Drøbak/Frogn v Ås 25.03.2017

 

Lørdag 25.03.2017: Drøbak/Frogn v Ås

Mens jeg ventet på avreise for min store påsketur, valgte jeg å benytte litt av lørdagen til å starte min norske sesong her hjemme med en lokal kamp. Så lokal som det kan bli for meg faktisk, da min lokale klubb Drøbak/Frogn sesongåpnet mot lokalrivalen Ås i første kvalifiseringsrunde av cupen. Tidlig avspark var det også, og etter å ha blitt vekket av en pengeinnsamler som ringte på etter en dårlig natts søvn, kom jeg meg i hvert fall opp og fikk etter hvert hoppet i klærne for å spasere ned til Seiersten Stadion. Naboen min, Pia, har blitt nokså fast innslag på DFI sine kamper nå da hennes kjæreste Nichlas er tilsvarende fast innslag på førstelaget, og jeg hadde ikke før kommet ut døra før jeg traff på henne og en venninne og ble tilbudt skyss dit ned.

Da vi hadde parkert på Seiersten ungdomsskole og gikk for å betale oss inn med 100 kroner hver, kunne jeg konstatere at Seiersten Stadion fortsatt fremstår som en byggeplass, og det vil være tilfelle frem til blant annet den nye svømmehallen står ferdig – i tillegg til bygget som «erstatter» den gamle Frognhallen, og som nå står der som et bakteppe av stillaser og presenninger. Et 4 siders kampprogram og en stensil med lagoppstillingene ble delt ut gratis ved inngangen, og dette med et program er et flott og nokså nytt tiltak som jeg mistenker at den engelske keepertreneren Scott Sedgwick kanskje har hatt noe å gjøre med. Det er jo i hans hjemland en langt mer naturlig del av arrangementet ved en kamp enn hva tilfelle er her hjemme i Norge, hvor det dessverre ofte er mangelvare. Det er ikke nødvendigvis så alt for mye som skal til…

En ny sesong står altså for døren, og det har jo vært en omstrukturering i den norske seriesystemet siden sist. DFI spiller – takket være sin innsats i fjor – fortsatt i 3. divisjon, men denne er nå en god del mer «toppet», uten at vi i denne omgang skal gå alt for mye inn på akkurat det. Sammen med flere kjente kunne vi før kamp diskutere litt hva man kunne vente av DFI og hvem som var ventet å kjempe i toppen. Men nå var det cupen det dreide seg om, og motstander Ås spilte forrige sesong sammen med DFI i 3. divisjon avdeling 1, men var da i motsetning til DFI en av mange klubber som ikke havnet blant de fem beste, og de fikk dermed ikke være i den nye 3. divisjon, men måtte i stedet ta turen ned i 4. divisjon. Mens lagene entret banen gikk jeg for å kjøpe meg en pølse, og dermed var det klart for kamp.

Som man kunne lese i programmet er Ås et lag som til tider har skapt litt hodebry for DFI i treningskamper de siste årene, mens Drøbak-guttene har hatt godt tak på de grønne i ordinære kamper. Kampen bar innledningsvis kanskje litt preg av at det var sesongstart, og mot et Ås som la seg lavt hadde DFI åpenbart visse problemer med å finne ut av dette. Den første halvtimen var rett og slett lite imponerende, og Ås kunne fort ha scoret på en av sine dødballer. Men etter at halvtimen var passert med noen minutter løsnet det da M’Bandy Camara ble spilt gjennom. Han rundet Ås-keeper Cato Haugom og satt inn 1-0. Kun to-tre minutter senere doblet Mikkel Aarstrand ledelsen til 2-0, og fikk deretter gult kort for det dommeren mente var en overdreven feiring.

Det var ikke spesielt gunstig da han like før pause gikk i duell med Ås-keeperen, og etter det som for meg og mange andre fremsto som en helt fair takling der begge traff ballen samtidig, mente den litt for kort-glade dommeren at han hadde gjort seg fortjent til sitt andre gule og dermed marsjordre. Et par Ås-patrioter rett foran oss applauderte og hevdet han hadde gått inn med knottene først, men det syntes for meg helt klart at han traff ballen med vristen og at det i mitt hodet ikke engang var et frispark. DFI gikk i hvert fall til pause med ledelse 2-0, men måtte nå spille hele andre omgang med en mann mindre.

Andre omgang var under minuttet gammel da Peder Mæhle virket å ha avgjort kampen da han satt inn 3-0, men tjue minutters tid ut i omgangen fikk Ås et reduseringsmål ved Ali Øzen. Litt spenning igjen altså, men med snaut ti minutter igjen av ordinær tid ble også Ås redusert til ti mann da Anders Tronbøl fikk sitt andre gule. Og noen minutter senere sikret DFI avansementet da spisstalentet Magnus Fagernes var frempå på en retur og satt spikeren i kista med 4-1. Nevnes skal også Nichlas Furus raid der han startet på egen banehalvdel og driblet bort omtrent halve Ås før han skulle sette ballen i krysset fra rundt 16-meterstreken. Kanskje så han allerede for seg overskriftene da ballen i stedet suste over og utenfor. 4-1 ble uansett sluttresultatet, og DFI er videre til andre kvalifiseringsrunde. Uten at jeg i skrivende stund er sikker på når den vil gå av stabelen, spørs det vel om jeg ikke på det tidspunktet vil befinne meg i Storbritannia.

Det hadde uansett vært morsomt med ytterligere avansement og deretter få en storfisk på besøk. Da vil det nok også komme litt flere folk. På vei ut fikk jeg av en klubbrepresentant vite at det offisielle tilskuertallet visstnok var 178, mens jeg vil tippe at det i realiteten kanskje var 2-300 der – inkludert noen som blant annet kom til i pausen. For DFI sin del starter ligasesongen med bortekamp mot Sprint/Jeløy 17. april, og det er bare å ønske lykke til på en dag da jeg vil være opptatt med årets Easter Hop og tre kamper i Northern Counties East League. Sannelig fikk jeg ikke skyss av Pia hjem også, og mens de gikk for å forberede middag/vorspiel, slo jeg meg ned med Sky Sport Soccer Saturday og belaget meg på en rolig kveld. Nå blir det kanskje en cupkamp til i Oslo-området til onsdag før jeg vender snuta mot balløya en ukes tid senere.

 

 

Revisit:
Drøbak/Frogn v Ås 4-1 (2-0)
Norwegian Cup, 1st qualifying round
Seiersten Stadion, 23 March 2017
1-0 M’Bandy Camara (34)
2-0 Mikkel Aarstrand (37)
3-0 Peder Mæhle (46)
3-1 Ali Øzen (65)
4-1 Magnus Fagernes (86)
Att: 178
Admission: 100 kr
Programme: Included (4 page leaflet + team sheet)

Next game: 29.03.2017: Hauerseter v Skjetten
Previous game: 16.01.2017: Herne Bay v Dover Athletic
Previous Norwegian game: 15.10.2016: Drøbak/Frogn v Oslojuvelene

 

More pics

 

April-tur 2017

Med knappe to uker til avreise, begynner det så smått å nærme seg min store april-tur – en utvidet påsketur, om du vil. Som vanlig har det vært et voldsomt puslespill, med en rekke utfordringer og vanskelige valg som må gjøres. Jeg tror imidlertid at det nå begynner å ta en slags endelig form, i hvert fall hva tiden frem til og med søndag 23. april gjelder.

Torsdag 6. april:
Witton Albion v Spalding United (NPL 1 South)

Jeg flyr over til Manchester denne formiddagen, og skulle opprinnelig tilbringe dagen med en venninne i St. Helens. Men da denne kampen ble flyttet, fristet den umiddelbart, og jeg har nå fått “tillatelse” til å heller komme på besøk på mandagen. Overnatting i Lostock Gralam, nær Northwich.

Fredag 7. april:
Brandon United v Esh Winning (Northern League 2)

Bunnoppgjør i Northern League Division Two, der jeg gjør mitt fjerde(!) forsøk på å se kamp ved Welfare Ground i Brandon. I så tilfelle er det vel kanskje passende at dette vil bli min bane nummer 400 i den engelske pyramiden. Noe spesielt er det også at denne ligakampen er identisk med kampen jeg hadde planlagt å se da jeg på forrige tur igjen ble offer for avlysning i Brandon. Overnatting i Durham.

Lørdag 8. april:
Albion Rovers v Stranraer (Scottish League One)

Med tidlig søndagskamp i Aberdeen dagen etter, vil jeg ta meg dit opp allerede på lørdag og finne noe på veien dit opp. Albion Rovers er både fristende og praktisk i så måte, og selv om jeg også vil sjekke kampene i den skotske Junior-pyramiden (West Region har ennå ikke offentliggjort sine kamper den dagen, mens jeg allerede har kikket på Sauchie Juniors), spørs det om det ikke blir Albion Rovers og et besøk ved Cliftonhill. Etter kamp blir det uansett reise opp til Aberdeen, der jeg overnatter.

Søndag 9. april:
Aberdeen v Rangers (Scottish Premiership)

Storkamp i “utposten” Aberdeen, og etter kampen vil jeg ta toget ned til Glasgow for å overnatte der.

Mandag 10. april:
Fotballfri

Jeg vil tilbringe dagen sammen med og overnatte hos min venninne i St. Helens.

Tirsdag 11. april:
Cinderford Town v Cambridge City (Southern League Premier)

Jeg tar en svipptur ned til Gloucestershire for å se dette bunnoppgjøret i utkanten av Forest of Dean. Overnatting i Gloucester.

Onsdag 12. april:
Coxhoe Athletic v Sunderland West End (Wearside League)

Turen går tilbake til det nordøstlige England, der jeg besøker Coxhoe Athletic. Overnatting i Darlington.

Torsdag 13. april:
Campion v Dronfield Town (NCEL 1) – revisit

Denne kampen markerer starten på årets store Easter Hop, som vil by på 13 kamper – både i NCEL og NWCL. Jeg må innrømme at Bottesford Town v Cleethorpes Town i divisjonen over nå nok frister litt mer enn en revisit til Campion, men jeg har allerede booket full pakke for NCEL-delen av arrangementet, så da blir jeg vel å finne der i Bradford-ghettoen denne torsdagskvelden. Overnatting i Calder Grove i utkanten av Wakefield, i regi av Groundhop UK.

Fredag 14. april:
11.00 Garforth Town v Staveley Miners Welfare (NCEL Premier)
14.30 Harrogate Railway Athletic v Pickering Town (NCEL Premier) – revisit
17.30 Knaresborough Town v Pontefract Collieries (NCEL 1)

Jeg følger det offisielle Easter Hop-programmet – inkludert gjensynet med Harrogate RAs hjemmebane Station View. Overnatting igjen i Calder Grove i utkanten av Wakefield.

Lørdag 15. april:
11.00 Rossington Main v Hall Road Rangers (NCEL 1)
14.00 Armthorpe Welfare v Hemsworth Miners Welfare (NCEL Premier)
18.00 Selby Town v Penistone Church (NCEL 1)

Nok en dag der jeg følger Hop-programmet, og samtlige er nye destinasjoner for meg denne dagen. Ser spesielt frem til et besøk hos Selby Town. Overnatting igjen i Calder Grove, Wakefield.

Søndag 16. april:
11.30 Ashton Athletic v Squires Gate (NWCL Premier)
14.45 Ashton Town v Stockport Town (NWCL 1)

Årets East Hop forflytter seg vestover til NWCL-land, og jeg tar med meg de to kampene i Ashton-in-Makerfield før jeg hopper av og dropper kampen i Runcorn Town (v Barnton), der jeg allerede har vært. En revisit hadde ikke vært meg imot, men føler jeg må være litt sosial også når jeg skal overnatte hos min venninne i St. Helens.

Mandag 17. april:
11.00 Atherton Collieries v AFC Darwen (NWCL Premier) – revisit
15.00 Trafford v Colwyn Bay (NPL 1 North)
17.45 Maine Road v Abbey Hey (NWCL Premier)

Årets Easter Hop fortsetter, og jeg vil nok ta med meg en revisit til Atherton Collieries før jeg setter kursen mot Traffords hjemmebane Shawe View (mens Hop-arrangementet besøker West Didsbury & Chorlton). Deretter vil jeg igjen slutte meg til det offisielle arrangementet, og forhåpentligvis klare å ta meg til Brantingham Road i tide til kampstart på kampen som avslutter årets Easter Hop. Overnatting hos min venninne i St. Helens.

Tirsdag 18. april:
Ilfracombe Town v Fremington (North Devon League Premier)

En lang reise ned til utposten Ilfracombe på Devons nordlige kyst, der Marlborough Park har vært på min radar en stund. Overnatting i Ilfracombe, der jeg kan avbestille frem til noen dager i forkant, i tilfelle den voldsomme reiseveien plutselig skulle virke veldig lite fristende.

Onsdag 19. april:
South Normanton Athletic v Holbrook Sports (East Midlands Counties League)

Jeg hadde store problemer med å bestemme meg mellom Houghton Main og South Normanton Athletic, men falt til slutt ned på sistnevnte. Overnatting i Alfreton.

Torsdag 20. april:
Chadderton v City of Liverpool FC (NWCL League Cup, semi final 2nd leg)

I påvente av flere alternativer hadde jeg vel så smått begynt å belage meg på kamp hos Holmer Green, men takket være blant annet tidligere avlysninger har det nå kommet til flere opsjoner den siste uka. Jeg heller nok nå mot Chadderton, og da vil det være naturlig med overnatting i Manchester/Oldham-området (jeg vil denne gang være klok av skade når jeg nå vet at ManU har hjemmekamp denne dagen, slik at jeg vil forsøke å unngå overnatting i sentrale Manchester og hordene av brautende fotballturister som nok vil regjere der).

Fredag 21. april:
Norwich City v Brighton & Hove Albion (Championship)

Jeg håpet i det lengste å kunne ta turen over til Belfast denne dagen, for der å ta en svipptur ned over grensen for å se Dundalk, men dette må nok utgå. Da kampen på Carrow Road ble flyttet til fredag, så jeg på den som et godt alternativ, men det vil være avhengig av om jeg klarer å sikre meg en billett. Overnatting i så fall i Norwich.

Lørdag 22. april:
Newhall United v Cromford (Midland Regional Alliance)

Etter å ha slått fra meg Belfast-drømmen denne helgen, kikket jeg først og fremst på Marine v Buxton, men hotellprisene i nordvest (både Liverpool- og Manchester-traktene) er av en eller annen grunn uhyrlige denne dagen. Og da Newhall United – som en stund har vært på min radar – ble oppført med hjemmekamp på der nylig publiserte april-programmet til MRA, ble jeg fristet. Overnatting foreløpig ikke booket.

Søndag 23. april:
Foreløpig usikkert

Overnatting i Reading, og jeg belaget meg egentlig på en fotballfri dag. Imidlertid er det kanskje lov å håpe på at Edmonton & District Sunday League fortsatt holder det gående og at de denne dagen vil ha en kamp berammet på historiske Henry Barras Stadium – en tradisjonsrik kamparena som ligger inne i en offentlig park i nord-London.

Hva gjelder mandag 24. april og videre fremover, er det foreløpig usikkert, og det vil kun by på spekulasjoner da denne uka nok vil bli preget av playoff på step 3/4. Hjemreise er foreløpig ikke bestilt, så det gjenstår også å se hvor lenge jeg blir.