Selbak v Råde 2 11.09.2023

Mandag 11.09.2023: Selbak v Råde 2

Etter å ha sett FFK2 beseire Start 2 med 2-0 på Fredrikstad Stadion, var det bare å haste til Selbak Stadion og en noe mer interessant kamp som skulle spilles der. I 5. divisjon skulle nemlig opprykksjagende Selbak ta imot et Råde 2 som kjempet for å unngå nedrykk. Jon Erik kjørte meg dit, men var selv usikker på om han skulle få med seg kampen, og ble av en eller annen grunn sittende i bilen til godt ut i kampen for å fundere på dette før han omsider bestemte seg for å bli værende og se kampen på Selbak. Før den tid måtte jeg som ventet på blant annet Pål og Sten som selvsagt var blant de som hadde tatt turen.

Dessverre var man ferdigspilt på naturgresset for sesongen, så denne kampen ble spilt på kunstgresset. Forutsetningene var at Selbak toppet tabellen i 5. divisjon Østfold på målforskjell foran Drøbak/Frogn 2 og ett poeng foran Idd, mens Ekholt og Greåker jaget ytterligere to poeng bak. DFI 2 ville for øvrig ikke kunne rykke opp siden også deres A-lag blir å finne i 4. divisjon neste år, og sammen med Idd hadde de forresten også spilt én kamp mer enn de andre nevnte. Råde 2 lå nest sist, med kun Lisleby 2 ett poeng bak seg, og med tre poeng opp til Berg på plassen foran, mens Rygge lå ett poeng foran der igjen. Det var spenning i både toppen og bunnen av kretsens 5. divisjon.

Selv om man aldri vet hva disse evinnelige andrelagene kommer med av spillere, var det nok likevel en del av de fremmøtte som hadde regnet med at Selbak ut fra tabellen skulle feie over Råde-reservene, men det skulle de ikke gjøre. De fikk det rett og slett nokså tøft, før Sebastian Jensen sendte gjestene i føringen i kampens 14. minutt, og Selbak stanget og stanget etter dette. De lovende angrepene endte ofte opp med å renne ut i sanden, og gjerne var det litt mer presisjon i det siste trekket som foreløpig manglet. Med litt flaks kunne også gjestene puttet på et til før hvilen, selv om det var Selbak som kjørte og jaktet utligning, men det sto 0-1 halvveis.

Dette kampbildet fortsatte etter pause, og etter hvert som tiden gikk uten at Selbak klarte å få uttelling, ble det stadig mer frustrasjon blant visse tilskuere på sidelinjen. I det 78. minutt fikk hjemmelaget straffespark, men heller ikke det endte med nettkjenning, for Råde-keeperen reddet, og det begynte å se stygt ut. Fem minutter senere var imidlertid Sivert Thorsen frempå og klarte endelig å utligne til 1-1 for ‘lerpæddene’. De sa seg ikke fornøyd med ett poeng, og i det andre overtidsminuttet hadde de omsider klart å snu kampen med et sent vinnermål signert Stian Børresen, som dukket opp og sørget for 2-1. Selbak hadde fortsatt opprykk i egne hender, men denne satt veldig langt inne.