Østsiden 2 v Yven 30.05.2023

Tirsdag 30.05.2023: Østsiden 2 v Yven

Det ville seg slik at jeg for andre dag på rad endte opp med å se kamp på Østsiden Stadion, men det var litt tilfeldig. Jeg hadde opprinnelig tenkt å ta turen til Skogstrandbanen for å se oppgjøret Skogstrand v Tune i 6. divisjon, men 7. divisjons-oppgjøret Østsiden 2 v Yven hadde blitt flyttet fra onsdag til tirsdag og var satt opp med kunstgresset som kamparena. Der hadde jeg fortsatt til gode å se kamp, og det var ene og alene grunnen til at jeg derfor valgte å igjen gå ned til Østsiden Stadion for å huke av den banen.

Ved ankomst registrerte jeg imidlertid umiddelbart at de varmet opp på gressmatta, og jeg fikk også bekreftet at det var der kampen skulle spilles, siden den tross alt var ledig og i fin skikk. Det var jo for så vidt en aldri så liten strek i regningen; i hvert fall når det nå var for sent å dra videre til Skogstrandbanen for å heller se to førstelag. Men likevel tenkte jeg som så at jeg aldri skal klage når det går den veien at det spilles på gress snarere enn plast, for det er selvsagt aldri feil. Østsiden 2 sto med 2-0-4 på sine seks kamper, mens Yven hadde 2-1-2 på sine fem kamper hittil. Det var ubeseirede Ise som foreløpig ledet an sammen med Begby 2 og Hvaler.

Øssia 2 stilte med et lite knippe spillere som også hadde spilt for førstelaget dagen før, og disse herjet i perioder litt med Yven. En av de var Benjamin Gangfløt som i kampens femte minutt sendte Øssia 2 i ledelsen 1-0. I det 18. minutt doblet Martin Wikland Hansen til 2-0, og et par minutter senere måtte Yven gjøre et keeperbytte etter at deres sisteskanse fikk seg en smell. Yven hadde deretter et skudd i stolpen, før Wikland Hansen økte til 3-0 med sitt andre etter godt forarbeid av Gangfløt. I det 27. minutt slapp Øssia 2 til altfor enkelt igjen, og Arbnor Maki økte til 4-0. Det virket allerede avgjort,

Med et flott skudd fra distanse reduserte Håkon Edvardsen til 4-1 i det 33. minutt, men fire minutter senere ble Magnus Andresen spilt frem, runder den utrusende keeperen, og økte til 5-1. Gangfløt noterte seg også for sitt andre for dagen da han økte til 6-1 med fem minutter til pause, og nå gikk det virkelig unna, for et lite minutt senere reduserte Heine Jensen til 6-2, som også ble resultatet til pause. Etter målfesten i første omgang ble det mindre nettsus etter hvilen. I andre omgangs tiende minutt reduserte Jonas Asklien til 6-3. Drøyt halvveis ut i omgangen hadde Øssia 2 en heading i tverrliggeren, mens Yven var nære på med et skudd like over ti minutter før slutt. Det ble ikke flere mål, og dermed endte det med 6-3 til Østsiden 2.

Østsiden 2 v Yven 6-3 (6-2)