Gresvik v Greåker 05.06.2023

Mandag 05.05.2023: Gresvik v Greåker

Etter en fotballfri søndag var det på tide med en dose fotball igjen, og blant annet siden det var en kamp med to førstelag involvert, valgte jeg til slutt å sette kursen mot Trondalen for å se 5. divisjons-oppgjøret mellom Gresvik og Greåker. Som sagt, så gjort, og siden jeg dro på kamp alene denne dagen, busset jeg utover dit og spaserte den siste biten opp til Trondalen. Der så jeg at de så ut til å være ferdig med arbeidet ved den gamle banen, der naturgresset dessverre nå ha blitt erstattet med nytt kunstgress. Det vil være naturlig å tenke seg at de derfor vil spille sine kamper på den etter hvert, men det var ikke tilfelle denne kvelden.

Gresvik hadde startet årets 5. divisjon med to seire, men hadde deretter tapt fem av de seks neste, og sto nå med 3-0-5. Merkelig nok hadde bortelaget Greåker hatt en nærmest helt omvendt innledning på sin sesong, der de hadde tapt de to første og tre av de fire første, men nå sto med 5-0-3 etter fire strake seire. Det var altså to lag med forskjellige formkurver som skulle kjempe om poeng i Trondalen, og snart kom spillerne marsjerende over veien fra klubbhuset slik at vi var klare for avspark.

Det var gjestene som fikk en pangstart da Sander Rønning sørget for 0-1 etter fem minutter, og kun to minutter senere headet Sander Lo inn 0-2. Tjue minutter var passert da Gresvik fikk sin første skikkelige sjanse, men skuddet snek seg like utenfor. I det 25. minutt ble det imidlertid hjemmejubel. Vegard Sandvik sendte i vei som fra min posisjon så ut til å endre retning og duppe over keeper og i mål. Det sto uansett 1-2. Etter en halvtime hadde Greåker en kjempesjanse til å øke sin ledelse, men Gresvik-keeperen reddet med en flott benparade. Litt senere hadde Gresvik en kontring der de kom alene gjennom, men igjen var det en keeper som reddet glimrende. Greåkers sisteskanse måtte like etter også fiste et skudd over til corner, og det sto 1-2 til pause.

Den første skikkelige sjansen etter hvilen tilfalt Greåker, men avslutningen gikk like utenfor. Ti minutter ut i andre omgang traff gjestene også tverrliggeren, mens Gresvik drøyt fem minutter senere hadde en avslutning som gikk via en motspiller og like utenfor til en resultatløs corner. Det sto og vippet litt, men det ble rett og slett ikke flere mål, og dermed endte det med borteseier 1-2 og tre nye poeng til Greåker. Mot slutten av kampen hadde jeg blitt oppringt av Pål, som befant seg på denne siden av Fredrikstad og tilbød seg å komme og hente meg. Det takket jeg ja til, og dommeren hadde ikke før blåst av kampen før Pål ankom for å plukke meg opp.

Gresvik v Greåker 1-2 (1-2)