Trosvik v Idd 25.09.2023

Mandag 25.09.2023: Trosvik v Idd

Ny uke og ny muligheter, og jeg valgte meg denne kvelden en lokal kamp med to førstelag involvert. Det var jo ingen grunn til å ikke komme seg ut og få med seg en kamp snarere enn å sitte hjemme og glane. Kveldens kamp dreide seg om 5. divisjons-oppgjøret mellom Trosvik og Idd, og dermed var det Trosvikbanen som skulle være kveldens kamparena, så det var bare å busse dit. Etter å ha vært med 116-bussen en runde oppi Oredalen, hoppet jeg på vei ned igjen av ved holdeplassen Skrellenveien og gikk de få meterne derfra og ned til Trosvikbanen, der jeg ankom med et kvarters tid til avspark.

I toppen av kretsens 5. divisjon var det Selbak og Greåker som ledet an, og denne duoen sto etter det innbyrdes oppgjøret tre dager tidligere begge med 37 poeng på sine 18 kamper hittil. Deretter fulgte Drøbak/Frogn 2 og Ekholt med henholdsvis 34 og 32 poeng på sine 17 kamper. Idd, som altså var kveldens bortelag la beslag på femteplassen med 32 poeng på sine 18 kamper. Det var disse tetstriden sto mellom, og det var en luke ned til forfølgergruppen der Trosvik lå på en sjuendeplass med 23 poeng på sine 17 kamper. Det var imidlertid ikke mer enn fem poeng ned til 12. plassen, som er identisk med tredje siste, og den kan (dersom Råde ikke vinner opprykks-kvaliken i år heller) gi nedrykk til 6. divisjon ved sesongslutt.

Det var Trosvik som i kampens femte minutt tok ledelsen, og det på flott vis. Et innlegg fant Ridouan Elyounoussi på bakre stolpe, og på volley dunket han ballen kontant i mål. En herlig scoring, og 1-0. Et kvarter senere utnyttet Idd en tabbe i Trosvik-forsvaret da Eskil Overvik stjal ballen og utlignet til 1-1. Med fem minutter til pause hadde Idd en corner som ble headet på mål og blokkert helt inne på streken, men på overtid sendte Josef Myhren Bouchleh i vei et skudd som fra rundt 20 meter fant havnet i nota. Dermed 1-2 til pause, etter en første omgang som må sies å ha blitt nokså rotete og oppstykket.

I det 57. minutt økte Idd ledelsen etter et flott angrep. De rullet opp, og fra skrått hold scoret Eskil Overvik til 1-3. Etter en times spill hadde Trosvik en fin mulighet med en skummel avslutning som imidlertid endret retning og gikk til hjørnespark. Den resulterte i klabb og babb inne i feltet, og Trosvik fikk etter hvert dunket ballen i mål, men dommeren hadde sett noe og blåste frispark utover. Deretter hadde vertene en herlig volley fra rett innenfor 16-meteren som keeper fikk parert, og returen kom for brått på en spiller som nærmest ble truffet av ballen og sendte den over mål. I det 75. minutt traff Idd tverrliggeren med en avslutning som egentlig så ufarlig ut, men minuttet etterpå var det Trosvik sin tur til å treffe metallet med et skudd som smalt i stolpen. Klokken tikket bort borteseier, men på overtid fikk Trosvik straffespark som Hojat Mohamadi scoret. Reduseringen til 2-3 kom imidlertid for sent, og det ble også sluttresultat.

Trosvik v Idd 2-3 (1-2)