndal

Denne søndagen skulle vi på Fredrikstad Stadion for å se FFK ta imot Sogndal, men jeg hadde blitt overtalt til å først ta turen ned på Rodgers Pub der flere av gutta skulle se Leeds United for så å dra derfra med de. Det bød også på en mulighet til å ta rotta på Pål i biljard mens de andre fordypet seg i TV-kampen. Da det begynte å bli på tide å dra, måtte det litt overtalelse til for å få visse til å få ut fingeren selv om TV-kampen virket avgjort, og det var i grevens tid at vi kom oss av gårde. Etter å ha parkert, ble vi deretter også litt forsinket ved inngangen, der det var litt oppstyr etter at en eldre herremann hadde falt ned trappa og lå ille tilredt og fikk førstehjelp mens man ventet på ambulanse. Det er bare å håpe at det gikk bra med ham.

Jon Erik hadde dratt rett fra jobb og ventet utålmodig på Sørsia, og i det vi tok plass ved siden av ham tok gjestene fra Sogndal ledelsen 0-1 etter et selvmål av Philip Aukland. Fredrikstad toppet jo 1. divisjons-tabellen før denne kampen, og kunne ta et nytt steg mot opprykk med seier, men Sogndal var en av lagene bak som jaktet en av kvalifiseringsplassene, og poeng i plankebyen ville nok være et solid pluss for de. Mikkjal Thomassen har imidlertid fått skikkelig sving på FFK-laget, og i kampens 30. minutt sørget Oscar Aga for 1-1 og balanse i regnskapet. Det sto seg også frem til pause.

Når FFK leder tabellen og jakter opprykk tilbake til øverste nivå, skulle man tro at publikum i en fotballby som det Fredrikstad sies å være kjenner sin besøkelsestid, men 4 414 solgte billetter (dvs inkludert alle sesongkort og sponsorbilletter som ikke blir brukt) i en slik kamp må sies å være nokså skuffende. Kanskje er det bare undertegnede som er kravstor. Ellers også er det kanskje flere som faktisk har fått med seg hvordan ledelsen har operert og reagerer på det ved å holde seg borte..? Uansett, spillerne kan ikke lastes, og etter en times spill gjorde Philip Aukland opp for sitt selvmål ved å score i riktig mål og dermed sørge for 2-1 til FFK. Slik endte det også, og rødbuksene tok et nytt steg mot divisjonstittel og opprykk.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Revisit:
Fredrikstad v Sogndal 2-1 (1-1)
1. divisjon
Fredrikstad Stadion, 17 September 2023
0-1 Philip Aukland (og, 8)
1-1 Oscar Aga (30)
2-1 Philip Aukland (61)
Att: 4 414
Admission: Don’t know (not giving my money to that leadership if it can be avoided)

Next game: 18.09.2023: Gresvik v Selbak
Previous game: 15.09.2023: Tistedalen v Drøbak/Frogn

More pics