Sparta v Ås 23.06.2023

Fredag 23.06.2023: Sparta v Ås

Det var fredag og klart for helg, og denne fredagskvelden hadde jeg blinket meg ut oppgjøret mellom Sparta og Ås i 4. divisjon Østfold. Pål var heller ikke vond å be, så sammen dro vi dit opp for å se om Sparta kunne hamle opp med overraskelseslaget Ås, eller om sistnevnte ville kunne fortsette sin gode start på sesongen. I toppen hadde det jo ikke overraskende utviklet seg til en tvekamp mellom Råde og Drøbak/Frogn, der førstnevnte hadde en to poengs ledelse etter 12 kamper. Askim Fotball på tredje lå åtte poeng bak Råde, mens Ås på fjerde lå ytterligere ett poeng bak der igjen. Sparta lå på sin side på en niendeplass før kveldens kamp.

Vi hadde tatt plass på en av benkene under overbygget på klubbhuset, og så derfra at de to lags spillere entre banen. Det som slo meg var at Sparta-entusiasten Kenneth Sørensen tilsynelatende glimret med sitt fravær, men selv uten ham til stede var det Sparta som var nærmest scoring i en nokså jevnspilt og sjansefattig første omgang. Egzon Feka traff stolpen for Sparta fem minutter før pause, og sammen med et skudd like utenfor for hjemmelaget i omgangens siste minutt, var det egentlig beholdningen hva gjelder sjanser før pause.

I det 49. minutt var det imidlertid gjestene fra Ås som tok ledelsen 0-1 etter scoring av Thomas Torgersen Herskedal. Fem minutter senere hadde Sparta en kjempesjanse da Ås-keeperen ikke fikk tak i ballen. Den havnet i stedet hos en Sparta-spiller som skjøt over for nærmest åpent mål. Kun et par minutter etterpå hadd Ås en stor sjanse da en skudd fra skrått hold ble reddet med en benparade, mens returen nok kom litt brått på Ås-spilleren som satt ballen over for åpent mål. Likevel var det Ås som doblet ledelsen ved Anders Tronbøl etter halvspilt omgang, og det skulle vise seg å bli nådestøtet. Sparta hadde imidlertid en corner som ble headet mot krysset helt på tampen, men den ble reddet, og det endte dermed 0-2. Siden Askim hadde tapt hjemme mot SFK, betød det at Ås kunne ta ferie på en overraskende tredjeplass.