Yven v Lervik 2 07.06.2023

Onsdag 07.06.2023: Yven v Lervik 2

Etter gårsdagens dobbel var det ingen grunn til å hvile på laurbærene, så også denne kvelden ble brukt til å se breddefotball. Jeg hadde vurdert både Ise og Yven, men med en noe enklere reisevei, ble det denne gangen en tur til Yvenbanen, der Yven skulle ta imot Lervik 2 til dyst i 7. divisjon Østfold avdeling 3. I tillegg hadde jeg allerede blinket meg ut en kamp på Isebanen to uker senere, så denne gang ble det Yven og Yvenbanen; en bane der jeg nå faktisk skulle besøk for kun andre gang. Etter å ha busset inn til Fredrikstad og byttet buss der, ankom jeg Yvenbanen med en snau halvtime til avspark.

Der var man i ferd med å avslutte en aldersbestemt kamp, og jeg valgte nokså raskt å gå over på bortre langside for å sette meg i skyggen i gresskråningen opp mot Hannestad barneskole (jeg er for øvrig fortsatt forvirret og nysgjerrig på hvordan man grensene går mellom Yven og Hannestad). Der fikk jeg snart selskap av kveldens dommer, Vidar Lunga Pedersen, som jeg slo av en trivelig prat med før han fortsatte sine forberedelser til avspark. I en avdeling der det foreløpig var Ise, Begby 2 og Hvaler som ledet an, sto Yven med 2-1-3 på sine seks kamper hittil. Lervik 2 hadde på sin side startet med tre strake seire, men sto nå med 4-0-3.

Det var gjestene som tok ledelsen da Anders Spydevold styrte inn 0-1 i det 10. minutt, men derfra og ut skulle det ikke gå bortelagets vei. Fire minutter senere havnet et innlegg hos Kim André Larsen som utlignet til 1-1, og ytterligere to minutter frem i tid hadde Yven snudd kampen med en perle av en scoring. Joakim Olav Myhre sendte i vei et langskudd av ypperste klasse som fant veien til krysset, og det sto 2-1. Like etter kunne Yven økt ledelsen, men ballen skle av foten og gikk utenfor. I omgangens siste minutt så Håkon Edvardsen at Lervik-keeperen sto langt ute, og prøvde seg fra nesten midtbanen. Ballen seilet i mål, og det sto 3-1. På overtid fikk Yven også straffespark, og det omsatte Kim André Nordang Larsen i scoring slik at pauseresultatet var 4-1.

Vi hadde fått sett et par fantastiske mål, og i andre omgangs sjuende minutt var Yven på farten igjen da Håkon Edvardsen økte til 5-1 med sitt andre. Få minutter senere ble en Yven-spiller spilt gjennom, rundet keeper, men avslutningen gikk i nettveggen. Deretter var de nære på i forbindelse med flere påfølgende cornere, før de i det 62. minutt økte til 6-1. En ball i bakrom, og Nordang Larsen lobbet elegant over keeper. Med tjue minutter igjen var Lervik 2 nære på etter en gjennomspill, men touchen ble litt for heftig. Hjemmelaget kunne økt ytterligere da en av deres spillere fikk stå helt alene og heade på bakre stolpe, men ballen gikk utenfor.

Med åtte-ni minutter igjen av ordinær tid skulle nok Yven hatt et straffespark, og til tross for at de ledet stort, ble de rasende da det ikke ble gitt, men som kamplederen korrekt nok sa, så kan han ikke dømme det han ikke ser, selv om han innrømmet at plasseringen i forbindelse ikke var optimal siden hans utsikt til situasjonen ble sperret av andre spillere. Det ble nå fyr i teltet, for vertene fyrte seg voldsomt opp, og sekunder senere fikk Yvens Heine Jensen rødt kort for en voldsom takling. Etter noen ampre sluttminutter uten ytterligere nettsus endte det omsider 6-1. Fortjent seier til Yven i en kamp som nok var litt mer jevnspilt enn resultatet tilsier. For min del var det bare å gå mot bussholdeplassen for å komme meg hjem.