Selbak v Greåker 22.09.2023

 

Fredag 22.09.2023: Selbak v Greåker

Det var helg igjen, og så lenge jeg ville bli værende her i distriktet, var det egentlig aldri noen tvil om hvilken kamp jeg ville velge meg fra fredagsmenyen. Østfold-kretsens 5. divisjon har vist seg å bli en meget spennende affære i år, og to av klubbene som kjempet i toppen om opprykk skulle denne kvelden møtes på kunstgresset på Selbak. Dette var rett og slett nummer én mot nummer to på tabellen. Avspark var klokken 19.00, og etter å ha spasert dit opp, var det med en halvtimes tid til kampstart at jeg ankom. Flere tilskuere hadde allerede møtt frem, og ute på banen var de to lagene i gang med oppvarmingen.

Som nevnt toppet Selbak tabellen etter å ha sanket 37 poeng på sine 17 kamper hittil. På 34 poeng lå Greåker foran Drøbak/Frogn 2 på målforskjell, men sistnevnte ville ikke kunne rykke opp i år så lenge ikke deres førstelag gjorde det samme fra divisjonen over. Bak der jaktet også både Ekholt og Idd med 32 poeng, men sistnevnte hadde én kamp spilt enn lagene foran seg. Her ville det fort bli spenning helt inn, spesielt med flere innbyrdes møter utover høsten. Selbak kom fra to seire som hadde sittet veldig langt inne med vinnermål scoret helt på slutten, men var ubeseiret på sine seks siste (4-2-0). Greåker hadde tapt tre av sine fire første seriekamper i år, men hadde nå kommet som en kule utover i sesongen, og kom fra fire strake seire og 5-1-0 på sine siste seks kamper.

Et kvarter var spilt da Greåker tok ledelsen. Selbak burde kanskje klart å klarere, men fikk ikke gjort det, og ble straffet da Eldin Demirovic sendte i vei et skudd som Selbak-keeperen ikke klarte å stoppe. 0-1, og det var ikke helt ufortjent, for frem til det var det Greåker som hadde virket farligst på sine kontringer og dødballer, selv om også Selbak hadde vært frempå. Et lavtliggende Greåker var solide defensivt, og Selbak slet med å komme til, men etter en halvtimes tid glapp det litt bakover hos gjestene; nok til at man kom seg gjennom og fikk lagt et innlegg. Det ble imidlertid litt for langt for Sander Heieren, som likevel fikk avsluttet over. Det virket som om lange baller fremover kanskje ikke helt var oppskriften mot dette Greåker-laget, men det var gjerne det det ble. Greåker på sin side hadde sjansen til å øke med et skudd som imidlertid gikk i nettveggen, men 0-1 sto seg til pause.

Etter hvilen fortsatte Selbak jakten på utligning, og fikk en god mulighet ved Hans-Ludvig Lutnæs. Hans avslutning ble blokkert, og Selbak ropte på straffespark, men uten å få gehør hos kamplederen. Drøyt halvveis ut i omgangen raget Anders Engløkken Mainitz høyest på en Selbak-corner, men headingen gikk like utenfor. Vertene begynte å få dårlig tid, men stanget mot et kompakt Greåker, og da et skudd Ole Bergh noen minutter på overtid også gikk utenfor, endte det 0-1 foran det jeg hadde telt meg frem til å være 157 tilskuere. Greåker hadde lyktes med sin taktikk, og seieren gjorde at de lå à poeng med Selbak på tabellen. Her ville det fortsatt bli spenning utover høsten. For vår del takket vi nå for oss og tok oss en aldri så liten tur ned på Rodgers Pub. Dagen etter skulle ishockeyen stå i fokus, med organisert busstur til Halden ishall for å se Stjernens bortekamp mot Comet.

 

 

 

 

 

 

 

 

Revisit:
Selbak v Greåker 0-1 (0-1)
5. divisjon Østfold
Selbak kunstgress, 22 September 2023
0-1 Eldin Demirovic (16)
Att: 157 (h/c)
Admission: 50 NOK (optional)

Next game: 24.09.2023: Fredrikstad 2 v Pors
Previous game: 20.09.2023: Bækkelaget v Jusstudentenes IK

More pics

 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg