Åsgårdstrand v Flint 24.06.2023

 

Lørdag 24.06.2023: Åsgårdstrand v Flint

Denne lørdagen valgte jeg å ta turen over fjorden for å huke av en ny bane i Vestfold, og jeg kom meg inn til Fredrikstad tidsnok til å komme meg med 13.39-toget som jeg ble med til Moss. Derfra lot jeg 12.20-ferga frakte meg over fjorden til Horten, og siste etappe gikk med buss derfra til Åsgårdstrand, hvor jeg hoppet av på holdeplassen Paletten, få minutters gange fra Åsgårdstrand Idrettspark. Der skulle hjemmelaget Åsgårdstrand møte Flint til viktig toppkamp i 4. divisjon Vestfold.

Åsgårdstrand er en liten by med rundt 3 000 innbyggere. Den ligger omtrent ti kilometer sør for Horten, og like langt nord for Tønsberg. Byen ligger helt sør i Horten kommune, men var frem til 1965 en egen kommune, og var ved den sammenslåingen en av Norges minste kommuner. Åsgårdstrand har en historie som eksporthavn for trelast, men er kanskje enda mer kjent som sentrum for bildekunstnere, og Edvard Munch og Christian Krogh er blant de som hadde tilknytning til Åsgårdstrand. Fra 1920-årene har det også vært et populært ferie- og badested, og store deler av byens sentrum er for øvrig omfattet av NB!-registeret som er Riksantikvarens liste over bymiljøer med nasjonal kulturhistorisk verneinteresse.

Men nå var det fotballen jeg hadde kommet for, og var heller aldri helt nede i sentrum, men jeg ankom dagens kamparena med et drøyt kvarter til avspark, og registrerte at de her har to kunstgressbaner som ligger ved siden av hverandre. Det var den ‘nederste’ av disse som skulle benyttes, og der var det tribunefasiliteter i form av avsatser i stein som på den ene langsiden strekker anslagsvis 3/4 av banens lengde. Åsgårdstrand IF ble stiftet i 1936, og er nyopprykket etter at de i fjor vant 5. divisjon Vestfold.

De har gjort det godt i sin første sesong tilbake i 4. divisjon, og lå på en tredjeplass, fire poeng bak lederduoen Flint og Sandefjord BK. De to sistnevnte lå à poeng på tabelltoppen, med Flint foran på målforskjell, så de var nummer tre mot nummer én som nå skulle måle krefter på kunstgresset i Åsgårdstrand. De to hadde også denne kampen til gode på Sandefjord BK, og dette var for øvrig også den siste kampen som skulle spilles i 4. divisjon Vestfold før man tok ferie. Det var også duket for publikumskamp, og vertskapet håpet derfor på godt oppmøte. Det var da også godt besøkt denne dagen, og Flint hadde også med seg en gruppe unge ultras som skapte liv på tribunen.

Med divisjonens to mestscorende lag i aksjon, var det nok mange som forventet, men kanskje lå det nettopp derfor litt i kortene at det ikke ville bli noen målfest..? Det ble nemlig en kamp der de to lagene i stor grad kansellerte hverandre ut, og det mest interessante som skjedde i første omgang var kanskje at Åsgårdstrand fikk ballen i nettet etter et snaut kvarter. Det var imidlertid et forsøk på å kopiere Maradonas «Guds hånd», og i stedet for mål, ble det derfor et fortjent gult kort. Det var fortsatt målløst til pause, da jeg tok en tur i kiosken. Det var likevel et spennende oppgjør vi var vitne til, men jeg ønsket meg litt mer action foran målene etter hvilen.

Ti minutter ut i andre omgang var Flint farlig frempå med et innlegg som hjemmekeeperen med nød og neppe fikk bokset…rett til en Flint-spiller som skjøt like utenfor. Deretter fikk en Åsgårdstrand-spiller dratt seg fri i feltet og avsluttet, men skuddet ble for løst og gikk rett på keeper. Flint fulgte opp med et par gode sjanser som imidlertid ikke ble omsatt, og det gikk mot 0-0 da de også hadde et skudd som ble reddet like før vi gikk inn i overtiden. I det tredje tilleggsminuttet kom omsider avgjørelsen, og det var Jostein Bruun som fikk nettkjenning for Flint, som scoret sent men godt og dermed sikret seg de tre poengene på dramatisk vis.

Dermed kunne Flint ta sommerferie med tre poengs luke på tabelltoppen, og de kan jo fort bli laget som vinner avdelingen og skal ut i kvalik mot vinneren av Østfold-avdelingen. Luken til Åsgårdstrand økte samtidig til sju poeng. Selv tok jeg turen innom den lokale Meny-butikken før jeg tok oppstilling på bussholdeplassen for å vente på en buss som ble stadig mer forsinket. Det er tydeligvis ikke bare i mitt lokalområde at det er mye tull med kollektivtrafikken, for bussen kom omsider et kvarters tid forsinket. Heldigvis tok den inn noen minutter slik at jeg akkurat rakk å løpe ombord på 17.00-ferja og dermed også rakk 17.46-toget tilbake fra Moss. Deretter ble kvelden tilbragt på Rodgers Pub på Selbak.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Norwegian ground # 226:
Åsgårdstrand v Flint 0-1 (0-0)
4. divisjon Vestfold
Åsgårdstrand Idrettspark, 24 June 2023
0-1 Jostein Bruun (90+3)
Att: 500+ (est)
Admission: Free

Next game: 26.06.2023: Moss 2 v Tistedalen
Previous game: 23.06.2023: Sparta v Ås

More pics

 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg