Union Carl Berner v Holmen 19.09.2023

 

Tirsdag 19.09.2023: Union Carl Berner v Holmen

Etter å ha sett Leirsund sikre seg opprykk til 5. divisjon med seier over Lillestrøm 3 hjemme på Leirsund Stadion, hadde jeg hastet tilbake til Leirsund stasjon for å sette kursen mot min andre kamp for kvelden. Del to av ‘dagens dobbel’ skulle finne sted på Veitvetbanen, og det betød at jeg først måtte tilbake til Oslo S med toget for deretter å ta T-banens linje 5 fra Jernbanetorget opp til Veitvet. Det er for ordens skyld i bydel Bjerke i Groruddalen. Her byr Veitvet senter blant annet på Norges største bowlinghall, men det var altså helt andre ting som lokket meg denne kvelden, og jeg gikk forbi senteret og videre ned til Veitvetbanen, som ligger tilknyttet Veitvet skole.

Når jeg besøker en ny bane, foretrekker jeg jo alltid å se førstelaget til klubben som opprinnelig hører hjemme der, og det var i dette tilfellet Veitvet Sportsklubb, som for tiden spiller i 5. divisjon. Det er imidlertid ikke alltid man får til det, og dette var en slik kveld. Som hjemmelaget skulle jeg i stedet se FK Union Carl Berner, som for tiden også spiller sine hjemmekamper på Veitvetbanen, og de skulle denne kvelden opp mot Holmen i en av Oslo-kretsens to 4. divisjons-avdelinger. Jeg ankom i grevens tid idet de to lags spillere var i ferd med å hilse på hverandre i forkant av kampstart.

FK Union Carl Berner har sin bakgrunn i klubben som tidligere spilte under navnet Fremad Famagusta. Den ble i 2008 stiftet under navnet Fremad, som en klubb for Lillehammer-området bosatt i Oslo. Kretsen forlangte et annet navn, og dermed la de til Famagusta-navnet. Det var også åpent for andre involverte, og en spiller som ga klubben litt PR var sjakkspilleren Magnus Carlsen, som under Idrettsgallaen 2015 hyllet klubben og delte ut en pris iført deres drakt. Klubben hadde startet i 8. divisjon, der de vant sin avdeling på første forsøk. Deretter klatret de sakte men sikkert inntil de høsten 2015 rykket opp til 4. divisjon. Det var deres andre strake opprykk, og det fjerde på sju sesonger.

Da fotballen startet opp igjen etter Covid-pandemien, endte Fremad Famagusta som jumbo etter en elendig 2021-sesong der de kun tok ett eneste poeng. Etter dette nedrykket ble det etter hvert besluttet å legge ned driften, men en gruppe valgte å likevel fortsette, og tok over driften samtidig som man endret klubbens navn til Fotballklubben Union Carl Berner. Dette navnebyttet i forkant av 2022-sesongen ble gjort for å gi en lokal tilknytning til Carl Berner (som de fleste vil vite er et strøk i Oslo-bydelen Grünerløkka); noe som også var i tråd til Oslo Fotballkrets. Under det nye navnet ble de i fjor nummer tre i en av Oslo-kretsens 5. divisjons-avdelinger, og tok med den en av opprykksplassene siden vinneren Ready 2 ikke kunne rykke opp.

Dermed er de nå å finne i kretsens 4. divisjon, og har i år blitt plassert i avdeling 1, der de nå skulle opp mot Asker-klubben Holmen. I toppen hadde det skilt seg ut en trio som kjempet om tittelen, og ledende Heming hadde ett poeng ned til toer Ready, mens treer Christiania BK lå ytterligere ett poeng bak der igjen. FK Union Carl Berner lå på en åttendeplass, og var for øvrig 13 poeng bak ledende Heming, men ville med seier i hvert fall passere Lyn 2 som lå foran på målforskjell men hadde én kamp mer spilt. Holmen lå desidert sist med kun ni poeng på sine 16 kamper hittil, og hadde dermed henholdsvis fem og åtte poeng til Fagerborg og Asker 2 som var lagene som lå på plassene foran.

Det var forutsetningene når jeg nå forresten skulle fullføre 4. divisjon Oslo avdeling 1 her på Veitvetbanen, som er et nokså typisk Oslo-anlegg med kunstgress og uten noen tribunefasiliteter. Selv ikke i etterkant av denne kampen har man klart å oppdatere målscorerne, og jeg kjenner ikke disse lagene, men Union Carl Berner tok i hvert fall ledelsen 1-0 i kampens tjuende minutt, da et innlegg ble bredsidet i mål. Jeg hadde allerede lagt merke til at det var voldsom og konstant klaging på dommertrioen fra spillerne da en av hjemmelagets spillere fikk direkte rødt fem minutters tid før pause.Han mente seg stemplet av en motspiller, og skulle demonstrere dette foran dommeren på en voldsom måte som et lite halvsekund fikk meg til å tro at han rett og slett skulle fly på kamplederen. Den aggressive markeringen ble belønnet med rødt, og selv om det sto 1-0 til pause, måtte vertene også starte andre omgang med én mann mindre.

Det hindret de ikke i å øke sin ledelse, for i det 50. minutt doblet de til 2-0, og fire minutter senere økte de ytterligere til 3-0. I det 59. minutt ble også Holmen redusert til ti mann etter at en av deres spillere mistet hodet på idiotisk vis. Greit nok at han reagerte på en duell, men det er uansett lite smart å med full kraft kaste ballen rett i skrittet på en sittende motspiller når dommeren står en liten meter unna. «Han kaster jo ballen i tissen på ham!», utbrøt en av hjemmelagets spillere, men dommeren hadde allerede fått med seg akkurat det, og nå var det ti mot ti. I det 63. minutt reduserte imidlertid Holmen til 3-1 da en lang ball opp ble stusset i bue over keeper og i mål. I siste ordinære minutt fastsatt Union Carl Berner sluttresultatet til 4-1, og idet sluttsignalet gikk valgte jeg å spasere mot Linderud T-banestasjon for å sette kursen mot Oslo sentrum og deretter Drøbak, hvor jeg skulle overnatte.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Norwegian ground # 231:
Union Carl Berner v Holmen 4-1 (0-1)
4. divisjon Oslo avd. 1
Veitvetbanen, 19 September 2023
1-0 (20)
2-0 (50)
3-0 (54)
3-1 (63)
4-1 (90)
Att: 14 (h/c)
Admission: Free

Next game: 20.09.2023: Bækkelaget v Jusstudentenes IK
Previous game: 19.09.2023: Leirsund v Lillestrøm 3

More pics

 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg