Østsiden v Kråkerøy 29.05.2023

Mandag 29.05.2023: Østsiden v Kråkerøy

Denne mandagen var det andre pinsedag, men det var ingen grunn til å ikke starte den nye uka med nok en kamp. Jeg valgte å holde meg i lokalområdet, og hadde fått med meg både Pål og Anders Askedal ned til Østsiden Stadion der hjemmelaget skulle ta imot Kråkerøy. Vi ankom i god tid til avspark, og betalte oss inn med 50 kroner hver. Østsiden hadde vært litt vanskelige å bli kloke på hittil i sesongen, og jeg var ikke bare imponert over det jeg hadde sett hittil, men de hadde virket gode da jeg to uker tidligere så de valse over et riktignok svakt Moss 2. Nå kom de imidlertid fra det de selv beskrev som et pinlig 0-4-tap mot Tistedalen, og sto med 2-1-5.

Nå skulle de altså opp mot et Kråkerøy, som sto med omvendt statistikk. Med 5-1-2 var de som forventet med rett bak tetduoen Råde og Drøbak/Frogn, der de jaget sammen med Askim Fotball. De kom nå fra tap 1-6 borte i Drøbak, og hadde etter det også røket ut av cupen med 1-2 hjemme for Kvik Halden. Inne foran klubbhuset traff vi på Filip Kristiansen, som ofte er å se på Øssia sine hjemmekamper, og ut fra det vi hadde sett hittil i sesongen, hadde vi vel alle Kråkerøy som en knepen favoritt denne kvelden. Men som sagt er det litt vanskelig å bli spesielt klok på årets Øssia-lag.

Det skulle nemlig vise seg at Øssia skulle spille en god kamp denne kvelden, og de var nok det beste laget i en første omgang der de skapte flere sjanser. Det skal sies at Kråkerøy også var farlig frempå ved et par anledninger, men det var slett ikke ikke ufortjent da Enal Hasurdzic sendte hjemmelaget i ledelsen 1-0 i omgangens siste minutt. Dermed gikk også vertene i garderoben med en knepen ledelse halvveis, men ville de klare å holde på den kampen ut, eller ville gjestene fra Kråkerøy klare å reise seg etter hvilen?

Kråkerøy var i hvert fall nære på utligning da Bendik Hovde headet i stolpen et drøyt kvarter ut i andre omgang, men allerede et lite minutt senere var det i stedet Øssia som doblet ledelsen. Det var Magnus Andresen som økte til 2-0 etter fint forarbeid av Ola Øystad og Enal Hasurdzic. Etter dette virket det som om hjemmelaget hadde en viss kontroll, men nervene begynte kanskje å melde seg da Mathias Bertelsen reduserte til 2-1 i det 79. minutt. Øssia hadde rotet bort en rekke poeng mot slutten av kampene i det siste, og noen var nok bekymret for at det skulle gjenta seg. Denne gang klarte de imidlertid å ri seieren i land, og langt inne i overtiden satt innbytter Anri Selimovic spikeren i kista da han etter et gjennomspill fra Enal Hasurdzic fastsatt sluttresultatet til 3-1. En fortjent hjemmeseier, kunne vi konstatere da vi forlot anlegget.

Østsiden v Kråkerøy 3-1 (1-0)