Lørenskog v Nordstrand (@ Kurlandsparken) 18.06.2023

Søndag 18.06.2023: Lørenskog v Nordstrand (@ Kurlandsparken)

Denne søndagen hadde min groundhopper-kompis Stig-André Lippert tatt initiativ til å besøke en ny bane, og inviterte meg i den forbindelse til å bli med til Romerike, der han hadde blinket seg ut oppgjøret mellom Lørenskog og Nordstrand i 3. divisjon avdeling 6. Lørenskogs hjemmebane, Rolvsrud, er visstnok en byggeplass for tiden, så derfor spiller de sine kamper et annet sted. Det skjer i Kurlandsparken; hjemmebanen til den lokale lillebroren Kurland Fotballklubb som for tiden hører hjemme i 6. divisjon Akershus.

Etter at jeg hadde toget til Moss og blitt plukket opp av Lippert, var det altså mot Romerike at vi satt kursen, og vi hadde selvsagt også beregnet tid til en liten matbit før kamp. Ikke langt fra dagens kamparena fant vi et lokalt gatekjøkken som serverte oss hver vår porsjon med biffsnadder mens det kom en ganske heftig skur på utsiden. Den hadde heldigvis gitt seg da vi brøt opp og fortsatte mot kamp, men det skulle periodevis fortsette å dryppe litt i løpet av kampen. Vi slapp unna parkeringsavgiften ved å parkere i gata, men bidro med henholdsvis 100 kroner og 50 kroner (honnør) i inngangspenger.

Vi ankom vel med rundt ti minutter til avspark, og oppe fra veien kunne vi speide utover et anlegg som lå nede i en ‘grop’ under oss. På langsiden der vi nå sto, er det en stor gresskråning, og i den har man anlagt to partier med benkerader i tre. Lenger ned, bak den ene kortsiden har man klubbhus med kiosk. Laglederbenkene var å finne på bortre langside. Bak det andre målet er det samme type gresskråning som på langsiden der vi ankom, men uten noen tribunefasiliteter. Denne avdelingen ble toppet av Follo, som hadde seks poengs forsprang på Nordstrand og sju på Lørenskog, og det var som nevnt de to sistnevnte som nå skulle møtes.

Det var gjestene fra hovedstaden som kom best i gang og var det beste laget før hvilen, og det var slett ikke ufortjent da August Aargaard Jensen headet Nordstrand i ledelsen 0-1 i det 34. minutt. Det var ikke mer enn bortelaget fortjente, og de kunne fort ha doblet ledelsen også før pause, men det sto 0-1 halvveis da vi benyttet anledningen til å ta en aldri så liten tur i kiosken for å få oss noe å drikke. Jeg talte forresten 122 fremmøtte, så all den tid det offisielle tilskuertallet ble oppgitt å være 76, var det nok noen som klarte å snike seg unna å betale ved å bare ta plass på ‘gratishaugen’.

Fem minutter ut i andre omgang doblet Nordstrand ledelsen da de lurte offside-fella. Pasningen på tvers fant Nidal Loulanti som kunne score i nærmest åpent mål. 0-2, og vi mistenkte at det nå ville bli tøft for Lørenskog, men kampen endret fullstendig karakter den siste halvtimen, og hjemmelaget skulle varte opp med en heftig snuoperasjon. Den begynte med at Daniel Gullteig headet inn reduseringen til 1-2 i det 64. minutt, og med tjue minutter igjen var det balanse i det famøse regnskapet da Zirak Ahmed scoret på straffespark. Lørenskog hadde kjempet seg tilbake i kampen, og det sto 2-2.

I det 83. minutt lå ballen igjen på straffemerket etter at Lørenskog hadde fått tildelt nok et straffespark, og igjen var det Zirak Ahmed som sto klar. Også denne gang fant han nettmaskene, og Lørenskog hadde snudd kampen og ledet 3-2. Fotballen kan være brutal innimellom, og Nordstrand som lenge hadde sett så gode ut jaget nå et utligningsmål. I stedet var det Lørenskog som økte satt spikeren i kista med et mål signert Vuk Fajfric flere minutter på overtid. Dermed endte det med 4-2 og hjemmeseier, og vi kunne komme oss i bilen. Jeg lot Lippert slippe meg av ved Korsegården, siden jeg var invitert på bursdagsmiddag i Drøbak for å feire min bror. Så denne søndagen ble det både ny norsk bane og et gjensyn med familien.