Trosvik v Lisleby 16.02.2023

Torsdag 16.02.2023: Trosvik v Lisleby

Denne torsdagskvelden var det en kamp i Fredrikstad på menyen, og etter en tur med buss 116 kom jeg meg til Trosvikbanen, der Trosvik skulle ta imot Lisleby til treningskamp. Etter at gressbanen ble revet opp og Trosvikbanen omgjort til en plastsavanne, har det jo vært mye trøbbel her, med en bane de mente hadde blitt så elendig at de rett og slett anså den som ubrukelig og nektet å bruke den. Her har man nok klødd seg litt i hodet etter at Fredrikstad kommune vedtok forbud mot gummigranulat, og på baner rundt om i kommunen har man forsøkt flere løsning uten at man tilsynelatende er helt fornøyd. Det er for ordens skyld noe som heter gress, og som vokser helt naturlig fra naturens side, men dessverre synes ikke det å være noe spesielt aktuelt alternativ i disse dager.

Det var nå altså klart for Trosvik v Lisleby, og det var 5. divisjon mot 4. divisjon. Det var gjestene i sine grønne og gule striper som tok grep i kampen og tok ledelsen i det 10. spilleminutt. Et innlegg foran mål ble styrt inn i eget nett av en uheldig Trosvik-spiller, og dermed sto det 0-1. Drøyt halvveis ut i omgangen var Lisleby nære på å doble ledelsen da Zakka hadde et skudd i innsiden av stolpen. Med ti minutters tid til pause kom likevel kveldens andre scoring for Lisleby, og det kom fra 11-meteren etter at dommeren hadde pekt på straffemerket. Det var egentlig lite å si på at det sto 0-2 til pause.

Etter hvert hadde Selbak-spiller Hans-Ludvig Lutnæs ankommet for å titte på sin gamle klubb sammen med en av Selbaks keepere. Jeg endte opp med å se andre omgang i passiar med de, og samme så vi at Lisleby økte til 0-3 i kampens 54. minutt. Det virket avgjort, men så fikk Trosvik en redusering halvveis ut i andre omgang. Det var imidlertid Lisleby som var best, og i det 79. minutt fastsatt de sluttresultatet til 1-4. Det var bare å ønske Selbak-gutta lykke til og komme seg hjemover.

Trosvik v Lisleby 1-4 (0-2)