Moss 2 v Tistedalen 26.06.2023

Mandag 26.06.2023: Moss 2 v Tistedalen

Det nærmet seg min tur til Finland, Estland og Latvia, men før avreise på tirsdag morgen hadde jeg tid til å først få med meg en siste kamp her hjemme i Norge og Østfold. Det vil si, jeg hadde egentlig belaget meg på en rolig kveld hjemme, men det endret seg raskt da Pål ringte i siste liten og spurte om vi skulle dra på kamp. Få minutter senere var vi på vei til Moss og Melløs, der Moss 2 skulle ta imot Tistedalen til kamp i 4. divisjon Østfold. Den kampen skulle spilles på en av gressbanene på Melløs treningsfelt, og denne gang viste det seg å være treningsfelt A som skulle benyttes, slik at det til og med ble en ny bane.

Moss-reservene lå rett over midten av tabellen, mens Tistedalen kun hadde Kvik Halden 2 bak seg på tabellen og dermed trengte poeng. Vi ankom i grevens tid og kunne se at man tok avspark idet vi parkerte. Idet vi kom oss på innsiden av gjerdet, ga Liam Christopher Eriksson vertene ledelsen 1-0 allerede etter et drøyt minutt. Sju minutter senere utlignet imidlertid Simen Eriksen for gjestene, men i det 15. minutt tok mossingene igjen ledelsen ved Lorent Callaku. Samme man la på til 3-1 fem minutter senere, og vi begynte å mistenke en virkelig målrik kamp. Anders Kåre Stenrød reduserte til 3-2 fra straffemerket, men Blerton Ifufi gjenopprettet tomålsledelsen kort tid etter. En gammel sliter økte til 5-2 med fem minutter til pause; nemlig Amin Askar. Lorent Callaku rakk også å notere seg for hattrick og øke til 6-2 før det ble blåst for pause.

I løpet av kampen begynte det også å regne, og vi var glad for at vi satt (på medbragte stoler) under trærne på den ene langsiden. I det 57. minutt ble Moss 2 redusert til ti mann da Jørgen Haugsvær så rødt, og to minutter senere reduserte Joakim Lindblad til 6-3. Et eventuelt håp om et comeback ble imidlertid raskt knust, for Adan Abadala Hussein økte igjen ledelsen ikke lenge etter. Deretter noterte Nikolai Kase-Berg seg for to mål for mossingene, og det var ingen som helst tvil. Helt på tampen ble det tosifret da Sebastian Pedersen fastsatt sluttresultatet til 10-3. En overbevisende seier til hjemmelaget, og kanskje en grunn til å bli litt bekymret på bortelagets vegne. Det var bare å komme seg tørrskodd tilbake i bilen og sette kursen hjemover, der jeg kunne pakke ferdig og forberede meg på avreise.