Lisleby 2 v Selbak 12.06.2023

Mandag 12.06.2023: Lisleby 2 v Selbak

Det hadde vært en artig weekend med besøk av venner fra Kristiansand i forbindelse med FFKs hjemmekamp mot Start, men etter to dager uten kamp for min del, var det vel på tide med litt breddefotball igjen. Denne mandagen hadde Pål lyst til å fra over til Lisleby for å se Selbak spille bortekamp mot Lisleby 2. Sammen med Pål og Jon Erik tok jeg derfor ferga over fra Selbak til Lisleby og spaserte opp til Sentralidrettsanlegget, der det allerede hadde møtt opp noen kjente fjes. Selbak-oppmann Anders Askedal var på plass sammen med Vegard Tolfsen, og den lokale fotballentusiasten Filip Kristiansen hadde også tatt turen, så vi ble en liten gjeng på tribunen.

Nyopprykkede Lisleby 2 lå sist på tabellen i Østfolds 5. divisjon, og sto med 2-0-7 på sine ni kamper hittil. Selbak sto på sin side med 7-1-1 og toppet tabellen, ett poeng foran Ekholt og tre poeng foran Drøbak/Frogn 2. Det var altså topp mot bunn, og vi hadde vel alle god tro på Selbak-seier, men det var tydelig at de ikke fikk spillet sitt til å sitte i første omgang. Etter an halvtime var det i stedet vertene som tok ledelsen 1-0 ved Martin Kjønigsen. Selbak hadde like etter en god mulighet til å utligne, men det ble med nødd og neppe reddet til corner. Bortelaget begynte å presse på, og på overtid av omgangen fikk Ole Olsen kjempet inn 1-1.

Fem minutter ut i andre omgang hadde Selbak snudd kampen, da Sondre Skulbørstad headet inn 1-2. Deretter hadde Sebastian Silde et skudd i stolpen, og det virket som om Selbak nå hadde en viss kontroll. Målsniken Jonas Zakariassen ville det imidlertid annerledes, for i det 74. minutt utlignet han til 2-2 for hjemmelaget. Fem minutter senere var det nærmest utrolig at ikke Selbak igjen tok ledelsen, for i sin jakt på et nytt ledermål traff de tverrliggeren, og også returen gikk i tverrliggeren. Lisleby levde farlig, men også da hadde en sjanse da ballen ble vippet frem til Kjøningsen, som avsluttet over fra god posisjon. På overtid presterte hjemmelagets Jonas Zakariassen å få rødt kort, og det var faktisk andre kamp på rad ‘Zakka’ fikk rødt, og hans tredje på fem kamper. Selbak rakk aldri å utnytte dette, og det endte 2-2. Et skuffende resultat for gjestene, og med det tuslet vi tilbake mot ferga.

Lisleby 2 v Selbak 2-2 (1-1)