Fredrikstad v Ull/Kisa 19.03.2022

 

Lørdag 19.03.2022: Fredrikstad v Ull/Kisa

Det var først sent fredag kveld at jeg hadde kommet hjem fra min tur til (Danmark og) Serbia, på et tidspunkt da bussene akkurat hadde sluttet å gå, slik at det ble taxi hjem fra Fredrikstad stasjon. Jeg var selvsagt likevel klar for å dra på Fredrikstad Stadion da jeg våknet på lørdagen etter å ha fått sovet ut. Der skulle FFK ta imot Ull/Kisa til treningskamp, men det var tidlig klart at det ikke ville bli noe trengsel på feltet. Interessen for denne treningskampen virket dessverre ikke å være den helt store, og i tillegg måtte flere av mine FFK-kompiser jobbe, så det var på egen hånd at jeg dro inn til byen og spaserte over elva og bort til stadion.

Mens jeg hadde vært i utlandet, hadde det kommet en svært gledelig nyhet. Ståfeltet for hjemmefansen på stadion skal igjen flyttes tilbake til Sørsia. Dette var akkurat det vi ønsket, men der dialog rundt dette aldri førte frem, var det handling som viste seg å hjelpe, og da tenker jeg overhodet ikke på en boikott, slik noen tydeligvis valgte. Den utløsende faktoren var ene og alene stemningen som ble skapt på Ståplass Nord, der min kompis Jon Erik skal ha haugevis med ros for måten han har stått på. Da man i fjor høst igjen kunne operere med fulle tribuner, hadde nemlig beboerne med leilighetene i det såkalte Dreieværste merket at potteplanter og bilder ristet da fansen på Ståplass Nord hoppet. Etter klager fra beboerne var det dette som fikk Værste til å måtte snu og finne en løsning. Så hvis alle hadde boikottet og/eller sittet hjemme eller på andre tribuneseksjoner og furtet, ville vi aldri fått Sørsia tilbake nå. Det var å støtte klubben på tribunen som viste seg å være nøkkelen!

Det virket ikke som om sutrepavene hadde opphevet sin boikott helt riktig ennå, for det var ikke mange negative elementer å se da jeg ankom. På spørsmål om Sørsia kunne benyttes allerede denne lørdagen, hadde arrangementsansvarlig for FFK, Clas Tofte, svart at det kom an på vakthold og at det bare var å spørre vaktene ved ankomst. Vakta jeg spurte hevdet imidlertid at jeg ikke kunne gå over dit, men jeg fikk lov til å i stedet gå over på Ståplass Nord, der det nå faktisk også var deiligere i vårsola, slik at jeg etter å ha hengt opp mitt flagg ble nødt til å kaste jakka – og senere også genseren. Ved en anledning tidligere i år hadde jeg hele den nordlige kortsiden for meg selv, men denne gang var det i hvert fall én annen kar som hadde valgt å slå seg ned i sola der.

Ull/Kisa rykket som kjent ned fra 1. division i fjor høst, og er nok en klubb som sikter mot en snarest mulig retur, men samtidig et lag som FFK slik jeg ser det burde ta seg greit av. Det var imidlertid gjestene fra Jessheim tok ledelsen allerede etter et drøyt minutts spill, da Ole Sebastian Sundgot fikk både tid og rom til å plassere ballen i mål via stolpen. Fem minutter senere var det imidlertid straffe til FFK etter at et skudd fra kaptein Kjelsrud ble blokkert med armen av en borteforsvarer. Nicolay Solberg var sikker fra straffemerket mot gamle lagkamerater, og utlignet til 1-1. I det 20. minutt var det nettopp Solberg som var frempå igjen og banket inn 2-1, og det var en fortjent hjemmeledelse som også sto seg til pause uten at FFK hadde imponert nevneverdig.

FFK startet best etter hvilen, og hadde noen gode muligheter til å øke ledelsen, men gjestene kom etter hvert mer med og begynte nå selv å skape farligheter. Jeg synes faktisk spesielt andre omgang ga litt grunn til bekymring på visse området, selv om FFK selvsagt hadde noen fravær. Håvar Jenssen måtte i aksjon med minst to glimrende redninger utover i andreomgangen, og det var til slutt det som reddet seieren for FFK i en kamp som gjorde at jeg personlig ble litt betenkt. Men det var tross alt en treningskamp, og nå var det bare å se fremover mot generalprøven mot IFK Göteborg, og deretter seriestart hjemme mot Stjørdals-Blink.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Revisit:
Fredrikstad v Ull/Kisa 2-1 (2-1)
Friendly
Fredrikstad Stadion, 19 March 2022
0-1 Ole Sebastian Sundgot (2)
1-1 Nicolay Solberg (pen, 7)
2-1 Nicolay Solberg (20)
Att: Ca. 250 (est)
Admission: 50 NOK (concession)

Next game: 20.03.2022: Borgen v Kråkerøy
Previous game: 17.03.2022: Crvena Zvezda v Rangers
Previous norwegian game: 09.03.2022: Moss v FK Eik Tønsberg 871 (@ Melløs KG)

More pics

 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg