Rolvsøy v Torp 26.09.2023

Tirsdag 26.09.2023: Rolvsøy v Torp

Heller ikke denne tirsdagen var det noen grunn til sitte hjemme og blomstre, så det var bare å komme seg ut og på kamp. Det var bare å bestemme seg for hvilken kamp jeg skulle bivåne, og det hadde jeg for så vidt gjort god tid i forveien, så det ble som planlagt oppgjøret mellom Rolvsøy og Torp i Østfold-kretsens 6. divisjon avdeling 1. Evjeplassen var derfor destinasjon da jeg trasket bort til fergeleiet på Selbak for å ta ferga over til Lisleby og spasere bort derfra til kveldens kamparena, der jeg ankom med et kvarters tid til avspark.

Situasjonen var den at Torp toppet tabellen og hadde opparbeidet seg en solid luke ned til forfølgerne NMBUI, Sarpsborg FK 2 og Trøgstad/Båstad., så de kunne ta et nytt langt steg mot avdelingstittel og opprykk. Rolvsøy på sin side lå faktisk tredje sist; bak Hafslund på målforskjell og med to poeng opp til Selbak 2. De trengte også poeng for å holde både Tistedalen 2 og Fredrikshald bak seg, og hadde henholdsvis ett og seks poeng ned til de to. Det var dermed to lag på poengjakt, og det var jo også ut fra tabellen nokså naturlig å holde torpingene som favoritter denne kvelden.

Rolvsøy har imidlertid Andreas Sørensen på topp, og kampens første sjanse tilfalt ham da han ble spilt gjennom i det femte minutt, men avslutningen gikk over. To minutter senere ropte Rolvsøy på straffespark, og dommeren sa seg enig. Mulugeta Beruke var mannen som etter hvert steg frem og sikkert satt inn 1-0. Torp forsøkte å svare, lurte offside-fella og kom seg til en stor sjanse med innlegg på bakre og heading tilbake fra Joakim Olsen, men Rolvsøy-keeperen reddet mesterlig. Hans motpart Chrisse Hansen i Torp-målet måtte deretter i aksjon også han, og vartet opp med en solid benparade da Rolvsøy hadde en stor sjanse med styring på mål. I det 27. minutt hadde Torp corner, og de hadde ikke gjort noen stor kamp hittil, men der inne lurte Kenth Børresen, og ‘Kenthona’ vet fortsatt hvor målet stor han, for han headet inn 1-1. På tampen av omgangen fikk en Rolvsøy-spiller tråkle seg gjennom hele Torp-forsvaret og avsluttet, men keeper reddet til corner, og det sto 1-1 halvveis.

Også etter pause var det Rolvsøy som fikk den første sjansen, og den var stor, for Andreas Sørensen fikk stå helt alene foran mål og heade, men Torp-keeper Hansen var igjen reddende engel. Torp hadde litt senere et godt angrep der man gikk til linja og la tilbake, men ingen av de to svartkledde som sto i kø klarte å stokke bena. Det var Torp som etter hvert styrte stadig mer, og de var nære på med et skudd som endret retning og slo i stolpen. Rolvsøy var imidlertid skumle på kontringer, og kom plutselig to mot en. Det ble spilt videre til Sørensen som kom alene mot keeper, men avslutningen gikk utenfor. Spesielt i andre omgang hadde dommeren havnet unødvendig mye i fokus, og da torpingene med i underkant av ti minutter igjen ropte på straffe uten å bli hørt, beordret kamplederen rett og slett alle Torp-tilhengerne på utsiden av gjerdet. Sekunder senere traff Torp igjen stolpen, og like etter hadde de en ny stor mulighet reddet på streken, før Kenth Børresen headet like utenfor. Det ville seg ikke, og i det 87. minutt kontret Rolvsøy, og Joakim Brevik fyrte av et skudd som endret retning og gikk i mål. Mens Torp presset på, åpnet det seg for Rolvsøy, og Sørensen kom på overtid alene med Torp-keeperen, men sistnevnte reddet. Rolvsøy sikret uansett seieren og tre viktige poeng mens irriterte torpinger bare måtte brette opp ermene og se frem mot neste kamp.

Rolvsøy v Torp 2-1 (1-1)