Ørn Horten v Fredrikstad 01.06.2023

 

Torsdag 01.06.2023: Ørn Horten v Fredrikstad

Etter at Fredrikstad tok seg av Sprint-Jeløy i første runde av cupen, var det knyttet en viss spenning til hvem NFF skulle velge å sette opp som motstander for rødbuksene i andre runde. Det endte opp med å bli Ørn Horten, og dermed var det duket for en tur over fjorden. Selv var jeg lenge veldig usikker på om jeg skulle ta turen til Vestfold, men endte til slutt opp med å bestemme meg for å gjøre nettopp det. Den planlagte supporterbussen måtte for øvrig også avlyses grunnet svært laber interesse, men slik har det blitt med en rekke intriger i supportermiljøet og ikke minst en skandaløs ledelse.

Sammen med flere kompiser tok vi turen, og vi kjørte to biler, parkerte de i Moss, og tok deretter ferga over til Horten, der vi spaserte bort til puben Kroa Vår for å lade opp til kamp med litt drikke. Her har visst en gruppe faste stamkunder selv tatt over sitt stamsted da det sto i fare for å bli nedlagt, og det var et hyggelig sted å kose seg med et glass eller to før vi gikk videre bort til Lystlunden Stadion. Den ligger tilknyttet parken med samme navn, og det var den vi kom gjennom da vi ankom dagens kamparena. De som ikke var utestengt betalte seg inn med 150 kroner – eller 75 kroner for honnør – mens noen tok plass på utsiden på den ene kortsiden, der man kan se fra utsiden gjennom et gjerde.

Ved mitt forrige besøk i Lystlunden var jeg lettere sjokkert over ‘vandaliseringen’ av anlegget, og det var ikke noe bedre nå. Det var et møte mellom to klubber med stolte cuptradisjoner. FFK er med sine elleve norgesmesterskap en av de mestvinnende i så måte, mens Ørn Horten har fire cuptitler. Alle fire kom imidlertid i perioden 1920-1930, så det begynner å bli veldig lenge siden. Senere var Ørn Horten klubben som fostret blant annet Italia-proff Per Breden. Sist gang Ørn var å se på nest øverste nivå var i 2003, og de har i senere år vekslet mellom spill i 2. og 3. divisjon, men hører nå til i 2. divisjon, slik at de var én divisjons forskjell mellom de to lagene denne dagen.

Det så man lite til i første omgang, for det var tett og jevnspilt, og FFK slet igjen med å skape sjanser. Hjemmelaget var fullt på høyde, og hadde også et mål annullert da dommeren mente at ballen ble sparket ut av hendene på FFK-keeper Håvar Jenssen. FFK tok mer grep om banespillet etter hvilen, men igjen var det langt mellom de skikkelige sjansene. Det gikk mot ekstraomganger, men på overtid fant færøyske Joannes Bjartalid nettmaskene og sørget for 0-1. Det satt langt inne, men avansementet ble til slutt sikret. Vi samlet troppene og la kursen om Horten Mikrobryggeri, der jeg nøt et glass av deres herlige Passion sour før vi kom oss tilbake med 20.50-ferga.

Så får det være en annen sak at FFK-ledelsen fortsetter sin forskjellsbehandling. Mens de deler ut drakoniske straffer til supportere de har et horn i siden til fordi de blant annet har satt fokus på deres løgner, overser de glatt andre regelbrudd, som da en idiot invaderte banen på overtid i Lystlunden rett foran øynene på personer fra FFK-ledelsen som satt få meter unna. Unnskyldningen for dette i ettertid var først at det ikke er deres ansvar fordi de er bortelag. Dette er selvsagt feil, for reglementet sier tydelig at klubbene er ansvarlige for sine spilleres, lederes og supporteres opptreden og oppførsel, også på bortebane. Da dette ble påpekt, ble i stedet unnskyldningen at “de første rundene i cupen er spesielle” og ofte spilles på baner der de er vanskelig å håndheve reglementet. Dette faller også på sin egen urimelighet, for i tilfellet Ørn Horten, er det ikke en breddeklubb, men en klubb som også spiller på et avsperret anlegg der man ikke kommer seg inn uten å betale. Men hvem er overrasket..?

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Revisit:
Ørn Horten v Fredrikstad 0-1 (0-0)
Norwegian Cup, 2nd round
Lystlunden, 1 June 2023
0-1 Joannes Bjartalid (90+2)
Att: 562
Admission: 75 NOK (concession)

Next game: 02.06.2023: Selbak v Berg
Previous game: 31.05.2023: Navestad v Askim Fotball 2

More pics

 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg