Tune v Yven 22.03.2022

Tirsdag 22.03.2022: Tune v Yven

Ingen grunn til å ikke også benytte tirsdagskvelden til å få med seg en fotballkamp, og derfor hadde jeg bestemt meg for å ta turen til Tunebanen for å få med treningskampen og lokaloppgjøret mellom Tune og Yven. Det hadde tydeligvis også Trond Sæterøy, for han tok tidlig på dagen kontakt for å høre om jeg skulle dit og i den forbindelse tilby meg skyss. Han kom også punktlig som avtalt, etter å også ha sjekket med Yven om de klarte å stille lag (siden han mente det tilsynelatende hadde vært en viss utfordring den siste tiden). Det klarte de, og vi så begge lagene varme opp da vi ankom og parkerte, samtidig som vi kunne konstatere at det i dag var den øvre banen (nærmest veien) som skulle benyttes.

Tune spiller til daglig i 6. divisjon, mens deres 2. lag spiller i 7. divisjon, som er identisk med divisjonen Yven hører hjemme i. Vi fikk bekreftet av en Tune-leder at det i stor grad ville være 2. laget denne kvelden, men at det også inkluderte en førstelagsspiller og en av hans lagkamerater som nylig var tilbake etter skade. På indre bane der traff vi også på banehopperen Tom Børkeeiet, som hadde gjort grundig research og klart å finne ut hvem av de to banene de skulle spille på før han dro fra Follo for å huke av den av de to han manglet. Også Sparta-entusiasten Kenneth Sørensen beæret oss snart med sitt selskap, og han kjente åpenbart godt flere av aktørene.

Det var først i det 26. minutt at vi fikk det første målet, og det kom til Tune (2). Marcus Larsen var mannen som sendte i vei et skudd som snek seg inn via stolpen. Allerede et minutt sto det 2-0 etter at Oscar Mathisen hadde doblet ledelsen. Nå fikk jeg kun med meg hjemmelagets målscorere, og ikke Yven sine, men gjestene reduserte til 2-1 med en fin heading etter en halvtimes spill. Igjen tok det kun et minutts tid før Ronald Turner økte Tunes ledelse til 3-1, men i det 39. minutt reduserte Yven igjen slik at det sto 3-2 da lagene tok pause.

Snaut fem minutter ut i andre omgang var det flere som måtte dele skylden da en helt vill forsvars- og keeper-tabbe i Yven-feltet sørget for at Emil Hansen hadde en enkel jobb med å øke til 4-2. Tjue minutter ut i omgangen traff Tune også stolpen, men kun få minutter senere reduserte Yven nok en gang til 4-3. Det ble også sluttresultatet, og det ble mot slutten tydelig at det røynet på for spillertroppen da deres eneste innbytter tilbragte de siste minuttene med å ligge på sidelinjen og pleie det som så ut som en strekk. Det hadde vært god underholdning da vi brøt opp og Trond skysset meg hjem. Både Trond og Tom ville jeg for øvrig treffe på igjen allerede dagen etter.

Tune v Yven 4-2 (3-2)