Lisleby v Østsiden 23.03.2022

Onsdag 23.03.2022: Lisleby v Østsiden

Cupkampen i første kvalifiseringsrunde mellom Lisleby og Østsiden skulle vært spilt i helgen, men grunnet sykdom i Lisleby-leiren, klarte de ikke å stille, og Østsiden sa seg villige til å omberamme kampen til onsdagen. Gressbanen på Sentralidrettsanlegget var foreløpig ikke klar til bruk ennå, så kampen ville bli spilt på kunstgressbanen rett ved siden av, og det var dit jeg etter hvert satt kursen. Jeg spaserte rett og slett bort til Sellebakk ferjeleie og ble med ferja over Glomma, over til Lisleby, og gikk fra ferjeleiet der og opp til kveldens kamparena, der jeg ved hjelp av Vipps betalte meg inn med 50 kroner.

Det er to 4. divisjons-klubber som nå skulle møtes i denne utsatte kampen, og det var allerede klart at vinneren her vil møte Kråkerøy i neste runde. Her hadde man jo også en potensiell motstander for FFK når man kommer til de ordinære rundene. Jeg hadde så smått allerede begynt å angre på at jeg ikke hadde tatt med meg hansker i tillegg til lue, for etter at det hadde vært deilig vær tidligere på dagen, var det nå temmelig kaldt når sola forsvant. Jeg fikk snart selskap av banehopper Tom Børkeeiet, og etter hvert kom også Trond Sæterøy tuslende inn inngangspartiet slik at vårt trekløver var klare for kamp.

Det var hjemmelaget som startet best, og Jonas Zakariassen hadde da også en ball i nettet, men det var da allerede avblåst for offside. Det kan ikke ha vært noen enkel kamp å dømme, for det var allerede tidlig meget høy temperatur. Dommeren fra Varteig klarte seg vel i så måte nokså greit, og hadde i hvert fall få alternativer da Lislebys keeper ti minutter før pause rett og slett meide ned Øssia-spiller Enal Hasurdzic på voldsomt vis og fikk direkte rødt kort. Straffesparket ble omsider satt i mål av Said Barakat, og gjestene kunne derfor gå i garderoben og varme seg litt med en ledelse halvveis.

Vi hadde forventet at gjestene skulle ta mer over etter hvilen og utnytte at de var i overtall, men Lisleby var fullt på høyde også med ti mann. De virket i perioder som om de rett og slett var et muligens noe bedre lag, men ødela nok litt for seg selv ved å stadig miste fokus da de en rekke ganger utartet i knuffing og håndgemeng. Man kan forstå frustrasjonen når det ikke slås ned på at motstanderen forsøker å drøye tid ved å for eksempel holde på og nekte å gi fra seg ballen når man selv har fått idømt frispark, men man tjener jo sjelden noe på å fyre seg opp til en slik grad at det eskalerer og utarter i knuffing og dermed enda lengre avbrekk i spillet. I så måte klarte jo Østsiden slik jeg så det også å ‘lokke’ Lisleby-spillerne til å reagere og dermed miste fokus.

Det hjalp ikke på temperaturen at Magnus Andersen med et drøyt kvarter igjen doblet Østsidens ledelse til 0-1. Enal Hasurdzic gjorde forarbeidet, og det gjorde han også da Davind Buhinja fastsatt sluttresultatet til 0-3 et par minutter på overtid. Selv etter dommerens siste fløytestøt brøt det ut håndgemeng slik at kamplederen fortsatt hadde nok å stri med. Etter en kamp med masser av temperatur hadde Østsiden til slutt tatt seg greit videre tross alt. Nå venter altså Kråkerøy på bortebane i neste runde. Det var bare å ønske de andre god tur hjem og haste mot ferja for å komme seg hjem i varmen. Jeg klarte til og med å motstå fristelsen av å stikke innom Rodgers Pub på veien etter å ha blitt fraktet over elva.

Lisleby v Østsiden 0-3 (0-1)