Kråkerøy G19 v Drøbak/Frogn G19 2 05.10.2020

 

Mandag 05.10.2020: Kråkerøy G19 v Drøbak/Frogn G19 2 

Kun halvannet døgn etter at jeg hadde kommet hjem fra turen til Sunnmøre og FFKs bortekamp mot Brattvåg, var jeg rastløs og kikket på mulighetene for å få med seg en kamp. Med dagens situasjon der man blant annet (så vidt jeg vet som eneste land i Europa) ikke har klart å få i gang breddefotballen, var det selvsagt langt enklere sagt enn gjort å finne noe i området. Jeg måtte dykke ned i aldersbestemt fotball for å finne noe, og tenkte som så at da får det i det minste bli G19 siden tross alt spiller 2 x 45 minutter. På Kråkerøy skulle det være kamp i nettopp den aldersgruppen når Kråkerøys G19-lag skulle være vertskap for et av G19-lagene til Drøbak/Frogn. Min kompis Jon Erik var overraskende positiv da jeg luftet det for ham, og kanskje var det et behov for å komme seg ut litt som gjorde at han umiddelbart svarte «det gjør vi».

Han plukket meg opp som avtalt en liten halvtime før avspark, og kjørte oss over til ‘blomsterøya’. Min familie på farssiden er fra nettopp Kråkerøy, men utrolig nok hadde jeg fortsatt til gode å se kamp der. Riktignok hadde jeg spilt der flere ganger selv i mine yngre dager, men det var snakk om kamper på smågutt- og gutte-nivå, samtidig som jeg ikke hadde grunnlag for å si i dag hvilke(n) bane(r) det var snakk om. Kråkerøy Stadion har vel også vært gjenstand for ‘utbedringer’ den siste tiden, og det er vel hovedårsaken til at A-laget deres de siste sesongene har hatt Fredrikstad Stadion som fast hjemmebane. Vi kjørte nå forbi minst én bane før vi parkerte utenfor den innerste av banene utenfor Kråkerøy ungdomsskole.

Der er det selvsagt kunstgress som gjelder, slik tiden nå åpenbart krever. Banen er ellers enkel å beskrive, for det eneste som finnes som kan minne om tilskuerfasiliteter er en bitteliten seksjon der man i gressbanken på nærmeste langside har anlagt noe som minner om avsatser ved hjelp av noen trestokker e.l. Jeg kom ikke helt innpå for å se nærmere på det, for det var sperret av med tape, og et skilt fortalte at man av hensyn til NFFs korona-regler ikke tillot tilskuere på kamper i klubbens regi. Det betød at vi sammen med de øvrige tilskuerne var henvist til å stå oppe på toppen av denne gressbanken. Der hadde det allerede samlet seg en god del personer da vi kom. I all hovedsak foreldre skulle man tro, og åpenbart også flere fra Drøbak blant disse.

Det skulle spilles om poeng i G19 KM avdeling 1, og det var faktisk nummer 1 mot 2 på tabellen. Kråkerøy sto med 13 poeng på sine fem kamper hittil, mens DFI lå kun ett poeng bak. Det skal nevnes at det i dette tilfellet var snakk om Drøbak/Frogn 2, for de stiller tre lag i G19-klassen (som alle ser ut til å gjøre det bra). Jon Eriks iver etter å se denne kampen var kanskje det faktum at hjemmelaget ble trent av hans arbeidskollega, og vi var litt spent på nivået på det vi skulle få se. Jeg var i kontakt med min kompis, DFIs A-lagskaptein Nichlas Furu, som ba meg følge med på gjestenes Maximilian Dahl som nå også er spiss på klubbens særdeles unge A-lag.

Jeg skal på ingen måte gå i detalj, men vi lot oss imponere over nivå begge lag holdt – og da spesielt Kråkerøy. 1-0 ble headet inn fra en corner nokså tidlig, og deretter reddet DFI på streken før vertene hadde ytterligere en kjempesjanse. Det hadde ligger i kortene en stund da Kråkerøy doblet ledelsen til 2-0, og det sto seg til pause. Da Kråkerøy fem minutter ut i andre omgang gikk opp i 3-0 virket det avgjort, men nettopp Maximilian Dahl reduserte til 3-1 og ga fornyet håp til de rødkledde. Det var likevel liten tvil om hvor poengene ville ende, og da Mathias Bertelsen satt inn 4-1 med et kvarters tid igjen skulle det også vise seg å bli sluttresultatet. Som sagt, vi ble imponert over nivået, og flere av spillerne her vil jeg ganske sikkert se igjen på diverse A-lag etter hvert. Jeg talte for øvrig 52 tilskuere, og de fikk se en underholdende kamp.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Norwegian ground # 135:
Kråkerøy G19 v Drøbak/Frogn G19 2  4-1 (2-0)
G19 KM, avd. 1
Kråkerøy Stadion, 5 October 2010
1-0 Axel Sebastian Johansen (8)
2-0 Mathias Bertelsen (34)
3-0 Hans-Ludvig Lutnæs (51)
3-1 Maximilian Dahl (58)
4-1 Mathias Bertelsen (75)
Att: 52 (h/c)
Admission: None

Next game: 10.10.2020: Fredrikstad v Hødd
Previous game: 03.10.2020: Brattvåg v Fredrikstad

More pics

 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg