Fredrikstad v Grorud 24.07.2022

Søndag 24.07.2022: Fredrikstad v Grorud

Nå var det lenge siden forrige kamp, for det var tjue dager siden jeg hadde sett FFK surre bort seieren mot Åsane på Fredrikstad Stadion. Siden den gang hadde jeg vært på en herlig ferie i England og på Isle of Man med min mor, og også truffet min datter der borte, men noen kamp fikk jeg ikke med meg på den turen. Jeg hadde håpet å kunne finne en treningskamp på Isle of Man, men timingen var slik at klubbene der hadde tatt ferie og ennå ikke startet opp igjen. Unntaket var klubben FC Isle of Man, som er øyas representant i den engelske pyramiden der de nå spiller i North West Counties League, men mens de skulle spille treningskamper på hjemmebane to lørdager på rad, varte oppholdet vårt fra mandag til fredag, slik at timingen kunne vært bedre. Da vi returnerte til Liverpool med ferja fra Douglas, hadde vi imidlertid sett motstanderne fra Altrincham gjøre seg klare til å bli med ferja motsatt vei.

Det var det nærmeste jeg kom non-league fotballen på den turen, men tilbake i Norge var det nå i hvert fall klart for kamp igjen, og nok en gang var det Fredrikstad Stadion som skulle være kamparenaen når Grorud kom på besøk. Dette måtte da være en kamp som FFK kunne vinne og bruke til å snu den negative trenden?? Grorud lå nemlig helt nede i bunnen, som et av tre lag som virket såpass svake at de øvrige foreløpig syntes nokså trygge fra nedrykk. Etter å ha ladet opp med et par øl, tok vi plass på Ståplass Sør, uaffisert av de få representantene for de negative elementer som etter hvert dukket opp. Nå var det full innsats og en etterlengtet seier over bunnlaget Grorud som gjaldt.

FFK startet best, og Noa Williams var involvert i mye av det som ble skapt, men hverken Riki Alba eller Håvard Åsheim klarte å finne nettmaskene, og etter et snaut kvarter slapp man Grorud inn i kampen. Det ble helt tafatt, og Grorud fikk gode arbeidsforhold der de nå plutselig også skapte sjanser foran FFK-målet. De hadde allerede hatt to gode muligheter da FFK-forsvaret etter en liten halvtime nærmest rullet ut den røde løperen for gjestene, og Bjørn Martin Kristiansen takket for det da han fikk fritt leide frem mot målet og kunne sende ballen i mål. Det sto 0-1, og man følte nærmest frustrasjonen skylle over Fredrikstad Stadion, der det var unison hoderysting. Det var også stillingen ved pause, og nå hadde FFK en jobb å gjøre!

Etter pausen gikk FFK imidlertid ut i hundre, og etter bare et drøyt minutt ble en corner kjempet i mål av dansken Mads Nielsen. Det var startet vi trengte, og det virket som om omleggingen til 4-3-3 hadde vært et heldig grep. Nicolay Solberg skjøt via en forsvarer og like utenfor, og et skudd fra Alba led samme skjebne. Fra den påfølgende corneren fra Olav Øby stanget Alba imidlertid inn 2-1, og FFK var i ledelsen. Både Øby, Solberg og Noa Williams hadde gode forsøk på å øke ledelsen, og med et kvarter igjen kom en ellevill trippel-sjanse. Adnan Hadzic skjøt i stolpen, returen fra Solberg ble reddet av keeper, og da en ny retur ble satt i mål av Hadzic, ble målet annullert for offside. Vi var ikke sikre på stillingen 2-1, men det tredje målet kom heldigvis med fem minutter igjen, da Noa Williams dro seg fri og fikk sin fortjente scoring. Etter én tam og én forrykende omgang av FFK endte det 3-1.