Fredrikstad v Aalesund 06.11.2021

Lørdag 06.11.2021: Fredrikstad v Aalesund

Det travle kampprogrammet fortsatte, og denne dagen hadde vi forsøkt å samle supportermiljøet i byen til en aldri så liten satsning. Ikke bare skulle Fredrikstad spille viktig hjemmekamp mot AaFK, men senere på dagen skulle Stjernen ta imot Frisk Asker i Stjernehallen, og derfor hadde det blitt tatt initiativ til å få til en felles greie der det også ble satt opp busser rett fra stadion til hallen. Vi ble en liten kompisgjeng som hadde avtalt å møtes til frokost på Egon, der vi ankom litt etter klokken 11. En full english breakfast var jo nesten på sin plass, og gjorde vel egentlig bare savnet etter UK mer merkbart hos flere av oss.

Vår lille gruppe forflyttet seg den korte veien bort til Lille Dragen, der det etter hvert kom flere til, og vi fikk ladet opp en stund mens klokken tikket mot kampstart på Fredrikstad Stadion. Det var en viktig kamp for både FFK og gjestene fra Ålesund i kampen om andreplassen bak HamKam. FFK måtte nemlig ha seier om det skulle være noe som helst håp om direkte opprykk, mens AaFK med seier ville ta et langt steg mot det samme. Vi krysset etter hvert elva og tok plass på Ståplass Nord. Jeg hadde igjen blitt spurt om å flagge ved innmarsjen, men det hadde gått såpass hardt for seg da jeg fulgte Rangers i København et par dager tidligere at jeg nå hadde en mistenkt forstuet finger og overlot denne gang til andre å stri med de tunge, enorme flaggene i vinden.

Jeg må innrømme at jeg var litt skeptisk grunnet FFKs ikke altfor imponerende prestasjoner den siste tiden, men nå tok de kontrollen umiddelbart, mot et AaFK-lag som åpenbart ikke hadde kommet til plankebyen for å være med på noen festfotball. Dansken Mads Nielsen testet sin fryktede skuddfot og tvang frem en redning, før Jakob Lindström skjøt like utenfor fra rundt 16 meter, men den største sjansen før pause tilfalt Riki Alba som etter 20 minutter ble spilt gjennom av kaptein Kjelsrud men fikk sin avslutning glimrende blokkert av AaFK-keeper Lanzing. Deretter fulgte en lang periode der tangotrøyene i stor grad klarte å drepe kampen inntil Taofeek Ismaheel like før pause skjøt i nettveggen via en bortespiller.

Dermed målløst til pause, men det hadde i hvert fall vært solid trøkk fra de som møtte opp på Ståplass Nord, og både Fredrikstad Blad og klubben selv skrev i ettertid om gåsehud når de omtalte det som ble sagt å være den beste stemningen på stadion på mange år. Det til tross for at vi selvsagt kunne vært flere, men samtidig klarer man seg ofte også bedre uten negative elementer. Kreditt til de som faktisk møtte opp og sto på (inkludert representanter for Red Beavers), og ikke minst de som har jobbet flittig med å mobilisere, så da var det ingen som savnet brønnpisserne som har forsøkt å spre dårlig stemning og tilsynelatende fortsatt ‘boikotter’ hjemmekamper ved å ‘gjemme seg bort’ på sittetribunene eller holde seg hjemme. Der kan de gjerne forbli…

Uansett var det en andre omgang som startet med samme kampbilde som den første. AaFK lå bakpå og virket egentlig ikke spesielt interessert i annet enn at klokka skulle gå, mens FFK styrte og forsøkte å finne ut av AaFK-forsvaret. Kjelsrud var veldig nære da han headet en corner i innsiden av stolpen, i keeper og ut. FFK hadde hatt sjanser nok til å score, men når så ikke skjedde, straffet det seg typisk nok da AaFK totalt mot spillets gang tok ledelsen i det 64. minutt. Toppscorer Sigurd Haugen fikk altfor enkle arbeidsvilkår da han satt inn 0-1. Nå brant det et veldig kraftig blått lys for FFKs opprykksmuligheter.

Riki Alba kunne utlignet nokså umiddelbart, men traff ikke ballen skikkelig. Heldigvis gikk det ikke altfor mange minutter før utligningen likevel kom, og ikke helt overraskende var det Ismaheel som ble spilt gjennom av Kjelsrud og med en frekk heading satt inn 1-1 i det 70. minutt. Nå hadde FFK blod på tann, og kun to minutter senere serverte Thomas Drage en solid kandidat til tittelen som årets mål på stadion da han driblet seg fri og limte ballen helt oppe i det bortre krysset. 2-1, og kampen var snudd på få minutter. Kort etter mente FFK seg snytt for straffe da Ismaheel ble felt på 16-meterstreken. FFK virket nå i det hele tatt nå å ha kontroll, men så skulle dette overtids-spøkelset slå til igjen.

AaFK fikk en corner, og vi var altså over på overtid da Quint Jansen fikk stige til være og nådeløst stange inn utligningen til 2-2. AaFK hadde scoret to mål på sine to sjanser, og mer eller mindre sikret seg opprykk sammen med HamKam, mens det var klart at FFK ville måtte satse på kvalik. En skuffende avslutning på en kamp der FFK leverte sin beste kamp på en stund og hadde fortjent så mye mer. Men slik er fotballen. Etter å ha takket spillerne for innsatsen, var det bare for oss å komme oss til Stjernehallen, der serieleder Stjernen skulle være vertskap for Frisk Asker. Heller ikke det endte altfor lystig, da det ble tap. Og nå skulle det faktisk bli noe så sjeldent som en to uker lang pause fra fotballen på meg.

Fredrikstad v Aalesund 2-2 (0-0)