Tistedalen v Drøbak/Frogn 15.09.2023

Fredag 15.09.2023: Tistedalen v Drøbak/Frogn

Etter en fotballfri torsdag var det på tide med litt fotball igjen, og det sto denne dagen mellom en tur opp til Begby eller en noe lengre tur til Tistedalen. Jeg endte opp med å velge meg sistnevnte, siden Drøbak/Frogn var kveldens bortelag der, og med kampstart klokken 18.00 på Tistedalen Stadion ville det heller ikke bli altfor sent. Jeg valgte å busse dit, siden det tross alt er billigere, og etter å ha tatt Skjærviken-bussen ut til holdeplassen Borge kapell, kom etter hvert Halden-bussen for å ta meg med videre. Det var meldt et voldsomt regnvær, og vel fremme i det som nok må sies å være Østfolds nest fineste by, hadde det da også begynt å dryppe nokså heftig fra oven, men heldigvis kom slapp jeg å vente altfor lenge på bussen til Tistedalen.

Da jeg gikk av bussen ved holdeplassen Veden og gikk ned til Tistedalen Stadion, hadde regnet tiltatt i styrke, og det blåste også surt inn fra Femsjøen. Det var veldig vått i Tistedalen, med en god del overvann på banen, men det var ingenting som tilsa at det ikke skulle bli kamp. Nå liker jeg jo kamper på gress i slike forhold, så det levde jeg helt fint med. Det var bare å søke tilflukt under en av de overbygde benkene frem mot kampstart, slik et par av de allerede fremmøtte bortesupporterne også gjorde. Drøbak-laget har jo ofte med seg en del folk, og det var til tross for været også tilfelle denne gang.

Drøbak/Frogn hadde med nokså stor sikkerhet gått tapende ut av duellen med Råde om divisjonstittelen og kvalifiseringsspill mot Vestfold-kretsens 4. divisjons-vinner (som burde vært unødvendig all den tid man tross alt har vunnet divisjonen sin!), men ville nok ikke gi opp mens det var en teoretisk mulighet. De er også et godt lag med et høyt toppnivå, så de var uansett min klare favoritt mot et Tistedalen som lå som tabelljumbo med kun sju poeng hittil. De hadde nå andrelagene til Kvik Halden og Sprint-Jeløy foran seg, men hadde luke opp til de to, og vi vet jo ikke minst hvordan andrelagene ofte opererer når det nærmere seg sesongslutt og de trenger poeng for å holde plassen, så det så mørkt ut for dagens hjemmelag.

Da det var klart for avspark, var det veldig vått ute på banen, og det hadde til og med blitt dannet store dammer ute på gressmatta. Spesielt nede mot det ene hjørnet foran anleggets tribune var det en stor dam som ballen allerede få minutter ut i kampen hadde begynt å stoppe i og som spillerne virket å unngå å benytte seg av. Fem minutter var passert da gjestene noterte seg for det første av etter hvert mange nettkjenninger denne kvelden. Niclas Semmen la tilbake til Kristian Karlsen, og han satt inn 0-1. Fem minutter senere kom DFI gjennom igjen, og Karlsen scoret sitt og lagets andre. I det 12. minutt var det storscorer Niclas Semmen som presenterte seg ved å øke til 0-3, og fem minutter senere hadde Kristian Karlsen allerede notert seg for hattrick med et skudd i bortre hjørne.

Det sto 0-4 etter kun 17 minutter, og jeg begynte å ane at dette kunne bli virkelig stygt. Den mistanken styrket seg bare ytterligere da Kristian Karlsen pirket inn 0-5 med sitt fjerde i det 24. minutt. DFI malte på, og Nichlas Furu var et hårstrå fra å øke ytterligere da han kastet seg frem på et frispark. Niclas Semmen økte til 0-6 i det 42. minutt, og nå begynte det å bli så mye vann utpå banen at noen spurte seg om andre omgang måtte spilles nede på kunstgresset. Heldigvis ble det tilsynelatende ikke noe tema hos de involverte, selv om det i spesielt en del av banen ble litt parodisk men baller som stoppet i den store vanndammen der.

Regnet hadde imidlertid begynt å avta litt da andre omgang ble blåst i gang på stillingen 0-6, og nå holdt også hjemmelaget ut en god stund uten ytterligere baklengsmål. Det Niclas Semmen har levert i 4. divisjon i år har vært helt vanvittig, og gutten er jo et beist som jeg forventer å se høyere i divisjonssystemet neste år. I det 64. minutt var han helt rå da han rykket inni feltet og dunket ballen i bortre hjørne. 0-7, og fire minutter senere brøytet han seg gjennom igjen og sørget for 0-8 med sitt fjerde for dagen. Han var heller ikke ferdig med det, for etter en kanonade mot Tistedalen-målet gikk det som det måtte gå, og Semmen var mannen bak 0-9.

Ti minutter gjensto av ordinær tid da det ble tosifret. Ballen stoppet i vannet, og Niclas Semmen vant den før han la tilbake til sin bror Philip som dunket ballen i krysset. Tre minutter senere tegnet Maximilian Dahl seg på scoringslista med 0-11, og i det 88. minutt satt den også for min kompis Nichlas Furu. En corner endte i returrommet, og der sto Furu og dunket ballen i mål. Med det fastsatt han også sluttresultatet til 0-12. En maktdemonstrasjon fra Drøbak, og etter en rask ordveksling med Furu ved kampslutt gikk jeg for å ta bussen tilbake til Halden. Der lot jeg Bahare servere meg en Bulmers på Grand Bar før jeg toget til Sarpsborg og tok bussen hjem derfra. Det vil si, jeg hoppet av en holdeplass før og gikk ned på Rodgers Pub for å avslutte kvelden med kompiser der.

Tistedalen v Drøbak/Frogn 0-12 (0-6)