Rygge v Ekholt 03.06.2023

Lørdag 03.06.2023: Rygge v Ekholt

Denne lørdagen hadde jeg tittet på mulighetene for å ta en tur over grensen til Sverige, og det var hjemmekampene til IFK Åmål og Smögen som pekte seg litt ut. De er begge destinasjoner som Jon Erik og jeg har vurdert også tidligere, men det endte med at han måtte jobbe denne lørdagen, og derfor var det bare for meg å ta en ny kikk på kamputvalget her hjemme. Jeg hadde tidlig lagt merke til at det var muligheter for en dobbel, med tidlig avspark i Rygge og deretter senere kamp på Kurland i Sarpsborg. Det var da også den kombinasjonen jeg til slutt endte opp med å bestemme meg for, og derfor var det mot Rygge at jeg satt kursen.

Dette ville bli min fjerde kamp på Rygge Stadion, og for tredje gang på rad var det lokalrivalen Ekholt som skulle være gjester. I den forbindelse hadde Rygge fått med seg det lokale næringslivet og invitert til publikumskamp med gratis inngang og en rekke aktiviteter. Nå har det vel uansett aldri vært annet enn gratis inngang de gangene jeg har besøkt Rygge Stadion, men poenget med disse publikumskampene er at sponsorer bidrar med en viss sum for hver tilskuer som dukker opp, så jo flere man får til å komme, jo bedre. Denne gang gikk turen til Rygge med buss, og ved ankomst så jeg raskt at det var godt besøkt.

Ved inngangen ble det delt ut lodd til de som ankom, og det var muligens ikke bare fordi det skulle loddes ut premier, men også for å ha kontroll på hvor mange som var til stede, skulle man tro. Det var en rekke aktiviteter for barn, og de hadde også dratt frem grillen. Rygge hadde spilt mye uavgjort hittil i sesongen, og sto med 1-5-2 på sine åtte kamper så langt. For Ekholt sin del var de involvert i tetkampen der de sto med 6-0-1 og jaktet på Selbak. Lite visste jeg om den festforestillingen som ventet, for her på Rygge Stadion skulle det virkelig bli stor underholdning denne dagen.

Kampen ble faktisk blåst i gang før tiden, og festen startet allerede i kampens andre minutt, da Christian Bretun Ahlsen sendte Ekholt i en tidlig ledelsen, men fem minutter senere utlignet Jacob Skovly for Rygge i forbindelse med en corner. Ekholt testet deretter Rygge-keeperen med et godt skudd som ble reddet til hjørnespark, og etter et snaut kvarter var gjestene tilbake i ledelsen. Jakob Nesselquist tok frispark fra distanse, og sendte ballen rett i mål til 1-2. I det 28. minutt var det Thomas Klaussen som økte til 1-3, og Ekholt hadde fem minutter senere ballen i nettet igjen, men det ble da annullert for offside.

Det bølget virkelig frem og tilbake, og Rygge hadde en god mulighet der bortekeeperen måtte i aksjon og slå til corner. Ikke så lenge etter kom Rygge igjen på et godt angrep, og avslutningen endret retning og gikk til hjørnespark. Hjørnesparket ble bokset av keeper, ut i returrommet der Jonas Skovly sto og dunket ballen i mål til 2-3. Med fem minutter til pause svarte Ekholt nokså raskt og gjenopprettet sin tomålsledelse. Rygge kunne redusert igjen et par minutter senere, etter et fint gjennomspill, men keeper kom ut og blokkerte. Det sto dermed 2-4 etter en meget underholdende første omgang.

Kunne andre omgang leve opp til dette? Svare var ja, og allerede i omgangens tredje minutt kjempet Ahlsen seg gjennom og satt ballen opp i nettaket. Det sto 2-5. Rygge ga seg imidlertid ikke, og drøyt ti minutter ut i omgangen trodde de at de hadde redusert igjen med en flott heading, men flagget var oppe. I det 66. minutt fikk de likevel uttelling da Harald Gammelsrød så at Ekholt-keeperen sto langt ute og skjøt i mål fra langt hold. 3-5, men Ekholt svarte raskt ved Sverre Reiseren som økte til 3-6. Ekholt hadde deretter en kjempesjanse etter å ha stjålet ballen fra Rygge-forsvaret, men avslutningen gikk like utenfor.

I det 75. minutt headet Thomas Gammelsrød Olsen til 4-6 med en flott heading, men igjen gjenopprettet Ekholt sin tremålsledelse ganske raskt, for kun tre minutter senere hadde de en corner som som så ut til å gå rett i mål. Thomas Måleng ble kreditert, og det sto 4-7. Var det omsider spikeren i kista? Nja, Ekholt hadde deretter noen sjanser til å øke ytterligere, men Rygge svarte sannelig igjen de, med ny redusering i det 83. minutt. De kom alene gjennom mot Ekholt-keeperen som i første omgang reddet, men returen ble satt i mål av Thomas Gammelsrød Olsen. Det sto 5-7. Rygge var deretter nære på ytterligere redusering med et godt skudd som ble reddet til corner, men Ekholt holdt like etter på å øke igjen ved Ahlsen. Det endte imidlertid 5-7 etter en meget underholdende kamp, og jeg kunne snart gå for å ta toget til neste kamp…og det som skulle vise seg å bli en ny dose med god underholdning.