Idd v Selbak 19.06.2023

Mandag 19.06.2023: Idd v Selbak

Ny uke, og ingen grunn til å hvile på laurbærene. Sammen med Pål bestemte jeg meg for å ta turen til Halden for å se Selbak spille viktig bortekamp mot Idd i den siste serierunden før ferien. Et Selbak-lag som hadde sett knallsterke ut i løpet av vårsesongen sto nå imidlertid med fire poeng på sine tre siste kamper, og Ekholt hadde benyttet muligheten til å ta seg forbi slik at de etter ti runder ledet 5. divisjons-tabellen med ett poeng på nettopp Selbak. Derfra var det en fire poengs luke ned til Drøbak/Frogn 2, med Greåker ytterligere ett poeng etter, og dagens hjemmelag Idd ett poeng bak der igjen.

Vi ankom Risum kunstgress med god tid til avspark og betalte oss inn med 50 kroner. Idd er jo også noe så sjeldent som en norsk klubb som klarer å tilby sitt publikum et kampprogram, som for øvrig også er gratis. Nå er det nok ikke alle som ville kalt en fire siders blekke med lagoppstillinger og en tabell for et skikkelig program, men så er man heller ikke lenger bortskjemt med slikt her hjemme ‘på berget’. Det er da langt bedre enn ingenting, og Idd skal uansett ha skryt for dette initiativet, som er noe flere norske klubber med fordel kunne tilbudt sitt publikum.

Idd var jo en aldri så liten overraskelse i fjor, da de hang med i opprykkskampen hele veien, og med det i minne hadde de nok hadde en noe skuffende start på 2023-sesongen, der de først i den femte serierunden tok sin første seier for året. Nå så det imidlertid ut til at de hadde funnet formen, og de kom nå fra fire strake seire og hadde klatret oppover tabellen. For Selbak sin del var jeg spent på om de kunne reise seg etter et noe skuffende poengtap mot Lisleby 2, eller om man begynte å se svakhetstegn. Man husker jo hvordan de også i fjor startet forrykende for deretter å slite mer etter ferien.

Det var Idd som tok grep på Risumbanen, og i kampens tiende minutt sendte Sondre Kirkeng Rørmyr hjemmelaget i føringen med 1-0. Selbak hadde deretter et par gode sjanser, men tjue minutter ut i kampen doblet Jonas Kaurin ledelsen for Idd. Noen minutter før pause første en feilpasning til at Selbak stjal ballen og nesten kom gjennom med to mann, men vertene ble reddet av en Idd-spiller som gjorde en enorm defensiv jobb. I første omgangs andre tilleggsminutt kom likevel reduseringen da et hjørnespark ble headet i mål av Thomas Kolseth, og det sto dermed 2-1 halvveis.

Om Selbak sin scoring kom på et beleilig tidspunkt, var det uansett Idd som slo tilbake tidlig i andre omgang, for allerede i omgangens andre minutt hadde hjemmelaget corner, og Jakob Madsen Lund gjenopprettet tomålsledelsen med en kjempeheading. Kort etter hadde Idd også en avslutning i stolpen, og Selbak var litt på gyngende grunn. De hadde imidlertid en heading like utenfor, men Idd var igjen nære på med et nytt stolpetreff før de etter en times spill økte til 4-1 etter en flott kontring med Sondre Kirkeng Rørmyr som målscorer.

I det 70. minutt reduserte Sander Heieren til 4-2 med et frispark som keeperen strengt tatt burde hatt kontroll på. Dette ble etterfulgt av et par gode Idd-sjanser, før Heieren var frempå igjen i det 84. minutt. Et frispark fra Kolseth ble reddet, og det ble også returen, før Heieren satt inn sitt andre fra skrått hold og reduserte til 4-3. Dermed ble det noen spennende minutter mot slutten, men Selbak klarte aldri å få noen utligning, og det endte 4-3. En tross alt nokså fortjent Idd-seier kampen sett under ett. Ekholt vant for øvrig sin kamp denne kvelden, slik at de tok ferie med fire poengs luke ned til Selbak, mens Idd på sin side klatret forbi Greåker og opp på fjerdeplass.