Bækkelaget v Jusstudentenes IK 20.09.2023

 

Onsdag 20.09.2023: Bækkelaget v Jusstudentenes IK

Etter tirsdagens dobbel med to nye baner, hadde jeg overnattet hos min mor i Drøbak, der jeg denne onsdagen hadde en legetime. Planen var å bli over ytterligere en natt i Drøbak for å ta med meg en kamp til i Oslo-kretsen. Etter å ha tilbragt noen timer med min bror, satt jeg kursen mot hovedstaden og kveldens kamp der. Jeg hadde valgt meg oppgjøret mellom Bækkelaget og Jusstudentenes IK i 5. divisjon Oslo avdeling 2, som skulle spilles på Sportsplassen på Bækkelaget. Sportsplassen har også et eget stopp oppkalt etter seg på trikkelinjen som opererer her, men sporet ned fra Ekebergparken var visst nå i så dårlig forfatning at man hadde satt i gang sårt tiltrengt arbeid på dette.

Etter å ha busset inn til Oslo, var det derfor bare å ta ytterligere en buss dit opp, og etter å ha gått av på holdeplassen Bækkelagshjemmet og spasert ned Sandstuveien, så jeg etter få minutter Sportsplassen til høyre for meg. Det er ikke hver dag man er heldig nok til å kunne se fotball på ekte naturgress i Oslo-kretsen, for det er virkelig ikke mange gressbaner igjen i et hovedstadsområde som er absolutt ‘infisert’ av kunstgressbanene som dominerer totalt. Derfor var det ekstra gledelig å kunne se gresskamp i kveld, og det er det nok friidretten som også holder til på Sportsplassen som skal ha æren og takken for.

Bækkelagets Sportsklub ble stiftet i 1909, og er nok i dag kanskje mest kjent som arrangør av Norway Cup. De driver imidlertid selv en rekke idretter som fotball, håndball, orientering, innebandy, friidrett, skiskyting og andre tradisjonelle skiidretter. Ellers er det nok med klubbens kvinnelag i håndball at de først og fremst har gjort seg bemerket, og mange vil sikkert huske deres store periode med spillere som Anja Andersen, Susann Goksør etc, men på fotballbanen har de vel så vidt jeg vet aldri vært noen voldsom storhet. Deres foreløpig siste sesong i 4. divisjon var i 2015, og senere var de en tur nede i 6. divisjon, men har nå holdt seg i 5. divisjon siden de rykket opp som avdelingsvinnere i 2018.

Sportsplassen skal ha blitt etablert kort tid etter klubbens stiftelse, og som jeg nevnte huser den i tillegg til fotballen også friidrett, som dermed altså skal ha takken for at det fortsatt spilles på skikkelig naturgress her. Jeg har også tidligere sett Bækkelaget i aksjon på hjemmebane, og det var i april 2018. Den gang spilte de imidlertid sine hjemmekamper opp på Ekebergsletta; ved banen som heter Ekeberg kunstgress # 2 og ligger få meter fra Ekeberghallen. I forkant av årets sesong har de imidlertid valgt å flytte ned hit til Sportsplassen, og så lenge det bød på muligheter til å få med seg både en ny bane og gresskamp, skal i hvert fall ikke jeg klage.

Jeg var ikke den eneste banehopperen som hadde benyttet anledningen til å huske av Sportsplassen denne kvelden, for jeg traff raskt på den blide duoen Tom Børkeeiet og Ray Tørnkvist. Mens jeg sto og snakket litt med de, fikk vi også selskap av haldenseren André Wauthier, og etter hvert kom også LSK-supportereren Jakub Baran til. Vi ble foreløpig stående på den ene langsiden av Sportsplassen, der man har tre rader med benkerader under åpen himmel. Det er vel også det eneste som kan kalles tribunefasiliteter. På motsatt langside har man laglederbenkene, og også en kiosk. Da Tom og Ray etter hvert satt kursen dit, ble de stående der siden de havnet i en lengre passiar med tidligere sprinter Quincy Douglas. Det er som man forstår løpebaner rundt banen, men jeg lever faktisk fint med løpebaner så lenge det betyr at gresset kan få ligge i fred.

I toppen av 5. divisjon Oslo avdeling 2 suste Nordstrand 2 mot opprykk, men kveldens kamp hadde langt større betydning i motsatt ende av tabellen. Bækkelaget lå nest sist med kun Hasle-Løren bak seg, og hadde derfor bruk for poeng når de nå skulle opp mot Jusstudentenes IK som lå på sjette. Vi måtte vente til det 27. minutt før vi fikk nettkjenning, og da var det Gabriel Sandbukt som dukket opp på bakre stolpe og headet gjestene i føringen. Sju minutter senere var det duket for en fin scoring da Isak Nielsen stupte frem og headet inn 0-2, men kun to minutter senere kunne Bækkelagets Tage Hauge trille inn reduseringen til 1-2 og signaliserte at hjemmelaget ikke hadde gitt opp. 1-2 sto seg også til pause.

I andre omgangs tredje minutt økte studentene igjen sin ledelse, og det var en ny flott heading fra Lavrans Mosdøl som sørget for 1-3. I det 57. minutt var det Gabriel Sandbukt som med sitt andre for kvelden økte til 1-4, og vi følte vel at det nå var avgjort, men kun to minutter senere ble det litt kamp igjen da vertene fikk straffespark og Viktor Knutsen reduserte til 2-4 fra straffemerket. Bækkelaget hadde få minutter senere et skudd i tverrliggeren, men helt på tampen raknet det bakover for hjemmelaget. I det 89. minutt økte Brage Breivik til 2-5 på straffespark, og noen sekunder på overtid sørget Henrik Caspari for 2-6. I det tredje overtidsminuttet fastsatt Kjetil Isaksen sluttresultatet til 2-7 med et skudd via tverrliggeren. Med det sa vi oss fornøyde med dagens dont, og jeg fikk skyss med André så langt som til Korsegården, der jeg tok bussen tilbake mot Drøbak.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Norwegian ground # 232:
Bækkelaget v Jusstudentenes IK 2-7 (1-2)
5. divisjon Oslo avd. 2
Sportsplassen, 20 September 2023
0-1 Gabriel Sandbukt (27)
0-2 Isak Nielsen (33)
1-2 Tage Hauge (35)
1-3 Lavrans Mosdøl (47)
1-4 Gabriel Sandbukt (57)
2-4 Viktor Knutsen (pen, 59)
2-5 Brage Breivik (pen, 89)
2-6 Henrik Caspari (90+1)
2-7 Kjetil Isaksen (90+3)
Att: 22 (h/c)
Admission: Free

Next game: 22.09.2023: Selbak v Greåker
Previous game: 19.09.2023: Union Carl Berner v Holmen

More pics

 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg