Fredriksstad 2 v Pors 24.09.2023

Søndag 24.09.2023: Fredrikstad 2 v Pors

Lørdagen hadde blitt benyttet til å se ishockey og følge Stjernen på bortekamp mot Comet i Halden, med organisert busstur dit. Etter det slaget, og ikke minst slaget ute på byen i Fredrikstad etterpå, var det noen og enhver som ikke var i noe form til å se fotball denne søndagen. Det i seg selv var ikke overraskende med tanke på den formen visse hadde vært i på lørdagen, men selv valgte jeg å komme meg ut og ta turen til Fredrikstad Stadion for å se FFK 2 v Pors i 3. divisjon avdeling 4. Etter å ha busset inn til byen og trasket bort til stadion, måtte jeg bite i det sure eplet ved å betale meg inn, og med påfølgende bismak i munnen tok jeg denne gang bare plass på en av setene på hovedtribunen.

I toppen av 3. divisjon avdeling 4 var det en tvekamp mellom FK Eik Tønsberg 871 og nettopp Pors. Det skilte tre poeng i Tønsberg-lagets favør, men Pors hadde denne hengekampen til gode, og ville komme seg à poeng igjen med seier. De to har vært helt suverene, for fra Pors videre ned til treer Mandalskameratene var det hele 16 poeng. Videre ned til firer Sprint-Jeløy var det for øvrig ytterligere ti poeng, så man kan trygt si at det var vann mellom båtene i toppen. Det var altså kun Eik Tønsberg og Pors det sto mellom, og kun én av de skulle opp, så denne kampen var viktig for Pors om de ikke skulle tape terreng i tittel- og opprykkskampen.

Det er her noe av min misnøye med å tillate andrelag gjør seg gjeldende, for hver sesong ser vi i den ene divisjonen og avdelingen etter den andre at opp- og nedrykksstrid blir direkte avgjort av disse reservelagene. Det skjer ved at de stiller ujevne lag, og to motstanderlag som kjemper om tittel eller for å unngå nedrykk kan risikere å møte to helt forskjellige lag når man møter disse reservelagene. Jeg sier ikke at det er det FFK har gjort i særlig grad i år, men det fikk meg til å tenke på denne problematikken, og også i år er det grimme eksempler på dette rundt om i divisjonene. Noen liker å arrestere meg på at jeg kaller FFK 2 og andre andrelag (og tredjelag) for reservelag, og mener det korrekte bør være rekruttlag, men jeg vil si det er lite ‘rekrutt’ over spillere som Henrik Kjelsrud Johansen. Tim Björkström og Håvard Åsheim, som var blant A-lagsspillerne FFK 2 stilte med i denne kampen.

Hjemmelaget stilte altså sterkt, og åpnet bra, og i kampens åttende minutt ble Kjelsrud spilt gjennom og gjorde ingen feil da han satt inn 1-0. Noen minutter senere hadde Pors en god avslutning som imidlertid ble reddet flott av FFK-keeper Ole Langbråten. Gutta fra Porsgrunn kom deretter med et skummelt innlegg som ble klarert til corner rett foran nesa på en Pors-spiller som sto klar til å bredside inn. Også FFK hadde sjanser, for Adrian Røragen Hermansen headet like over, Kjelsrud skjøt i nettveggen, og Stian Bendvold avsluttet like utenfor. Halvtimen ble passert, og Pors hadde 2-3 gode angrep på kort tid, men det ble bare nesten. Fem minutter før pause ble en Pors-dødball slått inn i feltet og headet på mål, men den ble reddet og klarert, og det sto fortsatt 1-0 halvveis.

I pausen fikk jeg også selskap av Marius Hoff Pettersen som hadde kommet seg på kamp, og sammen så vi at Pors drøyt ti minutter etter pause fikk en kjempesjanse. En heading fra kloss hold ble imidlertid reddet av Langbråten som vartet opp med en feberredning. Etter en drøy time var det i stedet ‘rekrutten’ Kjelsrud som slo til igjen og doblet ledelsen for FFK 2 da han driblet seg gjennom halve Pors-forsvaret og satt inn 2-0. Lufta gikk deretter litt ut av kampen en periode, men i det 88. minutt serverte Mikkel Lassen litt dansk dynamitt da han dunket inn 3-0. Minuttet etter hadde gjestene fra Grenland en heading i stolpen, men kampen var avgjort, og det endte med 3-0 og hjemmeseier. Det ble garantert tatt godt imot i Tønsberg, så nå var det bare å håpe at FFK stilte like sterkt når de etter hvert skulle dit.

Fredrikstad 2 v Pors 3-0 (1-0)