Borgen v Drøbak/Frogn 15.06.2023

Torsdag 15.06.2023: Borgen v Drøbak/Frogn

Selv om det nå er en stund siden jeg flyttet fra Drøbak tilbake til Fredrikstad-området, synes jeg det er morsomt å se Drøbak/Frogn i aksjon om det skulle passe seg sånn når de spiller her nede, og det var tilfellet denne torsdagen, da de skulle gjeste Borgen på Mobakken. Pål hadde igjen vært interessert i å være med en tur ut, og dermed ble vi en duo som satt kursen mot Sarpsborg og Borgenhaugen. Til tross for en del veiarbeid i området, kom vi oss frem, fikk parkert, og ankom Mobakken med en drøy halvtime til kampstart.

I 4. divisjon Østfold hadde jeg før sesongstart mistenkt at Drøbak/Frogn ville kunne bli den argeste utfordreren til Råde, og det hadde nå begynt å utvikle seg til en tvekamp mellom de to. Drøbak/Frogn sto før kveldens kamp med 9-2-0 og 29 poeng på sine 11 kamper hittil, og jaget to poeng bak Råde. For Borgen sin del sto de foreløpig med 3-1-7 og befant seg på nedre halvdel av tabellen. Kanskje mer bekymringsfullt for Borgen var at statistikken deres med undertegnede på tribuneplass, for med 0-1-8 hadde jeg fortsatt til gode å se de vinne. En av disse kampene for tilsvarende oppgjør på Mobakken i 2022, og da endte det 1-7.

Det var imidlertid Borgen som var nærmest før pause, og de traff blant annet tverrliggeren etter et kvarters spill. Et Drøbak-lag uten sin storscorer Niclas Semmen hadde en periode der de begynte å ta litt over, men uten å skape stort, og de begynte mot slutten av omgangen å bli merkbart frustrerte. Vi hadde fått selskap av blant andre Trond Sæterøy, og vi var enige om at det var en aldri så liten overraskelse for oss at det fortsatt var målløst da lagene tok pause på stillingen 0-0. DFI måtte opp et hakk etter hvilen om de skulle holde følge med Råde.

Mål preger imidlertid kamper, og da DFI scoret på det som egentlig var deres første to sjanser, tok de over. I andre omgangs femte minutt var det kaptein Mikkel Aarstrand som sendte gjestene i føringen, og fire minutter senere doblet de ledelsen da keeperen glapp en corner og Gustav Skau var frempå og satt inn 0-2 Etter dette hadde plutselig DFI kontroll, og Aarstrand hadde i det 63. minutt en heading i stolpen, før han litt senere tvang frem en god redning av keeper. Jeg hadde nesten ikke kjent igjen min kompis Nichlas Furu etter at han hadde bleket håret som prøvekanin for sin frisør-svigerinne, men med et kvarter igjen var det i hvert fall han som økte til 0-3. Helt på tampen hadde han en ny god mulighet, og det var greit å prøve, men skuddet gikk denne gang utenfor. Da Kristian Karlsen også skjøt over på en stor DFI-sjanse på overtid, endte det 0-3, og etter en samtale med Nichlas kunne vi sette kursen hjemover.

Borgen v Drøbak/Frogn 0-3 (0-0)