Skjeberg Sport v Veum 27.09.2023

Onsdag 27.09.2023: Skjeberg Sport v Veum

Hvorfor i all verden skal man sitte og se fotball på TV når man kan komme seg ut og se fotball live?Det første var uansett ikke noe alternativ for meg, selv om jeg en stund var usikker på om det ville bli kamp på meg denne kvelden. Det eneste alternativet her i området var kampen mellom Skjeberg Sport og Veum, og Skjeberg Sportsplass er ikke av de enkleste stedene for meg å komme seg til…for ikke å snakke om fra. Derfor passet det bra at Trond Sæterøy hadde tenkt seg på den kampen og tilbød seg å plukke meg opp. Han skal slippe å få reprimande for å komme for sent, men vi var dermed en duo som etter hvert satt kursen mot Skjeberg og likevel ankom i god tid før avspark.

I 7. divisjon Østfold avdeling 1 var det først og fremst Skiptvet og Greåker 2 som kjempet om avdelingstittelen. Skiptvet ledet an med 33 poeng på sine 14 kamper hittil, med selv om det var luke på åtte poeng ned til Greåker 2 som altså sto med 25 poeng, hadde sistnevnte også kun spilt 11 kamper og hadde dermed tre kamper til gode. På tredjeplass fulgte Eika Krapfoss, som etter hvert har fått det litt tyngre etter sin gode start, og nå sto med 24 poeng på 13 kamper, mens Skjeberg Sport fulgte deretter på fjerdeplass med 23 poeng på 13 kamper. Dagens bortelag, Veum, var fortsatt helt uten poeng etter 12 kamper, og lå dermed på sisteplass, om vi ser bort fra Ekholt 2 som trakk sitt lag.

Forrige gang Trond og jeg så tilsvarende oppgjør var en treningskamp før årets sesongstart, og mon tro om det ikke den gang var Veums første kamp, om jeg ikke husker helt feil. Det endte da med 10-0, og kunne fort blitt minst det dobbelte, og vi mistet den gang tellingen på antall ‘fields goals‘ for vertene (det står amerikanske fotballmål bak de to målene). Tross den mildt sagt magre poengfangsten hadde dog Veum tatt steg siden den gang, og vi forventet en noe mer jevnspilt kamp denne gang, selv om vi fortsatt holdt hjemmelaget Skjeberg Sport som naturlige favoritter i kveldens kamp.

Allerede etter 42 sekunder lå imidlertid ballen i nettet, og Sander Olseng Stordal kunne juble over å ha sendt de grønnkledde vertene i en tidlig ledelse 1-0. Åtte minutter senere sto det 2-0 etter at Philip Pedersen avsluttet i mål flatt nede ved stolpen. Etter dette var ikke tempoet i omgangen all verden. Halvsjansene som ‘Sporten’ fortsatte å skape kunne blitt enda farligere med litt mer trøkk der fremme, men den var de som hadde initiativet. Veum ble imidlertid ikke spilt trill rundt denne gang, og hadde selv også muligheter. Ikke minst hadde de en stor sjanse der hjemmelaget med nød og neppe fikk reddet på streken, men det sto fortsatt 2-0 til pause.

Det var litt mer tempo igjen etter hvilen, men vi måtte vente til det 59. minutt før det ble ny nettkjenning. Skjeberg kom litt for enkelt til da Chaiyaphak Phattong skjøt i mål fra skrått hold og distanse. Tjue minutter ut i omgangen styrte Vegard Hansen inn 4-0, og ni minuttere senere økte Ellef Stenersen til 5-0 fra straffemerket. I det 72. minutt ble Tobias Gyllensten spilt gjennom, og selv om han fikk en dårlig touch, gjorde et noe passivt keeperspill sitt til at han likevel fikk satt inn 6-0. Veum var litt vel gavmilde og lot vertskapet slippe litt for lett til, men denne gang skapte de også ting fremover selv. Blant annet hadde de med drøyt ti minutter igjen en heading i tverrliggeren. På tampen fikk de også et straffespark, og det ble scoret av Jørgen Karlsen, som med det fastsatt sluttresultatet til 6-1. Heldigvis kjørte Trond meg også hjem, og dagen etter skulle stå i ishockeyens tegn med Stjernen v Lillehammer på menyen.