Qviding FIF v BK Astrio 27.05.2023

 

Lørdag 27.05.2023: Qviding FIF v BK Astrio

Denne lørdagen hadde jeg tatt morgentoget ned til Göteborg etter å ha sett mulighetene for en dobbel og omsider bestemt meg for en aldri så liten dagstur. Første akt bestod av kamp med Västra Frölunda på Ruddalens IP, der de beseiret sine gjester IK Tord, og dermed var det nå klart for andre akt av dagens Göteborg-dobbel. Det betød at jeg hadde en drøy time på meg til å komme meg fra Ruddalen til Valhalla IP, der min andre kamp for dagen skulle gå av stabelen. Der skulle Qviding FIF være vertskap for Halmstad-klubben BK Astrio, og min svenske kompis Johan hadde uttrykt interesse for å møtes for å si hei.

Jeg spaserte mot trikkeholdeplassen Musikvägen, men forsto der etter hvert at noe var galt da linjen jeg ønsket ikke kom. Det viste seg at det var sporarbeide på deler av akkurat den linjen, slik at jeg måtte ty til en plan B. Jeg ble med en trikk til Botaniska Trädgården, og byttet der til en ny trikk som via en litt lenger rute enn opprinnelig planlagt tok meg til Scandinavium, der jeg steg av og møtte Johan og hans ene sønn. Herfra var det et steinkast til Valhalla IP, der jeg etter hvert betalte meg inn med 100 svenske kroner, og Johan valgte å bli med inn da han fikk beskjed om at Swish-systemet for tiden var nede og at man kunne betale senere.

En jeg derimot egentlig ikke forventet å se var min banehopper-kompis Stig-André Lippert, som var på familietur og koste seg som småbarnsfar på fornøyelsesparken Liseberg, som ligger rett ved siden av. Han hadde imidlertid fått poden til å sove, og hadde nå også fått innvilget søknaden om å få ta en liten tur over til Valhalla IP med en sovende junior i vogna, selv om det for hans del dreide seg om en revisit. Dermed bli vi en trio (ikke inkludert Lippert jr i vogna) som ble stående og skravle litt på den ene kortsiden, inntil Johan fikk en telefon og måtte dra i pausen for å se til familiære plikter. Men det er uansett å foregripe begivenhetene noe.

Dagens hjemmelag var Qviding FIF, og det er en klubb som har sitt opphav i Sävenäs, i de østre bydelene av Göteborg. Det var her at BK Qviding ble stiftet i 1952. Før dette, i 1938, hadde Fräntorps IF blitt stiftet. Det var disse to klubbene som i 1987 slo seg sammen av stiftet Qviding FIF. De klatret sakte men sikkert oppover i divisjonene, og i 2005 sikret de seg opprykk til Superettan for første gang ved å slå Syrianska FC i kvalifisering. Debutsesongen endte med nedrykk, men de returnerte umiddelbart, og registrerte i 2008 en 10. plass i Superettan, som fortsatt står som deres bestenotering. Siste sesong på nivå to var i 2011, og i 2017 ble de degradert to divisjon til Division 3 – tilsvarende nivå 5.

To strake opprykk fulgte, og Qviding var tilbake i Division 1, men i 2022-utgaven av Ettan Södra endte med med nedrykk tilbake til Division 2 Västra Götaland, der de også fortsatt befinner seg. Begge av mine kamper denne dagen dreide seg altså om oppgjør i nettopp denne divissjonen. Det var til og med et toppoppgjør jeg nå skulle se. Før dagens kamper hadde tabellen blitt toppet av Onsala BK, som sto med 5-2-1 og 17 poeng på sine åtte kamper. De hadde ett poeng ned til toer BK Astrio, og to poeng ned til treer Qviding FIF, og det var altså de to sistnevnte som jeg nå skulle se møtes på Valhalla IP.

Qviding FIF spilte tidligere sine hjemmekamper på Torpavallen i Sävanäs, men den ble revet i 2008. Det var da de flyttet inn på Valhalla IP, og har spilt her siden. Valhalla IP stå på sin side ferdig i 1964. Det var i 2006 at spilleunderlaget her ble nedgradert til kunstgress, så det hadde allerede skjedd da Qviding flyttet inn. Anlegget har i dag en kapasitet på 4 000, og tribunefasilitetene består av en sittetribune på den ene langsiden og en ståtribune på den andre. Johan kunne forresten fortelle at det hadde vært snakk om en oppgradering av dette stadionet som var hjemmebane for det som tydeligvis var et av de beste lagene i svensk kvinnefotball, og han mente at det i så måte ville kunne blitt en perfekt hjemmearena for hans GAIS, som sliter med å fylle Gamla Ullevi. Men dette falt visstnok i fisk da det aktuelle kvinnelaget ble en del av BK Häcken.

Nå sto det imidlertid viktige poeng på spill når Qviding og Astrio entret banen, og jeg vil denne gang oppsummere nokså raskt. Vi fikk se en nokså jevnspilt affære, men første stikk gikk til bortelaget da de fikk et straffespark som Sten Preuss omsatte i scoring i det 33. kampminutt. 0-1 var også stillingen til pause, men vertene fikk en nokså tidlig utligning i andre omgang, da Gaizka Barassa Perez sørget for 1-1 i det 53. minutt. Begge lag jaktet et vinnermål, men det ble ikke ytterligere scoringer, og jeg kunne ved full tid haste mot trikken for å komme meg tilbake til Göteborg Centralstation og ta plass på 18.10-toget tilbake til Fredrikstad.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Swedish ground # 46:
Qviding FIF v BK Astrio 1-1 (0-1)
Division 2 Västra Götaland
Valhalla IP, 27 May 2023
0-1 Sten Preuss (pen, 33)
1-1 Gaizka Barrasa Perez (53)
Att: 142
Admission: 100 SEK

Next game: 29.05.2023: Østsiden v Kråkerøy
Next swedish game: 06.06.2023: Eds FF v  Skärhamns IK
Previous game: 27.05.2023: Västra Frölunda IF v IK Tord

More pics

 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg