Sarpsborg FK v Drøbak/Frogn 03.06.2023

Lørdag 03.06.2023: Sarpsborg FK v Drøbak/Frogn

Etter å ha sett et meget underholdende lokaloppgjør mellom Rygge og Ekholt, gikk jeg for å ta toget sørover, men jeg var kun halvveis i min dobbel for dagen. Jeg ble med toget forbi Fredrikstad, og videre til neste stasjon, der jeg gikk av i Østfolds svar på Mordor; nemlig Sarpsborg. Fra jernbanestasjonen der spaserte jeg opp til Kurland, der det skulle være kamp i 4. divisjon mellom Sarpsborg FK og Drøbak/Frogn. Selv om jeg har flyttet fra Drøbak og tilbake til Fredrikstad-området, synes jeg det er morsomt å se litt på Drøbak/Frogn når de spiller kamper her nede i dette området, og det skulle vise seg at også dette skulle bli en underholdende kamp.

Drøbak/Frogn var da også med i toppen, og så ut til å gjøre som jeg hadde spådd; nemlig å vise seg som den fremste utfordreren til Råde i år. DFI har de siste par årene hatt et høyt toppnivå, men har gjerne hatt litt problemer med stabiliteten og surret bort litt poeng mot antatt svakere motstand. Kan dette være året der de virkelig slår til og skaper problemer for forhåndsfavoritt Råde? Jeg tror det vil kunne bli en duell helt inn i år, og DFI sto nå med 7-2-0, der de to poengdelingene kom mot nettopp Råde og Askim Fotball. Hjemmelaget SFK sto på sin side med 3-2-4, og jeg forventet at de ville få visse problemer mot sine gjester denne dagen.

Etter å ha betalt 50 kroner i inngangspenger, så vi at SFK sjokkerte sine gjester med å ta en tidlig ledelse. Clirim Sulimani sendte hjemmelaget i føringen allerede etter drøyt to minutter. Tre minutter senere utlignet imidlertid DFIs storscorer Niclas Semmen, men det ble tidlig klart at dette neppe ville bli noen reprise på det tilsvarende oppgjøret jeg så i 2021, da det endte 1-9 og kunne blitt langt styggere for vertene. Denne gang var det en første omgang der DFI gikk mye i offside og slet med å få kampen inn i sitt spor. De hadde en god mulighet da ballen havnet hos Mats Lien Vågan på bakre stolpe, men for bortimot åpent mål fikk han ikke stokket beina skikkelig, og i stedet sendte Willy Sanneh SFK i ledelsen igjen to minutter senere. 2-1 var også stillingen halvveis.

Det ble ikke lettere for Drøbak/Frogn da Clirim Sulimani økte til 3-1 fem minutter ut i andre omgang, like etter at gjestene hadde et mål annullert for offside. Kun et par minutter etter fikk SFK straffespark og en mulighet til å øke til 4-1. Straffen ble imidlertid reddet av DFI-keeperen, og det var kanskje et vendepunkt i kampen. DFI fikk et løft, og etter en times spill var det deres tur til å få straffespark. Niclas Semmen var sikkerheten selv, og reduserte til 3-2. Samme mann headet to minutter senere inn utligningen til 3-3. Ti minutter tidligere hadde det sett stygt ut for de bortelaget, men nå var vi i stedet like langt.

I det 74. minutt hadde Drøbak/Frogn snudd kampen. En lang ball opp mot Niclas Semmen ble headet videre til innbytter Kristian Karlsen, og han sendte DFI i føringen for første gang i kampen. 3-4. Like etter var Semmen på vei gjennom, ble litt hindret, men fikk likevel avsluttet via keeper og over. Med rett i overkant av ti minutter igjen var SFK-keeperen ute ved sidelinjen og måtte klarere til et innkast som ble tatt raskt. Før han var skikkelig på plass i mål igjen hadde Julius Ødegaard satt inn 3-5. Deretter fikk SFKs Jørgen Andersen rødt kort, men vertene var likevel nære på redusering med en heading like utenfor.

Det var herlig å se innstillingen til DFI-kaptein Mikkel Aarstrand da gjestene fikk corner med et par minutter igjen. En lagkamerat spurte om han ville drøye tid, men han svarte kontant at «Nei, vi skal score mer vi!». Det er en aldeles herlig innstilling, og det betalte seg også, for i kampens siste ordinære minutt headet Semmen inn sitt fjerde og økte til 3-6. Flere minutter på overtid fastsatt Kristian Karlsen sluttresultatet til 3-7, og DFI hadde tatt tre nye poeng etter en imponerende snuoperasjon og en enorm andre omgang. På veien ut kunne jeg slå av en kort prat med SFK-legenden Finn Johansen, som ikke var fornøyd med måten SFK hadde ‘kastet bort’ ledelsen. Jeg rakk akkurat 19.00-bussen mot Fredrikstad, og det ble en tur på Rodgers Pub på Selbak, der det ikke var voldsomt med liv denne kvelden.

Sarpsborg FK v Drøbak/Frogn 3-7 (2-1)