Selbak v Berg 02.06.2023

Fredag 02.06.2023: Selbak v Berg

Så var det klart for helg igjen, og denne fredagskvelden skulle det være kamp på Selbak Stadion. Sammen med Pål hadde jeg bestemt meg for å ta turen for å se 5. divisjons-oppgjøret mellom Selbak og Berg for å se om hjemmelaget kunne fortsette sin gode sesonginnledning. Nå hadde de riktignok gått på et tap sis, borte mot et sterkt Drøbak/Frogn 2, og sto nå med 6-1-1, men vi forventet at de nå skulle reise seg igjen mot et Berg som på sin side sto med 3-0-5. Vi ankom i god tid til avspark, og slo oss ned ved siden av tribunen for å se lagene avslutte oppvarmingen på gressmatta. Selbak-trener Flemming Johansen kom bortom for å slå av en prat før han gikk i garderoben for en siste prat med sine utvalgte, og dermed var på snart klar for avspark.

Gjestene fra Halden-området hang egentlig godt med i store deler av første omgang, og Selbak slet tilsynelatende med å få i gang spillet sitt. I det 30. minutt tok hjemmelaget likevel ledelsen, og det var Ole Olsen som styrte inn 1-0. Nå fikk Selbak mer fart på sakene i omgangens siste 10-15 minutter, og med fem minutter pause sto det 2-0. Det ble på akrobatisk vis feiret med salto, og da var det Sander Heieren som var målscorer. Det sto 2-0 halvveis, men likevel var det misnøye blant noen av de fremmøtte, for det var ikke alle som satt pris på at man opplyste om at man ville slutte å offentliggjøre dagens pizzavinner (som blir trukket blant de som vippser den frivillige inngangsbilletten) i løpet av kampen men i stedet offentliggjøre det dagen etter.

Selbak startet andre omgang bra, og hadde allerede vært frempå flere et par ganger da Sander Heieren headet inn 3-0 og feiret med ny salto. Timen var passert da Ola Kopperud reduserte til 3-1 for Berg, men kun et par minutter senere hadde Selbak et hjørnespark. Ballen ble av Sander Heieren skrudd rett i målet, som ventet idet spillerne deiset inn i nettet. Det sto 4-1. I det 70. minutt traff Selbak tverrliggeren, og Berg-keeperen måtte varte opp med en god redning på returen. Fem minutter senere noterte Ole Olsen seg for sitt andre, og mot slutten raknet det rett og slett litt for Berg. Kaptein Sebastian Silde økte til 6-1 med et langskudd som suste i mål, Thomas Kolseth la på til 7-1, og innbytter Berat Haliti fastsatt sluttresultatet til 8-1. Det var muligens ikke noen 8-1-kamp sett under ett, men Berg kollapset litt utover i andre omgang.

Selbak v Berg 8-1 (2-0)