Greåker v Ås 21.10.2022

Fredag 21.10.2022: Greåker v Ås

Denne helgen skulle FFK på lørdagen spille sin siste hjemmekamp for året, og motstander var den suverene vinneren av 1. divisjon; nemlig Brann. I den forbindelse hadde min groundhopper- kompis og ihuga Brann-supporter Tom Morken meldt sin ankomst til plankebyen, og ville selvsagt også få med seg en fredagskamp i området. Han ville fly over fra Bergen fredag morgen og ankomme Fredrikstad med toget, så jeg påtok meg rollen som velkomstkomité og dro inn til sentrum for å møte ham på Fredrikstad stasjon og følge ham – via et pub-stopp – bort til hotellet hans så han fikk sjekket inn.

Etter å også ha vært innom både Dragen og Havnelageret, unnet vi oss en Blegen-pizza på Bergmanns før vi rettet oppmerksomheten mot kveldens kamp. Det var serieavslutning i 4. divisjon, og vi hadde valgt oss oppgjøret Greåker v Ås på Moa, da det var der det lå til rette for et potensielt drama. I tillegg gjorde det neppe noe for Brann-supporteren å kunne se et Greåker som skulle ledes av Raymond Kvisvik for siste gang før han ga seg. Vi busset opp til Greåker, der vi hadde planlagt en tur innom Olavs pub, men den var stengt, så da var det bare å i stedet kjøpe med litt ‘niste’ fra Kiwi-butikken før vi spaserte bort til Moa.

Greåker lå sist på tabellen og var totalt avhengig av seier for å ha håp om å beholde plassen i divisjonen. De hadde to poeng opp til Rakkestad, og tre poeng opp til duoen Tistedalen og Ås, og det var altså nettopp Ås som var bortelag på Moa denne kvelden. Det så ikke spesielt lyst ut for Greåker da Andreas Larsen sendte Ås i ledelsen 0-1 i kampens 19. minutt, og ti minutters tid før pause hadde de grønnkledde gjestene også en kjempesjanse som endte med avslutning like utenfor. 0-1 halvveis, og Greåker hadde en jobb å gjøre.

Seks-sju minutter ut i andre omgang skjedde det mye på kort tid. Ås hadde en avslutning som keeper slo i tverrligger og ned på streken uten at det ble dømt mål, og sekunder senere var det Greåker sin tur til å treffe metallet med et skudd i stolpen. Halvspilt omgang var nylig passert da Ås kontret inn 0-2 ved Florent Rexhaj, og den var tung å svelge for Greåker. Fire minutter senere hadde Niloshan Senthurvasan økt til 0-3 med et langskudd, og kun et snaut minutt senere scoret sitt andre og økt ytterligere mot et Greåker som nå virket å være helt i oppløsning. Vertene svarte imidlertid med en rask redusering fra Marcus Dahlin Jørgensen, og hadde deretter en mulighet alene med keeper, men det var for sent. Ås avsluttet med et stolpeskudd, og det endte 1-4. Trond Sæterøy hadde holdt oss med selskap, og han skysset oss til Sarpsborg bussterminal. Kvelden ble avsluttet på Rodgers Pub på Selbak.

Greåker v Ås 1-4 (0-1)