Navestad v Askim Fotball 2 31.05.2023

 

Onsdag 31.05.2023: Navestad v Askim Fotball 2

I denne delen av Østfold bestod kampmenyen denne dagen av kamper med andrelag involvert, men jeg valgte meg til slutt en kamp der i hvert fall hjemmelaget for et førstelag. Lite visste jeg at det skulle vise seg å bli hjemmelagets siste kamp på i hvert fall en stund. Det dreide seg om Navestad og deres kamp mot Askim Fotball 2 i 6. divisjon Østfold avdeling 2, og etter at jeg for siste gang hadde slått fra meg en tur til Vestfold, busset jeg oppover i retning mot ‘den andre byen’. Det siste stykket gikk jeg til fots, men hadde ikke før ankommet før jeg så et kjent fjes. Trond Sæterøy hadde også tatt turen, og snart fikk vi også selskap av haldenseren André Wauthier.

I denne avdelingen av 6. divisjon var det Tune som hadde tatt initiativet, sammen med lag som nettopp Askim Fotball 2 og HSV. Askim-reservene sto med 6-0-1 på sine sju første. Navestad slet på sin side igjen i bunnen, og hadde tapt seks av sine sju kamper hittil – flere av de ganske med ganske stygge sifre. De eneste poengene hadde kommet fra en borteseier mot Skogstrand. Jeg må innrømme at jeg har følt med Navestad, for det er vel nå tre år på rad at de har endt på nedrykksplass for deretter å bli ‘benådet’ fordi diverse andre- og tredjelag har trukket lagene sine. Dette mot Navestads eget ønske, og de ville nok også hatt gått av en tur ned for å ta ‘samling i bånn’. Dette er bare nok et argument for få disse hersens reservelagene over i en egen reserveliga.

På deilig naturgress så vi lagene entre Navestadbanen, og forventet at Navestad skulle få problemer mot Askim-reservene. Vi mistenkte også at det kunne bli en del nettsus, men Navestad hang overraskende godt med lenge, og hadde til og med en stor sjanse til å ta ledelsen på stillingen 0-0. Det var imidlertid gjestene som hadde mest ball, og etter halvspilt omgang var det de som tok ledelsen ved Bawan Husseini. Hjemmelaget klarte seg imidlertid bedre enn forventet i store deler av første omgang, men fikk to til i sekken mot slutten av omgangen, slik at det sto 0-3 til pause. Vi benyttet da anledningen til nye innkjøp fra det jeg mistenker må være kretsens billigste kiosk.

Det var mer klasseforskjell etter pause, og Askim 2 dunket inn to mål tidlig i omgangen. Da sjefen selv, Kawan Husseini, økte til 0-6 med et kanon av et skudd, var det en time spilt. Fem minutter senere puttet han sitt tredje for dagen, og det rant på ytterligere, slik at det i det 83. minutt hadde blitt tosifret. Kawan Husseini satt selv kronen på verket med 0-11 i kampens siste ordinære minutt, og det ble også sluttresultatet på Navestadbanen denne onsdagskvelden. Navestad hadde som sagt overrasket meg litt positivt en stund, men falt etter hvert sammen.

Ikke altfor mange dager senere kom den triste nyheten om at Navestad trekker laget sitt i årets sesong. Det var ikke bare synd for Vansjø/Svinndal som også sliter, og som nylig hadde tatt sine første poeng for sesongen med seier over nettopp Navestad, men selvsagt mest av alt for Navestad selv. Det blir jo spekulasjoner, men som jeg var inne på, er jeg ikke overbevist om at dette hadde blitt resultatet dersom de hadde fått rykke ned i 7. divisjon og kanskje få litt bedre resultater der heller enn å gå på stadige stortap. Det gjør jo noe med motivasjonen. Forhåpentligvis vil Navestad returnere til neste år, og bli å se i 2024-utgaven av kretsens 7. divisjon. Alt dette var vi imidlertid uvitende om da Trond ga meg skyss tilbake til en bussholdeplass slik at jeg slapp å gå og kom meg litt raskere hjem.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Revisit:
Navestad v Askim Fotball 2 0-11 (0-3)
6. divisjon Østfold avd. 2
Navestadbanen, 31 May 2023
0-1 Bawan Hussaini (23)
0-2 Mustafha Moussa Traore (40)
0-3 Theo Fredriksen (43)
0-4 Kawan Hussaini (48)
0-5 Jacob Sebastian Erøy (49)
0-6 Kawan Hussaini (62)
0-7 Kawan Hussaini (67)
0-8 Jacob Sebastian Erøy (72)
0-9 Ole Magnus Tveita Skjolden (78)
0-10 Theo Fredriksen (82)
0-11 Kawan Hussaini (90)
Att: 31 (h/c)
Admission: Free

Next game: 01.06.2023: Ørn Horten v Fredrikstad
Previous game: 30.05.2023: Østsiden 2 v Yven

More pics

 

2 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg