Hobøl v Drøbak/Frogn 3 11.06.2024

Tirsdag 11.06.2024: Hobøl v Drøbak/Frogn 3

Min 2023/24-sesong gikk nå mot slutten, men det skulle bli en aldri så liten dose med fotball også denne dagen. Jeg hadde tittet litt på mulighetene for en tur til Sverige og Dalsland for å se IFK Åmål mot Håfreströms IF, men jeg la det raskt fra meg da det ikke overraskende viste seg nokså vrient. I stedet var det Rolvsøy v Tveter jeg blinket meg ut, men da Trond ymtet frempå om at han hadde tenkt seg til Tomter for å se Hobøl v Drøbak/Frogn 3, ble det en endring i planene. Tomterbanen må være et av kretsens triveligste plasser å se fotball, og det var nå to år siden min foreløpig eneste visitt, så til tross for at motstanderen denne gang var et tredjelag, valgte jeg å bli med dit.

Etter at jeg hadde busset opp til Sarpsborg, kom snart Trond for å plukke meg opp sammen med Sparta-entusiasten Kenneth, som også hadde bestemt seg for å bli med, og dermed gikk turen mot Tomter. Med god tid til avspark ankom vi vår destinasjon, og denne gang valgte vi å gå bort og ta en nærmere kikk på hoppbakkene som ligger som et artig bakteppe bak det ene målet. Jeg fant ut at den største av disse er en K40-bakke med bakkerekord som oppgis å være 37,5 meter, men i motsetning til noen av de mindre er den åpenbart ikke lenger i bruk. Etter å ha gått ned til selve banen, kunne vi konstatere at gressmatta var finfin, men jeg la også merke til at benkene i den store gressbakken på den ene langsiden var nesten helt gjengrodd. Man kan vel imidlertid ikke få ordnet alt..

I 7. divisjon Østfold avdeling 2 var det Askim Fotball 3 som toppet tabellen med 19 poeng på åtte kamper. Deretter fulgte Rakkestad 2 med 15 poeng på sju kamper, Badebyen Drøbak med tolv poeng på sju kamper, og Mysen med elleve poeng på seks kamper. For de av oss som helst ser et førstelag ta opprykket, vil det nok derfor bli en av de to sistnevnte man må sette sin lit til. De to lagene som var involvert i dagens kamp befant seg imidlertid helt i andre enden av tabellen, for det var et skikkelig bunnoppgjør. Både Hobøl og Drøbak/Frogn 3 hadde spilt seks kamper hittil, og ingen av de hadde tatt en eneste poeng. Det betød jo imidlertid at minst én av lagene ville ta sine første poeng for året denne kvelden.

Gjestene måtte låne Hobøls grønne bortedrakter, og det var en nokså jevnspilt affære vi ble vitne til, men Hobøl sto etter hvert for de første farlighetene. Først slo de et innlegg foran mål der en spiller kom på bakre og avsluttet like utenfor, og deretter hadde de et herlig skuddforsøk der DFI-keeperen var ute i full strekk og med en hånd fikk stanset ballen som så ut til å ha retning mot krysset. I det 38. minutt var det da også Hobøl som tok ledelsen, og det skjedde etter en trippelsjanse. Et skudd ble reddet av bortelagets keeper, returen ble blokkert, men på tredje forsøk sendte Hans Christian Holm Lindstad ballen i mål og ga vertene ledelsen 1-0. Det var også stillingen halvveis, men det skulle bli mer nettsus etter hvilen.

DFI 3 kom best i gang etter pause, og hadde et par skudd som ble reddet etter gikk like utenfor. Nye scoringer lot vente på seg, men i det 77. minutt fikk Noah Strømmesen Frisell omsider kjempet inn utligningen til 1-1. Kun tre minutter senere var Hobøl tilbake i ledelsen etter at Halvar Vikse ble spilt gjennom, dro av en mann og pirket ballen forbi keeper og i mål til 2-1. Med fem minutter igjen av ordinær tid utlignet DFI 3 for andre gang da Dejan Djekanovic satt inn 2-2, men i det 89. minutt fikk Hobøl straffespark. Det ble derimot reddet glimrende av gjestenes keeper, men flere minutter på overtid fikk Hobøl sitt vinnermål, og det var Emsud Foric som dunket inn 3-2 på en retur fra keeper. Det ble også sluttresultatet, og Hobøl hadde startet poengsankingen. Før vi dro måtte jeg forresten dobbeltsjekke med noen av bortelagets spillere som bekreftet at de faktisk skulle spille ny bortekamp mot Borgar allerede dagen etter (som de til og med vant), og med det sa vi oss fornøyd og satt kursen hjemover.

Hobøl v Drøbak/Frogn 3 3-2 (1-0)