Veum v Skiptvet 13.09.2023

Onsdag 13.09.2023: Veum v Skiptvet

Sammen med Trond var jeg godt i gang med ‘dagens dobbel’ denne onsdagen, for jeg hadde truffet ham på Østsiden Stadion, der det var tidlig avspark, og etter å ha sett de tape 0-1 for Sprint-Jeløy 2 skulle også han videre til Merkur for å se 7. divisjons-oppgjøret Veum v Skiptvet, så da satt jeg på med ham dit. Mon tro om det ikke var denne kvelden han etter hvert konstaterte at det nok ble siste kveld med shorts for i år, men foreløpig var det fortsatt nokså fin temperatur da vi ankom i god tid til avspark og kunne slå av en prat med noen av de fremmøtte fra de to leire før de skulle kjempe om poeng.

Veum hadde jo i utgangspunktet håpet å spille sine hjemmekamper andre steder enn på Merkurbanen(e) i Fredrikstad, men Merkur # 1 har endt opp med å være deres hjemmebane hele sesongen. Så gjenstår det å se hvor de vil bli å finne neste år. I 7. divisjon Østfold avdeling 1 sto årets nykommer fortsatt uten poeng, og skulle nå opp mot motstand som kjempet i motsatt ende av tabellen. Skiptvet var nemlig involvert i tetkampen, og kjempet i første rekke med Greåker 2 om avdelingstittelen og opprykket. Skiptvet hadde et forsprang på to poeng, men også én kamp mer spilt. For min egen del så jeg frem til å endelig se kamp mellom to førstelag igjen.

Det var liten tvil om hvem som var favoritter denne kvelden, og oppskriftsmessig var det Skiptvet som tok ledelsen ved Stian Ringstad Nilsen i kampens tiende minutt. Fem minutter senere doblet Bent Ove Myhrer ledelsen med et kjempeskudd rett i krysset, og i det 25. minutt kunne samme man enkelt styre en innlegg i mål til 0-3. Ti minutter senere ble også Ringstad Nilsen tomålsscorer, og Sondre Bjørgan rakk også å tegne seg på scoringslista før pause, slik at det sto 0-5 halvveis. Veum har tatt store steg sammenlignet med slik vi så de tidlig på året, og hadde flere hederlige og knepne tap bak seg den siste tiden, men nå var de i ferd med å få en liten leksjon igjen.

Hilde hadde også møtt opp for å se sin håpefulle i aksjon, og sammen kunne vi se at hjemmelaget i hvert fall ikke ga opp. Nå gjaldt det vel å begrense tapet, og de holdt nå unna frem til det var drøyt tjue minutter igjen, da Bent Ove Myhrer sørget for sitt hattrick fra en corner. Veum fikk deretter en straffe, men den satt de i stolpen, og i det 80. minutt scorer i stedet Myhrer sitt fjerde og Skiptvets sjuende. Thomas Olsen fikk æren av å fastsette sluttresultatet til 0-8, men Veum fikk i det minste ballen i mål helt på tampen. Dessverre ble den annullert, så da ble det altså 0-8. Mens Trond i shorts og sandaler var uanfektet, sto en godt kledd Hilde og hutret og skalv, så med det var det kanskje greit å komme seg hjemover.

Veum v Skiptvet 0-8 (0-5)