Borgen v Kråkerøy 20.03.2022

 

Søndag 20.03.2022: Borgen v Kråkerøy

Nå er det slik at fjorårets cup ennå ikke er avgjort, men likevel er man allerede i gang med årets cup. Denne søndagen hadde jeg derfor blinket meg ut en kamp i cupens første kvalifiseringsrunde, og turen ville gå til Sandbakken, der Borgen skulle være vertskap for Kråkerøy. Jeg hadde også invitert med min kompis Jon Erik, og selv om han igjen var på jobb, ville han komme rett derfra til Sandbakken. Jeg besøkte for første gang Sandbakken i fjor høst, og det er jo for øvrig ikke helt unaturlig at kampen skulle spille på kunstgresset der, snarere enn på gresset på Mobakken, som ganske sikkert vil bli spart til lenger ut på året.

Søndagsrutene gjorde at jeg enten måtte dra opp og ankomme med en time til kampstart, eller ankomme med en buss som etter ruteplanen skulle være på Sandbakken kun to minutter for avspark. Jeg gikk for det siste alternativet, men nok en gang gjorde forsinkelser sitt til at jeg begynte å frykte at jeg ikke ville rekke bussbyttet i Sarpsborg, til tross for at jeg skulle hatt et snaut kvarter på meg. Heldigvis tok bussen inn et par minutter på veien opp til ‘stedet der ingen skulle tru at nokon kunne bu’, og jeg hadde til slutt til og med tid til å unne meg en rask røyk mens lukta i lufta ikke levnet noen som helst tvil om bussbyttet foregikk i Sarpsborg. Jeg steg av ved Sandbakken i henhold til ruteplanen, med et par hundre meters gange ned til selve banen, og mens jeg tuslet nedover med kurs for den, blåste dommeren i gang oppgjøret.

Dette var også en mulighet for å se på det som potensielt kan bli en motstander for FFK når vi kommer til første ordinære rundt, der NFF dessverre fortsatt foretrekker å sette opp snarere enn å trekke. Skjønt jeg hadde mine tvil, i hvert fall når det gjaldt Kråkerøy, som så sent som i fjor kom opp mot nettopp FFK i første runde. Borgen var vel på sin side ikke med i fjor, i et år da breddeklubbene også ble bortprioritert og kvalifiseringsrundene i cupen ble droppet. Det skulle vise seg at det også var flere kjente på plass på Sandbakken denne søndagen, og ikke minst traff jeg på Jon Erik etter å ha tatt en liten runde rundt banen.

Det var Kråkerøy som tok initiativet, og mens jeg var over ved laglederbenkene på bortre langside tok bortelaget også ledelsen. Gjestene hadde i det 12. minutt hatt et skudd i stolpen, men kun et lite minutt senere satt den for Ridouan Elyounoussi som sørget for 0-1. Jeg hadde regnet med at Kråkerøy til en viss grad skulle ta seg greit av Borgen, men de fikk langt tøffere kamp en forventet, og det var for så vidt også en tøff kamp med mye dueller, uten at det noen gang ble stygt. Resultatet var fortsatt 0-1 da aktørene tok pause og jeg gikk for å unne meg en vaffel og en flaske vann fra kiosken.

Det ble som nevnt tettere og jevnere enn jeg hadde trodd, og det er vanskelig å si om det var Borgen som imponerte eller Kråkerøy som skuffet litt i forhold til mine forventninger. Nå er jo dette to klubber som også vil møtes i årets 4. divisjon, men kanskje var det en blanding. Borgen skapte i hvert fall en god del hodebry for gjestene etter hvilen, og ikke minst da de fikk en kjempesjanse som ble blokkert helt inne på streken. Kråkerøy kontret umiddelbart og fikk selv en stor sjanse som endte med at Borgen-keeperen ordnet opp med en benparade. Kråkerøy klarte å ri seieren i land, og kunne omsider puste lettet ut da dommeren blåste av med 0-1 som sluttresultat. Det ble etter hvert klart at de nå skulle møte vinneren av det utsatte oppgjøret Lisleby v Østsiden, som jeg også hadde tenkt å få med meg noen dager senere.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Revisit:
Borgen v Kråkerøy 0-1 (0-1)
Norwegian Cup, 1st Qualifying Round
Sandbakken, 20 March 2022
0-1 Ridouan Elyounoussi (13)
Att: 88 (h/c)
Admission: 50 NOK

Next game: 22.03.2022: Tune v Yven
Previous game: 19.03.2022: Fredrikstad v Ull/Kisa

More pics

 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg