Lervik v Skogstrand 09.06.2023

 

Fredag 09.06.2023: Lervik v Skogstrand

Denne fredagen kunne jeg sett fotball i nærområdet, da både Østsiden og Lisleby hadde hjemmekamper, men jeg lot meg i stedet friste til å dra til Manstad for å se oppgjøret Lervik v Skogstrand i 5. divisjon. Der skulle det være publikumskamp i anledning ‘Onsøy-derbyet’, og jeg hadde heller ikke besøkt Lervik siden i fjor høst, så etter å slått fast at Jon Erik ikke var interessert i en fotball-utflukt til Sverige, bestemte jeg meg for å se det nevnte oppgjøret, som skulle starte klokken 18.00. Utfordringen med Lervik er at bussene kun går annenhver time, slik at man enten får en drøy time å slå i hjel før kamp eller en drøy time å vente på bussen tilbake etter kamp.

I dette tilfellet ville det bli etter kampslutt at jeg hadde en tid å vente på bussen, så jeg tok med meg en bok og busset inn til Fredrikstad sentrum. Bussen videre derfra var imidlertid såpass forsinket at kampstart nærmet seg faretruende da jeg gikk av på bussholdeplassen ved Gaustadkrysset. De hadde visstnok spilt et minutt eller to da jeg ankom, og denne dagen var det igjen bane #1 de spilte på; altså den nærmest Lervikveien. Det hadde også møtt opp masse folk, og ikke minst en haug med unger og ungdom i Lervik-drakter. Folk hadde tydeligvis fulgt klubbens oppfordring om å møte opp.

I 6. divisjon Østfold avdeling 2 var det Tune og Askim Fotball 2 som tilsynelatende hadde tatt initiativet. For Lervik sin del hadde de starte sesongen med to tap, men sto nå med 4-0-3. Skogstrand sliter åpenbart tungt, og sto med 0-1-6, selv om vi i etterkant vet at tapet for Navestad vil bli strøket. Det viste seg etter hvert at det offisielt var 482 fremmøtte, ifølge arrangørklubben, og de fleste vil nok ganske sikkert ha hatt Lervik som en naturlig favoritt i kveldens kamp, men vi kjenner jo alle floskelen om at fotballen er rund og alt det der.

Skogstrand klarte seg overraskende bra, først og fremst defensivt, der de frustrerte sine verter, men i det 39. minutt måtte de melde pass da Sindre Bossum tok frispark og sendte ballen rett i mål slik at det sto 1-0. Det var også stillingen da lagene tok pause, og jeg benyttet anledningen til å ta en tur i kiosken for å få meg litt leskende drikke i sola. Det hadde visstnok blitt lovet gratis mat og drikke til eventuelle banehoppere, men det hadde tydeligvis gått ungdommene i kiosken hus forbi, og jeg gadd heller ikke å styre mer med det, for jeg har få problemer med å bidra litt til breddeklubbenes klubbkasse.

Tidlig i andre omgang sjokkerte Skogstrand hjemmelaget, for allerede et drøyt minutt ut i omgangen styrte Tobias Nikolai Andersen ballen i mål på bakre stolpe. 1-1, og Lervik måtte igjen jage et ledermål. Det var da også de som truet mest, men også Skogstrand hadde et par tilløp til farligheter. Med et kvarter igjen måtte bortekeeperen i aksjon da et godt skudd ble slått til hjørnespark. Enda nærmere kom Lervik i det 84. minutt, da et skudd gikk i stolpen og i ryggen på Skogstrand-keeperen, men Skogstrand slapp med skrekken, og det endte til slutt med 1-1 og poengdeling. Da var det bare å slå seg ned med en bok oppe på bussholdeplassen for å vente på bussen tilbake til Fredrikstad.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Revisit:
Lervik v Skogstrand 1-1 (1-0)
6. divisjon Østfold avd. 2
Nye Lervikbanen # 1, 9 June 2023
1-0 Sindre Bossum (39)
1-1 Tobias Nikolai Andersen (47)
Att: 482
Admission: Free

Next game: 12.06.2023: Lisleby 2 v Selbak
Previous game: 08.06.2023: Råde 3 v Idd 2

More pics

 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg