Greåker v Rakkestad 02.10.2023

Mandag 02.10.2023: Greåker v Rakkestad

Ny uke og nye muligheter, og denne mandagen valgte jeg meg kampen på Moa, der hjemmelaget Greåker hadde muligheter til å overta tabelltoppen i 5. divisjon med seier mot Rakkestad. Trond Sæterøy hadde også signalisert at han hadde tenkt seg på denne kampen, og tilbød seg å plukke meg opp. I hvert fall en av oss var på møtestedet til avtalt tid, og vi kom oss til Greåker og Moa, der vi parkerte med et kvarters tid til kampstart. Spillerne var i ferd med å avslutte sin oppvarming og gikk snart opp trappa til klubbhuset og garderobene (som jeg vil tro kan være en oppvarming i seg selv). Vi traff etter hvert også på Sparta-entusiasten Kenneth Sørensen, som vi ble stående og se kampen sammen med.

Østfold-kretsens 5. divisjon har vært spennende å følge i år, og spesielt i toppen var det tett og jevnt. Etter fredagskveldens uavgjort på Begby, ledet Selbak tabellen med 38 poeng på sine 19 kamper. Ett enkelt poeng bak lå Greåker med én kamp mindre spilt, og ville som nevnt altså bli ny serieleder med seier. Også Drøbak/Frogn 2 hadde 27 poeng på sine 18 kamper hittil, men ville ikke kunne rykke opp all den tid deres førstelag ikke klarte å hamle opp med Råde i divisjonen over. Trusselen for de to i teten var fjerdeplasserte Idd med 35 poeng på 19 kamper og Ekholt med 32 poeng på 18 kamper.

Greåker kom fra fem strake seire og sto med 6-1-0 på sine siste sju, mens Rakkestad kom fra tre strake seire. Det var gjestene som fikk den første store sjansen, men det endte med et skudd utenfor. Etter at dommertrioen hadde ledet spillerne ned trappa igjen, var det klart for avspark, og jeg kunne ta det faste bildet av matchuret som ble trukket tilbake og startet ved hjelp av et kosteskaft. I det 18. minutt var Greåker nære på med en stor dobbeltsjanse, men to vanvittige redninger av Rakkestad-keeperen hindret scoring. Like etter hadde Greåker en ny god sjanse, men avslutningen gikk utenfor. I det 33. minutt fikk vi endelig en nettkjenning da Greåker kom to mot én, og det ble spilt på tvers til Jens Branum Eriksen som satt inn 1-0.

Det var også stillingen halvveis, og etter pause gikk det en stund før det skjedde noe av interesse. Greåker hadde etter hvert en corner som holdt på å gå rett inn, og deretter et par halvsjanser, mens Rakkestad var nære på utligning etter et godt angrep som endte med et farlig skudd som imidlertid gikk like utenfor. I det 75. minutt var det Greåker som bød på et flott angrep som begynte med overlapp med hælspark og endte med et innlegg som ble styrt i mål av Joachim Henriksen, som dermed økte til 2-0. Vertene burde ha økt ytterligere noen minutter senere, men på nærmest utrolig vis gikk avslutning like utenfor.

Selv om jeg flere ganger har sett Greåker vinne, hadde jeg faktisk til gode å se de vinne med mer enn ett mål. Skulle dette være dagen da jeg skulle få se de klare det? Det virket slik da vi gikk over på overtid, men i det tredje overtidsminuttet reduserte Rakkestad. Det var også en kjempescoring, for Håvard Ringstad Nilsen tok frispark fra rundt 25 meter og sendte ballen rett i nota, der den suste inn oppe i nettaket. Rakkestad hadde virkelig bydd Greåker på kamp, men reduseringen kom nok litt for sent for deres del, og dommeren blåste snart av med 2-1 som sluttresultat. Vi hadde dermed også nye serieledere i 5. divisjon. Det var ingen grunn til å henge lenger enn nødvendig på Moa, så Trond skysset meg snart til Årumkrysset, der jeg etter en kort ventetid kunne komme meg med bussen hjem.

Greåker v Rakkestad 2-1 (1-0)