Fredrikstad v Sogndal 17.09.2023

 

Søndag 17.09.2023: Fredrikstad v Sogndal

Denne søndagen skulle vi på Fredrikstad Stadion for å se FFK ta imot Sogndal, men jeg hadde blitt overtalt til å først ta turen ned på Rodgers Pub der flere av gutta skulle se Leeds United for så å dra derfra med de. Det bød også på en mulighet til å ta rotta på Pål i biljard mens de andre fordypet seg i TV-kampen. Da det begynte å bli på tide å dra, måtte det litt overtalelse til for å få visse til å få ut fingeren selv om TV-kampen virket avgjort, og det var i grevens tid at vi kom oss av gårde. Etter å ha parkert, ble vi deretter også litt forsinket ved inngangen, der det var litt oppstyr etter at en eldre herremann hadde falt ned trappa og lå ille tilredt og fikk førstehjelp mens man ventet på ambulanse. Det er bare å håpe at det gikk bra med ham.

Jon Erik hadde dratt rett fra jobb og ventet utålmodig på Sørsia, og i det vi tok plass ved siden av ham tok gjestene fra Sogndal ledelsen 0-1 etter et selvmål av Philip Aukland. Fredrikstad toppet jo 1. divisjons-tabellen før denne kampen, og kunne ta et nytt steg mot opprykk med seier, men Sogndal var en av lagene bak som jaktet en av kvalifiseringsplassene, og poeng i plankebyen ville nok være et solid pluss for de. Mikkjal Thomassen har imidlertid fått skikkelig sving på FFK-laget, og i kampens 30. minutt sørget Oscar Aga for 1-1 og balanse i regnskapet. Det sto seg også frem til pause.

Når FFK leder tabellen og jakter opprykk tilbake til øverste nivå, skulle man tro at publikum i en fotballby som det Fredrikstad sies å være kjenner sin besøkelsestid, men 4 414 solgte billetter (dvs inkludert alle sesongkort og sponsorbilletter som ikke blir brukt) i en slik kamp må sies å være nokså skuffende. Kanskje er det bare undertegnede som er kravstor. Ellers også er det kanskje flere som faktisk har fått med seg hvordan ledelsen har operert og reagerer på det ved å holde seg borte..? Uansett, spillerne kan ikke lastes, og etter en times spill gjorde Philip Aukland opp for sitt selvmål ved å score i riktig mål og dermed sørge for 2-1 til FFK. Slik endte det også, og rødbuksene tok et nytt steg mot divisjonstittel og opprykk.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Revisit:
Fredrikstad v Sogndal 2-1 (1-1)
1. divisjon
Fredrikstad Stadion, 17 September 2023
0-1 Philip Aukland (og, 8)
1-1 Oscar Aga (30)
2-1 Philip Aukland (61)
Att: 4 414
Admission: Don’t know (not giving my money to that leadership if it can be avoided)

Next game: 18.09.2023: Gresvik v Selbak
Previous game: 15.09.2023: Tistedalen v Drøbak/Frogn

More pics

 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg