Borgen v Drøbak/Frogn 15.06.2023

 

Torsdag 15.06.2023: Borgen v Drøbak/Frogn

Selv om det nå er en stund siden jeg flyttet fra Drøbak tilbake til Fredrikstad-området, synes jeg det er morsomt å se Drøbak/Frogn i aksjon om det skulle passe seg sånn når de spiller her nede, og det var tilfellet denne torsdagen, da de skulle gjeste Borgen på Mobakken. Pål hadde igjen vært interessert i å være med en tur ut, og dermed ble vi en duo som satt kursen mot Sarpsborg og Borgenhaugen. Til tross for en del veiarbeid i området, kom vi oss frem, fikk parkert, og ankom Mobakken med en drøy halvtime til kampstart.

I 4. divisjon Østfold hadde jeg før sesongstart mistenkt at Drøbak/Frogn ville kunne bli den argeste utfordreren til Råde, og det hadde nå begynt å utvikle seg til en tvekamp mellom de to. Drøbak/Frogn sto før kveldens kamp med 9-2-0 og 29 poeng på sine 11 kamper hittil, og jaget to poeng bak Råde. For Borgen sin del sto de foreløpig med 3-1-7 og befant seg på nedre halvdel av tabellen. Kanskje mer bekymringsfullt for Borgen var at statistikken deres med undertegnede på tribuneplass, for med 0-1-8 hadde jeg fortsatt til gode å se de vinne. En av disse kampene for tilsvarende oppgjør på Mobakken i 2022, og da endte det 1-7.

Det var imidlertid Borgen som var nærmest før pause, og de traff blant annet tverrliggeren etter et kvarters spill. Et Drøbak-lag uten sin storscorer Niclas Semmen hadde en periode der de begynte å ta litt over, men uten å skape stort, og de begynte mot slutten av omgangen å bli merkbart frustrerte. Vi hadde fått selskap av blant andre Trond Sæterøy, og vi var enige om at det var en aldri så liten overraskelse for oss at det fortsatt var målløst da lagene tok pause på stillingen 0-0. DFI måtte opp et hakk etter hvilen om de skulle holde følge med Råde.

Mål preger imidlertid kamper, og da DFI scoret på det som egentlig var deres første to sjanser, tok de over. I andre omgangs femte minutt var det kaptein Mikkel Aarstrand som sendte gjestene i føringen, og fire minutter senere doblet de ledelsen da keeperen glapp en corner og Gustav Skau var frempå og satt inn 0-2 Etter dette hadde plutselig DFI kontroll, og Aarstrand hadde i det 63. minutt en heading i stolpen, før han litt senere tvang frem en god redning av keeper. Jeg hadde nesten ikke kjent igjen min kompis Nichlas Furu etter at han hadde bleket håret som prøvekanin for sin frisør-svigerinne, men med et kvarter igjen var det i hvert fall han som økte til 0-3. Helt på tampen hadde han en ny god mulighet, og det var greit å prøve, men skuddet gikk denne gang utenfor. Da Kristian Karlsen også skjøt over på en stor DFI-sjanse på overtid, endte det 0-3, og etter en samtale med Nichlas kunne vi sette kursen hjemover.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Revisit:
Borgen v Drøbak/Frogn 0-3 (0-0)
4. divisjon Østfold
Mobakken, 15 June 2023
0-1 Mikkel Aarstrand (50)
0-2 Gustav Skau (54)
0-3 Nichlas Furu (76)
Att: 94 (h/c)
Admission: 50 NOK

Next game: 16.06.2023: Rygge v Berg
Previous game: 14.06.2023: Torp 2 / Borgar v Askim Fotball 3

More pics

 

Torp 2 / Borgar v Askim Fotball 3 14.06.2023

 

Onsdag 14.06.2023: Torp 2 / Borgar v Askim Fotball 3

En ny dag, og heldigvis nye muligheter for å se litt fotball. Pål tok kontakt for å spørre hvor vi skulle se fotball i dag, så var åpenbart interessert i å være med igjen, og jeg hadde blinket meg ut oppgjøret mellom Torp 2 / Borgar og Askim Fotball 3 i 7. divisjon Østfold avdeling 1, for å få meg en kamp på naturgresset til Borgar også i år. Et par uker tidligere hadde jeg jo hatt en bomtur opp dit da jeg ankom et folketomt Gråvollen og etter hvert fant ut at motstander Berg 2 ikke hadde klart å stille lag. Denne gang hadde heldigvis begge lag møtt opp, slik at det ville bli kamp der denne onsdagskvelden.

Grunnet blant annet den nevnte avlysningen hadde Borgar (som jeg for enkelthets skyld omtaler hjemmelaget som) kun spilt fem kamper hittil, og sto med statistikken 2-0-3. Askim Fotball 3 sto på sin side med 3-2-2, men det var Eika Krapfoss, Greåker 2 og Skjeberg Sport som førte an i avdelingen. Etter en vekslet noen raske ord med trener Terje Jonassen og gratulert hans sønn Andreas med et flott og viktig frisparkmål for Torp kvelden før, slo vi oss ned på en av benkene og så lagene etter hvert entre banen klare for avspark.

Allerede i kampens tredje minutt hadde vertene et frispark som ringreven Kenth Børresen sendte rett i tverrliggeren. Borgar tok likevel ledelsen 1-0 i det 12. minutt, og det var Sander Danielsen som var målscorer. Fem minutter senere fikk gjestene straffe, men keeper Chrisse Hansen reddet strålende. I det 28. minutt var vi likevel like langt da Milan Zaim Yousef utlignet til 1-1, og det sto seg også til pause, da jeg kunne gå i kiosken og hente litt forfriskende drikke til oss som vi kunne kjøle oss ned med i varmen.

I andre omgangs sjuende minutt scoret Sander Danielsen sitt og hjemmelagets andre, og kun sekunder senere dunket Kenth Børresen inn 3-1. Det så lyst ut for Borgar, men så snudde det. Etter at Borgar-keeperen hindret baklengs med en benparade, headet Ismail Nadir inn reduseringen til 3-2 en snau time ut i oppgjøret, og etter halvspilt omgang var de nære på utligning med en lobb like utenfor. I det 74. minutt var Ismail Nadir på ferde igjen og utlignet ned et skudd som snek seg inn nede ved stolpen, og ti minutter senere hadde Askim snudd kampen da Jørgen Skjeldrum Hagen satt inn 3-4. Fem minutter før slutt kontret gjestene inn 3-5 med Rytis Padegimas som målscorer, og samme mann fastsatt på overtid sluttresultatet til 3-6.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Revisit:
Torp 2 / Borgar v Askim Fotball 3 3-6 (1-1)
7. divisjon Østfold avd. 1
Gråvollen, 14 June 2023
1-0 Sander Danielsen (12)
1-1 Milan Zaim Yousef (28)
2-1 Sander Danielsen (52)
3-1 Kenth Børresen (53)
3-2 Ismail Nadir (60)
3-3 Ismail Nadir (74)
3-4 Jørgen Skjeldrum Hagen (84)
3-5 Rytis Padegimas (86)
3-6 Rytis Padegimas (90+1)
Att: 14 (h/c)
Admission: Free

Next game: 15.06.2023: Borgen v Drøbak/Frogn
Previous game: 13.06.2023: Selbak 2 v Torp

More pics

 

Selbak 2 v Torp 13.06.2023

 

Tirsdag 13.06.2023: Selbak 2 v Torp

Jeg kan selv huske tilbake til de tider da lokaloppgjørene mellom Selbak og Torp var en nokså stor begivenhet i lokalmiljøet, og da Fredriksstad Blad gjerne dekket disse oppgjørene og den øvrige breddefotballen i kretsen på en god måte. I dag er ting (dessverre) nokså annerledes, men heldigvis er det noen av oss som fortsatt setter pris på disse lokaloppgjørene. Denne dagen var det duket for Selbak 2 mot Torp, og selv om det ikke er helt det samme når det ene laget er et reservelag, var det knyttet litt interesse til kveldens oppgjør på Selbak Stadion. Pål ville være med, og kjøpte som vanlig med både moreller og jordbær vi kunne kose oss med.

Det dreide seg om poeng i 6. divisjon Østfold avdeling 7, der nettopp Torp ledet an med 8-0-1 og 24 poeng på sine ni kamper hittil. De hadde en ledelse på to poeng ned til toer Trøgstad/Båstad, og sju poeng ned til treer NMBUI. Nyopprykkede Selbak 2 sto på sin side med 2-1-6 og sju poeng, og hadde kun Tistedalen 2 bak seg på tabellen. Selbak-folket hadde imidlertid ikke lagt skjul på at de gjerne ville stille sterkt mot lokalrivalen Torp, men i den forbindelse hadde det nok vært en strek i regningen på flere måter at A-laget hadde måttet slite såpass mot Lisleby 2 dagen før (der de måtte nøye seg med poengdeling).

Det var en tett og jevn førsteomgang vi så utspille seg, og jeg benyttet også anledningen til å telle meg frem til at det var 73 tilskuere som hadde møtt opp. Det nærmeste noen av lagene kom før pause var da Torps Emil Thorvaldsen sendte i vei et skudd som suste i tverrliggeren, så det var fortsatt målløst da lagene gikk i garderoben. Etter hvert hadde vi også fått selskap av Jon Erik, og vi håpet at vi også skulle få litt nettsus i andre omgang. Akkurat det ønsket ble oppfylt, og det skulle bli både nettsus og dramatikk. I andre omgangs femte minutt tok Torp ledelsen i forbindelse med et frispark som ble slått inn i feltet, og i klynga der inne var det spissen Daniel Evensen som satt inn 0-1.

Fem minutter senere var gjestene på farta igjen, og hjemmekeeperen måtte varte opp med en benparade før Evensen fulgte opp med et brassespark som gikk over. Torp hadde deretter en heading i tverrliggeren, mens Selbak 2 hadde en skummel heading som ble blokkert nesten inne på streken. I det 78. minutt fikk Daniel Evensen sitt andre gule på få minutter, og ble dermed utvist. Litt klønete av en som selv er dommer, og Torp-keeper Chrisse Hansen måtte gjøre en god redning da Selbak var frempå et par minutter senere. I det 89. minutt headet Peter Brandstorp inn utligningen til 1-1, og det så ut til at Torp skulle gå på et poengtap. I det fjerde overtidsminuttet tok imidlertid Andreas Jonassen frispark, og sendte ballen rett i mål til 1-2. Tre minutter senere kom Steinar Timenes alene gjennom og satt spikeren i kista. Det endte 1-3, og Torp ser fortsatt ut som en solid kandidat til opprykk.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Revisit:
Selbak 2 v Torp 1-3 (0-0)
6. divisjon Østfold avd. 1
Selbak Stadion, 13 June 2023
0-1 Daniel Evensen (50)
1-1 Peter Brandstorp (89)
1-2 Andreas Jonassen (90+4)
1-3 Steinar Timenes (90+7)
Att: 73 (h/c)
Admission: Free

Next game: 14.06.2023: Torp 2 / Borgar v Askim Fotball 3
Previous game: 12.06.2023: Lisleby 2 v Selbak

More pics

 

Lisleby 2 v Selbak 12.06.2023

 

Mandag 12.06.2023: Lisleby 2 v Selbak

Det hadde vært en artig weekend med besøk av venner fra Kristiansand i forbindelse med FFKs hjemmekamp mot Start, men etter to dager uten kamp for min del, var det vel på tide med litt breddefotball igjen. Denne mandagen hadde Pål lyst til å fra over til Lisleby for å se Selbak spille bortekamp mot Lisleby 2. Sammen med Pål og Jon Erik tok jeg derfor ferga over fra Selbak til Lisleby og spaserte opp til Sentralidrettsanlegget, der det allerede hadde møtt opp noen kjente fjes. Selbak-oppmann Anders Askedal var på plass sammen med Vegard Tolfsen, og den lokale fotballentusiasten Filip Kristiansen hadde også tatt turen, så vi ble en liten gjeng på tribunen.

Nyopprykkede Lisleby 2 lå sist på tabellen i Østfolds 5. divisjon, og sto med 2-0-7 på sine ni kamper hittil. Selbak sto på sin side med 7-1-1 og toppet tabellen, ett poeng foran Ekholt og tre poeng foran Drøbak/Frogn 2. Det var altså topp mot bunn, og vi hadde vel alle god tro på Selbak-seier, men det var tydelig at de ikke fikk spillet sitt til å sitte i første omgang. Etter an halvtime var det i stedet vertene som tok ledelsen 1-0 ved Martin Kjønigsen. Selbak hadde like etter en god mulighet til å utligne, men det ble med nødd og neppe reddet til corner. Bortelaget begynte å presse på, og på overtid av omgangen fikk Ole Olsen kjempet inn 1-1.

Fem minutter ut i andre omgang hadde Selbak snudd kampen, da Sondre Skulbørstad headet inn 1-2. Deretter hadde Sebastian Silde et skudd i stolpen, og det virket som om Selbak nå hadde en viss kontroll. Målsniken Jonas Zakariassen ville det imidlertid annerledes, for i det 74. minutt utlignet han til 2-2 for hjemmelaget. Fem minutter senere var det nærmest utrolig at ikke Selbak igjen tok ledelsen, for i sin jakt på et nytt ledermål traff de tverrliggeren, og også returen gikk i tverrliggeren. Lisleby levde farlig, men også da hadde en sjanse da ballen ble vippet frem til Kjøningsen, som avsluttet over fra god posisjon. På overtid presterte hjemmelagets Jonas Zakariassen å få rødt kort, og det var faktisk andre kamp på rad ‘Zakka’ fikk rødt, og hans tredje på fem kamper. Selbak rakk aldri å utnytte dette, og det endte 2-2. Et skuffende resultat for gjestene, og med det tuslet vi tilbake mot ferga.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Revisit:
Lisleby 2 v Selbak 2-2 (1-1)
5. divisjon Østfold
Sentralidrettsanlegget, 12 June 2023
1-0 Martin Kjønigsen (31)
1-1 Ole Olsen (45+1)
1-2 Sondre Skulbørstad (50)
2-2 Jonas Zakariassen (74)
Att: 90 (h/c)
Admission: Free

Next game: 13.06.2023: Selbak 2 v Torp
Previous game: 09.06.2023: Lervik v Skogstrand

More pics

 

Lervik v Skogstrand 09.06.2023

 

Fredag 09.06.2023: Lervik v Skogstrand

Denne fredagen kunne jeg sett fotball i nærområdet, da både Østsiden og Lisleby hadde hjemmekamper, men jeg lot meg i stedet friste til å dra til Manstad for å se oppgjøret Lervik v Skogstrand i 5. divisjon. Der skulle det være publikumskamp i anledning ‘Onsøy-derbyet’, og jeg hadde heller ikke besøkt Lervik siden i fjor høst, så etter å slått fast at Jon Erik ikke var interessert i en fotball-utflukt til Sverige, bestemte jeg meg for å se det nevnte oppgjøret, som skulle starte klokken 18.00. Utfordringen med Lervik er at bussene kun går annenhver time, slik at man enten får en drøy time å slå i hjel før kamp eller en drøy time å vente på bussen tilbake etter kamp.

I dette tilfellet ville det bli etter kampslutt at jeg hadde en tid å vente på bussen, så jeg tok med meg en bok og busset inn til Fredrikstad sentrum. Bussen videre derfra var imidlertid såpass forsinket at kampstart nærmet seg faretruende da jeg gikk av på bussholdeplassen ved Gaustadkrysset. De hadde visstnok spilt et minutt eller to da jeg ankom, og denne dagen var det igjen bane #1 de spilte på; altså den nærmest Lervikveien. Det hadde også møtt opp masse folk, og ikke minst en haug med unger og ungdom i Lervik-drakter. Folk hadde tydeligvis fulgt klubbens oppfordring om å møte opp.

I 6. divisjon Østfold avdeling 2 var det Tune og Askim Fotball 2 som tilsynelatende hadde tatt initiativet. For Lervik sin del hadde de starte sesongen med to tap, men sto nå med 4-0-3. Skogstrand sliter åpenbart tungt, og sto med 0-1-6, selv om vi i etterkant vet at tapet for Navestad vil bli strøket. Det viste seg etter hvert at det offisielt var 482 fremmøtte, ifølge arrangørklubben, og de fleste vil nok ganske sikkert ha hatt Lervik som en naturlig favoritt i kveldens kamp, men vi kjenner jo alle floskelen om at fotballen er rund og alt det der.

Skogstrand klarte seg overraskende bra, først og fremst defensivt, der de frustrerte sine verter, men i det 39. minutt måtte de melde pass da Sindre Bossum tok frispark og sendte ballen rett i mål slik at det sto 1-0. Det var også stillingen da lagene tok pause, og jeg benyttet anledningen til å ta en tur i kiosken for å få meg litt leskende drikke i sola. Det hadde visstnok blitt lovet gratis mat og drikke til eventuelle banehoppere, men det hadde tydeligvis gått ungdommene i kiosken hus forbi, og jeg gadd heller ikke å styre mer med det, for jeg har få problemer med å bidra litt til breddeklubbenes klubbkasse.

Tidlig i andre omgang sjokkerte Skogstrand hjemmelaget, for allerede et drøyt minutt ut i omgangen styrte Tobias Nikolai Andersen ballen i mål på bakre stolpe. 1-1, og Lervik måtte igjen jage et ledermål. Det var da også de som truet mest, men også Skogstrand hadde et par tilløp til farligheter. Med et kvarter igjen måtte bortekeeperen i aksjon da et godt skudd ble slått til hjørnespark. Enda nærmere kom Lervik i det 84. minutt, da et skudd gikk i stolpen og i ryggen på Skogstrand-keeperen, men Skogstrand slapp med skrekken, og det endte til slutt med 1-1 og poengdeling. Da var det bare å slå seg ned med en bok oppe på bussholdeplassen for å vente på bussen tilbake til Fredrikstad.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Revisit:
Lervik v Skogstrand 1-1 (1-0)
6. divisjon Østfold avd. 2
Nye Lervikbanen # 1, 9 June 2023
1-0 Sindre Bossum (39)
1-1 Tobias Nikolai Andersen (47)
Att: 482
Admission: Free

Next game: 12.06.2023: Lisleby 2 v Selbak
Previous game: 08.06.2023: Råde 3 v Idd 2

More pics

 

Råde 3 v Idd 2 08.06.2023

 

Torsdag 08.06.2023: Råde v 3 v Idd 2

Etter at jeg benyttet tirsdagen til å besøke Slitu, hadde jeg nå besøkt alle klubbene som i år spiller i Østfold-kretsen. Riktignok gjensto det et par baner av de som i år benyttes innimellom, og i tillegg til kunstgresset på Østsiden, var den andre av disse naturgresset i Råde. Der skulle Råde 3 spille noen få kamper denne sommeren, og en av de var hjemmekampen mot Idd 2 denne kvelden, så jeg valgte å benytte anledningen til å ta turen til Råde for å få med meg denne. Denne gang valgte jeg bussen, og lot den frakte meg til Karlshus, der jeg gikk av og spaserte mot kveldens kamparena. Jeg ankom med rundt tjue minutter til avspark, og så at også Trond Sæterøy hadde tatt turen.

På hovedbanen var det damekamp, tydeligvis med Drøbak/Frogn som motstander, men det var kampen på gresset som var av interesse for oss, og heldigvis hadde også Idd 2 møtt opp slik at jeg slapp å nok en gang gjøre vendereis uten å få med meg en kamp denne kvelden. Råde 3 sto med 2-1-4 og kom nå fra tre strake tap, mens Idd 2 sto med 4-2-2 og kom fra tre strake seire og 4-1-0 på de fem siste. Med det var de i sjiktet bak HSV 2 og Tveter som ledet an i 7. divisjon Østfold avdeling 2.

Det var Idd som tok initiativet, og vertene kunne takke sin keeper for at det fortsatt var målløst halvveis ut i første omgang. 25 minutter var spilt da gjestene imidlertid fikk hull på byllen, og det var Jonas Kaurin som etter fint Idd-spill fant nettmaskene med et godt plassert skudd nede ved stolpen. Kun to minutter senere doblet Ayub Torp ledelsen med et flott skudd som vant veien til det bortre hjørnet, og det sto 0-2. Det var ikke ufortjent, og Idd kunne økte ytterligere før pause, mens Råde fortsatt ventet på sin første kvalifiserte sjanse da dommeren blåste av første omgangen og lagene tok pause.

Det hadde skjedd lite i andre omgang før Jonas Kaurin økte til 0-3 med sitt andre for kvelden i det 57. minutt. Fem minutter senere scoret Råde 3 på sin første reelle sjanse da Vetle Olsen headet inn reduseringen til 1-3, men få minutter senere hadde Fredrik-André Wolff Nilsen økte til 1-4, og samme mann la på til 1-5 i det 79. minutt, da han satt inn returen etter et stolpetreff. Etter flere sjanser begge veier, fastsatt Jonas Kaurin sluttresultatet til 1-6 på overtid, og noterte seg samtidig for hattrick. En fortjent seier for Idd 2, og med kunne vi si oss fornøyd med dagens dont. Trond tilbød seg å skysse meg hjem, og det takket jeg gladelig ja til.

 

 

 

 

 

 

 

 

Norwegian ground # 224:
Råde 3 v Idd 2 1-6 (0-2)
7. divisjon Østfold avd. 2
Råde gress, 8 May 2023
0-1 Jonas Kaurin (26)
0-2 Ayub Torp (28)
0-3 Jonas Kaurin (57)
1-3 Vetle Olsen (62)
1-4 Fredrik-André Wolff Nilsen (67)
1-5 Fredrik-André Wolff Nilsen (79)
1-6 Jonas Kaurin (90+1)
Att: 20 (h/c)
Admission: Free

Next game: 09.06.2023: Lervik v Skogstrand
Previous game: 07.06.2023 Yven v Lervik 2

More pics

 

Yven v Lervik 2 07.06.2023

 

Onsdag 07.06.2023: Yven v Lervik 2

Etter gårsdagens dobbel var det ingen grunn til å hvile på laurbærene, så også denne kvelden ble brukt til å se breddefotball. Jeg hadde vurdert både Ise og Yven, men med en noe enklere reisevei, ble det denne gangen en tur til Yvenbanen, der Yven skulle ta imot Lervik 2 til dyst i 7. divisjon Østfold avdeling 3. I tillegg hadde jeg allerede blinket meg ut en kamp på Isebanen to uker senere, så denne gang ble det Yven og Yvenbanen; en bane der jeg nå faktisk skulle besøk for kun andre gang. Etter å ha busset inn til Fredrikstad og byttet buss der, ankom jeg Yvenbanen med en snau halvtime til avspark.

Der var man i ferd med å avslutte en aldersbestemt kamp, og jeg valgte nokså raskt å gå over på bortre langside for å sette meg i skyggen i gresskråningen opp mot Hannestad barneskole (jeg er for øvrig fortsatt forvirret og nysgjerrig på hvordan man grensene går mellom Yven og Hannestad). Der fikk jeg snart selskap av kveldens dommer, Vidar Lunga Pedersen, som jeg slo av en trivelig prat med før han fortsatte sine forberedelser til avspark. I en avdeling der det foreløpig var Ise, Begby 2 og Hvaler som ledet an, sto Yven med 2-1-3 på sine seks kamper hittil. Lervik 2 hadde på sin side startet med tre strake seire, men sto nå med 4-0-3.

Det var gjestene som tok ledelsen da Anders Spydevold styrte inn 0-1 i det 10. minutt, men derfra og ut skulle det ikke gå bortelagets vei. Fire minutter senere havnet et innlegg hos Kim André Larsen som utlignet til 1-1, og ytterligere to minutter frem i tid hadde Yven snudd kampen med en perle av en scoring. Joakim Olav Myhre sendte i vei et langskudd av ypperste klasse som fant veien til krysset, og det sto 2-1. Like etter kunne Yven økt ledelsen, men ballen skle av foten og gikk utenfor. I omgangens siste minutt så Håkon Edvardsen at Lervik-keeperen sto langt ute, og prøvde seg fra nesten midtbanen. Ballen seilet i mål, og det sto 3-1. På overtid fikk Yven også straffespark, og det omsatte Kim André Nordang Larsen i scoring slik at pauseresultatet var 4-1.

Vi hadde fått sett et par fantastiske mål, og i andre omgangs sjuende minutt var Yven på farten igjen da Håkon Edvardsen økte til 5-1 med sitt andre. Få minutter senere ble en Yven-spiller spilt gjennom, rundet keeper, men avslutningen gikk i nettveggen. Deretter var de nære på i forbindelse med flere påfølgende cornere, før de i det 62. minutt økte til 6-1. En ball i bakrom, og Nordang Larsen lobbet elegant over keeper. Med tjue minutter igjen var Lervik 2 nære på etter en gjennomspill, men touchen ble litt for heftig. Hjemmelaget kunne økt ytterligere da en av deres spillere fikk stå helt alene og heade på bakre stolpe, men ballen gikk utenfor.

Med åtte-ni minutter igjen av ordinær tid skulle nok Yven hatt et straffespark, og til tross for at de ledet stort, ble de rasende da det ikke ble gitt, men som kamplederen korrekt nok sa, så kan han ikke dømme det han ikke ser, selv om han innrømmet at plasseringen i forbindelse ikke var optimal siden hans utsikt til situasjonen ble sperret av andre spillere. Det ble nå fyr i teltet, for vertene fyrte seg voldsomt opp, og sekunder senere fikk Yvens Heine Jensen rødt kort for en voldsom takling. Etter noen ampre sluttminutter uten ytterligere nettsus endte det omsider 6-1. Fortjent seier til Yven i en kamp som nok var litt mer jevnspilt enn resultatet tilsier. For min del var det bare å gå mot bussholdeplassen for å komme meg hjem.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Revisit:
Yven v Lervik 2 6-1 (4-1)
7. divisjon Østfold avd. 3
Yvenbanen, 7 June 2023
0-1 Anders Spydevold (10)
1-1 Kim Andre Larsen (14)
2-1 Joakim Olav Myhre (18)
3-1 Håkon Edvardsen (45)
4-1 Kim Andre Nordang Larsen (pen, 45+3)
5-1 Håkon Edvardsen (52)
6-1 Kim Andre Nordang Larsen (62)
Att: 29 (h/c)
Admission: Free

Next game: 08.06.2023: Råde 3 v Idd 2
Previous game: 06.06.2023: Slitu v Trosvik 2

More pics

 

Slitu v Trosvik 2 06.06.2023

 

Tirsdag 06.06.2023: Slitu v Trosvik 2

Jeg hadde allerede sett en kamp denne dagen, for på den svenske nasjonaldagen spiller de fotball i vårt naboland, og jeg hadde hadde tatt toget tur/retur for å se oppgjøret Eds FF v Skärhamns IK. Da jeg hoppet av toget i Sarpsborg, hadde jeg til og med tid til å dra hjemom for å puste ut litt og få i meg noe mat før det var på’n igjen. Når jeg forteller at jeg nå måtte busse tilbake igjen opp til Sarpsborg, høres det riktignok ut som en grusom skjebne og at det var veldig synd på meg, men det var på bussterminalen der at Trond (denne gang sammen med sin bedre halvdel) hadde avtalt å plukke meg opp for å gi meg skyss til kveldens kamp i Slitu.

Han dukket opp som avtalt, og vi la snart Østfolds svar på Grums bak oss med kurs for indre Østfold og Slitu Idrettspark. Vi hadde til og med så god tid at Trond valgte å fordrive litt tid med å kjøre en avkjøring eller to lenger enn planlagt på E18 for deretter å kjøre tilbake igjen til korrekt avkjørsel. Ved ankomst Slitu Idrettspark var han ikke overraskende raskt borte i kiosken for å konstatere at vaffelproduksjonen var i gang, og det gikk heller ikke spesielt lang tid før han kunne sette seg ned med to plater til vurdering for sin o så store breddevaffel-test anno 2023.

Slitu IF ble åpenbart stiftet i 1928, om man skal dømme ut fra klubbens logo, men bortsett fra det er det ikke altfor mye jeg kan fortelle om de. Jeg husker de fra min barndom i 1980-årene, men mest av alt forbinder jeg personlig navnet med den nå avdøde Drøbak/Frogn-entusiasten Mads Unneberg som på den tiden gjerne moret seg med å rope «Heia Slitu!» (på DFI sine kamper) og tydeligvis syntes det var meget festlig..Vel, det var en avsporing, men faktum er at Slitu nå har vært uten A-lag i noen år, og derfor var det gledelig da de før årets sesong hadde meldt seg på og således er tilbake i A-lagsfotballen.

Det betød også en ny bane for meg å huke av, og når de nå skulle spille sin andre hjemmekamp her for sesongen (etter at den første måtte spilles i Trøgstad), kjente vi vår besøkelsestid. Slitu Idrettspark har heldigvis fortsatt naturgress, og alt av fasiliteter er å finne på den ene langsiden, der man har både kiosken og en tribune som byr på seks avsatser i en liten gressvoll. Bortsett fra at de hadde fått 0-15 i sekken borte mot Tveter, må man kunne si at Slitu hadde klart seg greit hittil i sin første sesong tilbake, og de sto nå med 2-0-4 på sine seks første kamper. Trosvik 2 var kveldens motstander i 7. divisjon avdeling 2, og de sto på sin side med 2-0-6 på sine åtte kamper, i en avdeling der det for øvrig var Tveter som hadde tatt initiativet fulgt av HSV 2.

Hjemmelaget tok en tidlig ledelse da Sander Jakobsen satt inn 1-0 allerede i kampens andre minutt, og det var Slitu som fortsatte å kjøre på. Etter et kvarters tid ble et hjørnespark headet i mål av Abdullah Arsah Mansur, og det sto 2-0. Som om ikke det var nok, ble det mer hjemmejubel ti minutter senere. Ballen ble spilt frem til Sami Aldwiri, som sett med Trosvik-øyne fikk en litt for enkel jobb med å trenge seg gjennom og øke til 3-0. Det var også stillingen til pause, og det var slett ikke ufortjent av vertene tok med seg en ledelse inn i garderoben. På det tidspunktet hadde vi også fått selskap av banehopperne Ray Tørnqvist og Tom Børkeeiet som hadde sittet fast i trafikkork på vei hit fra en dobbel i Sverige.

Heldigvis hadde det etter hvert også blitt litt kjøligere enn tidligere på dagen, men det stekte fortsatt såpass bra at jeg valgte å se deler av kampen fra et sted i skyggen. Uten at jeg bombastisk skal fastslå at det var varmen som begynte å ta på, var det ikke fullt like mye fart over tingene i andre omgang. Likevel klarte Thorbjørn Linnerud å fastsette sluttresultatet til 4-0 med en scoring i det 85. minutt. En fortjent seier til Slitu, og morsomt å ha de tilbake. For oss gikk snart turen tilbake til Sarpsborg, der jeg takket for skyss og heldigvis kom meg raskt med en buss hjemover.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Norwegian ground # 223:
Slitu v Trosvik 2 4-0 (3-0)
7. divisjon Østfold avd. 2
Slitu Idrettspark, 6 June 2023
1-0 Sander Jakobsen (2)
2-0 Abdullah Arsah Mansur (15)
3-0 Sami Aldwiri (25)
4-0 Thorbjørn Linnerud (85)
Att: 63 (h/c)
Admission: Free

Next game: 07.06.2023: Yven v Lervik 2
Previous game: 06.06.2023: Eds FF v Skärhamns IK
Previous norwegian game: 05.06.2023: Gresvik v Greåker

More pics

 

Eds FF v Skärhamns IK 06.06.2023

 

Tirsdag 06.06.2023: Eds FF v Skärhamns IK

Her i Norge er det lenge siden det var vanlig med fotballkamper på nasjonaldagen, men det er fortsatt tilfelle i vårt naboland, der det gjerne er en rekke svenske kamper å se, og også gode muligheter for dobler (og innimellom også tripler). Det var altså den svenske nasjonaldagen, og selv om Jon Erik måtte jobbe, bestemte jeg meg for å ta turen over grensen med toget for å få med meg en kamp. Med hverdag og vanlige kveldskamper hjemme i Norge, ville jeg også være tilbake tidsnok til at det kunne bli en dobbel (med kamper i to land), og siden Trond hadde tenkt seg til Slitu og tilbød skyss, var det også duket for to nye baner for min del.

Jeg tok bussen inn til Fredrikstad stasjon der jeg kom meg med 11.11-toget mot Göteborg, og jeg ble med så langt som til Ed, der Eds FF skulle være vertskap for Skärhamns IK i Division 4 Bohuslän Dalsland. Ed er et tettsted som ligger i Västra Götalands len, men i landskapet Dalsland. Ed ligger mellom de to innsjøene Stora Le og Lilla Le, og den største av disse er for øvrig en av Sveriges dypeste innsjøer. Ed har vært et turiststed fra tidlig på 1900-tallet, og det er natur og friluftsliv som har vært trekkplaster. I dag bor det rundt 3 000 innbyggere i selve tettstedet, der jeg ankom i rute klokken 12.24.

Etter å ha tatt ut noen kontanter i minibanken spaserte jeg mot Bergslätt IP, som var dagens kamparena. På vei dit registrerte jeg at det faktisk er noen som markerer nasjonaldagen også her i Sverige. Nede i Terrassparken var det tilstelning med trekkspillmusikk og det som virket å være en auksjon eller lignende. Sola stekte virkelig denne dagen, og jeg hadde for lengst måttet kaste jakka der jeg langt ut mot kamparenaen. Det tok meg vel bortimot tjue minutter å gå fra stasjonen til Bergslätt IP, der jeg kunne betale meg inn med 60 svenske kroner. Jeg visste at også min banehopper-kompis Stig-André Lippert skulle ta turen, og jeg hadde ikke før tatt meg innenfor før jeg så ham på utsiden av inngangspartiet slik at jeg kunne hjelpe ham med lån av litt svenske kontanter.

Eds FF ble stiftet i 1938, og driver i tillegg til fotball også med bordtennis. Om vi holder oss til fotballen, har de i senere år hoppet litt opp og ned mellom Division 4 og Division 5, men har nå spilt i Division 4 siden divisjonstittelen og opprykket fra Division 5 Dalsland i 2019. De har ved flere anledninger kvalifisert seg for den svenske cupen, og i 2008-utgaven overrasket de ved å slå ut FC Trollhättan i første runde før de selv ble slått ut av Brommapojkarna i runden etter. Bergslätt IP ble innviet i 1983, og anleggets eneste tribune er å finne midt på den ene langsiden, mens man på motsatt side har en stor og slak gressvoll der mange av de fremmøtte valgte å nyte sola mens de så kamp.

Her har man også herlig naturgress, og selv om Lippert slet litt med sin gressallergi, vet jeg at også han setter pris på det. Han hadde for øvrig også med seg sin arving, og vi valgte å søke ly for den stekende sola i skyggen av tribunen, der vi slo oss ned på gresset. Banen omkranses for øvrig av det jeg mistenker har vært løpebaner for friidrett, med grus som underlag. På vei inn hadde vi fått utdelt program i A4-format, men det fremsto mer som en 4-siders brosjyre som kun bestod av et lagbilde samt terminlistene for klubbens A-lag. De hadde riktignok stukket et ark med dagens lagoppstillinger inni.

Hjemmelaget sto med 7-0-1 og lå à poeng med Henån-Gilleby på toppen av tabellen, men hadde denne kampen til gode på sine konkurrenter. De hadde tre poeng ned til duoen IF Viken og Högsäters GF, og sju poeng ned til duoen Melleruds IF og dagens bortelag; Skärhamns IK, som altså la beslag på en sjetteplass. Derfor så vi på hjemmelaget Eds FF som en naturlig favoritt til dagens kamp, men fotballen er som kjent rund, som det sies. Etter at forfriskende is og brus ble handlet inn fra kiosken, var vi klare for kampstart idet spillerne inntok banen og tok oppstilling for den svenske nasjonalsangen.

Det var bortelaget fra Tjörn som var først frempå, og i kampens femte minutt hadde de et skudd med kurs for krysset, som Ed-keeperen fikk slått til hjørnespark. Sekunder senere var det i motsatt ende av banen det skjedde, da Ed hadde en stor sjanse og ballen til slutt ble blokkert helt inne på streken. I det 19. minutt ble det nettkjenning, og det var Filip Bolö som sendte Skärhamn i ledelsen 0-1. Det var først helt på tampen av første omgang at Ed omsider klarte å svare på dette, og vi var til og med i det andre overtidsminuttet da Jakob Skoglund Olsson tok frispark og sendte ballen rett i mål. Det skal være et godt tidspunkt å score på, og sekunder senere blåste dommeren for pause slik at spillerne kunne puste ut litt ute av solsteken.

Etter at vi hadde hentet nye forfriskninger fra kiosken, så vi en andre omgang som sto og vippet, og der de var langt mellom sjansene. I det 85. minutt falt avgjørelsen, og det var Daniel Bengtsson som var målscorer og sørget for at Skärhamn noe overraskende trakk det lengste strået. Dermed endte det 1-2 foran det som ble oppgitt å være 100 tilskuere. Lippert skulle kjøre tilbake til en avtale i Halden-traktene, men var galant nok til å først svippe meg bort til jernbanestasjonen der jeg skulle ha 15.28-toget tilbake mot Norge. Jeg gikk etter hvert av i Sarpsborg og tok bussen hjem derfra, men var ikke altfor lenge hjemme før det var på tide å dra på dagens andre kamp.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Swedish ground # 47:
Eds FF v Skärhamns IK 1-2 (1-1)
Division 4 Bohuslän Dalsland
Bergslätt IP, 6 June 2023
0-1 Filip Bolö (19)
1-1 Jakob Skoglund Olsson (45+2)
1-2 Daniel Bengtsson (85)
Att: 100
Admission: 60 SEK

Next game: 06.06.2023: Slitu v Trosvik 2
Next swedish game: 22.06.2023: Töcksfors IF v IK Arvika Fotboll
Previous game: 05.06.2023: Gresvik v Greåker
Previous swedish game: 27.05.2023: Qviding FIF v BK Astrio

More pics

 

Gresvik v Greåker 05.06.2023

 

Mandag 05.05.2023: Gresvik v Greåker

Etter en fotballfri søndag var det på tide med en dose fotball igjen, og blant annet siden det var en kamp med to førstelag involvert, valgte jeg til slutt å sette kursen mot Trondalen for å se 5. divisjons-oppgjøret mellom Gresvik og Greåker. Som sagt, så gjort, og siden jeg dro på kamp alene denne dagen, busset jeg utover dit og spaserte den siste biten opp til Trondalen. Der så jeg at de så ut til å være ferdig med arbeidet ved den gamle banen, der naturgresset dessverre nå ha blitt erstattet med nytt kunstgress. Det vil være naturlig å tenke seg at de derfor vil spille sine kamper på den etter hvert, men det var ikke tilfelle denne kvelden.

Gresvik hadde startet årets 5. divisjon med to seire, men hadde deretter tapt fem av de seks neste, og sto nå med 3-0-5. Merkelig nok hadde bortelaget Greåker hatt en nærmest helt omvendt innledning på sin sesong, der de hadde tapt de to første og tre av de fire første, men nå sto med 5-0-3 etter fire strake seire. Det var altså to lag med forskjellige formkurver som skulle kjempe om poeng i Trondalen, og snart kom spillerne marsjerende over veien fra klubbhuset slik at vi var klare for avspark.

Det var gjestene som fikk en pangstart da Sander Rønning sørget for 0-1 etter fem minutter, og kun to minutter senere headet Sander Lo inn 0-2. Tjue minutter var passert da Gresvik fikk sin første skikkelige sjanse, men skuddet snek seg like utenfor. I det 25. minutt ble det imidlertid hjemmejubel. Vegard Sandvik sendte i vei som fra min posisjon så ut til å endre retning og duppe over keeper og i mål. Det sto uansett 1-2. Etter en halvtime hadde Greåker en kjempesjanse til å øke sin ledelse, men Gresvik-keeperen reddet med en flott benparade. Litt senere hadde Gresvik en kontring der de kom alene gjennom, men igjen var det en keeper som reddet glimrende. Greåkers sisteskanse måtte like etter også fiste et skudd over til corner, og det sto 1-2 til pause.

Den første skikkelige sjansen etter hvilen tilfalt Greåker, men avslutningen gikk like utenfor. Ti minutter ut i andre omgang traff gjestene også tverrliggeren, mens Gresvik drøyt fem minutter senere hadde en avslutning som gikk via en motspiller og like utenfor til en resultatløs corner. Det sto og vippet litt, men det ble rett og slett ikke flere mål, og dermed endte det med borteseier 1-2 og tre nye poeng til Greåker. Mot slutten av kampen hadde jeg blitt oppringt av Pål, som befant seg på denne siden av Fredrikstad og tilbød seg å komme og hente meg. Det takket jeg ja til, og dommeren hadde ikke før blåst av kampen før Pål ankom for å plukke meg opp.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Revisit:
Gresvik v Greåker 1-2 (1-2)
5. divisjon Østfold
Trondalen, 5 June 2023
0-1 Sander Rønning (6)
0-2 Mads Lo (8)
1-2 Vegard Sandvik (25)
Att: 52 (h/c)
Admission: Free

Next game: 06.06.2023: Eds FF v Skärhamns IK
Next norwegian game: 06.06.2023: Slitu v Trosvik 2
Previous game: 03.05.2023: Sarpsborg FK v Drøbak/Frogn

More pics