Fredrikstad v Åsane 04.07.2022

Mandag 04.07.2022: Fredrikstad v Åsane

Nå var det på tide for FFK å reise seg etter en svak periode uten seier i ligaen siden 16. mai, og vi hadde forhåpninger og forventninger til at så skulle skje når man denne mandagen tok imot Åsane på Fredrikstad Stadion. Sammen med Jon Erik dro jeg inn til byen og ladet opp før kamp, og uten å la oss affisere av negative elementer møtte vi snart opp på Ståplass Sør og installerte oss der mens uret tikket sakte men sikkert mot kampstart klokka 18.00. Vi hadde god tro på at det nå skulle snu for aristokratene, selv om vi strengt tatt burde vært kloke av skade hva gjelder å ha høye forventninger.

Det så imidlertid lovende ut allerede fra start, for FFK gikk ut i hundre og spilte egentlig regelrett ball i hatt med bergenserne den første snaue halvtimen. I det sjuende minutt kunne vi slippe jubelen løs da driblefanten Noa Williams fintet bort en mann og avsluttet i mål til 1-0. Fem minutter senere fikk Mads Nielsen en kjempesjanse, men mannen som visstnok kom rett fra fødestuen etter å ha blitt far måtte se at Åsane-keeperen parerte hans heading, og returen kom litt for brått på ham. Tjue minutter var passert da Jakob Lindström ble felt og dommeren pekte på straffemerket. Nicolay Solberg var sikker som banken, og det sto 2-0. FFK burde vært ute av syne etter halvspilt første omgang, men i stedet falt intensiteten ikke lenge etter det andre målet, og ut av intet reduserte plutselig Mats Selmer Thornes i det 37. minutt.

2-1 var også stillingen ved pause, selv om FFK egentlig burde ha avgjort dette allerede, men nå var det igjen helt åpent, og Åsane hadde fått blod på tann. FFK hadde igjen klart å gi fra seg initiativet, og det utover i andre omgang Åsane som jaktet utligning. De hjalp heller ikke at både Lindström og Håvard Åsheim måtte ut med skade. I det 83. minutt skjedde det igjen! Erling Myklebust timet løpet sitt ypperlig, rundet Håvar Jenssen og satt inn utligningen til 2-2. Mot slutten av på overtiden fulgte noen vanvittige FFK-sjanser uten at ballen ville i mål, og dermed endte det uavgjort. FFK hadde igjen kastet bort poeng i en kamp de lenge kontrollerte og burde ha avgjort. Det var bare å brette opp ermene…

Dette skulle forresten være min nest siste kamp her hjemme i Norge før en ferie til England og Isle of Man med min mor. Siste kamp før avreise skulle være torsdagskampen tre dager senere; borte mot Sogndal. Selv om vi dagen etter skulle fly til England, hadde jeg booket fly tur/retur over til Sogndal for å huke av en av kun to baner jeg nå manglet i divisjonen. Slik skulle det imidlertid ikke gå, for kvelden før kom meldingen om at flyvningen til Sogndal var kansellert. Så takk for det, Widerøe! Da var det bare å heller ha fokus på ferieturen, og jeg gledet meg nå til å igjen kunne se min datter, som vi også skulle treffe.