Østsiden v Sprint-Jeløy 2 13.09.2023

 

Onsdag 13.09.2023: Østsiden v Sprint-Jeløy 2

Etter en fotballfri tirsdag var det duket for mer fotball, og til og med en dobbel. Uten flomlys på gresset til Østsiden, var de avhengig av tidlig avspark når de denne dagen skulle møte Sprint-Jeløy 2, og det åpnet for å også få med seg oppgjøret Veum v Skiptvet på Merkur. Det var planen da jeg spaserte hjemmefra, og et kvarters tid senere befant jeg meg utenfor Østsiden Stadion, der jeg kunne betale meg inn med 50 kroner og deretter treffe på både Filip Kristiansen og Trond Sæterøy. Sistnevnte skulle i likhet med meg videre til Veum-kampen på Merkur, og tilbød meg skyss slik at jeg ville slippe å måtte haste til bussen etter kamp.

Dette ville også være den siste midtukekampen Østsiden hadde på hjemmebane, og igjen var nok det grunnet mangelen på flomlys på deres flotte gressbane. ‘Øssia’ er et lag jeg ikke har blitt helt klok på i år, og der vet man tydeligvis aldri helt hva man skal forvente. Det virker som om de kan skape problemer mot antatt bedre lag, samtidig som de kan ryke på en kjempesmell mot antatt svakere lag som de i utgangspunktet skal slå. De har rett og slett variert voldsomt i prestasjonene, så jeg var litt spent på hvilken utgave vi skulle få se denne ettermiddagen.

I 4. divisjon Østfold hadde tetstriden lenge vært en ren duell mellom Råde og Drøbak/Frogn, og den hadde nå Råde på langt vei avgjort. Ingen av klubbene vi skulle se denne dagen har vært i nærheten av å hevde seg i øvre sjikt av tabellen, og befant seg begge på dens nedre halvdel. Øssia la beslag på en 9. plass, som de som klubb sikkert ikke vil være fornøyd med. Sprint-Jeløy 2 lå på sin side nest sist med kun Tistedalen bak seg, og vi valgte derfor å holde en ørliten knapp på hjemmelaget, men nå vet man jo av lang og smertefull erfaring hvordan disse andrelagene opererer når man man kommer utpå høsten og nærmer seg sesongslutt og de kjemper for å holde plassen.

Det omvendte møtet hadde endt 3-3, men vi skulle ikke få en slik målfest denne dagen. I første omgang ble det med noen halvsjanser, der Sprint fikk den første, som de satt over. Øssia hadde på sin side en avslutning som endret retning i en motspiller og gikk rett på keeper. Sprint-reservene virket litt kvikkere, og Øssia-keeperen måtte gjøre en feberredning for å hindre baklengs. Bortsett fra den var i det hele tatt mye innsats men lite i form av skikkelige sjanser, og det var fortsatt målløst 0-0 da lagene gikk i garderoben for å ta pause.

Dette kampbildet hadde vi også i begynnelsen av andre omgang, men Sprint kom nærme etter en snau time, da et skudd gikk i stolpen og ut. Etter snaut halvspilt omgang fikk Sprint straffespark, men heller ikke det var nok, for straffesparket ble også det satt i stolpen og ut. I det 72. minutt var det Øssia sin tur til å treffe stolpen med en heading, og vi begynte å ane at vi var vitne til en målløs kamp. Det hadde i hvert fall begynt å skje litt mer foran de to målene, og med ti minutter igjen kom Øssia alene gjennom, men Sprint-keeperen gikk seirende ut av den duellen. På overtid kom omsider nettkjenningen, og det var Sprint 2 som kunne juble da Alban Ramadani satt inn 0-1 og med det sørget for seier og tre poeng. Kort etter blåste nemlig dommeren av, og vi kunne sette kursen mot Merkur og dagens andre kamp.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Revisit:
Østsiden v Sprint-Jeløy 2 0-1 (0-0)
4. divisjon Østfold
Østsiden Stadion, 13 September 2023
0-1 Alban Ramadani (90+1)
Att: 63 (h/c)
Admission: 50 NOK

Next game: 13.09.2023: Veum v Skiptvet
Previous game: 11.09.2023: Selbak v Råde 2

More pics

 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg