Fredrikstad v Jerv 30.05.2021

 

Søndag 30.05.2021: Fredrikstad v Jerv

Det gjør åpenbart noe med motivasjonen å være fanget her hjemme i et land som til alt overmål fremdeles (når dette ble skrevet) ikke har klart å få i gang breddefotballen, men det er vel på tide å få rablet ned noen ord om mine første kamper på lang, lang tid. Jeg kan seriøst ikke huske sist jeg gikk så lenge uten å dra på fotballkamp, men nå begynte det for alvor å nærme seg et halvt år siden sist. Det var heller ikke særlig mye som tydet på annet enn at denne triste rekken skulle forlenges med ytterligere noen dager og uker, selv om FFK denne helgen skulle spille sin andre hjemmekamp for sesongen. Misnøyen med flyttingen av hjemmefansens stå-felt mot supporternes vilje er hovedgrunnen til at jeg foreløpig har valgt å ikke fornye sesongkortet denne sesongen, og således var jeg heller ikke blant de som hadde mulighet til å bli trukket ut som en av de 600 som denne gang fikk se kampen mot Jerv.

Foreløpig hadde åpenbart heller ikke Terje Høili fått ha sammenkomst med gjester i sin losje på stadion, men det var likevel takket være ham at jeg til slutt kom meg på kamp denne søndagen. Jeg lå fortsatt og dro meg i sengen da min far ringte for å spørre om jeg hadde tenkt meg på kampen. Jeg svarte som sant var at jeg ikke hadde billett og kun hadde planer om å sannsynligvis se den på TV hjemme. Jeg fikk vite at Terje Høili hadde hadde en billett til meg om jeg var interessert, og jeg trengte ikke lange betenkningstiden for å takke ja. Det var bare å sende Høili en melding og takke så meget, og deretter gjøre seg klar for kamp. Min kompis Jon Erik hadde allerede også fått klørne i en billett, men ville komme rett fra jobb, så jeg dro inn mot byen på egen hånd, men avtalte å møte ham utenfor stadion før kampstart.

Jeg rakk til og med en rask øl på Stadion Taphouse før jeg gikk for å møte Jon Erik utenfor stadionets sørøstlige hjørnet, og etter en prat med et par kjente, stilte vi oss i køen for å komme oss innenfor på den østlige langsiden. Litt vel tidlig å snakke om slikt etter tre serierunder, men det var duket for toppkamp mellom et FFK som ledet tabellen med full pott og et Jerv som fulgte på tredjeplass to poeng bak. FFK var for øvrig eneste lag uten poengtap etter tre runder, men hadde også hatt litt marginer med seg – ikke minst i den første hjemmekampen mot Sandnes Ulf. Men det er jo en styrke å kunne vinne også på dårlige dager.

Siden forrige sesong har man byttet ut banedekket på nye Fredrikstad Stadion, og det man skrytt veldig av på både klubbens egne kanaler og i lokalpressen. Dessverre er det nye ‘gresset’ like falskt som en politikers smil, for selv om underlaget er skiftet ut, er det triste faktum at det fortsatt er kunstgress som gjelder her. Før kampstart var det en markering der det ble uttrykt støtte til kampen for å få i gang breddefotballen, og dette ble gjort ved at FFK-spillerne inntok banen iført draktene til de øvrige klubber i Fredrikstad kommune. På rekke og rad kunne publikum se Nylende, Selbak, Lisleby, Lervik, Rolvsøy, Gresvik, Skogstrand, Kråkerøy, Torp, Østsiden, og Begby. Selv mosse-klubben Ekholt var representert i den forstand at keeper Håvar Jenssen også hadde med seg drakta til sin barndomsklubb. Men hvor i all verden var Østsiden-drakta?? Den glimret nemlig med sitt fravær.

Etter en noe nølende start, fikk gjestene fra Grimstad kampens første sjanse, men avslutningen fra Luis Furtado gikk over mål, og deretter var det kun ett lag på banen resten av omgangen. FFK tok grep om kampen, og i det 20. minutt tok de ledelsen på sin første store sjanse. Stopper Mads Nielsen hadde blitt igjen i Jerv-feltet etter en corner, og dansken vant overlegent i lufta og headet ned til kaptein Henrik Kjelsrud Johansen som fra 5 meter hadde få problemer med å besørge 1-0 via et Jerv-bein. Jubelen fra de 600 tilskuerne som hadde fått slippe inn hadde knapt stilnet før nykommer Olav Øby ladet kanonen fra 20 meter og sendte i vei et skudd som fant veien til nettmaskene bak Jerv-keeper Øystein Øvretveit. Etter en halvtimes tid presset Kjelsrud Jerv-keeperen til å gjøre et dårlig utspill som gikk rett til Riki Alba, og sistnevnte fikk en kjempesjanse han absolutt burde ha utnyttet bedre, men Øvretveit fikk en hånd på avslutningen og avverget. FFK gikk til pause med en 2-0-ledelse som kunne vært større.

FFK fortsette i samme spor etter hvilen, og etter andre omgangs ti første minutter burde nok Riki Alba kanskje notert seg for hattrick allerede, men han hadde åpenbart ikke dagen foran mål. I stedet fulgte nå en periode der FFK sloknet helt og ble spilt lave av et Jerv-lag som tok helt over. Sørlendingene hadde nå en rekke gode sjanser, men Håvar Jenssen i FFK-målet var banens beste, og vartet blant annet opp med en enorm dobbeltrening, i tillegg til at han ved et tilfelle fikk hjelp av tverrliggeren. Etter et kvarters tid med svakt FFK-spill tok det seg opp igjen, og godt hjulpet av innbytterne Love Reuterswärd og Nicolay Solberg tok FFK tilbake kontrollen. Solberg spilte gjennom Reuterswärd på tampen, og for en som har stor sans for svensken Love, var det godt ham dundre ballen i krysset til 3-0. Kampen var avgjort, og på overtid noterte faktisk Anas Farah seg også på scoringslista. Han kunne simpelthen ikke bomme der Reuterswärd fant ham på bakerste stolpen med åpent mål og fra kort hold.

Dermed endte det 4-0, og vi kunne fornøyd forlate stadion for å unne oss flytende forfriskninger inne i byen. På bryggepromenaden var det imidlertid folksomt og med restriksjoner som var med å gjøre det til en utfordring å finne en plass på uteserveringene, og vi følte ikke for å sette oss inn i det fine været som nå var i Østlandets flotteste by. Vi bestemte oss derfor for å prøve Cactus, og ble sittende der med godsaker i glassene og flere påfyll. Det ble omsider enstemmig vedtatt å ta bussen tilbake til Sellebakk og dra innom vår lokale pub, og der avsluttet vi således en fin dag. Vi hadde sett FFK fortsette sesongstarten uten poengtap, og til og med få en ørliten luke på tabelltopp.

 

 

 

 

 

 

 

Revisit:
Fredrikstad v Jerv 4-0 (2-0)
1. divisjon
Nye Fredrikstad Stadion, 30 May 2021
1-0 Henrik Kjelsrud Johansen (20)
2-0 Olav Øby (22)
3-0 Love Reuterswärd (88)
4-0 Anas Farah Ali (90+4)
Att: The maximum 600 allowed
Admission: Free (ticket given to me)

Next game: 05.06.2021: Notodden v Fløy-Flekkerøy (@ Kragerø)
Previous game:  07.12.2020: Åsane v Strømmen

More pics

 

 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg