Moss 2 v Tistedalen 26.06.2023

 

Mandag 26.06.2023: Moss 2 v Tistedalen

Det nærmet seg min tur til Finland, Estland og Latvia, men før avreise på tirsdag morgen hadde jeg tid til å først få med meg en siste kamp her hjemme i Norge og Østfold. Det vil si, jeg hadde egentlig belaget meg på en rolig kveld hjemme, men det endret seg raskt da Pål ringte i siste liten og spurte om vi skulle dra på kamp. Få minutter senere var vi på vei til Moss og Melløs, der Moss 2 skulle ta imot Tistedalen til kamp i 4. divisjon Østfold. Den kampen skulle spilles på en av gressbanene på Melløs treningsfelt, og denne gang viste det seg å være treningsfelt A som skulle benyttes, slik at det til og med ble en ny bane.

Moss-reservene lå rett over midten av tabellen, mens Tistedalen kun hadde Kvik Halden 2 bak seg på tabellen og dermed trengte poeng. Vi ankom i grevens tid og kunne se at man tok avspark idet vi parkerte. Idet vi kom oss på innsiden av gjerdet, ga Liam Christopher Eriksson vertene ledelsen 1-0 allerede etter et drøyt minutt. Sju minutter senere utlignet imidlertid Simen Eriksen for gjestene, men i det 15. minutt tok mossingene igjen ledelsen ved Lorent Callaku. Samme man la på til 3-1 fem minutter senere, og vi begynte å mistenke en virkelig målrik kamp. Anders Kåre Stenrød reduserte til 3-2 fra straffemerket, men Blerton Ifufi gjenopprettet tomålsledelsen kort tid etter. En gammel sliter økte til 5-2 med fem minutter til pause; nemlig Amin Askar. Lorent Callaku rakk også å notere seg for hattrick og øke til 6-2 før det ble blåst for pause.

I løpet av kampen begynte det også å regne, og vi var glad for at vi satt (på medbragte stoler) under trærne på den ene langsiden. I det 57. minutt ble Moss 2 redusert til ti mann da Jørgen Haugsvær så rødt, og to minutter senere reduserte Joakim Lindblad til 6-3. Et eventuelt håp om et comeback ble imidlertid raskt knust, for Adan Abadala Hussein økte igjen ledelsen ikke lenge etter. Deretter noterte Nikolai Kase-Berg seg for to mål for mossingene, og det var ingen som helst tvil. Helt på tampen ble det tosifret da Sebastian Pedersen fastsatt sluttresultatet til 10-3. En overbevisende seier til hjemmelaget, og kanskje en grunn til å bli litt bekymret på bortelagets vegne. Det var bare å komme seg tørrskodd tilbake i bilen og sette kursen hjemover, der jeg kunne pakke ferdig og forberede meg på avreise.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Norwegian ground # 227:
Moss 2 v Tistedalen 10-3 (6-2)
4. divisjon Østfold
Melløs treningsfelt A, 26 June 2023
1-0 Liam Christopher Eriksson (2)
1-1 Simen Eriksen (9)
2-1 Lorent Callaku (15)
3-1 Lorent Callaku (20)
3-2 Anders Kåre Stenrød (pen, 28)
4-2 Blerton Isufi (32)
5-2 Amin Askar (41)
6-2 Lorent Callaku (43)
6-3 Joakim John Lindblad (59)
7-3 Adan Abadala Hussein (61)
8-3 Nikolai Kase-Berg (74)
9-3 Nikolai Kase-Berg (79)
10-3 Sebastian Pedersen (89)
Att: 44 (h/c)
Admission: Free

Next game: 27.06.2023: FC Honka v VPS
Next norwegian game: 29.07.2023: Sarpsborg FK v Ekholt
Previous game: 24.06.2023: Åsgårdstrand v Flint

More pics

 

Åsgårdstrand v Flint 24.06.2023

 

Lørdag 24.06.2023: Åsgårdstrand v Flint

Denne lørdagen valgte jeg å ta turen over fjorden for å huke av en ny bane i Vestfold, og jeg kom meg inn til Fredrikstad tidsnok til å komme meg med 13.39-toget som jeg ble med til Moss. Derfra lot jeg 12.20-ferga frakte meg over fjorden til Horten, og siste etappe gikk med buss derfra til Åsgårdstrand, hvor jeg hoppet av på holdeplassen Paletten, få minutters gange fra Åsgårdstrand Idrettspark. Der skulle hjemmelaget Åsgårdstrand møte Flint til viktig toppkamp i 4. divisjon Vestfold.

Åsgårdstrand er en liten by med rundt 3 000 innbyggere. Den ligger omtrent ti kilometer sør for Horten, og like langt nord for Tønsberg. Byen ligger helt sør i Horten kommune, men var frem til 1965 en egen kommune, og var ved den sammenslåingen en av Norges minste kommuner. Åsgårdstrand har en historie som eksporthavn for trelast, men er kanskje enda mer kjent som sentrum for bildekunstnere, og Edvard Munch og Christian Krogh er blant de som hadde tilknytning til Åsgårdstrand. Fra 1920-årene har det også vært et populært ferie- og badested, og store deler av byens sentrum er for øvrig omfattet av NB!-registeret som er Riksantikvarens liste over bymiljøer med nasjonal kulturhistorisk verneinteresse.

Men nå var det fotballen jeg hadde kommet for, og var heller aldri helt nede i sentrum, men jeg ankom dagens kamparena med et drøyt kvarter til avspark, og registrerte at de her har to kunstgressbaner som ligger ved siden av hverandre. Det var den ‘nederste’ av disse som skulle benyttes, og der var det tribunefasiliteter i form av avsatser i stein som på den ene langsiden strekker anslagsvis 3/4 av banens lengde. Åsgårdstrand IF ble stiftet i 1936, og er nyopprykket etter at de i fjor vant 5. divisjon Vestfold.

De har gjort det godt i sin første sesong tilbake i 4. divisjon, og lå på en tredjeplass, fire poeng bak lederduoen Flint og Sandefjord BK. De to sistnevnte lå à poeng på tabelltoppen, med Flint foran på målforskjell, så de var nummer tre mot nummer én som nå skulle måle krefter på kunstgresset i Åsgårdstrand. De to hadde også denne kampen til gode på Sandefjord BK, og dette var for øvrig også den siste kampen som skulle spilles i 4. divisjon Vestfold før man tok ferie. Det var også duket for publikumskamp, og vertskapet håpet derfor på godt oppmøte. Det var da også godt besøkt denne dagen, og Flint hadde også med seg en gruppe unge ultras som skapte liv på tribunen.

Med divisjonens to mestscorende lag i aksjon, var det nok mange som forventet, men kanskje lå det nettopp derfor litt i kortene at det ikke ville bli noen målfest..? Det ble nemlig en kamp der de to lagene i stor grad kansellerte hverandre ut, og det mest interessante som skjedde i første omgang var kanskje at Åsgårdstrand fikk ballen i nettet etter et snaut kvarter. Det var imidlertid et forsøk på å kopiere Maradonas «Guds hånd», og i stedet for mål, ble det derfor et fortjent gult kort. Det var fortsatt målløst til pause, da jeg tok en tur i kiosken. Det var likevel et spennende oppgjør vi var vitne til, men jeg ønsket meg litt mer action foran målene etter hvilen.

Ti minutter ut i andre omgang var Flint farlig frempå med et innlegg som hjemmekeeperen med nød og neppe fikk bokset…rett til en Flint-spiller som skjøt like utenfor. Deretter fikk en Åsgårdstrand-spiller dratt seg fri i feltet og avsluttet, men skuddet ble for løst og gikk rett på keeper. Flint fulgte opp med et par gode sjanser som imidlertid ikke ble omsatt, og det gikk mot 0-0 da de også hadde et skudd som ble reddet like før vi gikk inn i overtiden. I det tredje tilleggsminuttet kom omsider avgjørelsen, og det var Jostein Bruun som fikk nettkjenning for Flint, som scoret sent men godt og dermed sikret seg de tre poengene på dramatisk vis.

Dermed kunne Flint ta sommerferie med tre poengs luke på tabelltoppen, og de kan jo fort bli laget som vinner avdelingen og skal ut i kvalik mot vinneren av Østfold-avdelingen. Luken til Åsgårdstrand økte samtidig til sju poeng. Selv tok jeg turen innom den lokale Meny-butikken før jeg tok oppstilling på bussholdeplassen for å vente på en buss som ble stadig mer forsinket. Det er tydeligvis ikke bare i mitt lokalområde at det er mye tull med kollektivtrafikken, for bussen kom omsider et kvarters tid forsinket. Heldigvis tok den inn noen minutter slik at jeg akkurat rakk å løpe ombord på 17.00-ferja og dermed også rakk 17.46-toget tilbake fra Moss. Deretter ble kvelden tilbragt på Rodgers Pub på Selbak.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Norwegian ground # 226:
Åsgårdstrand v Flint 0-1 (0-0)
4. divisjon Vestfold
Åsgårdstrand Idrettspark, 24 June 2023
0-1 Jostein Bruun (90+3)
Att: 500+ (est)
Admission: Free

Next game: 26.06.2023: Moss 2 v Tistedalen
Previous game: 23.06.2023: Sparta v Ås

More pics

 

Sparta v Ås 23.06.2023

 

Fredag 23.06.2023: Sparta v Ås

Det var fredag og klart for helg, og denne fredagskvelden hadde jeg blinket meg ut oppgjøret mellom Sparta og Ås i 4. divisjon Østfold. Pål var heller ikke vond å be, så sammen dro vi dit opp for å se om Sparta kunne hamle opp med overraskelseslaget Ås, eller om sistnevnte ville kunne fortsette sin gode start på sesongen. I toppen hadde det jo ikke overraskende utviklet seg til en tvekamp mellom Råde og Drøbak/Frogn, der førstnevnte hadde en to poengs ledelse etter 12 kamper. Askim Fotball på tredje lå åtte poeng bak Råde, mens Ås på fjerde lå ytterligere ett poeng bak der igjen. Sparta lå på sin side på en niendeplass før kveldens kamp.

Vi hadde tatt plass på en av benkene under overbygget på klubbhuset, og så derfra at de to lags spillere entre banen. Det som slo meg var at Sparta-entusiasten Kenneth Sørensen tilsynelatende glimret med sitt fravær, men selv uten ham til stede var det Sparta som var nærmest scoring i en nokså jevnspilt og sjansefattig første omgang. Egzon Feka traff stolpen for Sparta fem minutter før pause, og sammen med et skudd like utenfor for hjemmelaget i omgangens siste minutt, var det egentlig beholdningen hva gjelder sjanser før pause.

I det 49. minutt var det imidlertid gjestene fra Ås som tok ledelsen 0-1 etter scoring av Thomas Torgersen Herskedal. Fem minutter senere hadde Sparta en kjempesjanse da Ås-keeperen ikke fikk tak i ballen. Den havnet i stedet hos en Sparta-spiller som skjøt over for nærmest åpent mål. Kun et par minutter etterpå hadd Ås en stor sjanse da en skudd fra skrått hold ble reddet med en benparade, mens returen nok kom litt brått på Ås-spilleren som satt ballen over for åpent mål. Likevel var det Ås som doblet ledelsen ved Anders Tronbøl etter halvspilt omgang, og det skulle vise seg å bli nådestøtet. Sparta hadde imidlertid en corner som ble headet mot krysset helt på tampen, men den ble reddet, og det endte dermed 0-2. Siden Askim hadde tapt hjemme mot SFK, betød det at Ås kunne ta ferie på en overraskende tredjeplass.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Revisit:
Sparta v Ås 0-2 (0-0)
4. divisjon Østfold
Spartabanen, 23 June 2023
0-1 Thomas Torgersen Herskedal (49)
0-2 Anders Tronbøl (68)
Att: 43 (h/c)
Admission: Free

Next game: 24.06.2023: Åsgårdstrand v Flint
Previous game: 22.06.2023: Töcksfors IF v IK Arvika Fotboll
Previous norwegian game: 21.06.2023: Ise v Begby 2

More pics

 

Töcksfors IF v IK Arvika Fotboll 22.06.2023

 

Torsdag 22.06.2023: Töcksfors IF v IK Arvika Fotboll

Det var på tide med en tur over grensen igjen for å se litt svensk fotball, og det var min groundhopper-kompis Stig-André Lippert som tok initiativ til en utflukt som denne gang skulle gå til Värmland, Töcksfors, og Hagavallen. Der skulle vi begge få huket av for en ny bane når Töcksfors IF skulle ta imot IK Arvika Fotboll til dyst i Division 4 Värmland, som for ordens skyld er en av avdelingene på nivå 6 av svensk fotball. Moss ble valgt som møtested, og etter at jeg hadde klart å komme meg dit, var det bare å sette kursen mot Indre Østfold, E18, og etter hvert svenskegrensen.

Töcksfors burde være kjent for de fleste, men er et tettsted som ligger langs E18, omtrent fem kilometer fra grensen. Tettstedet hører til Arjäng kommune, sørvest i Värmlands län. Det har rundt 1 300 innbyggere, og domineres i disse dager naturlig nok av grensehandelen. Her finner man blant annet også de to øverste slusene i Dalslands kanal, som forbinder den store innsjøen Vänern med deler av innsjø-systemet i Dalsland og det sørvestlige Värmland. Det var her jeg denne dagen skulle notere meg for min svenske bane nummer 48.

Etter å ha fått tatt ut litt svenske penger, ankom vi Hagavallen med rundt ti minutter til avspark, fikk parkert og betalt oss inn med 50 kronor. Anlegget her består av flere baner, og vi tok oss i å tenke at dersom vi hadde vært i Norge, hadde nok sjansen vært stor for at det var anleggets eneste kunstgressbane vi nå måtte samle oss rundt, men her var det heldigvis herlig naturgress vi skulle se kamp på. Hovedbanen domineres av en stor og slak gressvoll på den ene langsiden, der man også har både klubbhus og et par plattinger. Etter en liten bilderunde utfordret vi mitt reisefølges gressallergi ved å rett og slett sette oss ned i gresset.

Tabellen for Division 4 Värmland ble toppet av Forshaga IF og Hertzöga BK som hadde rykket fra og fått en luke ned til treer IFK Sunne. Kampen vi skulle se var en hengekamp mellom to tabellnaboer, der bortelaget IK Arvika Fotboll lå på en sjuendeplass; ett poeng foran vertskapet Töcksfors IF på plassen bak. En eventuell seierherre her ville klatre forbi Karlskoga SK og opp på sjetteplass, men uten å ha noen inngående kunnskap om styrkeforholdet de to imellom, forventet vi vel egentlig en tett og jevn kamp.

Det var i det 19. minutt at hjemmelaget Töcksfors tok ledelsen 1-0 etter scoring av Pavel Staszczak, men Arvika svarte med rundt ti minutter til pause, da Jefferson Parra Parra utlignet med et flott frispark som han sendte rett i mål. Det ble lagt til en del på slutten av første omgang, og det var i det femte tilleggsminuttet at Töcksfors igjen tok ledelsen. Ballen snek seg inn helt nede ved den bortre stolpen, og Morteza Yawadi var mannen som ble kreditert. 2-1 var også stillingen da dommeren omsider blåste av omgangen og signaliserte pause.

Det var varmt i sola, så vi benyttet pausen til å få oss noen forfriskninger i kiosken. Deretter så vi at Töcksfors i det 58. minutt hadde ballen i nettet igjen, men flagget var nå oppe. Arvika hadde deretter et skudd like utenfor, mens Töcksfors fikk en stor sjanse i form av en heading på blank som gikk i bakken og over. Det sto og vippet litt, men i det 88. minutt kunne vertene senke skuldrene noe etter at Alexander Oscarson stusset inn et frispark og økte til 3-1. Det ble også sluttresultatet, og vi kunne takke for oss, returnere til bilen og unne oss et måltid på svensk side før vi returnerte til Norge. Der ble jeg sluppet av oppe i Sarpsborg slik at jeg kunne komme meg hjem med bussen derfra etter nok en fin dag med fotball i Sverige.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Swedish ground # 48:
Töcksfors IF v IK Arvika Fotboll 3-1 (2-1)
Division 4 Värmland
Hagavallen, 22 June 2023
1-0 Pavel Staszczak (19)
1-1 Jefferson Parra Parra (35)
2-1 Morteza Yawadi (45+5)
3-1 Alexander Oscarson (88)
Att: 143
Admission: 50 SEK

Next game: 23.06.2023: Sparta v Ås
Next swedish game: 08.09.2023: IFK Strömstad v Groheds IF
Previous game: 21.06.2023: Ise v Begby 2
Previous swedish game: 06.06.2023: Eds FF v Skärhamns IK

More pics

 

Ise v Begby 2 21.06.2023

 

Onsdag 21.06.2023: Ise v Begby 2

Denne onsdagen hadde jeg sammen med Jon Erik igjen vurdert en tur over til Sverige for å se fotball, men da han måtte jobbe valgte jeg meg nokså raskt i stedet toppoppgjøret i 7. divisjon Østfold avdeling 3 mellom Ise og Begby 2. Jeg klarte også å ‘lure’ med meg Pål dit opp, slik at jeg fikk selskap, og han var når sant skal sies ikke spesielt vanskelig å overtale. Jeg ble etter hvert plukket opp som avtalt, og vi ankom Isebanen (eller Ise Gress om man vil) med et drøyt kvarter til avspark. Mitt reisefølge hadde også vært rutinert nok til å ta med stoler, så det var bare å slå seg ned og vente på kampstart.

Jeg nevnte at dette var et toppoppgjør, og det er morsomt å se at Ise hadde fått en så bra start på sesongen, der de sto med 7-0-1 og 21 poeng etter sine åtte første kamper. Med det la de beslag på andreplassen, for kveldens motstander Begby 2 toppet tabellen to poeng foran, men hadde også én kamp mer spilt, slik at Ise ville overta tabelltoppen med seier. De to hadde en ørliten liten luke ned til Hvaler på tredje. Det er jo ingen hemmelighet at jeg gjerne ser at førstelagene gjør det bra og går opp fremfor andre- og tredjelagene, så det var liten tvil om hvor mine sympatier lå denne onsdagskvelden.

Etter få minutters spill hadde da også Ise to gode sjanser i rask rekkefølge, men traff dessverre ikke mål. Etter drøyt halvspilt første omgang hadde Begby 2 et frispark, og ballen endte opp med å treffe tverrliggeren. Noen minutter senere hadde Ise ballen i nettet etter en corner, men det var allerede blåst. I det 30. minutt slo Begby 2 corner, ballen traff stolpen, og returen ble deretter satt i mål av Andreas Karlsen. Dermed 0-1, og det sto seg også frem til pause, da lagene kunne ta en pust i bakken etter en omgang som hadde bølget frem og tilbake.

Ise startet friskt etter hvilen, og i det 53. minutt fikk de uttelling da et innlegg mot bakre stolpe fant Torkil Andreassen som fikk stå helt alene og styre inn utligningen til 1-1. Kampen sto nå og vippet, men med et kvarter igjen var det Begby 2 som igjen tok ledelsen. Martin Aareskjold-Gulbrandsen var denne gang målscorer. Det var deretter noen sjanser begge veier, og ikke minst fikk Ise en kjempesjanse til å utligne i kampens nest siste ordinære minutt, men avslutningen gikk dessverre over mål, slik at det endte med 1-2 og borteseier. Dette var siste serierunde før ferien, og Begby 2 tok dermed ferie på tabelltoppen.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Revisit:
Ise v Begby 2 1-2 (0-1)
7. divisjon Østfold avd. 3
Ise Gress, 21 June 2023
0-1 Andreas Karlsen (29)
1-1 Torkil Andreassen (52)
1-2 Martin Aareskjold-Gulbrandsen (75)
Att: 29 (h/c)
Admission: Free

Next game: 22.06.2023: Töcksfors IF v IK Arvika Fotboll
Next norwegian game: 23.06.2023: Sparta v Ås
Previous game: 20.06.2023: Kråkerøy v Råde

More pics

 

Kråkerøy v Råde 20.06.2023

 

Tirsdag 20.06.2023: Kråkerøy v Råde

Det var ingen grunn til å ikke benytte denne tirsdagskvelden i juni til å få med seg en potensielt viktig kamp i den spennende toppkampen av 4. divisjon Østfold. Ikke overraskende hadde det nemlig utviklet seg til en skikkelig duell mellom Råde og Drøbak/Frogn i kampen om tittelen og et potensielt opprykk (jeg synes fortsatt det er tullete at vinneren av 4. divisjon Østfold må spille kvalifisering mot vinneren av 4. divisjon Vestfold), og Råde skulle noe ut i en tøff bortekamp mot Kråkerøy. Pål var også interessert i å være med, så sammen kjørte vi ut til Kråkerøy Stadion, der vi snart traff på et par andre kjentfolk blant de skuelystne, i form av Trond Sæterøy og Filip Kristiansen.

Det var nå Drøbak/Frogn som ledet ett poeng foran Råde, og de to sto med henholdsvis 32 og 31 poeng, men DFI hadde med sine 11 kamper spilt én mer enn Råde som hadde denne hengekampen til gode og dermed kunne ta tilbake tabelltoppen. Askim Fotball sto med 26 poeng, overraskelseslaget Ås lå på fjerde med 25 poeng, og Kråkerøy på femte hadde 22 poeng, men sistnevnte hadde i likhet med Råde denne kampen til gode på de øvrige. Vi fikk kjøpt oss noe å drikke i kiosken, slo oss ned på en av benkene oppe i ‘skrenten’, og var klare for kamp.

Selv om Kråkerøy borte kan være en vrien nøtt, holdt vi likevel Råde som favoritter. De tok da også et visst overtak, men Kråkerøy hang godt med allerede fra start. Råde hadde flere gode tilløp, men vertene var imidlertid kompakte defensivt, og tålmodige, og det virket som om Råde etter hvert begynte å bli litt frustrerte der de stanget mot Kråkerøy-forsvaret. Samtidig måtte gjestene passe seg for kontringer fra Kråkerøy. Det var fortsatt målløst 0-0 da lagene gikk i garderoben for å ta pause og vi kunne unne oss en matbit i kiosken.

Andre omgang startet nokså jevnspilt, men i det 57. minutt kunne omsider Råde juble. Netan Sansara var sist på en ball som ble dømt å være over streken, og til tross for store protester fra hjemmelaget sto det 0-1. Råde var deretter frempå igjen med et hardt og godt skudd som ble reddet, mens Kråkerøy fortsatt lå bakpå og ventet tålmodig på sine sjanser. De måtte imidlertid mer fremover etter hvert, og da åpnet det seg litt mer opp. De fikk da også et par ok muligheter, men ble i stedet straffet hardt av Råde mot slutten. Sløvt Kråkerøy-spill med fire minutter igjen sørget for at Råde stjal ballen, og Rinor Topallaj doblet ledelsen. På overtid satt Deni Hasanagic spikeren i kista ved å fastsette sluttresultatet til 0-3. Råde tok tilbake tabelltoppen, men tvekampen i toppen av tabellen vil fortsette utover høsten.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Revisit:
Kråkerøy v Råde 0-3 (0-0)
4. divisjon Østfold
Kråkerøy Stadion, 20 June 2023
0-1 Netan Sansara (57)
0-2 Rinor Topallaj (87)
0-3 Deni Hasanagic (90+1)
Att: 93 (h/c)
Admission: 50 NOK

Next game: 21.06.2023: Ise v Begby 2
Previous game: 19.06.2023: Idd v Selbak

More pics

 

Idd v Selbak 19.06.2023

 

Mandag 19.06.2023: Idd v Selbak

Ny uke, og ingen grunn til å hvile på laurbærene. Sammen med Pål bestemte jeg meg for å ta turen til Halden for å se Selbak spille viktig bortekamp mot Idd i den siste serierunden før ferien. Et Selbak-lag som hadde sett knallsterke ut i løpet av vårsesongen sto nå imidlertid med fire poeng på sine tre siste kamper, og Ekholt hadde benyttet muligheten til å ta seg forbi slik at de etter ti runder ledet 5. divisjons-tabellen med ett poeng på nettopp Selbak. Derfra var det en fire poengs luke ned til Drøbak/Frogn 2, med Greåker ytterligere ett poeng etter, og dagens hjemmelag Idd ett poeng bak der igjen.

Vi ankom Risum kunstgress med god tid til avspark og betalte oss inn med 50 kroner. Idd er jo også noe så sjeldent som en norsk klubb som klarer å tilby sitt publikum et kampprogram, som for øvrig også er gratis. Nå er det nok ikke alle som ville kalt en fire siders blekke med lagoppstillinger og en tabell for et skikkelig program, men så er man heller ikke lenger bortskjemt med slikt her hjemme ‘på berget’. Det er da langt bedre enn ingenting, og Idd skal uansett ha skryt for dette initiativet, som er noe flere norske klubber med fordel kunne tilbudt sitt publikum.

Idd var jo en aldri så liten overraskelse i fjor, da de hang med i opprykkskampen hele veien, og med det i minne hadde de nok hadde en noe skuffende start på 2023-sesongen, der de først i den femte serierunden tok sin første seier for året. Nå så det imidlertid ut til at de hadde funnet formen, og de kom nå fra fire strake seire og hadde klatret oppover tabellen. For Selbak sin del var jeg spent på om de kunne reise seg etter et noe skuffende poengtap mot Lisleby 2, eller om man begynte å se svakhetstegn. Man husker jo hvordan de også i fjor startet forrykende for deretter å slite mer etter ferien.

Det var Idd som tok grep på Risumbanen, og i kampens tiende minutt sendte Sondre Kirkeng Rørmyr hjemmelaget i føringen med 1-0. Selbak hadde deretter et par gode sjanser, men tjue minutter ut i kampen doblet Jonas Kaurin ledelsen for Idd. Noen minutter før pause første en feilpasning til at Selbak stjal ballen og nesten kom gjennom med to mann, men vertene ble reddet av en Idd-spiller som gjorde en enorm defensiv jobb. I første omgangs andre tilleggsminutt kom likevel reduseringen da et hjørnespark ble headet i mål av Thomas Kolseth, og det sto dermed 2-1 halvveis.

Om Selbak sin scoring kom på et beleilig tidspunkt, var det uansett Idd som slo tilbake tidlig i andre omgang, for allerede i omgangens andre minutt hadde hjemmelaget corner, og Jakob Madsen Lund gjenopprettet tomålsledelsen med en kjempeheading. Kort etter hadde Idd også en avslutning i stolpen, og Selbak var litt på gyngende grunn. De hadde imidlertid en heading like utenfor, men Idd var igjen nære på med et nytt stolpetreff før de etter en times spill økte til 4-1 etter en flott kontring med Sondre Kirkeng Rørmyr som målscorer.

I det 70. minutt reduserte Sander Heieren til 4-2 med et frispark som keeperen strengt tatt burde hatt kontroll på. Dette ble etterfulgt av et par gode Idd-sjanser, før Heieren var frempå igjen i det 84. minutt. Et frispark fra Kolseth ble reddet, og det ble også returen, før Heieren satt inn sitt andre fra skrått hold og reduserte til 4-3. Dermed ble det noen spennende minutter mot slutten, men Selbak klarte aldri å få noen utligning, og det endte 4-3. En tross alt nokså fortjent Idd-seier kampen sett under ett. Ekholt vant for øvrig sin kamp denne kvelden, slik at de tok ferie med fire poengs luke ned til Selbak, mens Idd på sin side klatret forbi Greåker og opp på fjerdeplass.

Revisit:
Idd v Selbak 4-3 (2-1)
5. divisjon Østfold
Risumbanen, 19 June 2023
1-0 Sondre Kirkeng Rørmyr (10)
2-0 Jonas Jaurin (21)
2-1 Thomas Kolseth (45+2)
3-1 Jakob Madsen Lund (47)
4-1 Sondre Kirkeng Rørmyr (61)
4-2 Sander Heieren (70)
4-3 Sander Heieren (84)
Att: 103
Admission: 50 NOK

Next game: 20.06.2023: Kråkerøy v Råde
Previous game: 18.06.2023: Lørenskog v Nordstrand (@ Kurland FK)

More pics

 

Lørenskog v Nordstrand (@ Kurlandsparken) 18.06.2023

 

Søndag 18.06.2023: Lørenskog v Nordstrand (@ Kurlandsparken)

Denne søndagen hadde min groundhopper-kompis Stig-André Lippert tatt initiativ til å besøke en ny bane, og inviterte meg i den forbindelse til å bli med til Romerike, der han hadde blinket seg ut oppgjøret mellom Lørenskog og Nordstrand i 3. divisjon avdeling 6. Lørenskogs hjemmebane, Rolvsrud, er visstnok en byggeplass for tiden, så derfor spiller de sine kamper et annet sted. Det skjer i Kurlandsparken; hjemmebanen til den lokale lillebroren Kurland Fotballklubb som for tiden hører hjemme i 6. divisjon Akershus.

Etter at jeg hadde toget til Moss og blitt plukket opp av Lippert, var det altså mot Romerike at vi satt kursen, og vi hadde selvsagt også beregnet tid til en liten matbit før kamp. Ikke langt fra dagens kamparena fant vi et lokalt gatekjøkken som serverte oss hver vår porsjon med biffsnadder mens det kom en ganske heftig skur på utsiden. Den hadde heldigvis gitt seg da vi brøt opp og fortsatte mot kamp, men det skulle periodevis fortsette å dryppe litt i løpet av kampen. Vi slapp unna parkeringsavgiften ved å parkere i gata, men bidro med henholdsvis 100 kroner og 50 kroner (honnør) i inngangspenger.

Vi ankom vel med rundt ti minutter til avspark, og oppe fra veien kunne vi speide utover et anlegg som lå nede i en ‘grop’ under oss. På langsiden der vi nå sto, er det en stor gresskråning, og i den har man anlagt to partier med benkerader i tre. Lenger ned, bak den ene kortsiden har man klubbhus med kiosk. Laglederbenkene var å finne på bortre langside. Bak det andre målet er det samme type gresskråning som på langsiden der vi ankom, men uten noen tribunefasiliteter. Denne avdelingen ble toppet av Follo, som hadde seks poengs forsprang på Nordstrand og sju på Lørenskog, og det var som nevnt de to sistnevnte som nå skulle møtes.

Det var gjestene fra hovedstaden som kom best i gang og var det beste laget før hvilen, og det var slett ikke ufortjent da August Aargaard Jensen headet Nordstrand i ledelsen 0-1 i det 34. minutt. Det var ikke mer enn bortelaget fortjente, og de kunne fort ha doblet ledelsen også før pause, men det sto 0-1 halvveis da vi benyttet anledningen til å ta en aldri så liten tur i kiosken for å få oss noe å drikke. Jeg talte forresten 122 fremmøtte, så all den tid det offisielle tilskuertallet ble oppgitt å være 76, var det nok noen som klarte å snike seg unna å betale ved å bare ta plass på ‘gratishaugen’.

Fem minutter ut i andre omgang doblet Nordstrand ledelsen da de lurte offside-fella. Pasningen på tvers fant Nidal Loulanti som kunne score i nærmest åpent mål. 0-2, og vi mistenkte at det nå ville bli tøft for Lørenskog, men kampen endret fullstendig karakter den siste halvtimen, og hjemmelaget skulle varte opp med en heftig snuoperasjon. Den begynte med at Daniel Gullteig headet inn reduseringen til 1-2 i det 64. minutt, og med tjue minutter igjen var det balanse i det famøse regnskapet da Zirak Ahmed scoret på straffespark. Lørenskog hadde kjempet seg tilbake i kampen, og det sto 2-2.

I det 83. minutt lå ballen igjen på straffemerket etter at Lørenskog hadde fått tildelt nok et straffespark, og igjen var det Zirak Ahmed som sto klar. Også denne gang fant han nettmaskene, og Lørenskog hadde snudd kampen og ledet 3-2. Fotballen kan være brutal innimellom, og Nordstrand som lenge hadde sett så gode ut jaget nå et utligningsmål. I stedet var det Lørenskog som økte satt spikeren i kista med et mål signert Vuk Fajfric flere minutter på overtid. Dermed endte det med 4-2 og hjemmeseier, og vi kunne komme oss i bilen. Jeg lot Lippert slippe meg av ved Korsegården, siden jeg var invitert på bursdagsmiddag i Drøbak for å feire min bror. Så denne søndagen ble det både ny norsk bane og et gjensyn med familien.

 

 

 

 

 

 

 

 

Norwegian ground # 225:
Lørenskog v Nordstrand 4-2 (0-1)
3. divisjon avd. 6
Kurlandsparken, 18 June 2023
0-1 August Aargaard Jensen (34)
0-2 Nidal Loulanti (51)
1-2 Daniel Gullteig (64)
2-2 Zirak Ahmed (pen, 71)
3-2 Zirak Ahmed (pen, 83)
4-2 Vuk Fajfric (90+4)
Att: 76 (my h/c was 122)
Admission: 50 NOK (concession)

Next game: 19.06.2023: Idd v Selbak
Previous game: 16.06.2023: Rygge v Berg

More pics

 

Rygge v Berg 16.06.2023

 

Fredag 16.06.2023: Rygge v Berg

Denne fredagen hadde vi i utgangspunktet vurdert en tur over grensen til Sverige for å få med oss en kamp der, men det viste seg at Jon Erik måtte jobbe, så da endte jeg i stedet opp med å velge meg noe mer lokalt her hjemme. Jeg falt til slutt ned på en tur til Rygge for å se 5. divisjons-oppgjøret Rygge v Berg, og tok bussen dit slik at jeg slapp nokså billig unna. Det medførte også en tidlig ankomst, og dermed hadde jeg også tid til å slå i hjel litt av ventetiden med en forfriskning ved Lageret Pub; et steinkast fra Rygge Stadion.

Etter at jeg hadde returnert til kveldens kamparena, traff jeg faktisk på en skotsk groundhopper som var i Norge i forbindelse med lørdagens landskamp mellom Norge og Skottland og nå benyttet anledningen til å også få med seg en ‘bonuskamp’. Det var to tabellnaboer vi skulle se i aksjon, for mens det var Ekholt og Selbak som ledet an foran Drøbak/Frogn 2, Greåker og Idd, befant Rygge og Berg seg på niende- og tiendeplass på tabellen for 5. divisjon Østfold, der de hadde sanket henholdsvis 11 og 10 poeng på sine ti kamper hittil.

Det var gjestene fra Halden-området som fikk den første skikkelige sjansen, men skuddet traff utsiden av stolpen. Et kvarter ut i kampen var det Rygge som var frempå med en gjennomspill til spissen, men avslutningen gikk rett på keeper. Noen minutter senere prøvde vertene seg igjen med et langskudd, men Berg-keeperen fikk slått til corner. I det 27. minutt sprakk nullen, og det var Henrik Olsen Ingerø som sendte gjestene i føringen 0-1. Ti minutter før pause utlignet imidlertid Noah Falkenbo Wisth for Rygge, og kun to minutter senere sørget Kristian Svestad Gundersen for at kampen var snudd.

Det sto dermed 2-1 til pause, og Rygge virket å starte andre omgang best. Idet skotten og jeg sto og snakket om at Rygge hadde tatt initiativet, utlignet dog Berg i det 58. minutt, og det var Henrik Olsen Ingerø som scoret sitt andre for kvelden. Begge lag jaktet nå et seiersmål, men til tross for muligheter begge veier, kom det aldri. Dermed endte det med 2-2 og poengdeling på Rygge, og jeg kunne gå de få meterne bort til togstasjonen for å komme meg med toget tilbake til Fredrikstad mens skotten valgte seg en pitstop på Lageret pub før sin retur til hovedstaden.

 

 

 

 

 

 

 

 

Revisit:
Rygge v Berg 2-2 (2-1)
5. divisjon Østfold
Rygge Stadion, 16 June 2023
0-1 Henrik Olsen Ingerø (27)
1-1 Noah Falkenbo Wisth (36)
2-1 Kristian Svestad Gundersen (37)
2-2 Henrik Olsen Ingerø (58)
Att: 38 (h/c)
Admission: Free

Next game: 18.06.2023: Lørenskog v Nordstrand (@ Kurland FK)
Previous game: 15.06.2023: Borgen v Drøbak/Frogn

More pics