Lisleby v Drøbak/Frogn 21.10.2023

 

Lørdag 21.10.2023: Lisleby v Drøbak/Frogn

Etter 13 kamper på rad på kunstgress kunne jeg endelig få med meg en kamp på skikkelig naturgress igjen. Egentlig hadde jeg når sant skal sies vurdert en tur i Stjernehallen for å se Stjernen v Frisk Asker, men denne gang valgte jeg til slutt en dose fotball og en tur over til Lisleby for å se på Drøbak/Frogn i sesongavslutningen av 4. divisjon, og ikke minst en kompis som spiller for de. Selv om det er langt bedre hva gjelder Stjernen enn ormebolet FFK, er det heller ikke til å legge skjul på at jeg også har fått deler av miljøet generelt litt i vrangstrupen, og jeg følte denne dagen mer for å rett og slett være mer i eget selskap. Derfor tuslet jeg etter hvert bort til fergeleiet på Selbak og tok ferga over Glomma, til Lisleby.

Etter å ha forsert bakken opp til Snippen, krysset toglinjen og dreid til venstre bortover mot Sentralidrettsanlegget, ankom jeg med en liten halvtime til kampstart. Lisleby hadde invitert til fest i anledning sesongavslutningen, der de kunne være helt avhengig av å få med seg poeng mot sterke Drøbak/Frogn, og med gratis inngang hadde de håpet på mye folk. Sentralidrettsanlegget er en av banene i området der jeg liker godt å se fotball. Takket være friidretten har man fortsatt skikkelig naturgress her, i tillegg til en stor tribune på den ene langsiden. Lisleby var imidlertid litt uheldig denne dagen, for ikke bare skulle Stjernen spille kamp samme ettermiddag, men på Fredrikstad Stadion var det visst også et arrangement for barnefotball, og ikke minst var det meget kaldt og surt denne dagen.

Kvelden før hadde det vært rett og slett ufyselig og bikkjekaldt oppe i Rakkestad da jeg så kamp der, og selv om det ikke var fullt like ille på denne tiden av dagen, hadde den sure nordavinden fortsatt ikke gitt seg, så den gikk gjennom marg og ben der jeg ventet på kampstart på Sentralidrettsanlegget. Nå viste det seg at min kompis Nichlas Furu rett og slett ikke hadde blitt med DFI-troppen nedover til Østfold (det skulle vise seg at han hadde valgt en konsert i Oslo denne dagen), men enda mer overraskende var det at hans (nesten) navnebror Niclas Semmen også glimret med sitt fravær. Han har jo hatt en helt enorm sesong i år, og vil ganske sikkert spille på et høyere nivå neste år, men slet visst nå med lysken, og sto derfor over. Det var nok i hvert fall godt nytt for Lisleby.

I toppen av Østfold-kretsens 4. divisjon var det allerede avgjort etter at Råde trakk det lengste strået i duellen med nettopp Drøbak/Frogn og nå kunne se frem mot opprykks-kvalik (jeg skal ved denne anledningen ikke engang gå mer inn på hvor idiotisk dette systemet er med at noen av vinnerne ikke rykker direkte opp men i stedet må spille kvalik mot en annen vinner). Det var i bunnen det nå var spenning, og det igjen var også knyttet opp mot Rådes skjebne i kvaliken. Tistedalen lå som klar jumbo og ville rykke ned som eneste lag dersom Råde skulle vinne kvalifiseringen og rykke opp til 3. divisjon. I motsatt fall skulle de ha med seg ett lag til ned, og det sto mellom Kvik Halden 2 og Lisleby, som begge sto med 20 poeng. Lisleby hadde dog en bedre målforskjell, med var avhengig av å få like mange poeng fra i sin hjemmekamp mot Drøbak/Frogn som det Kvik-reservene fikk i sin hjemmekamp mot nettopp Råde.

Råde hadde altså to muligheter til å hjelpe Lisleby, og det så ut til at Lisleby kunne trenge all den hjelpen de kunne få, for etter at lagene hadde entret banen til pyro fra Lisleby-folket, tok DFI ledelsen allerede i kampens tredje minutt. Det skjedde mens jeg tørket brillene, men det var uansett Julius Ødegaard som satt inn 0-1. Kun to minutter senere doblet Marcus Støback ledelsen til 0-2 med et skudd via stolpen, og jeg begynte å ane at dette kunne bli fryktelig stygt for Lisleby. Vi nærmet oss kvarteret spilt da gjestene hadde frispark fra et par og tjue meter, og kaptein Mikkel Aarstrand sendte ballen rett i krysset. 0-3, og det stoppet ikke der, for etter 25 minutter tegnet Maximilian Dahl seg på scoringslista ved å øke til 0-4.

Noen minutter senere var imidlertid Lisleby frempå ved Jonas Zakariassen, men headingen fra Zakka ble reddet, og med drøyt ti minutter til pause slo i stedet Drøbak til igjen. Lisleby ble rett og slett rundingsbøyer da DFI spilte seg gjennom, og Sondre Stenbek økte til 0-5. På overtid av omgangen var gjestene nære på igjen da et frispark fra Aarstrand ble headet på mål, men Lisleby-keeperen vartet opp med en god redning. Det sto 0-5 til pause, og jeg hadde stått og pratet litt med Lisleby-leder Petter Fossengen som ikke var spesielt fornøyd, og det lovet heller ikke helt godt for de at Kvik 2 foreløpig holdt Råde til 0-0 hjemme på Strupe. Det så ut til at de måtte sette sin litt til at Råde banket inn et mål eller to etter hvilen, for 0-5 på Sentralidrettsanlegget skulle det mye til å snu.

Det skulle imidlertid bli en helt annen andre omgang, for selv om Mikkel Aarstrand tidlig var skummelt frempå ved å lobbe over både keeper og målet, virket det som om Drøbak/Frogn hadde slått av bryteren helt i pausen. I det 53. minutt reduserte da også Lisleby etter en ball inn i feltet, der Zakka fikk vendt opp og satt inn 1-5. Det var Lisleby som presset på nå, og DFI-laget som hadde dominert før pause, så nå mer ut som en skygge av seg selv. Flere av gutta i rødt mente seg kanskje fornøyd med tingenes tilstand og at jobben var gjort. Tiden gikk da også uten at Lisleby fikk ytterligere hull på byllen, og med et par minutter igjen kunne bortelaget økt ledelsen igjen, men keeper reddet flott avslutningen mot det ene hjørnet.

Sekunder senere scoret likevel DFI, men det ble vinket for offside. På overtid lurte Lisleby gjestenes offside-felle, og innlegget foran mål fant frem til Zakka som reduserte til 2-5 med sitt andre for dagen. Ikke lenger etterpå gikk imidlertid sluttsignalet. Heldigvis får Lisleby hadde Kvik 2 tapt 0-2 for Råde, og således endt bak Lisleby på målforskjell. Det var også det som reddet Lisleby, for Råde snublet for andre året på rad i (den idiotiske) kvalifiseringen slik at det skulle to ned. For å ta det positive for 4. divisjon, er det at det vil bli ett andrelag mindre der til året. Kanskje ikke like positivt for 5. divisjon imidlertid, som også vil få et Kvik 2 som ganske sikkert vil opp igjen. Det var uansett ingen grunn til å bli værende lenger enn nødvendig i kulda, så jeg takket for meg, travet tilbake til fergeleiet, krysset Glomma, og unnet meg en tur innom Rodgers Pub på veien hjem.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Revisit:
Lisleby v Drøbak/Frogn 2-5 (0-5)
4. divisjon Østfold
Sentralidrettsanlegget, 21 October 2023
0-1 Julius Ødegaard (3)
0-2 Marcus Støback (5)
0-3 Mikkel Aarstrand (15)
0-4 Maximilian Dahl (26)
0-5 Sondre Stenbek (35)
1-5 Jonaz Zakariassen (53)
2-5 Jonas Zakariassen (90+1)
Att: 49 (h/c)
Admission: Free

Next game: 22.10.2023: Fredrikstad 2 v Halsen
Previous game: 20.10.2023: Rakkestad v Ekholt

More pics

 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg